Mercato (LATO 2017)
- gregor_g4
- Juventino
Asy z Juvepoland w formie, a szczypek jeszcze po Cardiff nie ochlonal...
Alves przyszedl za darmo, to niech sobie odejdzie za darmo jak tylko zmieni mu sie plan na zycie.
Szczypek jak sie w zlym humorze obudzi w poniedzialek, to w pracy mowi zeby mu umowe rozwiazali ot tak, bo mu sie juz robic nie chce
Kontrakt to umowa wiazaca obie strony, nie tylko klub, do wyplaty pensji. Wiedzial co podpisuje, ma wazny kontrakt a grac mu sie nie chce? To do Primavery, niech lata z mlodymi. Zreszta, i Lazio, i Milan ostatnio pokazaly jak sie ustosunkowac do takich ananaskow.
Alves przyszedl za darmo, to niech sobie odejdzie za darmo jak tylko zmieni mu sie plan na zycie.
Szczypek jak sie w zlym humorze obudzi w poniedzialek, to w pracy mowi zeby mu umowe rozwiazali ot tak, bo mu sie juz robic nie chce

Kontrakt to umowa wiazaca obie strony, nie tylko klub, do wyplaty pensji. Wiedzial co podpisuje, ma wazny kontrakt a grac mu sie nie chce? To do Primavery, niech lata z mlodymi. Zreszta, i Lazio, i Milan ostatnio pokazaly jak sie ustosunkowac do takich ananaskow.
- szymken
- Juventino
Tak patrzę na tych kandydatów, co niby chcemy na zastępstwo Alvesa. DeSciglio i Darmian, to wiadome i tak byliśmy z nimi łączeni. Sidibe najlepszy kandydat, ale raczej nierealny. O Cancelo swego czasu się pisało, ciekawa opcja. Bellerin w tym sezonie gral slabo, a cena byłaby zawrotna. I ananas Aurier... Hell no dla tego gościa.
No i jest jeszcze ten Danilo z Realu.
Ciekawe, że Mino mówił, że znów chcemy Matuidiego. Jak dla mnie nie ma sensu. To byl transfer na tamto okienko, nie poszlo i w sumie nie wiem, czy nie lepiej. Wole Nzonziego osobiście.

Ciekawe, że Mino mówił, że znów chcemy Matuidiego. Jak dla mnie nie ma sensu. To byl transfer na tamto okienko, nie poszlo i w sumie nie wiem, czy nie lepiej. Wole Nzonziego osobiście.
- Regis
- Juventino
A ja tam potencjalne rozwiązanie kontraktu rozumiem. Chłop wart jest niedużo, a informacja, że "z Juve łatwo wyjść" ułatwia innym decyzję o przejściu. No i nie wiemy (i zapewne się nie dowiemy) czy to rozwiązanie kontraktu jest tak całkiem za darmo. Być może chłopak dostanie zgodę na wykupienie swojej karty zawodniczej na przykład.
Jednego możemy być pewni: Marotta nie robi akcji generujących stratę finansową (stąd np. bujanie się po wypożyczeniach z Melo, opcje na zawodników Bocca itd)
Jednego możemy być pewni: Marotta nie robi akcji generujących stratę finansową (stąd np. bujanie się po wypożyczeniach z Melo, opcje na zawodników Bocca itd)
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Proponuję poczytać posty w tym temacie. Jak pisałem tam o wypełnianiu kontraktu, na który Sanchez się zgodziło, to "zbyt ideowo" i "oderwane od rzeczywistości".
Nie napisałem, że mnie się podoba pomysł z oddaniem Alvesa, ale wyłącznie ze sportowego punktu widzenia. To na jakich warunkach, nie ma dla mnie znaczenia, tak jak i to za ile sprowadzimy nowych zawodników. Dla mnie ważne jest kogo, a nie za ile.
