Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 10:46

Savić to b2b a nawet bardziej ma inklinację na ofensywnego pomocnika.

Zupełnie inna charakterystyka aniżeli Nzonzi, Matic czy inny typowy DM.

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 10:47

MRN pisze:Oczywiście masz rację bo nie wiadomo co im w głowie siedzi. Ściemniają, wypuszczają informacje, które okazują się być mylące i działają za drzwiami. Też coś czuję, że szykuje się coś grubego a pismaki jako temat na odwrócenie mają sprawę z Sandro i zarządowi to chyba na rękę. Coś się wydarzy, tym bardziej, że są przecieki o tej bombie ale konkretów brak. Dembele niby nieosiągalny jest ale ja już sam nie wiem, odciąłem się dziś od VS i mediów włoskich bo wszystko co tam jest to odgrzewane kotlety a dla mnie to oznacza ciszę przed burzą :D

Ale takie pogłoski dzisiaj na VS ( zaprzeczam sam sobie ), że chcemy z Lazio wyjąć pakiet w postaci Keity i Savicia :lol:

CorSport też dzisiaj informuje, że Sandro zostanie i pozytywnie nastawiony jest na propozycję nowego kontraktu.
Pomysł sam w sobie świetny, ale nie wiem na ile możliwy do zrealizowania. Mamy problem z wyciągnięciem jednego Baldé z rocznym kontraktem, bo Lotito ma wygórowane wymagania finansowe. Co w takim razie miałby odpowiedzieć na pytanie o Savicia, skoro ten niedawno przedłużył kontrakt? Również wolałbym, żeby 40 mln. poszło na Serba zamiast na N'Zonziego, ale to byłoby pozytywne zaskoczenie, gdyby taka kwota zadowoliła Lotito.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 10:47

MRN pisze:
Ale takie pogłoski dzisiaj na VS ( zaprzeczam sam sobie ), że chcemy z Lazio wyjąć pakiet w postaci Keity i Savicia :lol:
I to jest informacja na którą czekałem. SMS jest zawodnikiem IDEALNYM jeśli chodzi o nasz środek pola. Gościu dzięki swoim warunkom jest praktycznie nie do przestawienia, doda tej siły fizycznej w środku, której potrzebujemy, a przy tym nie jest piłkarzem jednowymiarowym. Ma swobodę z piłką, nie przeszkadza mu ona w grze, dużo widzi, dobrze podaje. No i ma chyba 22 lata dopiero, będzie tylko lepszy. Zdecydowanie inwestycja warta swieczki.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 10:49

Sergej jest świetny, ma zadatki na pomocnika kompletnego, ale spotkałem się z opiniami, że największe pole do poprawy ma właśnie w zakresie gry defensywnej. Ogólnie jest to b2b, ale bardziej ofens niż defens, na pewno nie jest to typ Vidala, który odbierał piłkę w narożniku własnego pola karnego, a 15 sekund później główkował w szesnastce rywala. Przytuliłbym jednak z miłą chęcią.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2017, 10:50 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 10:49

Baczu pisze:Panowie, tylko czy przypadkiem Savic nie jest typem box2boxa? Potrzebujemy raczej defensywnego pomocnika, kogoś kto zabezpieczy Pjanicia. Savić wygląda bardziej na kogoś w stylu Pogby, wysoki, silny, potrafiący zagrać do przodu, ale taki zawodnik bardziej by się sprawdził w trójce pomocników.
Moim zdaniem scharakteryzowałeś właśnie idealnego partnera dla Pjanica. Bardzo podoba mi się ta kandydatura.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 10:58

Kwoty jakie krążą na VS w przypadku tego duetu to 65 - 70 mln :prochno:
Dla Lotito, który na wzmocnienia ma przygotowane podobno 15 mln :lol: to może być kasa nie do odrzucenia ale jakoś wierzyć mnie się nie chce aby do Juve, aby Marotcie, którego nie znosi miałby oddać dwóch kluczowych i najbardziej perspektywicznych zawodników swojej drużyny. Dla niego to byłaby potwarz i ukłon w stronę Juve. Nieee, nie on :stop:
Dla mnie ten duet plus Costa i prawy obrońca byłoby to idealne mercato, które można byłoby zamknąć pozbywając się też naturalnie szrotu.

Ja naprawdę nie wiem czego możemy się spodziewać ale Józek coś nam sprezentuje, opadną nam szczeny coś czuję :shock:

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 11:05

Takie Lazio czy Roma niepotrzebnie się napinaja i tak ich możliwości na zdobycie Scudetto sezon w sezon są małe, u piłkarzy z Wilczycą na piersi sporo większe, ale powtarzam, ta napinka jest niepotrzebna.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 11:16

A propos Romy to Manolas się waha przed transferem do Zenitu, nie bardzo chce odchodzić i Juve chce się wmieszać. Tak wynika z TMW ale nie wiem po co tutaj Manolas jeszcze. No chyba, że coś się z Bonuccim kroi ale w te rewelacje przestałem już wierzyć :)

Obrazek
deejay_1988

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 11:44

MRN pisze:A propos Romy to Manolas się waha przed transferem do Zenitu, nie bardzo chce odchodzić i Juve chce się wmieszać. Tak wynika z TMW ale nie wiem po co tutaj Manolas jeszcze. No chyba, że coś się z Bonuccim kroi ale w te rewelacje przestałem już wierzyć :)
No i gitara, Medhi będzie miał kolegę w obronie i do tego Miralemowi załatwi się Radję i będzie jak znalazł na ostudzenie marzeń o scudetto w Rzymie :)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 11:48

