Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- zuravski
- Juventino
Albo za 40 milionów jak Bonucciego. Niech jeśli jest taka potrzeba sprowadzą tego Garaya razem w pakiecie z Cancelo i zajmą się środkiem. Mam tylko nadzieję, że informacje dotyczące Matuidiego to plotki i zarząd zaskoczy nas pozytywnie tak jak dokonując ostatnich 4 transferów na lepszych warunkach niż spodziewaliśmy się tego.tomassi14 pisze:sens jest taki ze jak rozegra dobry sezon to go sprzedamy po sezonie za 60-70mln do UKCavAllano pisze:Co do pierwszej kwestii to zdajesz sobie pewnie sprawę z tego, że już od dawna mówimy o potrzebie zakupu kogoś do środka, naprawdę konkretnego, kto byłby w stanie odciążyć Pjanicia. Dziura jak cholera w ej pomocy. Piszesz o tym, że mamy w składzie mnóstwo szrotu, a takiego Matuidiego za 2/3 lata w ogóle już nigdzie nie pogonimy. Ja rozumiem, że Bonucci musiał odejść, że po ściągnięciu de Sciglio potrzebujemy kogoś lepszego w postaci Cancelo, ale już lepiej by było zainwestować gruby hajs w środek pomocy zamiast robić duży zakup do środka obrony, w której byśmy sobie poradzili. Poważne nazwisko zostawiamy na kolejne lato - wydaje mi się, że w takich samych tonach wypowiadaliśmy się już rok temu.Cabrini_idol pisze:Widocznie nie mamy kasy na 40 mln za Manolasa, 40-45 za Cana i 25 -30 mln za Cancelo. Wybieramy obrońcę środkowego i prawego. SP ściągamy tańszego ale nadal dobrego. Poważne nazwisko zostawiamy na kolejne lato.
Mamy 4 znacznie lepszych obrońców ?. Z całym szacunkiem do Chiellinigo i Barzagliego ale Manolas jest od nich lepszy obecnie. Nie mówiąc o Ruganim i Benatii.
Co do Manolasa - ok, gość jest jednym z lepszych w lidze, dość młody jak na obrońcę, ale ten koszt przeraża. Pamiętajmy o tym, że za rok będziemy mieć Caldarę, kandydata do podstawy plus prawdopodobnie de Vrija za darmo. Gdzie tu logika? Zwłaszcza, że kupując Manolasa na takich warunkach nie posadzimy go na ławce i Rugani jak zwykle murawy nie powącha wcale. BEZ SENSU KOMPLETNIE.
- Łukasz
- Juventino
Oby ten Manolas to były ploty. Stoperów mamy fajnych, choć niestety dość kruchych. Prawy obrońca i dm to powinny być priorytety. Najgorzej, że rynek prawych obrońców jest bardzo słaby. Przekwalifikujmy Mandżu i mamy 40 baniek w kieszeni
.

- tomassi14
- Juventino
Nie zawsze trzeba wydawac mega kase...czasem mozna wrzucic "czarnego" no name ktory bedzie gryzl trawe w srodku boiskaCabrini_idol pisze:Manolas to obok Bonucciego najlepszy stoper w lidze. Ma 26 lat. Pogra 2 lata. Caldara za rok przyjdzie i co myślicie że wskoczy do podstawy. Nie. Będzie grał Manolas. Dopiero za 2-3 lata go sprzedamy. Pewnie za tyle co go kupimy. Bo jak mówię on ma dopiero 26 lat.
Nie ma na rynku poza Maticiem SP na poziomie Juve. A wydawanie na pośrodki jak Can ponad 40 mln to dopiero głupota.
z top mlodych to wlli carvalho lub jorginho
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pytanie do Vincitore - wpadłem do tego newsa di Marzio i powiem szczerze, że wcale tego tak nie przedstawił jak Ty.
Żadnych konkretów, jedynie info o tym, że wznowiliśmy kontakty z PSG. W sumie na forum zrobiła się burza, bo Twój news zabrzmiał groźnie.

