Mercato (LATO 2017)
- kubraczek
- Juventino
A ile Twoim zdaniem powinniśmy za niego dać? Uważasz, że jak piłkarzowi za rok kończy się kontrakt to oddadzą nam go w jakiejś hiper promocji? Lepiej czekać rok i liczyć, że może nie zmieni zdania? I że taki piłkarz w ogóle nie jest nam obecnie potrzebny (przy możliwym odejściu Cuadrado)?CavAllano pisze: Ktoś pisał o tym, że oferta 15 mln + Sturaro za Keitę jest dobra? Przy założeniu, że gość chce tylko do nas i za rok kończy się mu kontrakt?
Tuttosport uważa, że kluczową rolę w przekonaniu Costy do transferu do nas odegrał Vidal.
Mandzukic miał poinformować Allegriego, że nadal chce grać na skrzydle
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- Milano1910
- Milanista
4 miejsce daje LM bezpośrednio
Nie wiem jak będzie w sezonie, ale na pewno wyrokowanie o finiszu rozgrywek w czerwcu nie jest poważne.
Silva - drewno. Nie wiem jak mam to skomentować. Ile jego meczów widziałeś, po za tym z Juve w LM? Ocenimy jak zacznie strzelać/grać, bo obrażanie piłkarza zanim jeszcze kopnie piłkę to również jest lekkie kompro. :doh:
Biglia to nie jest wzmocnienie? Masz rację lepiej grać Polim w pomocy

Nie wiem jak będzie w sezonie, ale na pewno wyrokowanie o finiszu rozgrywek w czerwcu nie jest poważne.
Silva - drewno. Nie wiem jak mam to skomentować. Ile jego meczów widziałeś, po za tym z Juve w LM? Ocenimy jak zacznie strzelać/grać, bo obrażanie piłkarza zanim jeszcze kopnie piłkę to również jest lekkie kompro. :doh:

Widzew RTS & AC Milan - Wierny zawsze. W dobrych i złych chwilach.
- Cabrini_idol
- Juventino
Widziałem Silve w wielu spotkaniach. Jakie kompro ? To typowa 9, drewno. Duże ryzyko podejmuje Milan. On przez 2 sezony w 1 druzynie strzelił 17 bramekw lidze, grając jako ten najbardziej wysunięty na którego była robiona gra. ( wiadomo w 15/16 zagrał tylko bodajże 10 czy 11 spotkań).
Wszystkie gole ( za dużo ich nie było jak na słabą ligę Portugalską ). Zobacz ile z karnych, zobacz ile z dobijania. Sorry dla mnie napastnik zbędny przy dzisiejszych standardach w piłce nożnej.
Przepraszam za rok 4 miejsce daje bezpośrednio LM. To i tak nie zmienia wiele. Roma, Juve i Napoli są poza zasięgiem Milanu. A Inter zatrudnił dużo lepszego trenera niż obecnie jest w Milanie. U nich ma się zachować trzon zespołu i za dużej rewolucji nie będzie co również daje przewagę. Poza tym co roku mamy niespodzianki jak Sassuolo czy Atalanta. Jest jeszcze Viola i Lazio , które notabene było dużo lepsze w tym sezonie od Milanu.
Uważam, że Milan za rok nie zagra w LM . Czy to zbrodnia ? Nie. Wyluzuj. Zresztą robimy offtop w temacie o mercato Juve. Ale ciesze się, że jesteś czujny i śledzisz nasz kochany temat na JP. 268 strona. Zazdroszczę wytrwałości. Ja nie przeczytałem ani jednej strony u was na forum
Vidal namawiający Costę do przeprowadzki do Juve :shock:
Wszystkie gole ( za dużo ich nie było jak na słabą ligę Portugalską ). Zobacz ile z karnych, zobacz ile z dobijania. Sorry dla mnie napastnik zbędny przy dzisiejszych standardach w piłce nożnej.
Przepraszam za rok 4 miejsce daje bezpośrednio LM. To i tak nie zmienia wiele. Roma, Juve i Napoli są poza zasięgiem Milanu. A Inter zatrudnił dużo lepszego trenera niż obecnie jest w Milanie. U nich ma się zachować trzon zespołu i za dużej rewolucji nie będzie co również daje przewagę. Poza tym co roku mamy niespodzianki jak Sassuolo czy Atalanta. Jest jeszcze Viola i Lazio , które notabene było dużo lepsze w tym sezonie od Milanu.
Uważam, że Milan za rok nie zagra w LM . Czy to zbrodnia ? Nie. Wyluzuj. Zresztą robimy offtop w temacie o mercato Juve. Ale ciesze się, że jesteś czujny i śledzisz nasz kochany temat na JP. 268 strona. Zazdroszczę wytrwałości. Ja nie przeczytałem ani jednej strony u was na forum

Vidal namawiający Costę do przeprowadzki do Juve :shock:

Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2017, 18:50 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 7 razy.

