Mercato (LATO 2017)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Kolejne okienko i tym razem strata kolejnego topa ze składu - Bonucciego, Sandro lub obu? Daleko na tym nie zajedziemy. I potem się dziwić, że w finałach LM mocno odstajemy.
Nie ma żadnego piłkarza, który godnie byłby w stanie zastąpić Leo, Alex to też top 3 na świecie.

- ozob
- Juventino
Leo zastapic byloby ciezko, ale zastapic Sandro to zadanie wedlug mnie niewykonalne.CavAllano pisze:Kolejne okienko i tym razem strata kolejnego topa ze składu - Bonucciego, Sandro lub obu? Daleko na tym nie zajedziemy. I potem się dziwić, że w finałach LM mocno odstajemy.Nie ma żadnego piłkarza, który godnie byłby w stanie zastąpić Leo, Alex to też top 3 na świecie.
La fidanzata d'Italia
- Olek1987
- Juventino
Bujda, a Wy juz sie panikujecie, co roku przeciez są oferty za Bonucciego, Dybalę i Sandro...CavAllano pisze:Kolejne okienko i tym razem strata kolejnego topa ze składu - Bonucciego, Sandro lub obu? Daleko na tym nie zajedziemy. I potem się dziwić, że w finałach LM mocno odstajemy.Nie ma żadnego piłkarza, który godnie byłby w stanie zastąpić Leo, Alex to też top 3 na świecie.
Na razie szanse na to ze ktorys z nich odejdzie sa równe 1%, wiec bez paniki.
Zero szacunku dla Pogby
- mrozzi
- Juventino
Bo tak twierdzisz?Olek1987 pisze:Na razie szanse na to ze ktorys z nich odejdzie sa równe 1%, wiec bez paniki.
W ostatnich oknach traciliśmy za każdym razem ważne ogniwa. Po przegranym finale LM być może niektórzy zawodnicy stwierdzą, że to ten właściwy moment, by spróbować gdzieś indziej.
- sebatiaen
- Juventino
Jeżeli Chelsea da 60 mln euro za Leo to sam bym sprzedał.
On ma 30 lat i jest obrońcą.
Te pieniądze można zainwestować w kogoś co da nam coś mega z przodu.
W finale zabrakło kocura który porwałby naszych jedną akcją w drugiej połowie do przodu, kto by naszych obudził.
Przydałby się ktoś taki jak Di Maria z przodu, do tego na środku boiska Veratti lub Toliso.
Bonucciego dało by się zastąpić, tak jak i w przypadku Pogby, nie odczulibyśmy jego braku.
On ma 30 lat i jest obrońcą.
Te pieniądze można zainwestować w kogoś co da nam coś mega z przodu.
W finale zabrakło kocura który porwałby naszych jedną akcją w drugiej połowie do przodu, kto by naszych obudził.
Przydałby się ktoś taki jak Di Maria z przodu, do tego na środku boiska Veratti lub Toliso.
Bonucciego dało by się zastąpić, tak jak i w przypadku Pogby, nie odczulibyśmy jego braku.
- mrozzi
- Juventino
Oj nie. Bonucci to absolutny top na tej pozycji. Brak Pogby zatuszowaliśmy zmianą ustawienia i przeniesieniem ciężaru gry w inny obszar boiska, ale po ewentualnej utracie Leo nie bylibyśmy w stanie tego zrobić. Benatia oraz Rugani to bardzo dobrzy zawodnicy, ale pod względem gry do przodu każdy z nich siada przy Bonuccim (podanie, rozegranie). Zresztą pod względem charakteru także. Jeśli chcemy walczyć o LM musimy zatrzymywać w klubie tych największych. Ciągłe zmiany na pewno nam służyć nie będą (straciliśmy sporą część sezonu, zanim przeszliśmy na docelowe ustawienie).sebatiaen pisze: Bonucciego dało by się zastąpić, tak jak i w przypadku Pogby, nie odczulibyśmy jego braku.
- Pogbang
- Juventino
sebatiaen pisze: Przydałby się ktoś taki jak Di Maria z przodu, do tego na środku boiska Veratti lub Toliso.
Jak to nie odczulismy braku Pogby?

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 202 razy
Jasne, z Pogbą też była panika, co ? Wiem, że finanse są ważne ale co mercato tracimy zawodnika z podstawowego składu jako jedyna drużyna europejskiej czołówki. Barca, Real, Bayern idą w tym kierunku ?

- Cabrini_idol
- Juventino
Boże jaka tu panika.
Wyluzujcie. Mi już przechodzi powoli. Kibicem się jest a nie bywa. Chociaż nic mi do Januszy, nie każdy musi emocjonować się każdy meczem.
Sandro nie odejdzie. Bonucci ? Raczej nie. Na pewno przyjdą 2 mocne nazwiska.

