Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 16:31

Jeżeli miejsce non-EU jest poświęcone Danilo to znaczy, że Costa 50 baniek.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 16:33

Według kilku fanów Chelsea, transfer Sandro zostanie ogłoszony po podpisaniu przez Chelsea jakiejś nowej umowy z Nike.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 16:33

Ja się napalałem na tego Costę jak szczerbaty na suchary a tutaj zonk...Danilo to dla mnie ktoś kto stoi niżej od Darmiana, który na dodatek jest Włochem i to jego wolałbym za Alvesa. Szkoda, że Costa do nas nie trafi jeżeli to już pewna informacja.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 16:35

towalski pisze:Jeżeli miejsce non-EU jest poświęcone Danilo to znaczy, że Costa 50 baniek.
Albo zdaniem innych źródeł Bayern nie jest w stanie znaleźć następcy, co jest bardzo prawdopodobne. Z pozyskaniem Sancheza mają olbrzymi problem - chce za dużo.
Push3k pisze:Według kilku fanów Chelsea, transfer Sandro zostanie ogłoszony po podpisaniu przez Chelsea jakiejś nowej umowy z Nike.
Mają kolegów z zarządzie klubu czy to ich złote myśli na temat? :smile:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 16:36

Mnie tam historia z durnowatym Alvesem przekonała jedynie do tego, że w piłkarzy z Ameryki Południowej inwestować póki co nie ma sensu. Wychowani od dziecka w kulcie Realu czy Barcelony mają wyprane mózgi, i dla nich istnieją jedynie te dwa kluby, reszta to tymczasowy przystanek (chyba, że dostają po 5 mln+ rocznie do ręki). Jeśli na rynku są dostępni Europejczycy (tutaj Włosi) o potencjale wcale nie mniejszym, to ja wolę obywatela kraju ze Starego Kontynentu (liczę, że Keita zna wartość reprezentowania Juve)
Edit
Jedyne co Conte powinien dostać, to #### w podpalonej gazecie przy drzwiach wejściowych do domu. To taka sugestia co do jego zachciewajek

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 16:53

Danilo 15-20mln > Costa 50mln. Mamy inne potrzeby i odejście Alvesa nam to wszystko jeszcze utrudniło. Danilo jest to zdecydowanie lepsza opcja, niż Darmiany i De Sciglie. Pamiętam, że gdy przechodził do Realu, a Sandro do nas, to uważało się że to Real kupił lepszego z tej pary. "Na szybko" lepszego nie znajdziemy.

Z jednej strony skrzydłowi(lub mogący tam grać) w postaci Keita, Berna, Shick i Orsolini (może) to bardzo dobre transfery. Z drugiej jednak strony będzie niedosyt, że nie przyszedł, na tą newralgiczną pozycję nikt topowy. Jeśli z braku laku (brak dostępnych topowych skrzydłowych), miał przyjść Costa, którego za topowego nie uważam, to wolę właśnie skrzydła w takiej postaci.

W takim wypadku nie powinniśmy też oszczędzać na DMie i kupić kogoś z topu.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 16:59

Tylko jakiego defensywnego pomocnika mielibyśmy ściągnąć, żeby był to TOP?

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 17:03

Jeżeli nie odejdzie Cuadrado to nie wierzę w przyjście dwóch skrzydłowych. Schick też przeciez może zagrać na skrzydle. Danilo, Berna i ew rezerwowy pomocnik, choć też tylko gdy pozbędziemy sie Leminy i Sturaro

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 17:27

CavAllano pisze:
No spoko Panie. W sumie się zgadzam ale teraz odpowiedz na moje konkretne pytanie. Wydaję mi się, że na to mercato trzeba spojrzeć szerzej niż tylko przez skrzydłowych, których tak na dobra sprawę dostępnych obecnie jest jak na lekarstwo.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 17:31

LukaszG / DLuGi Na pewno Matic. Nie wiem jak radzi sobie teraz W. Carvalho, ale wcześniej chciało go pół Europy. Jest jeszcze Fabinho. Mimo wszystko wydaje mi się że jeden dobry sezon N'Zonziego to trochę za mało, żeby się na nim skupić. Higuain pomocy to nie jest na pewno.

Urbi27 Przecież dwóch skrzydłowych to jest minimum. Schick jako zastępca Igły, Keita na lewą, Berna na prawą. Pjacy nawet nie ma co uwzględniać w planach na nowy sezon. Nie dość że nic nie pokazał, to wróci dopiero pod koniec roku.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 17:42

Lotito: Keita zostaje? Zapytaj go, a raczej jego agenta..

Pytanie co może mieć na celu taka wypowiedź. Czyżby agent był już ułożony z nami :think:

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 17:58

gucio_juve pisze:Lotito: Keita zostaje? Zapytaj go, a raczej jego agenta..

Pytanie co może mieć na celu taka wypowiedź. Czyżby agent był już ułożony z nami :think:
Przecież to wiadomo od jakiegoś miesiąca. Agent z Keita chcą tylko Juventus. A Lotito jest zly, bo lepsze oferty dostał od innych klubów. W dodatku my nie chcemy negocjować. Rzucilismy kasę i kazemy zaakceptować.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 18:18

Jeżeli naprawdę zrezygnują z Costy to Keita musi przyjść, to absolutnie materiał na topa i żeby nim się stać musi spróbować sił w klubie z najwyższej półki bo inaczej popadnie w przeciętność. Duży plus za to,że podobnie jak Schick nie boi się konkurencji w Juve. Pewność siebie i umiejętności radzenia sobie krytyką to poza talentem i czysto piłkarskimi zaletami główny klucz do sukcesu w takim klubie jak Juve.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 18:33

Zastanawiam się, czy Patrik na prawdę będzie zmiennikiem Gonzalo, czy Max wymyśli mu coś innego.. przykładowo pozycję Mario?

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 18:45

LukaszG / DLuGi pisze:Zastanawiam się, czy Patrik na prawdę będzie zmiennikiem Gonzalo, czy Max wymyśli mu coś innego.. przykładowo pozycję Mario?
Jest to możliwe, szczególnie, że Czecha widać z przodu na każdej pozycji tak było w Sampie i teraz na Euro. Zresztą nie wiem jaki ma pomysł Allegri na drużynę, ale robi się ciasno.

Mamy 4 napastników plus Juan. Jeśli serio myślimy o dwóch skrzydłowych to robi się nam 7 osób na 3 pozycje a do tego jest Pjaca. Pjaca raczej nie zostanie wypożyczony, bo nikt go nie weźmie kontuzjowanego. Mandżukić przedłuża kontrakt, ale wszystko jest możliwe, Igła i Dybala są nie do ruszenia, wydaje się, że Juan to opcja out, ale ... to dobry i przydatny gracz, ciężko mi wyobrazić sobie, że tak z niego rezygnujemy.

Zablokowany