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
W sumie napisałem się trochę w temacie o Alvesie to wrzucę i tutaj co o tym myślę. Nie wiem na ile to przecieki medialne są wiarygodne, czy Dani oficjalnie odwalił coś jeszcze oprócz tego wywiadu, gdzie zapytano go o Dybałę i tych wrzuconych butów z finału 2015. Jeśli będzie robił straszne problemy to ok pogońmy go, ale na miłość boską nie za darmo, ani nie za grosze bo rozmontowuje nam w tym przypadku całą prawą stronę - gdzie mógł grać zarówno w obronie jak i pomocy. Przykłady z ostatniego mercato - Matuidi i Witsel pokazują, że to są profesjonaliści mają podpisany ważny kontrakt i nawet jeśli pogniewają się na klub to i tak będą chcieli się prezentować dobrze, bo w innym przypadku nie ma co liczyć na zainteresowanie klubów, gdy już się będzie wolnym zawodnikiem. Żaden klub z topu, a w taki celuje chyba Alves nie weźmie do siebie gościa w tym wieku po rocznym rozbracie z piłką - zostanie to będzie wypełniał swoje obowiązki. Dobra to co miałem wrzucić:
Ja tam mam gdzieś czy zawodnik walczy na boisku czy nie - żaden piłkarz nie jest ważniejszy, niż klub. Piłkarze odchodzą, klub zostaje i koniec końców liczy się stan pucharów w klubowej gablocie.
Owszem ja też lubię walczaków, fajnie się ich ogląda, ale jeszcze bardziej lubię piłkarzy z odpowiednimi umiejętnościami na boisku.
W ogóle wybranie Mandżukicia na piłkarza sezonu to dla mnie jakaś paranoja, ja wiem dlaczego został wybrany, bo zostawiał na boisku serce i walczył, ale to nie był plebiscyt na największego walczaka tylko na najlepszego piłkarza. Gdzie mu do Igły, Sandro czy Buffona?
Generalnie wszyscy są miło zaskoczeni bo jakoś ogarnął zupełnie nietypową dla siebie pozycję(prawie każdy się spodziewał, że będzie tam grał zupełne nic), ale nie czarujmy się żadnej rewelacji tam nie robił, bramkę strzelił piękną w finale LM i to zaćmiło trochę obraz, ale dwukrotnie zawalił w akcjach bramkowych dla Realu gdy właśnie zabrakło mu chęci pobiegnięcia za piłka i walki (czyli elementu, w którym miał błyszczeć, szczególnie przy 3 golu czekał na tę piłkę jak nie wiadomo na co, padła bramka i było pozamiatane).
Nie wiem na ile to co przecieka do mediów jest prawdą, czy Dani faktycznie gdzieś otwarcie źle o nas mówi, ale ci którzy cieszą się z odejścia "emeryta" to
Gwarantuję wam, że nikt lepszy na jego pozycję nie przyjdzie, dodatkowo jego odejście rozpieprza nam całkowicie okienko, bo musimy szukać 2 prawych obrońców - środki na wzmocnienie skrzydeł spadają, a jestem pewien, że na prawą stronę do pierwszego składu przyjdzie jakaś opcja low-cost za 10-20 melonów w dodatku o gorszej jakości i jak znam życie to tych kilkunastu melonów akurat braknie, żeby sypnąć jakiemuś topowi porządnym kontraktem. Jeśli Dani odejdzie za darmo to już w ogóle dramat
Będzie jak z Llorente, którego oddaliśmy za darmo, wywalił nas z LM niejako (2 miejsce cięższy rywal) a na koniec po fatalnym sezonie (38 spotkań 5 bramek, jak inaczej to nazwać w przypadku napastnika?) Sevilla sprzedała go dalej za 6 melonów. Można? Można, a od nas odchodził po znacznie lepszym sezonie. Ciekawy jestem na ile te "dobre relacje" zdadzą się przy ewentualnym transferze N'zonziego bo na jakąś promocyjną cenę się nie zanosi :rotfl: Facet 2 lata w poważnej piłce, za chwilę 29 lat, ale biznes jest biznes - płacisz klauzulę, albo do widzenia.
Generalnie zgadzam się z tym co pisze CavAllano, widać, że ten człowiek ma inną mentalność, mentalność zwycięzcy wyrobioną jak się domyślam w latach 90 i nie zadowala go byle co
Jak piłkarze chcą odchodzić to proszę bardzo, ale nie za darmo czy za drobne jak Vidal, a my za rezerwowego Costę wyjmiemy i damy 45 melonów i nie ma zmiłuj (tak wiem Vidal miał problemy).
Ja tam mam gdzieś czy zawodnik walczy na boisku czy nie - żaden piłkarz nie jest ważniejszy, niż klub. Piłkarze odchodzą, klub zostaje i koniec końców liczy się stan pucharów w klubowej gablocie.
Owszem ja też lubię walczaków, fajnie się ich ogląda, ale jeszcze bardziej lubię piłkarzy z odpowiednimi umiejętnościami na boisku.
W ogóle wybranie Mandżukicia na piłkarza sezonu to dla mnie jakaś paranoja, ja wiem dlaczego został wybrany, bo zostawiał na boisku serce i walczył, ale to nie był plebiscyt na największego walczaka tylko na najlepszego piłkarza. Gdzie mu do Igły, Sandro czy Buffona?
Generalnie wszyscy są miło zaskoczeni bo jakoś ogarnął zupełnie nietypową dla siebie pozycję(prawie każdy się spodziewał, że będzie tam grał zupełne nic), ale nie czarujmy się żadnej rewelacji tam nie robił, bramkę strzelił piękną w finale LM i to zaćmiło trochę obraz, ale dwukrotnie zawalił w akcjach bramkowych dla Realu gdy właśnie zabrakło mu chęci pobiegnięcia za piłka i walki (czyli elementu, w którym miał błyszczeć, szczególnie przy 3 golu czekał na tę piłkę jak nie wiadomo na co, padła bramka i było pozamiatane).
Nie wiem na ile to co przecieka do mediów jest prawdą, czy Dani faktycznie gdzieś otwarcie źle o nas mówi, ale ci którzy cieszą się z odejścia "emeryta" to

