Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 13:16

Sytuacja dla mnie jest jasna. Jeśli odchodzi Alves to potrzebujemy zawodnika do pierwszej 11 na prawą obronę. De Sciglio i inne nazwiska to są opcje na ławkę. Jeśli za rok chcemy znowu atakować 1/2 LM to musimy mieć kogoś na poziomie Sandro, tylko na prawą stronę.

Nie przemawiają do mnie tuzy jak De Sciglio, Vrslajko itp. Tylko kogo tu możemy wyrwać ? na szybko do głowy wpada mi Sidibe z Monaco, który za pewne jest do wyciągnięcia za plus minus 30 mln.

Trochę się wkurzę jak naszą opcją do podstawy będzie mizerny De Sciglio. Poza tym Cuadrado również szykuje się do wylotu. Także cała prawa strona to jeden wielki znak zapytania w następnym sezonie.

Obrazek
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 13:18

Dzięki Panowie za rzetelne odpowiedzi! Można w takim razie być stosunkowo spokojnym do 1 lipca :D

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 13:34

Podobno lada moment ma wpłynąć nowa oferta z Chelsea za Sandro. 70 mln euro.

Straszne są te kluby petrodolarowe. Zero zahamowań. Zniszczyli rynek dosłownie.

Ja rozumiem Juventus, który prowadzony jest w sposób dosyć konserwatywny jesli chodzi o finanse. I oferty jak za Pogbę 110 mln czy teraz za Sandro 70-80 mln są nie do odrzucenia, właśnie ze względów jak prowadzeny jest klub. I z jakich źródeł jest finansowany.

W MC, PSG czy CFC finanse i kasa są tylko narzędziem zabawy. Bo praktycznie budżet tych klubów nie ma końca ;)
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2017, 13:43 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 13:39

Jeśli sprzedamy Sandro w co nie wierzę i nie panikujcie za wczasu, odpuszczając już bezpowrotnie Kolasinacia, to niestety ale nic tylko rąbnąć się łopatą w łeb.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 13:40

Może De Sciglio to następca Asy ? Najbardziej realne wydaje się właśnie takie rozwiązanie + zostawienie Lichego i kupno jednego kota na PO. Boki by były obstawione i można się skupić na kolejnych pozycjach. Co do Keity Balde to chyba mało realne wydaje się jego przybycie zważywszy na fakt że otwarcie informujemy świat o naszym zainteresowaniu Costą. Balde to chyba bardziej opcja na przyszły rok (poganiamy Mandzukicia a on przychodzi za free) Co do prawej strony i plotki o ewentualnej sprzedaży Cuadrado to jestem jak najbardziej za - o ile przyjdzie Berna. Dałbym również szansę Orsoliniemu

Gonzalo/Schick

Mandzu/Costa, Dybala/Pjaca, Berna/Orsolini

Powiedźcie mi drodzy ludzie - Co z naszymi wzmocnieniami do środka pola ??
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2017, 13:41 przez kamil-8853, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 13:40

Obiektywnie ogromne pieniadze jak za obronce, ale czolowi pilkarze na swojej pozycji na swiecie sa bezcenni. Godny zastepca Sandro to tylko Marcelo. Ciekawe dlaczego to nim sie Chelsea nie zainteresuje. A, zapomnialem. Real nie oddaje swoich gwiazd w przeciwienstwie do nas. :smile:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 13:48

Pango...nic do Ciebie nie mam ale zastanawia mnie to :

"Jedną z kilka tajemnic calciowskich to poszerzanie wiedzy na temat wrogow i przebywanie po drugiej stronie barykady w celu większego pojmowania calcio i niszczenia struktur wroga od środka."