- Cabrini_idol
- Juventino
Ile ja bym dał teraz za takiego Tacchinardiego. Czemu takich Włochów już się nie robi.

- tomassi14
- Juventino
gosc ma 26 lat wiec dopiero wchodzi w wiek dobry dla obroncyzuravski pisze:Albo za 40 milionów jak Bonucciego. Niech jeśli jest taka potrzeba sprowadzą tego Garaya razem w pakiecie z Cancelo i zajmą się środkiem. Mam tylko nadzieję, że informacje dotyczące Matuidiego to plotki i zarząd zaskoczy nas pozytywnie tak jak dokonując ostatnich 4 transferów na lepszych warunkach niż spodziewaliśmy się tego.tomassi14 pisze:sens jest taki ze jak rozegra dobry sezon to go sprzedamy po sezonie za 60-70mln do UKCavAllano pisze:
Co do pierwszej kwestii to zdajesz sobie pewnie sprawę z tego, że już od dawna mówimy o potrzebie zakupu kogoś do środka, naprawdę konkretnego, kto byłby w stanie odciążyć Pjanicia. Dziura jak cholera w ej pomocy. Piszesz o tym, że mamy w składzie mnóstwo szrotu, a takiego Matuidiego za 2/3 lata w ogóle już nigdzie nie pogonimy. Ja rozumiem, że Bonucci musiał odejść, że po ściągnięciu de Sciglio potrzebujemy kogoś lepszego w postaci Cancelo, ale już lepiej by było zainwestować gruby hajs w środek pomocy zamiast robić duży zakup do środka obrony, w której byśmy sobie poradzili. Poważne nazwisko zostawiamy na kolejne lato - wydaje mi się, że w takich samych tonach wypowiadaliśmy się już rok temu.
Co do Manolasa - ok, gość jest jednym z lepszych w lidze, dość młody jak na obrońcę, ale ten koszt przeraża. Pamiętajmy o tym, że za rok będziemy mieć Caldarę, kandydata do podstawy plus prawdopodobnie de Vrija za darmo. Gdzie tu logika? Zwłaszcza, że kupując Manolasa na takich warunkach nie posadzimy go na ławce i Rugani jak zwykle murawy nie powącha wcale. BEZ SENSU KOMPLETNIE.
- zuravski
- Juventino
Ja tego nie kwestionuje. On nie jest nam teraz potrzebny tak bardzo jak potrzebne jest wzmocnienie środka. Większość osób jest podobnego zdania i do stycznia można się przemęczyć z obecną obroną. Priorytet to środek zważywszy na to, że Khedira i Markiz młodsi nie będą. Kielon i Barzagli również, ale tam mamy już Ruganiego, który jest dobry i musi zacząć grać i Caldare, który nawet będzie lepszy niż Daniele (to moje zdanie). Ciężko nam ocenić Bentancura po jednym meczu, no chyba że Allegri czuje, że to będzie duże wzmocnienie.tomassi14 pisze:gosc ma 26 lat wiec dopiero wchodzi w wiek dobry dla obroncyzuravski pisze:Albo za 40 milionów jak Bonucciego. Niech jeśli jest taka potrzeba sprowadzą tego Garaya razem w pakiecie z Cancelo i zajmą się środkiem. Mam tylko nadzieję, że informacje dotyczące Matuidiego to plotki i zarząd zaskoczy nas pozytywnie tak jak dokonując ostatnich 4 transferów na lepszych warunkach niż spodziewaliśmy się tego.tomassi14 pisze:
sens jest taki ze jak rozegra dobry sezon to go sprzedamy po sezonie za 60-70mln do UK
- Shadow Marshall
- Juventino
Proponuje obejrzeć sobie Rome by mieć rzetelną opinie o Manolasie. On jest teraz lepszym piłkarzem niż Chiellini i Barzagli. Jedynym problemem jest cena - minimum taka sama jak za Bonucciego.
- Yaro417
- Juventino
Widzę, że forum JP znów w formie 
Spokojnie Panowie, jak rzeczywiście przyjdzie Cancelo, Manolas i Matuidi to ja psioczył nie będę.