Gwarantuję wam, że nikt lepszy na jego pozycję nie przyjdzie, dodatkowo jego odejście rozpieprza nam całkowicie okienko, bo musimy szukać 2 prawych obrońców - środki na wzmocnienie skrzydeł spadają, a jestem pewien, że na prawą stronę do pierwszego składu przyjdzie jakaś opcja low-cost za 10-20 melonów w dodatku o gorszej jakości i jak znam życie to tych kilkunastu melonów akurat braknie, żeby sypnąć jakiemuś topowi porządnym kontraktem. Jeśli Dani odejdzie za darmo to już w ogóle dramat

Będzie jak z Llorente, którego oddaliśmy za darmo, wywalił nas z LM niejako (2 miejsce cięższy rywal) a na koniec po fatalnym sezonie (38 spotkań 5 bramek, jak inaczej to nazwać w przypadku napastnika?) Sevilla sprzedała go dalej za 6 melonów. Można? Można, a od nas odchodził po znacznie lepszym sezonie. Ciekawy jestem na ile te "dobre relacje" zdadzą się przy ewentualnym transferze N'zonziego bo na jakąś promocyjną cenę się nie zanosi :rotfl: Facet 2 lata w poważnej piłce, za chwilę 29 lat, ale biznes jest biznes - płacisz klauzulę, albo do widzenia.
Generalnie zgadzam się z tym co pisze CavAllano, widać, że ten człowiek ma inną mentalność, mentalność zwycięzcy wyrobioną jak się domyślam w latach 90 i nie zadowala go byle co

- RoyM
- Bawarczyk
Arturo nie jest głupi i wie że Brazol jest w Bayernie skończony i nieprzydatny + jeśli Sanchez ma przyjść to Costa musi odejść, a Arturo i Alexis to ziomeczki są pewnieCabrini_idol pisze:
Vidal namawiający Costę do transferu do Juve :shock:

