Wszystko o Milanie
- Piti
- Juventino
Rozumiałbym kibiców tych mieszkających w Mediolanie, tamtejszych kibiców, ultrasów, łorewa. Nie rozumiem natomiast tych januszów z Polski, którzy powinni sie cieszyć że takich piłkarzy mają okazję zobaczyć, bo nie oszukujmy się większość kibiców Milanu siedzących tam na trybunach nie zobaczy ich więcej.Łukasz pisze: Nie pochwalam tego, ale naprawdę Cię to dziwi? Nie wiem, jak ta historia się skończy, ale kibice mogą się czuć wkurzeni i oszukani.
Gigio przyjezdza na mistrzostwa do obcego kraju, liczy że odetchnie trochę od tego co się działo wokół niego ostatnio, a tutaj słyszy taki gnój z trybun za sobą. No nie jest to spoko.
- Tassano
- Juventino
Ale buraki z tych kibiców :lol: Do Polski przyjeżdżają piłkarze, którzy nierzadko są topami w swoich drużynach, jest okazja (dla niektórych pewnie jedyna), aby zobaczyć ich na żywo czy nawet cyknąć z nimi fotkę/dostać autograf, a oni w przypływie januszowej ultraski obrażają Donnarummę
Rozumiem gdyby mieszkali we Włoszech, byli stałymi bywalcami San Siro, ale takie coś? Dramat, typ ma 18 lat...

- Łukasz
- Juventino
A skąd wiesz, kim są ci na trybunach? Może co tydzień latają na mecze tam. Zresztą - nawet jeśli nie: jaka jest różnica w kibicowskich emocjach kibica Milanu w Polsce i we Włoszech?silhouette pisze:Rozumiałbym kibiców tych mieszkających w Mediolanie, tamtejszych kibiców, ultrasów, łorewa.Łukasz pisze: Nie pochwalam tego, ale naprawdę Cię to dziwi? Nie wiem, jak ta historia się skończy, ale kibice mogą się czuć wkurzeni i oszukani.
Może da mu to coś do zrozumieniatyp ma 18 lat...

Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2017, 21:41 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotr Juvefan
- Juventino
- jarmel
- Redaktor
Nie żebym popierał ten hejt na Donnarumę, ale skąd wiecie co to za kibice. Równie dobrze może to być też jakaś grupa kibiców z Włoch. Zresztą co to za różnica czy ktoś jest kibicem Milanu z Włoch czy z Polski.
#AllegriOut
- Piti
- Juventino
No na pewno kibice mieszkający w Mediolanie, kibicujący z reguły od dziecka swojemu klubowi, w tym przypadku Milanowi czują większą tożsamość z klubem i jakby.. nie dziwiłyby mnie reakcje takich ludzi, natomiast dziwi mnie takie zachowanie Polskich kibiców, którzy jak mówie - powinni się cieszyć że takich piłkarzy mogą zobaczyć, popodziwiać piłkę (grają dziś akurat przyjemnie dla oka w miare) no i pooglądać piłkarzy, którzy w przyszłości będą gwiazdami europejskiego formatu, zamiast tego odstawiana jest pajacerka, ktoś tam pisał w innym temacie że obrzucili mu bramke pieniędzmisilhouette pisze: A skąd wiesz, kim są ci na trybunach? Może co tydzień latają na mecze tam. Zresztą - nawet jeśli nie: jakie znaczenie mają kibicowskie emocje kibica Milanu w Polsce i we Włoszech?