Nie napisałem, że mnie się podoba pomysł z oddaniem Alvesa, ale wyłącznie ze sportowego punktu widzenia. To na jakich warunkach, nie ma dla mnie znaczenia, tak jak i to za ile sprowadzimy nowych zawodników. Dla mnie ważne jest kogo, a nie za ile.
- gregor_g4
- Juventino
Dla mnie Twoja logika jest taka sama jak ta prezentowana tutaj np rok temu, jak Higuain przychodził. Gdy ktoś pisał, że 90 baniek za niego to dużo, to wpadały szpece z ripostą: "a co, to Wasze pieniadze?"
Ja wiem, że możemy sprzedać Sturaro, Lemine, Asa, Lichego, za czapke gruszek, albo i puscic za darmo, beda nawet tego plusy - luzuja miejsce w skladzie i odciazaja budzet placowy, ale nie dziwmy sie potem, ze na tego czy tamtego nie bedzie kasy.
Klub pilkarski to przede wszystkim finanse i ich przeplyw jest wazny dla funkcjonowania tego klubu.
Chwała za to dla Beppe, że potrafił zrobić swietne interesy biorąc super graczy za darmo, jednak sposób w jaki sprzedaje piłkarzy już nie dokońca zasługuje na pochwały(może z wyjątkiem Pogby, chociaż tak na prawdę szczegółów transakcji nie znamy)
Ja wiem, że możemy sprzedać Sturaro, Lemine, Asa, Lichego, za czapke gruszek, albo i puscic za darmo, beda nawet tego plusy - luzuja miejsce w skladzie i odciazaja budzet placowy, ale nie dziwmy sie potem, ze na tego czy tamtego nie bedzie kasy.
Klub pilkarski to przede wszystkim finanse i ich przeplyw jest wazny dla funkcjonowania tego klubu.
Chwała za to dla Beppe, że potrafił zrobić swietne interesy biorąc super graczy za darmo, jednak sposób w jaki sprzedaje piłkarzy już nie dokońca zasługuje na pochwały(może z wyjątkiem Pogby, chociaż tak na prawdę szczegółów transakcji nie znamy)
- szczypek
- Juventino
Dla tych, którzy nim zarządzają tak, dla nas, kibiców, nie. No chyba, że to, że danego roku zarobimy kilka milionów więcej cieszy Cię bardziej niż to, że coś wygramy, to w porządku.gregor_g4 pisze:Klub pilkarski to przede wszystkim finanse i ich przeplyw jest wazny dla funkcjonowania tego klubu.
Mówisz, że nie będzie nas stać na tego czy tamtego, a skąd i jakie masz informacje na coś nas stać albo na co nas będzie stać dokonując takiej czy innej sprzedaży? Analizując nasz budżet, jesteś mi w stanie powiedzieć ile wydamy w to okienko?
- gregor_g4
- Juventino
Wiem, że jak oddamy Alvesa za darmo, to poza tym, że nasz budżet płacowy zwiększy się o wysokość jego kontraktu, mamy dalej taką sume do wydania, jaką mieliśmy przed jego zwolnieniem, a do tego konieczność załatania dziury po nim.
Jeśli sprzedamy go za 10mln € to pi razy drzwi nasz budżet transferowy się zwiększy o te 10 mln €.
Na prawdę tego nie rozumiesz?
Jeśli sprzedamy go za 10mln € to pi razy drzwi nasz budżet transferowy się zwiększy o te 10 mln €.
Na prawdę tego nie rozumiesz?
- szczypek
- Juventino
I jesteś o tym przekonany? Czyli jeśli będziemy chcieli kupić trzech zawodników w to okienko i wystarczy nam ku temu 90 mln, to dopłacimy gdzieś te 10 i wydamy 100, bo nasz budżet transferowy jest o 10 większy? Albo lepiej, będzie nas interesował zawodnik, na którego będziemy chcieli wydać 40 mln, ale jego klub zaporowo ustali cenę 50, a my mając dodatkowe 10, wydamy na niego 50?gregor_g4 pisze:Jeśli sprzedamy go za 10mln € to pi razy drzwi nasz budżet transferowy się zwiększy o te 10 mln €.