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Nie masz się czym denerwować, bo @Cabrini_idol ma swoje zdanie na ten temat, a ty masz swoje. Póki co, to z włoskich mocniejszych ekip jedynie Milan dokonuje jakichkolwiek transferów (moim skromnym zdaniem bardzo dobrych), a właściwie po ewentualnym zakupie Contiego, Biglii i bramkarza, to będzie mógł chyba nawet kończyć okienko i zająć się tylko sprzedażami. Wiadomo, że chęć skompletowania składu w tak szybkim tempie jest częściowo związana z szybszym rozpoczęciem sezonu przez eliminacje do LE. Jednakże nie porównywałbym tych zakupów do transferów Interu z ubiegłego sezonu, bo Milan ma tego samego trenera na następną kampanię, który wie czego mu potrzeba, by wzmocnić obecny skład i to właśnie starają się zrobić ich działacze.Milano1910 pisze:4 miejsce daje LM bezpośrednio![]()
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Szilgu
- Juventino
Co do Milanu to gratuluję Cabriniemu wiedzy na temat kilku europejskich lig i tak dobrej znajomości tylu piłkarzy. Chłopie, jak to robisz? Liga hiszpańska, włoska, portugalska, bundesliga. W dodatku niekoniecznie topowe zespoły. Jak dajesz radę zgrać to w czasie?
A co do naszego okienka to chcę mi się śmiać, gdy czytam komentarze.
Wyobraźcie sobie, że przychodzicie do nowej pracy. Robicie mega ważną robotę dla szefa. I teraz od pierwszego dnia pracy slyszycie w biurze plotki na Wasz temat. 'Stefan ponoć widział, jak ten nowy nie używa dwuklika', 'kurna, nie oddał jeszcze nawet kawałka roboty, a deadline za trzy miesiące'. Połowa biura chce cię zwolnić, bo Anka z piątego widziała jak spieprzyłeś formułę w excelu. W koncu przed terminem oddajesz pracę i dostajesz premię, bo była bardzo dobra.
I teraz przerabiasz to rok w rok, za każdym razem Januszek widział jak siedzisz dłużej od niego na obiedzie, a Ty dostajesz co roku premię. Ale pół biura jest pewne, że tym razem ten projekt jest trochę trudniejszy i go spieprzysz. Bo ktoś coś gdzieś widział, chociaż w sumie nawet nie wiedział co szef dał ci do roboty
A co do naszego okienka to chcę mi się śmiać, gdy czytam komentarze.
Wyobraźcie sobie, że przychodzicie do nowej pracy. Robicie mega ważną robotę dla szefa. I teraz od pierwszego dnia pracy slyszycie w biurze plotki na Wasz temat. 'Stefan ponoć widział, jak ten nowy nie używa dwuklika', 'kurna, nie oddał jeszcze nawet kawałka roboty, a deadline za trzy miesiące'. Połowa biura chce cię zwolnić, bo Anka z piątego widziała jak spieprzyłeś formułę w excelu. W koncu przed terminem oddajesz pracę i dostajesz premię, bo była bardzo dobra.
I teraz przerabiasz to rok w rok, za każdym razem Januszek widział jak siedzisz dłużej od niego na obiedzie, a Ty dostajesz co roku premię. Ale pół biura jest pewne, że tym razem ten projekt jest trochę trudniejszy i go spieprzysz. Bo ktoś coś gdzieś widział, chociaż w sumie nawet nie wiedział co szef dał ci do roboty