Cabrini_idol pisze:Mogliśmy Banegę wyciągnąć za 9 mln ;) Gościu, może nie grał sezonu życia w Interze ale ma 29 lat i WIELKIE umiejętności. No i pozycja Dybali.
Po pierwsze, od kiedy Banega to pozycja Dybali? :think: Jedyne co się pi razy drzwi może zgadzać to sektory, w których operują (i to tylko dlatego, że Max ma jakieś dziwaczny pomysł na Paulito), ale charakterystyka jednego i drugiego znacznie się różni. Po drugie, bardzo dobrze, że nawet nie zawiesiliśmy oka na Argentyńczyku. Gdybyśmy to zrobili, zacząłbym się martwić o to, w którą stronę zmierzamy. Nie ten poziom. Gdzie jak gdzie, ale na kompromisy w środku pola klasowa drużyna nie może sobie pozwolić.

Siergiej nie jara mnie aż tak bardzo jak niektórych, ale chętnie bym go przytulił w naszym zespole. Młody, znający realia calcio, taktycznie niezły, silny, wybiegany, kumaty z piłką przy nodze. Nawet za te 40 milionów € to duuużo lepsza opcja niż wcześniej wymieniani przez media pomocnicy. Jednakże nie nastawiałbym się na jego transfer podczas tego mercato. Mieliśmy na wyciągnięcie ręki Tolisso, który swoją charakterystyką w dużej części odpowiada Siergiejowi. Odpuściliśmy (do tej pory mnie kłuje), a teraz mamy startować do rozmów z nienawidzącym nas Lotito? Logiki nie stwierdziłem.

Kurczę, ciągle liczę na tego Keitę. Spełnieniem marzeń to on nie jest, ale jak widzę na skrzydle Cuadrado, bądź snującego się na nogach w 50-tej minucie Bernardeschiego, to naprawdę już wolę co 2-gi rok wyjazdy na afrykańskie kopanie gały. Tylko jak to jest - Senegalczyk ma hiszpański paszport czy nie? I czy to ma jakiekolwiek znaczenie przy transferach wewnątrz ligi?

Obrazek
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 11:55

Florentino Perez o sprzedaży Jamesa pisze: – James? To jeden z najlepszych graczy na świecie, który gra w Realu, a piłkarze Realu nie odchodzą tylko dlatego, że oni sami tego chcą, ich ojcowie czy agenci. My musimy dbać o zawodników, ale przede wszystkim o interesy Realu Madryt.

Trzeba dodawać coś więcej? Marotta mógłby czasem wziąć przykład.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 12:00

Sanchez jest blisko City, Bayern póki co nie będzie miał zastępcy Costy co praktycznie póki co przekreśla jego transfer do nas. Alexis ciśnie na kasę a Bayern nie był w stanie sprostać jego żądaniom.

Diario SPORT‏Account verificato @sport 2 min2 minuti fa

Altro

#PL | Vía libre para el City en el fichaje de Alexis

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 12:02

Ma paszport (urodził się w Hiszpanii, wypada czasem sprawdzić to w sieci), zresztą to nie ma znaczenia... przecież to jest transfer wewnątrz ligi, takie rzeczy powinieneś już wiedzieć jakie obowiązują zasady etc.?

Keita jest wychowankiem Barcelony z tego co widzę, także chłopak nie jest typowym murzynem w Afryki jak Ci się wydaje...

Dla mnie zestaw Berna + Keita i można zamykać marcato jeśli chodzi o atak.

Do tego dołożyć kogoś fajnego do pomocy, prawy obrońca i tyle.

Te pogłoski o powrocie Spinazzoli wydają mi się w kontekście zastępstwa Asy, nie Sandro, chyba każdy wie, że Włoch to nie ta para kaloszy co Brazylijczyk. Tu nie trzeba się znać wybitnie na tym, żeby to widzieć. Po za tym to gracz prawonożny, grający na lewej stronie, żeby się nie okazało, że on do nas przychodzi... w formie grania na PO. Ze statystyk nie wynika, żeby tam grał, ale Max lubi takie zmiany i LO/LWB z ułożoną prawą nogą może przesunąć na prawą stronę, bo to jest możliwe.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 12:10

@wloski, wiem, że urodził się w Hiszpanii, wiem że jest wychowankiem Barcy, spokojnie ;) Po prostu czasem wpadam na informację, że mimo przeszłości Keity nie ma on hiszpańskiego paszportu (co zresztą potwierdzają portale typu whoscored czy tm). A gdybym był pewny zasad obowiązujących wewnątrz ligi, to bym nie pytał ;) Wiem, że ze 2 lata temu wprowadzono zmiany, ale z czasem planowano jakieś modyfikacje i nie byłem pewny, czy coś przegapiłem.

Spinazzola jako następca Kwadwo? Wielkie tak. Jako następca Alexa Sandro - nieporozumienie.

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 12:20

Cabrini_idol pisze:Nie odżałuję Vidala. Zamiast szukać jakiegoś byczka pod Pjanica mielibyśmy najlepszego 2b2 na świecie. Bo co Vidal jest w formie... Mógłby być gorylem Pjanicia, mógłby być snajperem jak i rozgrywającym. Nie zrozumiem do dziś dlaczego sprzedaliśmy go i dlaczego tak tanio.
Nie wiem czy cos przegapiłem i to był komentarz do tego wywiadu ale proszę, jak na zawołanie.
Allegri pisze: “Tevez and Pirlo made a choice, Vidal was a market opportunity that Juventus decided to exploit, along with me. The year after was different.
To była okazja... dla nas i ją wykorzystaliśmy :prochno:

calma calma
Zablokowany