Wyluzujcie. Mi już przechodzi powoli. Kibicem się jest a nie bywa. Chociaż nic mi do Januszy, nie każdy musi emocjonować się każdy meczem.
Sandro nie odejdzie. Bonucci ? Raczej nie. Na pewno przyjdą 2 mocne nazwiska.

- tony89
- Juventino
Przypuszczam że po prostu przechodzimy na system z 4 obrońców. Bonucci swoje cechy pokazuje w 3ce, jeśli gramy innym systemem to jak najbardziej jest do zastąpienia.
Inna sprawa to Sandro, jeśli go oddamy, to po prostu dramat.
- pumex
- Juventino
Różnica między nami jest taka, że ja wolę zawierzyć wypowiedziom trenerów, którzy obcowali z talentem Donnarummy codziennie, natomiast Ty wolisz strugać forumowego cwaniaka, który swoje widzimisię traktuje jako pewnik i jedyny 'argument' jaki posiada w większości dyskusji to: "buhaha + emotikonka".ozob pisze:A Donnarummie juz nie, skoro go cenisz wyzej?Ale nie jest to tożsame z umiejętnościami przywódczymi często potrzebnymi bramkarzowi - moim zdaniem tego Wojtkowi brakuje, tej umiejętności kierowania defensywą
A nie jest tak? Przecież już zacząłeś sugerować, że uważam Szczęsnego za gracza bez charakteru. Jedyne co jest typowe, to że coś żeś sobie ubzdurał i tak brniesz jak koń z klapkami. Dla Ciebie to co napisałem to oczywista głupota bo "tak i już", ale chęci, by powalczyć na argumenty już brak.ozob pisze:I jakie to jest typowe dla ciebie pumex. Wytknie Ci sie oczywista glupote, ktora napisales (..) To jak zwykle na sam koniec odwracasz kota ogonem insynuujac, ze zle zostala zinterpretowana.
Kontynuując, trenerzy pracujący z Gigio podkreślają jego charyzmę, jego umiejętność dowodzenia, mimo młodego wieku. Wg nich po prostu ma to coś. Tymczasem Ty najwyraźniej mylisz charyzmę z temperamentem, ale to już Twój problem, nie mój. Zgrywaj eksperta dalej, ale i tak każdy ogarnięty user (vide RICTOR) w dyskusji z Tobą zrobi z Ciebie pasztet :lol:

- Cabrini_idol
- Juventino
Wklej te wypowiedzi. Poważnie. Nie widziałem nigdzie takich wypowiedzi, że to urodzony PRZYWÓDCA i ma mega charyzmę. To jest gówniarz, który chce 5 mln za sezon gry a nie żaden charyzmatyczny zawodnik. Oczywiście mega utalentowany gówniarz.pumex pisze:
Kontynuując, trenerzy pracujący z Gigio podkreślają jego charyzmę, jego umiejętność dowodzenia, mimo młodego wieku. Wg nich po prostu ma to coś.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Allegri ma przedluzyc kontrakt, negocjuja, a pismaki juz wiedza ze Sandro i Bonucci odejda. 
Jak dla mnie to Allegri bylby naprawde nierozwazny gdyby oddal ktoregokolwiek, bo on sobie zdaje sprawe ze chce grac 4 obroncami i do tego potrzebuje Bonucciego i Sandro.
Barza ma juz swoje Lata, praktycznie zostanie nam 4-5 stoperow. To nie jest WIELE.
Ja widze nasz sklad tak:
Gigi Sandro Bonu Chiello Alves Pjanic nowy DM Nowy LWF Dybala Cuadrado/Nowy RWF Igla
Majac na Lawce Khedire,Marchisio,Benatie,Ruganiego,Mandzukicza,Pjace,Sturaro,Lichstainera,Barzagliego i dodatkowego skrzydlowego mozemy miec zawsze 3 wartosciowych zawodnikow na final.

Jak dla mnie to Allegri bylby naprawde nierozwazny gdyby oddal ktoregokolwiek, bo on sobie zdaje sprawe ze chce grac 4 obroncami i do tego potrzebuje Bonucciego i Sandro.
Barza ma juz swoje Lata, praktycznie zostanie nam 4-5 stoperow. To nie jest WIELE.
Ja widze nasz sklad tak:
Gigi Sandro Bonu Chiello Alves Pjanic nowy DM Nowy LWF Dybala Cuadrado/Nowy RWF Igla
Majac na Lawce Khedire,Marchisio,Benatie,Ruganiego,Mandzukicza,Pjace,Sturaro,Lichstainera,Barzagliego i dodatkowego skrzydlowego mozemy miec zawsze 3 wartosciowych zawodnikow na final.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- ozob
- Juventino
Rozgrywa tak samo 3 i 2 stoperow. W obu schematach taka umiejetnosc jest dosc istotna.tony89 pisze:Przypuszczam że po prostu przechodzimy na system z 4 obrońców. Bonucci swoje cechy pokazuje w 3ce, jeśli gramy innym systemem to jak najbardziej jest do zastąpienia.
La fidanzata d'Italia