- pęto
- Juventino
Idąc tym tokiem rozumowania. Jeżeli go nie puszczamy za friko, to wtedy niezadowolony Alves ląduje na trybunach/w klubie Kokosa, Juve płaci mu pensję i również poszukuję jego następcy. W takiej sytuacji jesteśmy do tyłu o pensję Alvesa, a i tak szukamy jego następcy (budżet de facto mniejszy).
Alves to już stary gość, zagrał niezłą końcówkę sezonu, ma doświadczenie na poziomie LM, ale szat nie ma co rozdzierać (wróżę, że najbliższy sezon zjedzie do poziomu ligi Abu Dabi).
Alves to już stary gość, zagrał niezłą końcówkę sezonu, ma doświadczenie na poziomie LM, ale szat nie ma co rozdzierać (wróżę, że najbliższy sezon zjedzie do poziomu ligi Abu Dabi).
We will say what time will tell....
Verbum Labile debet non esse stabile.
Verbum Labile debet non esse stabile.
- kubraczek
- Juventino
Il Messaggero - Lazio zgodzi się oddać nam Keitę za 15 mln + Sturaro.
Według Sky chcielibyśmy sprowadzić Danilo. Problemem jest to, że nie ma paszportu UE, więc wyklucza transfer Costy.
Pedulla (Sportitalia) - dzisiaj ma dojść do kolejnego spotkania agenta Neto z przedstawicielami Milanu
Jeśli dobrze kojarzę to Di Marzio pisał, że Milan podejmuje kolejną próbę przekonania Donnarummy do zmiany decyzji.
Według Sky chcielibyśmy sprowadzić Danilo. Problemem jest to, że nie ma paszportu UE, więc wyklucza transfer Costy.
Pedulla (Sportitalia) - dzisiaj ma dojść do kolejnego spotkania agenta Neto z przedstawicielami Milanu
Jeśli dobrze kojarzę to Di Marzio pisał, że Milan podejmuje kolejną próbę przekonania Donnarummy do zmiany decyzji.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Ale w obronie Beppe trzeba zauważyć fakt, że za darmo to odchodzą tylko ci, którzy w ten sam sposób przyszli ( oprócz Pirlo i Llorente ktoś jeszcze odszedł? Teveza nie liczę, bo były prawa pierwokupu młodych, a i przy kontraktowaniu go, pewnie mu coś obiecano ). W innych wypadku wchodzi amortyzacja i Marotta woli nawet przedłużyć kontrakt z niechcianym graczem, czy też płacić część pensji na wypożyczeniu ( bodajże Melo ).
I ja nic do tego nie mam, nie znam się kompletnie na księgowości, tym bardziej na takiej, jaka jest prowadzona w molochu pokroju Juve, gdzie zajmuje się tym sztab ekspertów. Rozumiem też to, że Dani może mieć zły wpływ na atmosferę i pozbycie się go jest słuszne w perspektywie całego sezonu.
Nie wiem też dokładnie jak to się odbywa, ale nawet jeżeli włodarze dopuszczają go oddanie za darmo, to niech najpierw chociaż spróbują negocjacji. Mają jeszcze czas, nie muszą od razu iść komukolwiek na rękę ( i być może tak jest, bo na razie opieramy się na plotkach ), zwłaszcza, gdy sam piłkarz ewidentnie "pomaga" przyszłemu pracodawcy ( bo tak odbieram jego ostatnie akcje ).
Tu nawet nie ma co porównywać do Pirlo czy Llorente, bo ich sytuacja różniła się diametralnie. Pierwszy, żywa legenda światowej piłki, jeden z kluczowych architektów odbudowy Juve, formę miał słabiutką i odszedł na emeryture do Stanów, a nie do bezpośredniego rywala.
Drugi dużo poświęcił, by przyjść do Juventusu, zachowywał się normalnie podczas pobytu w klubie, był profesjonalistą, jednocześnie to klub z niego zrezygnował, a nie na odwrót.
