Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Vincitore
- Juventino
Nie no jeśli sprzedamy Bonucciego, to nie chcę nawet widzieć żadnego Manolasa, tylko Rugani ma dostać plac, na który zasługiwał już w zeszłym sezonie. Chłopak nie popełnił żadnego błędu w zeszłych rozgrywkach i nie wyobrażam sobie, że to ktoś inny zajmie miejsce Bonu - dla mnie to jest jedyne pocieszenie, że chłopak dostanie swoją zasłużoną szansę.
Możemy ewentualnie dokupić kogoś pokroju Manolasa/De Vrija by wskoczył na obecne miejsce Ruganiego - stopera nr 3/4.
Możemy ewentualnie dokupić kogoś pokroju Manolasa/De Vrija by wskoczył na obecne miejsce Ruganiego - stopera nr 3/4.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 82 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Niestety, problem z prawym obrońcą jest taki, że kilka innych wielkich klubów (np. Barcelona) też szuka zawodnika na tą pozycję. Odnośnie wymienionych przez ciebie trzech graczy to:Yaro417 pisze:
Mam świadomość, dlatego napisałem, że Kielon z Barzą na Ligę Mistrzów, a Rugani i Caldara na SerieA (plus Puchar Włoch), żeby się ogrywali i nabierali pewności. Oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku.Ale wydaje mi się, że taka para młodych obrońców na 7 z rzędu scudetto wystarczy. To nie jest głupie rozwiazanie, a kasa z Bonu pójdzie na prawego bocznego obrońcę (Semedo/Sidibe/Pereira)
1) Sidibe oficjalnie przedłużył kontrakt z AS Monaco, więc szanse na jego sprowadzenie w tym sezonie spadają do zera
2) Semedo ponoć bardzo blisko Barcy za 30 mln € + 5 mln opcjonalnych bonusów.
Będzie tak jak w tamtym sezonie ze środkowym pomocnikiem - albo ktoś nie będzie wyrażał chęci sprzedaży swojego gracza, albo będą żądać dużo więcej od naszej oferty. W ten sposób zostaniemy z Lichym i przy dobrych wiatrach de Sceglio, a pieniądze rzekomo mające zwiększyć nasz budżet w przyszłym okienku gdzieś się rozpłyną.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Szilgu
- Juventino
Swoja droga macie odpowiedz, dlaczego tak staramy sie odkladac platnosci. Nasz klub jest w dupie, bo traci prawego i srodkowego obronce, a nie ma zadnej alternatywy i moze byc potrzebna nam gruba kasa na ich nastepcow 
- LordJuve
- Juventino
Ja się zgadzam, że Rugani powinien więcej grać etc., ale czy wy serio uważacie, że to on sobie da radę w meczach LM z BM, Barcą czy Realem? Co więcej, ja jestem pewien, że ponad 36-letni Barza i kwadratowy Chiellini to za słaba para na Champions League. Jak nie dali radę w finale z Bonucem to tym bardziej nie poradzą bez niego.
- mzm
- Dortmundczyk
Rok do końca kontraktu.Yaro417 pisze: Ps. A wiecie, że rok temu Bayern wyciągnął 27-letniego Hummelsa z BVB za 35mln.