Matuidi - moim marzeniem ten piłkarz nigdy nie był, ale jeśli ktoś uważa, że jest gorszy od Sturaro/Leminy/Rincona to nie mam pytań. Zacznijcie oglądać mecze, a nie je oglądać na Livescore. Mówię serio.
Manolas - może zbędny, może nie. Tak naprawdę nie wiemy, czy Rugani jest gotowy na podstawę Juve. W sumie to ile on ważnych meczy zagrał w podstawie (chodzi mi o LM oczywiście). To, że dobrze wygląda na tle jakiegoś Chievo, to nie znaczy, że z Barcą/Realem będzie tak samo. Na mistrzostwach U-21 grał w kratkę. Ufam zarządowi. Oni wiedzą co się dzieje na treningach i czy ktoś jest gotowy do gry w podstawie.
Cancelo - spoko opcja, zwłaszcza, ze na rynku prawych obrońców raczej posucha. Zobaczymy co pokaże jeśli rzeczywiście przyjdzie. Gdyby poprawił się w defensywie, to byłby to dobry transfer, to w ofensywie to grać fajnie potrafi.
Spokojnie Panowie, jak rzeczywiście przyjdzie Cancelo, Manolas i Matuidi to ja psioczył nie będę.
Matuidi - moim marzeniem ten piłkarz nigdy nie był, ale jeśli ktoś uważa, że jest gorszy od Sturaro/Leminy/Rincona to nie mam pytań. Zacznijcie oglądać mecze, a nie je oglądać na Livescore. Mówię serio.
Manolas - może zbędny, może nie. Tak naprawdę nie wiemy, czy Rugani jest gotowy na podstawę Juve. W sumie to ile on ważnych meczy zagrał w podstawie (chodzi mi o LM oczywiście). To, że dobrze wygląda na tle jakiegoś Chievo, to nie znaczy, że z Barcą/Realem będzie tak samo. Na mistrzostwach U-21 grał w kratkę. Ufam zarządowi. Oni wiedzą co się dzieje na treningach i czy ktoś jest gotowy do gry w podstawie.
Cancelo - spoko opcja, zwłaszcza, ze na rynku prawych obrońców raczej posucha. Zobaczymy co pokaże jeśli rzeczywiście przyjdzie. Gdyby poprawił się w defensywie, to byłby to dobry transfer, to w ofensywie to grać fajnie potrafi.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2017, 19:34 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lucas87
- Juventino
Najlepiej na ŚO. Ale jeden geniusz z tego forum stwierdził, że raz Mandżukić krył powietrze zamiast Icardiego, więc przegraliśmy. Lepiej żeby sobie dali siana z tym Manolasem.Łukasz pisze: Przekwalifikujmy Mandżu i mamy 40 baniek
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
mrozzi, virgil
W kazdym okienku idziemy na kompromisy. Cabrini pisze zeby odpuscic i kupic topa do srodka w nst okienku. Zapytam poraz kolejny, czy chcemy wygrac LM ?
W dalszym ciagu nie moge pojac wykupu Benatii. Innej opcji niz ustne porozumienie nie jestem w stanie przyjac. Sorry, ale jesli kupujemy 5ego obronce, to powinnismy podziekowac Barzie. Lubie Profesora, ale przy ograniczonej liczbie zawodnikow w skladzie i jego wieku i podatnosci na kontuzje, powinniamy go sprzedac.
Jezeli kupimy PO,SP i SO to raczej lipa z Schickiem, czy Keita, a juz na pewno z nimi dwoma. Chyba ze pogonimy Cuadrado.
Yaro417 Chlopie ale lawke to sie wzmacnia prospektami, a nie 30latkami. Popatrz na topowe zespoly. Powinnismy kupowac kogos lepszego, lub rownie dobrego co Khedira tak zeby mogl go wygryzc ze skladu.

W kazdym okienku idziemy na kompromisy. Cabrini pisze zeby odpuscic i kupic topa do srodka w nst okienku. Zapytam poraz kolejny, czy chcemy wygrac LM ?
