Mercato (LATO 2017)
- Olek1987
- Juventino
Czy sensowny to się okaże, ale Real zapłacił niedawno 45 mln...ozob pisze:Skoro nic to znajdz mi sensowny przyklad gracza kupionego za 25 mln i pozostawionego w innym klubie na wypozyczenie przez rok.
Wiec dlaczego Juventus nie moze dac 25 za gracza ktory jest perspektywiczny a nie jest musowo juz teraz potrzebny w klubie, nie zapominajmy, że nawet w Sampie wchodzil z lawki...
Ostatnio zmieniony 25 maja 2017, 22:23 przez Olek1987, łącznie zmieniany 1 raz.
Zero szacunku dla Pogby
- ozob
- Juventino
Przyklad kompletnie nie adekwatny chocby z tego powodu, ze nowy nabytek Realu nie ma absolutnie zadnych szans na bycie chocby rozerwowym, a Schick moze byc powaznym wsparciem Igly. Ktos jeszcze? 

Czy ty powazny jestes? Mamy jakies, wedlug doniesien, €128 mln z czego juz troche na Cuadrado i Benatie, a dysponujamy tylko jednym i to kontuzjowanym zmiennikiem wysciowej ofensywnej 4. Jednym. W dodatku mowi sie o pomocniku i PO jako kolejnych wzmocnieniach. Uwazasz zatem, ze wydamy 1/5 calej sumy na gracza, ktorego pozostawimy w obecnym klubie, a Juve do formacji ofensuwnej dalej bedzie musial szukac zawodnikow mogacych nas wzmocnic. Doprawdy? W czasach gdy za zawodnikow placi sie krocie.Wiec dlaczego Juventus nie moze dac 25 za gracza ktory jest perspektywiczny a nie jest musowo juz teraz potrzebny w klubie, nie zapominajmy, że nawet w Sampie wchodzil z lawki...

Ostatnio zmieniony 25 maja 2017, 22:31 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
La fidanzata d'Italia
- Olek1987
- Juventino
Ty masz swoje zdanie ja mam swoje, zobaczymy jak bedzie.ozob pisze:Przyklad kompletnie nie adekwatny chocby z tego powodu, ze nowy nabytek Realu nie ma absolutnie zadnych szans na bycie chocby rozerwowym, a Schick moze byc powaznym wsparciem Igly. Ktos jeszcze?
Zero szacunku dla Pogby
- gregor_g4
- Juventino
- Yaro417
- Juventino
Matia Caldara. Przyszedł za 15 mln + 6 możliwych bonusów i kolejne 4 możliwe bonusy, a do tego został bezpłatnie wypożyczony na 18 miesięcy do Atalantyozob pisze:Przyklad kompletnie nie adekwatny chocby z tego powodu, ze nowy nabytek Realu nie ma absolutnie zadnych szans na bycie chocby rozerwowym, a Schick moze byc powaznym wsparciem Igly. Ktos jeszcze?

- ozob
- Juventino
I jaka jest roznica, ktora sprawia, ze znow nie idzie tego zestawic? A no, w obronie mamy komplet nawet na lawce, a a w ataku nie mamy lawki.Yaro417 pisze:Matia Caldara. Przyszedł za 15 mln + 6 możliwych bonusów i kolejne 4 możliwe bonusy, a do tego został bezpłatnie wypożyczony na 18 miesięcy do Atalantyozob pisze:Przyklad kompletnie nie adekwatny chocby z tego powodu, ze nowy nabytek Realu nie ma absolutnie zadnych szans na bycie chocby rozerwowym, a Schick moze byc powaznym wsparciem Igly. Ktos jeszcze?
No dalej, ktory klub kupil sobie gracza za 25 mln na pozycje, na ktorej ma braki kadrowe i zostawil go na wypozyczeniu w innym w obecnym klubie?