Ktoś nawet w tym temacie pisał, że podobno ma iść do Tottków za Walkera. Szkoda by było.wasky77 pisze:Czyli zostaje Pereira który ma podobno klauzulę 25mln euro
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 20:05 przez mzm, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino
Jest w dupie, bo pozwalamy odchodzić piłkarzom z ważnymi kontraktami. Jestem pewien, że ani Alves, ani Bonucci nie odmówiliby gry po upadku ich transferu. Może Tevez robiłby rozpierdziel w szatni, ale nie Ci dwaj.Szikit pisze:Swoja droga macie odpowiedz, dlaczego tak staramy sie odkladac platnosci. Nasz klub jest w dupie, bo traci prawego i srodkowego obronce, a nie ma zadnej alternatywy i moze byc potrzebna nam gruba kasa na ich nastepcow
- Vincitore
- Juventino
Problem w tym, że zastąpić Bonucciego w skali 1:1 można tylko Ramosem, Boatengiem czy Godinem. Nie ma wielu takich piłkarzy, to jest światowa czołówka, której nikt nam nie sprzeda. Szczerze mówiąc z dwójki Manolas/Rugani ja nie mam wątpliwości kogo chcę widzieć i jak dla mnie Daniele to jest gwarancja. Egzamin zdał w Sewilli i z Romą w grudniu.LordJuve pisze:Ja się zgadzam, że Rugani powinien więcej grać etc., ale czy wy serio uważacie, że to on sobie da radę w meczach LM z BM, Barcą czy Realem? Co więcej, ja jestem pewien, że ponad 36-letni Barza i kwadratowy Chiellini to za słaba para na Champions League. Jak nie dali radę w finale z Bonucem to tym bardziej nie poradzą bez niego.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 20:05 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
No wlasnie ciulamy biorac Coste na wypozyczenie, kombinujemy z platnoscia Schicka, bo kasy nie ma, by potem oddac za darmo Alvesa i Bonucciego za pol darmo.Szikit pisze:Swoja droga macie odpowiedz, dlaczego tak staramy sie odkladac platnosci. Nasz klub jest w dupie, bo traci prawego i srodkowego obronce, a nie ma zadnej alternatywy i moze byc potrzebna nam gruba kasa na ich nastepcow

- meda11
- Juventino
Ale wycie. Jeśli naprawdę uważacie że Marotta mając świadomość o ślinieniu się Guardioli i Conte na samą myśl o Bonuccim oddaje go do Milanu za połowę sumy którą mógłby dostać od wyspiarzy to gratuluję. Większość z Was zna powody takiej a nie innej ceny a mimo to uważacie się za mądrzejszych niż Marotta&Paratici.
Czy mnie zadowala 40 baniek? Nie ale co zrobić w takich warunkach? Damy radę. To znaczy Rugani (i może Caldara) da radę.
A dla typa co łaził na curve i mienił się Juventino, by później odstawiać cyrki i walić focha krzyż na drogę. Tyle wsparcia i zrozumienia otrzymał od klubu, a jak przyszło co do czego to bye bye.

Czy mnie zadowala 40 baniek? Nie ale co zrobić w takich warunkach? Damy radę. To znaczy Rugani (i może Caldara) da radę.
A dla typa co łaził na curve i mienił się Juventino, by później odstawiać cyrki i walić focha krzyż na drogę. Tyle wsparcia i zrozumienia otrzymał od klubu, a jak przyszło co do czego to bye bye.
- Zizou_1989
- Juventino
Prawda jest taka że bez Leonardo mamy problem. Chiellini i Baraza mają już swoje lata i podatność na kontuzje nistety też ... Zostaje Rugani i Benatia, który też urazowy jest. Nie wiem co powiedzieć niby 4 stoperów na 2 pozycje szanse że trójka z nich w jednym momencie będą mieć kontuzje są niskie ale zawsze są, ponadto jesli w jakims meczu bedziemy chcieli przejsc na system z 3 obroncami mamy problem. Jeśli faktycznie Leonardo na treningu uderzył Dybale i miał konflikt z Andreą to faktycznie pogonić go tylko za dobrą kase ... a nie 40 milionów Euro...