Trochę głupi wpis ale przynajmniej tutaj piszesz na poziomie w odróżnieniu od swoich kolegów ze strony :ok:

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 13:54

kamil-8853 pisze:Co do Keity Balde to chyba mało realne wydaje się jego przybycie zważywszy na fakt że otwarcie informujemy świat o naszym zainteresowaniu Costą. Balde to chyba bardziej opcja na przyszły rok (poganiamy Mandzukicia a on przychodzi za free) Co do prawej strony i plotki o ewentualnej sprzedaży Cuadrado to jestem jak najbardziej za - o ile przyjdzie Berna. Dałbym również szansę Orsoliniemu
Ależ Costa moim zdaniem radzi sobie lepiej na prawej stronie. Widziałem go w jakichś 10-12 meczach i jego występy to zdecydowanie potwierdzały. Kiedy dostawał się na prawo, to bardzo ładnie pracowało lewe kopyto i sypał niezłe bomby na bramkę.
W Bayernie gra na lewej za względu na formę Robbena chyba tylko...

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 13:55

CavAllano pisze:Obiektywnie ogromne pieniadze jak za obronce, ale czolowi pilkarze na swojej pozycji na swiecie sa bezcenni. Godny zastepca Sandro to tylko Marcelo. Ciekawe dlaczego to nim sie Chelsea nie zainteresuje. A, zapomnialem. Real nie oddaje swoich gwiazd w przeciwienstwie do nas. :smile:
Przykra prawda jest też taka, że też zawodnicy rzadziej i mniej chętnie odchodzą z Realu niż z Juve. Nie ma co ignorować tego faktu.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 14:00

Jeszcze się dobrze okienko nie zaczęło a już widzę , że będzie to podobne mercato do poprzednich. Oddamy kilku z podstawy w zamian za innych.

Jeśli odejdą Alves, Sandro, Cuadrado i LIchy to zostaniemy kompletnie bez skrzydeł, które rządziły w tym sezonie bo środka nie mieliśmy i wszystko wskazuje na to że go nie wzmocnimy, no chyba że drzewem Nzonzi.
Kolejny raz osłabimy nasz mocny punkt z poprzedniego sezonu.

Póki nie wygramy lm i nie zmienimy mentalności, którą mamy (czyli gramy do przerwy a potem obrona) nic się nie zmieni i dalej będziemy tylko klubem przejściowym dla gwiazd. Najprawdopodobniej pierwszym włoskim klubem który siegnie po lm bedzie Milan. Tak pokazuje historia.Nie zdziwi mnie to. Howk.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 14:01

Bartek(Juventino) pisze:Przykra prawda jest też taka, że też zawodnicy rzadziej i mniej chętnie odchodzą z Realu niż z Juve. Nie ma co ignorować tego faktu.
Real częściej i chętniej wygrywa np. Ligę Mistrzów ;)

:allegri: na śmietnik
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 14:15

lipa by była jak by 2 podstawowi obrońcy odeszli nawet jak by za sandro 70 wzięli szkoda bo ciężko znalesc takich bocznych obrońców , ja nie widzę wśród włochów takich zawodników . jednak dobry zawodni z ameryki w obronie co umie atakować to skarb i takiego Zambrotta ciężko trafic wśród włochów . czekam na konkrety a nie ploty

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 14:37

Talks have stopped between Bayern and Juventus for Douglas Costa after failing to reach an agreement [Deutsche Presse-Agentur]
A już myślałem, że tego nie spieprzymy.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 14:40

Sprawa jest prosta. Jesteśmy jednym z najbardziej skąpych zespołów w Europie ( z tych bogatszych). :hellyes:

Teraz Ci co marudzili, że Costa taki, sraki i w ogóle niech przygotują dupsko na opcję nr B :prochno:

Obrazek
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2017, 14:45

Z jednej strony uwielbiam Marotte z drugiej wydaje mi sie że czegoś mu brakuje np, jaj.

Jeśli te okienko będzie takim osłabieniem zespołu jak w lato 2015roku to Marotta mógłby sobie pójść do innego klubu i nie płakałbym. Jesteśmy za mało zdecydowani, bez jaj, robią z nami co chcą inne kluby i nasi piłkarze.

Zablokowany