La fidanzata d'Italia
- pavel88
- Juventino
tylko, że na szpicy po przesunięciu Mandzura mamy tylko Gonzalo. I w tej sytuacji kupienie "9" za 25 mln po to żeby go z miejsca oddać wydaje się co najmniej dziwne. To już lepiej kupić za 3-5 mln Matriego, będzie grzecznie siedział na ławce, a jak dostanie szanse to pewnie kilka goli strzeli.
Poza tym, wypożyczanie (czy wcześniej współwłasność) zawodników jakoś nam nie wychodzi na dobre, wyjątkiem jest Marchisio, który ogrywał się poza Juve jeszcze w epoce dinozaurów. Rugani walczy, ale mimo wszystko ma ciężką rolę żeby przebić się wśród defensywnego monolitu. Niestety, reszta na czele z Giovinco, Zazą, Lealim, Marrone czy Bouy'em kariery u nas nie zrobiła. Za moment pewnie dopiszemy do tej listy Sturaro. Więc naprawdę nie jestem przekonany czy kupowanie 21-latka za 25 mln i oddawanie go do ogrania, w sytuacji braku rezerwowego (którym on mógłby zostać) to mądry pomysł.
Poza tym, wypożyczanie (czy wcześniej współwłasność) zawodników jakoś nam nie wychodzi na dobre, wyjątkiem jest Marchisio, który ogrywał się poza Juve jeszcze w epoce dinozaurów. Rugani walczy, ale mimo wszystko ma ciężką rolę żeby przebić się wśród defensywnego monolitu. Niestety, reszta na czele z Giovinco, Zazą, Lealim, Marrone czy Bouy'em kariery u nas nie zrobiła. Za moment pewnie dopiszemy do tej listy Sturaro. Więc naprawdę nie jestem przekonany czy kupowanie 21-latka za 25 mln i oddawanie go do ogrania, w sytuacji braku rezerwowego (którym on mógłby zostać) to mądry pomysł.
- ozob
- Juventino
Czyli jednak obstawiasz scenariusz, ze kupujemy i zostwiamy, ale bierzmy Keite, a na 4 pozycje ofensywne mamy 2 zmiennikow. Czy moze kypujemy jeszcze Coste? No i co w takim razie z SP i PO?Olek1987 pisze:Jak przyjdzie Keita to Mandzukic będzie mógł zmieniać Higuaina.
Na RadioVS stwierdzili, co pisalem jakis czasctemu, ze Schick ze swoim talentem moze zagrac na kazdej pozycji ofensywnej w 4-2-3-1 Maxa. Kolejny argument za tym, aby Czech nie szedl na wypozyczenie.
La fidanzata d'Italia
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ponoć niemieckie Sky podało, że mocno interesujemy się Costą i Sanchesem. Agnelli ma się spotkać po Cardiff z Rummenige. O Costę podobno zapytaliśmy oficjalnie a Sanchesa chcielibyśmy na wypożyczenie z prawem wykupu i Bayern jest gotowy wysłuchać oferty.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Możliwość sprzedaży przez Bayern Renato Sanchesa bez możliwości odkupu bądź za kwotę dużo niższą niż za niego dali wydaje się mi totalną abstrakcją. Działacze klubu z Monachium z pewnością nie skreślają jeszcze młodego Portugalczyka, gdyż wiedzą, że to był jego pierwszy, aklimatyzacyjny sezon w innej lidze. Jeśli już myślą nad jakąś opcją, to pewnie chodzi im po głowach wypożyczenie go na sezon do jakiegoś średniaka z Bundesligi. Natomiast odnośnie Douglasa Costy, to jego nazwisko bardzo często przewija się w plotkach transferowych odnośnie Juve, więc coś może być na rzeczy, aczkolwiek ja jakoś nie jestem do niego przekonany (chociaż pierwszy sezon w Bayernie miał znakomity).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Poulinho
- Juventino
Bernardeschi stwierdził w wywiadzie, że niezależnie od tego co zrobi w jego sercu dalej będzie Fiorentina. Podziękował także za ten sezon Sousie.
Mundo Deportivo podaje informację, że do walki o Balde Keitę włącza się Atletico.
Słowa Bernardeschiego wyglądają trochę jak pożegnanie. Jednocześnie mówi co prawda o tym, że porozmawia o nowym kontrakcie, niemniej jest to jak dla mnie trochę mało przekonujące.
Mundo Deportivo podaje informację, że do walki o Balde Keitę włącza się Atletico.
Słowa Bernardeschiego wyglądają trochę jak pożegnanie. Jednocześnie mówi co prawda o tym, że porozmawia o nowym kontrakcie, niemniej jest to jak dla mnie trochę mało przekonujące.
- ozob
- Juventino
Piec spraw:
1. Dajemy €40 mln za Berne i czekamy co zrobi Viola. Pilkarz poki co nie przedluzyl umowy mimo otrzymania hojnej propozycji, a ostatnio stwierdzil, ze nie wie co przyniesie przyszlosc.
2. Juve oferuje Lazio 18 mln plus 4 mln za Keite. Jezeli Lotito sie nie zgodzi to straszymy go tym, ze majac zgode pilkarza pozyskamy go w lecie 2018 za darmo. Tak w ogole to jestesmy dosc pewni siebie w tej kwestii jakby rzeczywiscie Keita chcial tylko do nas. Rownoczesnie zabiega o niego Milan. Kierunek hiszpanski sie nie liczy w grze.
3. Schcik zostanie dopiety w najblizszym czasie.
4. Neto jest blisko Napoli. Brazyla zastapic ma Meret.
5. Arsenal i Valencia wyrazaja zainteresowanie Lemina. Marotta oczekuje 20 mln.
1. Dajemy €40 mln za Berne i czekamy co zrobi Viola. Pilkarz poki co nie przedluzyl umowy mimo otrzymania hojnej propozycji, a ostatnio stwierdzil, ze nie wie co przyniesie przyszlosc.
2. Juve oferuje Lazio 18 mln plus 4 mln za Keite. Jezeli Lotito sie nie zgodzi to straszymy go tym, ze majac zgode pilkarza pozyskamy go w lecie 2018 za darmo. Tak w ogole to jestesmy dosc pewni siebie w tej kwestii jakby rzeczywiscie Keita chcial tylko do nas. Rownoczesnie zabiega o niego Milan. Kierunek hiszpanski sie nie liczy w grze.
3. Schcik zostanie dopiety w najblizszym czasie.
4. Neto jest blisko Napoli. Brazyla zastapic ma Meret.
5. Arsenal i Valencia wyrazaja zainteresowanie Lemina. Marotta oczekuje 20 mln.
La fidanzata d'Italia