- LordJuve
- Juventino
No jasne, dlatego sprzedanie go za mniej niż 50 baniek to jawna kpina. Milan buduje potęgę, wydają dziesiątki milionów na jakichś grajków z Portugalii to niech zapłacą godziwą kwotę za topowego stopera w sile wieku, który ma jeszcze 4 lata do końca kontraktu!Vincitore pisze:Problem w tym, że zastąpić Bonucciego w skali 1:1 można tylko Ramosem, Boatengiem czy Godinem. Nie ma wielu takich piłkarzy, to jest światowa czołówka, której nikt nam nie sprzeda.LordJuve pisze:Ja się zgadzam, że Rugani powinien więcej grać etc., ale czy wy serio uważacie, że to on sobie da radę w meczach LM z BM, Barcą czy Realem? Co więcej, ja jestem pewien, że ponad 36-letni Barza i kwadratowy Chiellini to za słaba para na Champions League. Jak nie dali radę w finale z Bonucem to tym bardziej nie poradzą bez niego.
Co to kur... jest?! 35 milionów?
Co więcej, za rok na bramce - prawdopodobnie - nie będzie Buffona, więc rola formacji obronnej będzie jeszcze większa. Z kim my zostaniemy, jak i Barza zakończy karierę? Z 34/35 letnim Chiellinim? :shock:
- wasky77
- Juventino
Ale z tego co rozumiem, mając klauzulę to aktywować może każdy płacą jej wartość i kwestia przekonania piłkarza do nas może Szalony Jednooki by coś zdziałałmzm pisze:Rok do końca kontraktu.Yaro417 pisze: Ps. A wiecie, że rok temu Bayern wyciągnął 27-letniego Hummelsa z BVB za 35mln.
Ktoś nawet w tym temacie pisał, że podobno ma iść do Tottków za Walkera. Szkoda by było.wasky77 pisze:Czyli zostaje Pereira który ma podobno klauzulę 25mln euro

"Wąski czy ci się sufit na łeb nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?"
- sebastian10
- Juventino
Rugani i Benatia dadza rade moim zdaniem, po za tym w obwodzie jest caldera , szkoda bonu sprzedac za drobne w dzisiejszych czasach 40 musi byc .
Rugani i Benatia do wiosny sie otrzaskają a jak nie to caldera albo balzi da rade na stoperze tam nie trza biegać hihih a jak nie to sie kupi zima kogos
Rugani i Benatia do wiosny sie otrzaskają a jak nie to caldera albo balzi da rade na stoperze tam nie trza biegać hihih a jak nie to sie kupi zima kogos
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Też tak podejrzewam, nie robiłbym sobie nadziei, że Rugani tak szybko wskoczy w miejsce Bonucciego, za nim to nastąpi jeszcze trochę czasu minie, na początku pewnie znów będzie ostatnim obrońcą do gry, co znowu nie będzie o nas najlepiej świadczyć względem niego. On musi grać i pokazał już, że da radę, dlatego ja zamiast Manolasa wolę żeby chłopak wreszcie jednak dostał szansę, lecz mam obawy że odejście Bonucciego przynajmniej jeszcze przez jakiś czas niewiele zmieni.B@rt pisze:Zupełnie abstrahując obawiam się, że przynajmniej na początku sezonu Rugani nadal będzie ostatni w hierarchii u Maxa, czy to czwarty, czy piąty. Niestety, ale obecność Benatii w drużynie w pewnym stopniu powoduje spowolnienie rozwoju naszego młodego obrońcy.szczypek pisze:Abstrahując od tego gówna, które się tutaj wyprawia... A MOŻE RUGANI?

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 82 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Jeśli już rzeczywiście puścimy Bonucciego do Milanu na tak preferencyjnych dla nich warunkach (tzn. topowy obrońca świata, mający spokojnie ze 4 sezony gry przed sobą, ważny kontrakt przez więcej niż jeden sezon), to obowiązkowo powinniśmy wymagać od nich zapisu np. o 30% dla Juve z kolejnego transferu Leo. Po sezonie w Mediolanie Bonu może zacząć walić jakieś fochy, będzie naciskać na transfer do Anglii, a wtedy City rzuci za niego 60 mln €, a my będziemy zabezpieczeni przed wycyckaniem dzięki takiej klauzuli.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli