Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 19:08

Marat87 pisze:Oooo, to za niego jest ustalona cena? Jak w supermarkecie? Nie wiedziałem. W takim wypadku to rzeczywiście powinno się brać, Lotito niech daje paragon, zgłosi się reklamacje do obsługi klienta jakby co.
Oczywiście, że jest ustalona cena. My po prostu o niej nie wiemy, a pożytkujemy się tylko informacje z różnych gazet. Są dwie opcje:

A) Lotito odleciał i zażądał jakichś 50 baniek.
B) Lotito wcale nie odleciał, ale Marotta oferuje jakieś śmieszne pieniądze, które są po prostu odrzucane. Wychodzi z założenia, że skoro może przyjść za darmo po sezonie, to po co płacić. I ta opcja jest bardzo realna, bo chyba wiemy jak działa zarząd klubu.

Oczywiście 20 baniek, o których wcześniej wspomniałem, to taka cena z pupy wzięta.

Obrazek
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 19:21

Hahaha wywiad z Marottą mistrzowski.. bezbarwny jak zawsze i częściowo śmieszny.
Alves powinien być publicznie zrugany za swoje postępowanie, ale po co..
No i tak jak już ktoś wspomniał. Tekst o tym iż każdy kto po prosi o transfer może odejść jest żałosny!!
Daleko nam do europejskiej elity..

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 19:25

3 ostatnie sezony mówią coś zupełnie odwrotnego, ale ty wiesz lepiej, pogratulować wiedzy.

Pablo A no właśnie, z pupy. A może to jest 40 milionów? A może taka taktyka negocjacyjna, na zmiękczenie Lotito? Jest 21 czerwiec, nawet się okno nie zaczęło oficjalnie.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 19:31

A może by tak spróbować nie dopuścić do tego by prosili?
:prochno: Czyli niby co Marotta ma zrobić, żeby piłkarze nie prosili o transfery? Zmienić oblicze ekonomiczne Serie A ? Przebijać na pensje Real, City, Chelsea czy PSG? Rzeźbi w tym co ma i nieźle mu wychodzi. Już milion razy było wałkowane, że dla piłkarzy futbol to praca. Idą tam gdzie dają najwięcej, szukają nowych wyzwań. Jeżeli są oczywiście dobrzy w tym co robią. Sam bym tak postąpił, gdybym miał wybór lepszej pracy w lepszym miejscu, za większe pieniądze z lepszymi fachowcami. Miałbym też w dupie pracodawcę, który mnie wypromował. To zdanie brzmi jak jakaś wypowiedź w burzy mózgów, gdzie w fazie analizy - nie wiadomo co z nią zrobić. Noo... ewentualnie możemy jeszcze posadzić kogoś na trybunach, powoływać się na obowiązujący kontrakt i nie dać mu odejść. :hellyes: Nasi księgowi, na pewno pialiby z zachwytu nad takim rozwiązaniem.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 19:32

Vincitore pisze:"Nie mamy intencji by sprzedawać swoich najlepszych graczy, chyba, że sami o to poproszą". A może by tak spróbować nie dopuścić do tego by prosili? Każdy wywiad z Marottą jest taki sam, niebawem przestanę je czytać, pomimo, że ufam Szalonookiemu.
Przeczytałem cały wywiad i żeby było ciekawiej - słów tych użył w odniesieniu do Sandro...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 19:35

Chłopakom rok temu z Pogbą się nie udało, zobaczymy co teraz. :prochno:

A odejście w tym okienku Alvesa, Sandro i Bonucciego brzmi jak jakaś kariera Juventusem kibica Interu w Football Managera.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 19:36 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 19:36

Marat87 pisze:3 ostatnie sezony mówią coś zupełnie odwrotnego, ale ty wiesz lepiej, pogratulować wiedzy.
Co ma wiedza, do własnego zdania? Nic. Więc powtórzę: daleko nam do europejskiej elity.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 19:40

RICTOR pisze:No nie wiem nie wiem. Alves ciska pomyjami a my się będziemy grzecznie dogadywać. Nie bardzo rozumiem sytuację.
Bo Alvesowi wbrew temu, co powiedział Marotta, najpewniej zostały pokazane drzwi. To samo dotyczy Cuadrado. I byc moze - o ile przyjdzie dobra oferta - Bonucciego.