- mzm
- Dortmundczyk
5 milionów za Daniego Alvesa to "dla Juve jak splunąć"?
I dlatego o niewiele więcej za Costę targujecie się z Bayernem od tygodni.
Dlatego nie chcecie płacić klauzuli Nzonziego.
Dlatego błagaliście Pjanicia, żeby się zrzekł 5 milionów należnych mu z klauzuli, którą musieliście zaplacić zeszłego roku.
Wierzcie dalej w te bzdury, że dla Juventusu 5 milionów to jak splunąć. To nie jest jak splunąć nawet dla Manchesteru United, a niektórzy chyba żyją w jakimś Matrixie. Biznes to biznes, a matematyka jest prosta - lepiej mieć więcej, niż mniej, nawet jeśli chodzi o 5 złotych. Jak ktoś uważa, że nie, ten wariat.
Nawet bogacze nie podcierają się banknotami zamiast papieru toaletowego - co najwyżej ci świrnięci.
A biznes jest bardzo prosty. Im więcej masz, tym więcej możesz wydać.
I dlatego o niewiele więcej za Costę targujecie się z Bayernem od tygodni.
Dlatego nie chcecie płacić klauzuli Nzonziego.
Dlatego błagaliście Pjanicia, żeby się zrzekł 5 milionów należnych mu z klauzuli, którą musieliście zaplacić zeszłego roku.
Wierzcie dalej w te bzdury, że dla Juventusu 5 milionów to jak splunąć. To nie jest jak splunąć nawet dla Manchesteru United, a niektórzy chyba żyją w jakimś Matrixie. Biznes to biznes, a matematyka jest prosta - lepiej mieć więcej, niż mniej, nawet jeśli chodzi o 5 złotych. Jak ktoś uważa, że nie, ten wariat.
Nawet bogacze nie podcierają się banknotami zamiast papieru toaletowego - co najwyżej ci świrnięci.
Nazywasz grą o "za wysokim ryzyku" grę w próbę zarobienia jakichkolwiek pieniędzy na zawodniku, który ma z Tobą ważny kontrakt? :lol: Przestań się kompromitować i udawać, że rozumiesz co piszesz. To jest gra o zerowym ryzyku, tym bardziej jeśli weźmie się pod uwagę inne okoliczności (to, kto jest nim zainteresowany i jego wiek, który sprawia, że nikt na niego do końca kontraktu czekał nie będzie).szczypek pisze:
Bardzo upraszczasz biznes, którego nie rozumiesz. To nie jest tak, że tutaj dołożysz kilka milionów i coś dostaniesz, to walka na ryzyko, jeśli uważasz, że jest ono za wysokie, rezygnujesz i tyle. Odejście Alvesa powinno zostać również w to ryzyko wpisane, jak i to, że mógł się na dwa lata połamać, dlatego nie czuję potrzeby lamentowania czy oburzania na działania zarządu. Chcę kolejnego finału LM, tym razem zwycięskiego, chcę kolejnych wielkich sezonów i świetlanej sportowej przyszłości, a jak to się skończy finansowo, mam gdzieś.
A biznes jest bardzo prosty. Im więcej masz, tym więcej możesz wydać.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
My po prostu wszyscy, jak jeden nie jesteśmy w stanie zaufać zarządowi mimo wyników.
Dopiero wygrana LM (o ile kiedyś nastąpi) to zmieni.
Wygrywanie Serie A i Bicie Barcelony nic nie zmieni.
Ja sam płacze po prawie kazdym okienku i czuje taki niedosyt, który później przeradza się w zaskoczenie i zachwyt.
Dopiero wygrana LM (o ile kiedyś nastąpi) to zmieni.
Wygrywanie Serie A i Bicie Barcelony nic nie zmieni.
Ja sam płacze po prawie kazdym okienku i czuje taki niedosyt, który później przeradza się w zaskoczenie i zachwyt.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- wloski
- Juventino
Ale w czym masz problem? Czy to forum dla pedofilów albo jakiś mniejszości seksualnych?stf pisze:Nie wiem po co tutaj wchodza kibice innych klubow, nie macie swojego forum??
Ja tam lubię poczytać innych, dla niektórych tutaj działa to jak płachta na byka, ale gdyby mzm się nie ujawnił i nie poprosił o zmianę barw, to coś by to zmieniło?
- 19YB19
- Juventino
Dani Alves niech siedzi na trybunach, nie powinno być nawet mowy o rozwiązaniu umowy i transferze za darmo. Patrice Evra - gościowi też się kończył kontrakt, podpisał nowy i odszedł, nie za darmo, a za gotówkę. Tu chcemy podarować 3-5mln, a zaraz okaże się do Douglasa właśnie brakuje tych 3-5 mln euro...
- mzm
- Dortmundczyk
Jedyne wyjaśnienie rozwiązania kontraktu z Danim Alvesem, które trzyma się kupy - tylko szkoda, że póki co nikt tutaj o tym nie napisał - to próba rozwiązania umowy z jego winy za działanie na szkodę klubu czy coś takiego i jeszcze ukaranie go jakąś karą finansową (teraz mignęła informacja, że jest taka możliwość).
- pablo1503
- Juventino
Ale zdajesz sobie sprawę, że to nie jest forum stricte o Juventusie?stf pisze:Wolalbym na forum Juve czytac o Juve, a nie o Milanie, proste?wloski pisze:Ale w czym masz problem?stf pisze:Nie wiem po co tutaj wchodza kibice innych klubow, nie macie swojego forum??
Ja tam lubię poczytać wypowiedzi kibiców drużyn z ich perspektywy. Dziś nawet jakiś Interista stanął po stronie Juve w rozmowie z kolegą wspierającego Bvb. Hit.