Jednocześnie Juventus nie był jeszcze w tym okresie w ścisłym topie i być może takie akcje pomagały skusić niezdecydowanych.
Dziś sytuacja jest zupełnie inna. Juventus jest w ścisłej czołówce europejskiej ( 2 przegrane finały tego nie zmienią ), ma silną drużynę, dobrze płaci, ma stabilny projekt, a sam Alves niejako wymusza swoje odejście dziwnymi akcjami w mediach społecznościowych.
To jest odpowiedni moment do powiedzenia basta.
I ja nic do tego nie mam, nie znam się kompletnie na księgowości, tym bardziej na takiej, jaka jest prowadzona w molochu pokroju Juve, gdzie zajmuje się tym sztab ekspertów. Rozumiem też to, że Dani może mieć zły wpływ na atmosferę i pozbycie się go jest słuszne w perspektywie całego sezonu.
Nie wiem też dokładnie jak to się odbywa, ale nawet jeżeli włodarze dopuszczają go oddanie za darmo, to niech najpierw chociaż spróbują negocjacji. Mają jeszcze czas, nie muszą od razu iść komukolwiek na rękę ( i być może tak jest, bo na razie opieramy się na plotkach ), zwłaszcza, gdy sam piłkarz ewidentnie "pomaga" przyszłemu pracodawcy ( bo tak odbieram jego ostatnie akcje ).
Tu nawet nie ma co porównywać do Pirlo czy Llorente, bo ich sytuacja różniła się diametralnie. Pierwszy, żywa legenda światowej piłki, jeden z kluczowych architektów odbudowy Juve, formę miał słabiutką i odszedł na emeryture do Stanów, a nie do bezpośredniego rywala.
Drugi dużo poświęcił, by przyjść do Juventusu, zachowywał się normalnie podczas pobytu w klubie, był profesjonalistą, jednocześnie to klub z niego zrezygnował, a nie na odwrót.
Jednocześnie Juventus nie był jeszcze w tym okresie w ścisłym topie i być może takie akcje pomagały skusić niezdecydowanych.
Dziś sytuacja jest zupełnie inna. Juventus jest w ścisłej czołówce europejskiej ( 2 przegrane finały tego nie zmienią ), ma silną drużynę, dobrze płaci, ma stabilny projekt, a sam Alves niejako wymusza swoje odejście dziwnymi akcjami w mediach społecznościowych.
To jest odpowiedni moment do powiedzenia basta.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2017, 10:03 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.
- gregor_g4
- Juventino
Uwazam, ze jesli ktos chce odejsc, a jest na niego chetny to trzeba probowac utargowac najwiecej jak sie da, bo wg mnie lepiej te 10mln miec niz ich nie miec, niz od razu rozwiazywac kontrakt i nie miec nic.
- szczypek
- Juventino
No widzisz, czyli realnego wpływu takiego zabiegu na nasze transfery nie jesteś w stanie pokazać. Dlatego też podtrzymuję swoje - wyniki finansowe na bok. Są od tego odpowiedni ludzie i ponieważ w grę wchodzą "ich pieniądze" naturalnie zależy im na tym, żeby było ich coraz więcej.gregor_g4 pisze:Uwazam, ze jesli ktos chce odejsc, a jest na niego chetny to trzeba probowac utargowac najwiecej jak sie da, bo wg mnie lepiej te 10mln miec niz ich nie miec, niz od razu rozwiazywac kontrakt i nie miec nic.
- Gandalf8
- Juventino
To by było mistrzostwo - zapłacić 15 mln za świetnego zawodnika i pozbyć się Sturaro :C . Jak podobno dawaliśmy 30 mln to Lazio nie chciało i teraz naglę obniżyliby wymagania? Bo Sturaro to nie jest wart 15 mln...kubraczek pisze:Il Messaggero - Lazio zgodzi się oddać nam Keitę za 15 mln + Sturaro.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.