Może dlatego, że polski fanklub Milanu szczycił się przed dzisiejszym meczem, że zrobili transparent VERGOGNA $$ i szykują go na dzisiejszy mecz. Poza tym słyszałem chyba ten specyficzny polski akcent w tych krzykach, tego nie da się ukryć. Nawet za granicą po angielsku jak polaka uslyszysz to od razu wiesz ze to polak po samym akcencie.jarmel pisze:Nie żebym popierał ten hejt na Donnarumę, ale skąd wiecie co to za kibice. Równie dobrze może to być też jakaś grupa kibiców z Włoch. Zresztą co to za różnica czy ktoś jest kibicem Milanu z Włoch czy z Polski.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2017, 21:48 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
Ale to są kibice Milanu przecież. Średnio obchodzi ich jego kariera, jeśli nie jest związana z wspieranym przez nich klubem, który stanowi dla nich nadrzędne dobro. Ja wiem, że ta sytuacja się jeszcze nie skończyła i kto wie, może jeszcze Donnarumma zostanie w ACM i będzie jego kapitanem (pamiętacie jakim hejtem darzyli kibice Bayernu Neuera - ultrasa Schalke?), ale... dlaczego mają podziwiać kogoś, kto tak się zachowuje?silhouette pisze: dziwi mnie takie zachowanie Polskich kibiców, którzy jak mówie - powinni się cieszyć że takich piłkarzy mogą zobaczyć, popodziwiać piłkę (grają dziś akurat przyjemnie dla oka w miare) no i pooglądać piłkarzy, którzy w przyszłości będą gwiazdami europejskiego formatu
Ale co to za różnica czy to Polacy czy Włosi? Skoro tu jesteś, to jesteś kibicem Juve. Czujesz się gorszym kibicem od tych z Włoch? Podrabiańcem? W sumie na forum też nie powinieneś wyrażać w takim razie swojego kibicowskiego zdania.silhouette pisze: Może dlatego, że polski fanklub Milanu szczycił się przed dzisiejszym meczem, że zrobili transparent VERGOGNA $$ i szykują go na dzisiejszy mecz. Poza tym słyszałem chyba ten specyficzny polski akcent w tych krzykach, tego nie da się ukryć. Nawet za granicą po angielsku jak polaka uslyszysz to od razu wiesz ze to polak po samym akcencie.
Akcja z pieniędzmi bardzo fajna
- Piti
- Juventino
Wiesz...myślę że na pewno ja, sopcastowy kibic (Łukasz pisze: Ale co to za różnica czy to Polacy czy Włosi? Skoro tu jesteś, to jesteś kibicem Juve. Czujesz się gorszym kibicem od tych z Włoch? Podrabiańcem? W sumie na forum też nie powinieneś wyrażać w takim razie swojego kibicowskiego zdania.
Akcja z pieniędzmi bardzo fajna