Marotta już wielokrotnie wypowiadał się w podobny sposob, np. na temat Vidala, a potem wychodzio zupełnie coś innego. Beppe to stary ściemniacz i tyle.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 19:42

LukaszG / DLuGi pisze:
Marat87 pisze:3 ostatnie sezony mówią coś zupełnie odwrotnego, ale ty wiesz lepiej, pogratulować wiedzy.
Co ma wiedza, do własnego zdania? Nic. Więc powtórzę: daleko nam do europejskiej elity.
Słowo elita rozumiem jako wąskie grono drużyn, które zdecydowanie wybijają się ponad stawkę. Powiedzmy 5,6 ekip.

W takim razie kto jest w tej elicie i jak daleko za nimi jesteśmy?

Rozumiem, że do elity wchodzi się po przez osiągnięcia sportowe? Chciałbym ustalić jakieś kryteria, bo chyba nie powiesz mi, że o byciu w 'elicie' świadczą sprzedaże?

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 19:52

LukaszG / DLuGi pisze:
Czyli fakty sobie, a ty sobie. No spoko, też tak można.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 19:57

Troszkę to śmieszne, Juventus jakby nie chciał mieć trzech mocnych formacji, zawsze jakaś musi odstawać od reszty. Był atak, pomoc, to teraz najwyższy czas #### obronę :)

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 20:07

jakku1 pisze:Bo Alvesowi wbrew temu, co powiedział Marotta, najpewniej zostały pokazane drzwi. To samo dotyczy Cuadrado. I byc moze - o ile przyjdzie dobra oferta - Bonucciego.

Marotta już wielokrotnie wypowiadał się w podobny sposob, np. na temat Vidala, a potem wychodzio zupełnie coś innego. Beppe to stary ściemniacz i tyle.
No właśnie nie wiem bo Beppe jak Beppe, kłamczuszek z niego czasem, ale Agresti od kilku tygodni pisał, że chcemy przedłużyć z Alvesem kontrakt o rok do 2019 i to co się wydarzyło to było wielkie zaskoczenie :think:

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 20:07

pablo1503 pisze:Rozumiem, że do elity wchodzi się po przez osiągnięcia sportowe? Chciałbym ustalić jakieś kryteria, bo chyba nie powiesz mi, że o byciu w 'elicie' świadczą sprzedaże?
Oczywiście, że nie chodzi mi o sprzedaże. Patrzę na nasz klub choćby przez pryzmat Ligi Mistrzów.. Zaledwie dwa zwycięstwa i to bardzo dawno. Do tego dochodzi siła nabywcza. Nie chodzi już o sam fakt $$$, bo nie możemy konkurować z ekipami, gdzie pieniądze leją się z ropy. Po prostu jeżeli postawić piłkarza, który miałby wybrać Real, Barcelonę, Bayern, United i nas to ilu piłkarzy przyjdzie do nas?

Może przemawia przeze mnie gorycz wielu ostatnich czynników..

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 20:22

LukaszG / DLuGi pisze:Może przemawia przeze mnie gorycz wielu ostatnich czynników..
Myślę, że zdecydowanie przemawia przez Ciebie gorycz. Możesz być w elicie przez pryzmat nazwy zespołu albo przez pryzmat wyników, które odnosisz. Elita jest ruchoma, nie ma klubu, który przez ostatnie 40 lat byłby na szczycie. Kiedyś był tam Ajax, Borussia, Inter, Milan czy UTD - to tak na szybko. Obecnie elita wygląda zupełnie inaczej, bo znajduje się tam Real, Barca, JUVE, Bayern i Atletico. Drużyny, które chyba jako jedyne są stawiane co roku w roli poważnych pretendentów. Inne natomiast są 'niespodziankami', jak City czy tegoroczne Monako. W ciągu trzech lat aż dwukrotnie dotarliśmy do Finału LM. To samo tyczy się Realu. Już abstrahując od wyniku. Przykładowo taka Barcelona w ciągu ostatnich czterech lat, aż trzy razy odpadała w 1/4.

Jeżeli my nie jesteśmy elitą, to wygląda na to, że tylko jeden klub obecnie znajduje się w tym zaszczytnym gronie i jest to Real.

Widzę, że lament w najlepsze. Nawet się okienko nie zaczęło. Rok temu było dokładnie to samo. Jeden wielki płacz, a w maju ludzie zastanawiali się czy nie oglądają najlepszego Juve w historii. :think: Nic, ale to nic się nie uczycie na błędach.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 20:23 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 20:22

Właśnie czytałem, ze Bayern wydał oświadczenie, ze Lewandowski ma ważny kontrakt i jego odejście nie wchodzi w grę.

My wypuszczamy komunikat "przekonajcie naszego gracza do transferu, a sprzedamy go wam".

Która polityka jest słuszna oceńcie sami. Otrzymacie od razu odpowiedź jak działają najlepsze kluby w Europie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zablokowany