Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 14:46

Bonucci: "Chelsea? It's just talk by you, they just talk." La Stampa

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 14:53

"Blah, blah, blah" ;)

Strasznie mnie ciekawi co koniec końców wymyśli Beppe. Ciekawe czy w tym roku będą akcje jak w ciągu ost lat. A to lewy obrońca z Atletico (nie pamiętam nazwiska) na lotnisku już praktycznie był i bah Alex Sandro. A to Witsel już był w Turynie a tu bah kupa. O Berbatovie nie wspominając. ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 14:59

Kamex22 pisze:"Blah, blah, blah" ;)

Strasznie mnie ciekawi co koniec końców wymyśli Beppe. Ciekawe czy w tym roku będą akcje jak w ciągu ost lat. A to lewy obrońca z Atletico (nie pamiętam nazwiska) na lotnisku już praktycznie był i bah Alex Sandro. A to Witsel już był w Turynie a tu bah kupa. O Berbatovie nie wspominając. ;)
Tylko bodaj właśnie Siqueirę odpuścił, ale Witsel oraz Berbatov pokazali mu palec. ;)

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 15:00

Jeśli nie przyjdzie dwóch napastników i dwóch środkowych pomocników, w tym jeden z topu to w przyszłym sezonie wygramy mistrza i może puchar jak nie zabraknie skupienia. W LM pewnie ćwierćfinał albo góra półfinał. Więc czekam.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 15:02

CavAllano pisze:
Kamex22 pisze:"Blah, blah, blah" ;)

Tylko bodaj właśnie Siqueirę odpuścił, ale Witsel oraz Berbatov pokazali mu palec. ;)
Wszyscy wymienieni na tamten moment byli jakąś opcją, no ale mamy w miarę ułożony skład, co tu kombinować potrzeba dobrych transferów.

Na niektóre pozycje potrzebujemy tylko zastępców na inne mocnych rywali o pierwszy skład.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 15:12

Te zakupy Milanu (tym bardziej z Contim) są fajne, ale oni je robią by awansować na nasz level, natomiast my musimy patrzeć, by wzmocnić skład pod kątem uszatego...

Na prawym boku może zostawiłbym Alvesa. Przyjście MDS zwiastuje pożegnanie z Lichym, ale i tak tutaj nie widzę wzrostu jakości. Fakt, Alves dał nam trochę w LM, ale trochę trzeba było zanim ogarnął ligę. I tak więc za rok trzeba będzie znaleźć kogoś za Daniego i myślę, że byłby to nasz Lirola, który potencjał pokazał w Sass. Stąd myślę, że o ile Conti to fajny kąsek (i Włoch) to jednak nasi wolą pójść po MDS, bo to i pupil Maxa a gorszy od Stefana nie będzie. Co zaoszczędzimy na Contim wydamy na gracza Milanu a za rok przyjdzie młodziak z Hiszpanii.

W bramce ruch ze Szczęsnym uważam za przemyślany, bo będziemy mieli (wg plotek) za psie pieniądze dobrego bramkarza zamiast za rok wystawiać się na gorączkę poszukiwań za gruby hajs, patrząc po ile teraz obiecujący bramkarze chodzą.

W środku obrony uważam, że o ile nie przyjdzie oferta kosmos za Leo to nie zmieniałbym nic. Z resztą, jeśli myślimy o LM, nie możemy rok w rok poświęcać naszego top gracza, ale wzmacniać trzon. Stąd mając rezerwę Rugani/Benatia uważam, że będzie spokój. Kończący się Barza będzie jako 5 a za rok wchodzi Caldara.

Na lewą obronę przydałby się zmiennik dla Sandro i w sumie mógłby to być nasz Spinazzola z Bergamo zważywszy, że poniedziałka trzeba pożegnać.

Jeśli chodzi o pomoc/atak to jestem ciekawy czy faktycznie dalej pójdziemy w 2-3-1 czy w 3-3, bo o ile na Serie A obecna wystarczy (ledwo), to Sami i Claudio (jak obecnie) mogą złapać kontuzję a słaby fizycznie Pjanic potrzebuje ochroniarza. Stąd nie wiem czy jednak nie iść w 3-3 i dać ww. dwój do ochrony jak n'zonzi/tolisso/fabinho, wtedy do ataku potrzeba by zmiennika dla Mario przy założeniu, że klepniemy Schicka.

Jeśli mielibyśmy trzymać się obecnej formacji i tak minimum jeden rosły pomocnik by się przydał a wzmocnić trzeba by flanki (Keita/Costa).

Zastanawia mnie Cuadrado, którego hm przy dobrej okazji bym odpalił. Fajnie, lubię Juana, bo czasem zadrybluje, ale mam wrażenie, że często włącza mu się tryb Krasicia i nie ogarnia taktyki zbędnie się zapala, jak w finale lm.

Fajnie by było mieć już jakieś konkretne newsy w następnym tygodniu, ale liczę, że nasi po cichu coś tam dłubią.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 18:07

Hiszpański portal Diario Gol znowu łączy nas z Danilo z Realu, L'pool miałby być konkurencja.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 18:11

Leo i Alex zostaną. Mamy kasę na transfery bez konieczności sprzedaży. O ile mi wiadomo to w tamtym okienku Marotta mówił że transfer Gonzalo był niezależny od transferu Pogby. Także już rok temu niby mieliśmy sporo $$.

Jestem dobrej myśli co do tego okienka. Już się nie mogę doczekać kolejnego sezonu.