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
panowie to jakieś dzieci, do których jeszcze nie dotarło, że czasy jednego zawodnika w klubie przez całą karierę minęły bezpowrotnie a Totti to ewenement na skalę światową i następny taki zdarzy się za kolejne dwie dekady, niekoniecznie w Romie i niekoniecznie we Włoszech, w sumie to niekoniecznie w ogóle się ktoś taki pojawi...
nie ma co się z nich śmiać bo sami prawie to samo robiliście jak odszedł Pogba ;]
nie ma co się z nich śmiać bo sami prawie to samo robiliście jak odszedł Pogba ;]
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Alex96
- Juventino
Śmiać to sie trzeba z tych co robią z gęby cholewę a nie z kibiców. No chyba, że Tobie nie przeszkadza jak zawodnik "pluje Ci w twarz"Maly pisze:panowie to jakieś dzieci, do których jeszcze nie dotarło, że czasy jednego zawodnika w klubie przez całą karierę minęły bezpowrotnie a Totti to ewenement na skalę światową i następny taki zdarzy się za kolejne dwie dekady, niekoniecznie w Romie i niekoniecznie we Włoszech, w sumie to niekoniecznie w ogóle się ktoś taki pojawi...
Jak tak to spoko.
Akcja mega na plus.
- Piti
- Juventino
A czy to jakiś odosobniony przypadek? Nie pierwszy on tak postąpił i nie ostatni, czy w tym jest coś do kurki jasnej dziwnego? Trzeba się pogodzić z tym że teraz są inne czasy, czasy pieniądza, czasy gdzie byle frajer kosztuje 50 mln i byle frajer zarabia kilka mln rocznie. Donnarumma skłamał, bo ludzie kłamią. Całował herb, podobnie jak dziesiątki innych takich ludzi, którzy pozniej opuszczali klub.Alex96 pisze:Śmiać to sie trzeba z tych co robią z gęby cholewę a nie z kibiców. No chyba, że Tobie nie przeszkadza jak zawodnik "pluje Ci w twarz"
Jak tak to spoko.
Akcja mega na plus.
I na prawdę nie dziwiłbym się gdyby te dolary lecialy od kibiców mediolańskich, czy te wszystkie transparenty i dowody dezaprobaty od ludzi, którzy mają barwy wpojone od małego, ale jak takie rzeczy odwalaja fanklub z Polski to jest to co najmniej dziwne moim zdaniem i tyle. Zwłaszcza na meczu reprezentacyjnym. Nie którzy ludzie powinni po prostu wrzucić na luz, żaden piłkarz nie jest ważniejszy niż klub, a widze że co po niektórzy też wciąż się przywiązują do niektórych piłkarzy, nawet w tych czasach, gdzie właśnie piłkarz jednego dnia może grać tutaj, a drugiego dnia może już grać gdzie indziej, kwestia tylko tego czy wpłynie kwota z cyklu nie do odrzucenia
- Łukasz
- Juventino
Hmmm... Ale przecież dokładnie właśnie z tej przyczyny poleciały dziś dolary w kierunku Gigio.silhouette pisze:Niektórzy ludzie powinni po prostu wrzucić na luz, żaden piłkarz nie jest ważniejszy niż klub
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
dolary poleciały bo ktoś ciągle wierzy w to co mówią piłkarze nie zdając sobie sprawy, że w każdym klubie są osoby odpowiedzialne za PR i dają piłkarzom wytyczne co mają mówić dopóki są związani z nimi kontraktem
jeśli ktoś uważa, że klub jest ważniejszy od piłkarzy to nie płacze z powodu byle odejścia 18latka i nie ma do nikogo o to pretensji poza ew własnym klubem, że nie potrafił go zatrzymać
@Alex96: obudź się, czas najwyższy, akcja świetna ale żal i płacze kompletnie z dupy
jeśli ktoś uważa, że klub jest ważniejszy od piłkarzy to nie płacze z powodu byle odejścia 18latka i nie ma do nikogo o to pretensji poza ew własnym klubem, że nie potrafił go zatrzymać
@Alex96: obudź się, czas najwyższy, akcja świetna ale żal i płacze kompletnie z dupy
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Często na takich chłopakach jest wywierana duża presja, żeby zadeklarowali przywiązanie do barw, nawet nie chodzi o PR, tylko zwykłe takie dociekanie kibiców czy kocha ich klub. Wtedy typ ma dwa wyjścia: powiedzieć, że oczywiście kocha/uwielbia ten klub i chce tu zostać na lata i sprawa jest załatwiona, albo powiedzieć, że to tylko pewien etap jego kariery, że zobaczymy co przyszłość przyniesie itd. wtedy wszyscy są na niego wkurzeni, następnego dnia w gazetach szuka się mu nowego klubu, pojawiają się doniesienia, że już jest dogadany z tymi czy tamtymi.... nic dziwnego, że zazwyczaj wybiera się opcję pierwszą 

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Brawo dla fanów Milanu.
Mam tylko nadzieję, że obyło się bez wulgarnych przyśpiewek, to byłaby juz przesada.
I nie żałujcie chłopaka, miał charakter i jaja żeby wypiąć się na swój klub to niech teraz też będzie twardy.
Mam tylko nadzieję, że obyło się bez wulgarnych przyśpiewek, to byłaby juz przesada.
I nie żałujcie chłopaka, miał charakter i jaja żeby wypiąć się na swój klub to niech teraz też będzie twardy.
calma calma