W dalszym ciagu nie moge pojac wykupu Benatii. Innej opcji niz ustne porozumienie nie jestem w stanie przyjac. Sorry, ale jesli kupujemy 5ego obronce, to powinnismy podziekowac Barzie. Lubie Profesora, ale przy ograniczonej liczbie zawodnikow w skladzie i jego wieku i podatnosci na kontuzje, powinniamy go sprzedac.
Jezeli kupimy PO,SP i SO to raczej lipa z Schickiem, czy Keita, a juz na pewno z nimi dwoma. Chyba ze pogonimy Cuadrado.
Yaro417 Chlopie ale lawke to sie wzmacnia prospektami, a nie 30latkami. Popatrz na topowe zespoly. Powinnismy kupowac kogos lepszego, lub rownie dobrego co Khedira tak zeby mogl go wygryzc ze skladu.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2017, 19:29 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomassi14
- Juventino
Moze nie ma nikogo konkretnego na rynku ktory bylby lepszy od Khediryzuravski pisze:Ja tego nie kwestionuje. On nie jest nam teraz potrzebny tak bardzo jak potrzebne jest wzmocnienie środka. Większość osób jest podobnego zdania i do stycznia można się przemęczyć z obecną obroną. Priorytet to środek zważywszy na to, że Khedira i Markiz młodsi nie będą. Kielon i Barzagli również, ale tam mamy już Ruganiego, który jest dobry i musi zacząć grać i Caldare, który nawet będzie lepszy niż Daniele (to moje zdanie). Ciężko nam ocenić Bentancura po jednym meczu, no chyba że Allegri czuje, że to będzie duże wzmocnienie.tomassi14 pisze:gosc ma 26 lat wiec dopiero wchodzi w wiek dobry dla obroncyzuravski pisze:
Albo za 40 milionów jak Bonucciego. Niech jeśli jest taka potrzeba sprowadzą tego Garaya razem w pakiecie z Cancelo i zajmą się środkiem. Mam tylko nadzieję, że informacje dotyczące Matuidiego to plotki i zarząd zaskoczy nas pozytywnie tak jak dokonując ostatnich 4 transferów na lepszych warunkach niż spodziewaliśmy się tego.
(Matuidi to nie DM, bardziej typowy srodkowy pomocnik a takich juz mamy markiz, lemina, stefan nawet samiego mozna tutaj dodac
Moze rugani nie jest jeszcze gotowy? oni to chyba lepiej wiedza co potrzeba a co nie
- Cabrini_idol
- Juventino
http://www.90min.com/posts/5309296-live ... source=RSS
Gdzieś jeszcze dwa źródła angielskie mi migly ale to jak byłem w pracy.
Także tego, Can ma na stole 6 mln euro plus bonusy w Liverpoolu. Kontrakt do 2022 r. Chyba was pogielo wszystkich że mielibyśmy mu tyle dać. Dlatego pewnie wraca temat Matuidiego. I słusznie.
Także tego, Can ma na stole 6 mln euro plus bonusy w Liverpoolu. Kontrakt do 2022 r. Chyba was pogielo wszystkich że mielibyśmy mu tyle dać. Dlatego pewnie wraca temat Matuidiego. I słusznie.

- Basiek
- Juventino
No tak, bo Matuidi przyjdzie do nas grać za pietruszkę :hellyes: Przypomnij sobie, kto jest jego agentemCabrini_idol pisze:http://www.90min.com/posts/5309296-live ... source=RSS

Nie widzę sensu w inwestowaniu w Manolasa, kiedy już drugie okienko nie potrafimy porządnie wzmocnić linii pomocy. Nie jesteśmy studnią bez dna. A słowa "odłóżmy na kolejny sezon" słyszymy już drugie mercato. Za rok odejdzie pewnie Khedira. Marchisio nie jest tym samym piłkarzem. Znowu będziemy mieli twardy orzech do zgryzienia, nie wiadomo też, czy w swoim stylu nie pozwolimy na odejście Dybali lub Sandro. I znowu skończy się na kombinowaniu, bo inne pozycje będą wymagały wzmocnienia.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/