Juve per sempre sara...!!!!
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 19:00

Poprostu pisze:Agent Orsoliniego wczoraj rozmawiał z Paraticim. Możliwe, że młody zostanie u nas do zimy, żeby się pokazać Maxowi.
Skoro Coman dostawał swoje szansę dlaczego nie miałby tego zrobić Orsolini? Fajny pomysł :ok: Orsolini, Clemenza i Mattiello myślę, że dużo by zyskali włączając ich do pierwszego zespołu, jeśli nie na stałe to od czasu do czasu, troche to życzenie ściętej głowy, ale nie wiem czy by w razie puszczenia ich na boisko nie mogli dać tyle co Lemina czy Rincon (przy czym charakterystyka pierwszego to jest, a drugiego to biega).
pisze:Verratti
Barcelona mają Messiego nie kupi Ronaldo, Bayern mający Neuera nie kupi Courtoisa. My będziemy grać dwójką w pomocy mając Pjanica nie kupimy Verrattiego. Proste to.
CavAllano pisze:Teraz pytanie jakie ustawienie planuje zarząd. Finał LM trochę obnażył pomysł z dwójką w środku.
Pamiętaj o tym, że graliśmy systemem 4-2-3-1, które zmienił Allegri nie posiadając do tego wystarczającej ilości gracz. Teraz zarząd jest mądrzejszy. Dlatego nie chcemy dwóch środkowych pomocników, tylko jednego, dlatego też kupimy skrzydłowych. Jesteśmy w stanie wyciągnąć jeszcze więcej z tego ustawienia mając do tego graczy stworzonych pod ten system.
CavAllano pisze:Tolisso
Chciałbym tego chłopaka bardzo, myślę że jest gotowy na rywalizację o pierwszy skład takiej drużyny jak nasza, do tego w płynny sposób mógłby skoczyć w miejsce coraz starszego Khediry. Niestety uważam, że skończy się jak z Drexlerem (tzn. sytuacja na linii Juve-Wolsfburg). Nie dogadamy się z klubem i odpuścimy. Szkoda.
B@rt pisze:Akurat co do Cuadrado byłbym spokojny
A ja niekoniecznie, swoją wartość wnosi gdy gra i chce mu się pomyśleć, kiedy nadchodzi ta chwila? Ona pojawia się i znika. Jestem zdania, że dla niego również konieczny jest jakiś konkurent, ale pewnie nie starczy już na to środków bo są inne priorytety.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 19:38

Wg mnie w to mercato nie będzie szału, tylko kupimy kilku młodych i perspektywicznych grajków. Swoją drogą przed finałem wszyscy chcieli zmieników z potencjałem, a teraz po przegranej z Realem nagle potezebujemy 2/3 topów, bo nic w Europie nie zwojójemy :ahsisi: Ochłońcie trochę.

Dla mnie takie mercato będzie ok:
Out: Benatia, Lemina, Sturaro, Neto
In: Tolisso, Schick, Bale Keita, Szczsęsny

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 19:42

Yaro417 pisze:Wg mnie w to mercato nie będzie szału, tylko kupimy kilku młodych i perspektywicznych grajków. Swoją drogą przed finałem wszyscy chcieli zmieników w z potencjałem, a teraz 2/3 topów, bo nic w Europie nie zwojójemy :ahsisi:
:ok:
Yaro417 pisze: Dla mnie takie mercato będzie ok:
Bale raczej nie kupimy ziom :C
Do tego trzeba jeszcze dodać prawe skrzydło i prawą obronę. Choć ja osobiście wolałbym wrócić do 4312. Igła, Schick, Dybala, Keita, Mandzu. Byli by idealną mieszanką do "3' z przodu. A Kasy by dużo na nich nie poszło.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 19:47

Nikt nie podał chyba a Agresti dziś wrzucił, że Paratici spotkał się z agentami N'Zonziego celem rozeznania się co do kosztów transferu, oczekiwań finansowych itd. i tym samym staje się on konkretnym nazwiskiem naszego mercato.
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2017, 19:48 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 19:48

z tego co czytałem na transfery.info, tolisso bardzo blisko bajernu... szkoda było by stracić tego grajka, tym bardziej ze niedawno był blisko transferu do nas. jak oceniacie, któy lepszy, Fabinho czy Tolisso? Swoją drogą fajnie było by znów zobaczyc jakiegoś Francuza w naszych barwach ;)

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 19:50

RICTOR pisze:Nikt nie podał chyba a Agresti dziś wrzucił, że Paratici spotkał się z agentami N'Zonziego celem rozeznania się co do kosztów transferu, oczekiwań finansowych itd. i tym samym staje się on konkretnym nazwiskiem naszego mercato.
Oby nie oby nie. :placze:

Jutro ma się odbyć spotkanie z Sampa. Wpłacamy klauzule za Schicka i chcemy rozmawiać na temat tego gdzie zagra za rok.(GDM)

Niejaki Mark z juventuz.com ( chyba najbardziej poinformowany koleś z tamtego forum ) właśnie podał, że Schick jest już graczem Juve.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2017, 20:18

Yaro417 pisze:Wg mnie w to mercato nie będzie szału, tylko kupimy kilku młodych i perspektywicznych grajków. Swoją drogą przed finałem wszyscy chcieli zmieników z potencjałem, a teraz po przegranej z Realem nagle potezebujemy 2/3 topów, bo nic w Europie nie zwojójemy :ahsisi: Ochłońcie trochę.

Dla mnie takie mercato będzie ok:
Czekaj, czekaj my ta LM wygraliśmy, czy dostaliśmy w dupę 1:4 ?

Inaczej byśmy rozmawiali po wygranej. Teraz presją jest jeszcze większa.

Zablokowany