Paulo Dybala

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 15:16

Wojtek pisze:Spokojnie, Dybale tam wysłali tylko po to żeby skontuzjował Messiego na treningu, potwierdzone info :prochno:

A tak serio to co z kontraktem Dybali? Już dawno miało być jego przedłużenie..
Bodajże Vincitore wrzucał info, że czekają z ogłoszeniem nowego kontraktu ze względu na danie Pablito 10 na koszulce.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 15:36

Poulinho pisze:
Wojtek pisze:Spokojnie, Dybale tam wysłali tylko po to żeby skontuzjował Messiego na treningu, potwierdzone info :prochno:

A tak serio to co z kontraktem Dybali? Już dawno miało być jego przedłużenie..
Bodajże Vincitore wrzucał info, że czekają z ogłoszeniem nowego kontraktu ze względu na danie Pablito 10 na koszulce.
Nie ja, bodaj Robak ;) Ja jestem zdania, że sam nie weźmie 10-tki, bo wielokrotnie podkreślał, że numer 21 też jest ważny w historii Juventusu.

Ponoć jego agent przebywa obecnie w Argentynie z uwagi na narodziny dziecka i do tej pory nie wrócił do Europy, stąd niby delay.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 15:42

pumex pisze:Właśnie dlatego nienawidzę przerwy na zgrupowania. Gdybym miał magiczną moc, jedną z pierwszych rzeczy, którą bym zrobił, byłoby zlikwidowanie czegoś takiego jak reprezentacje narodowe. W moim idealnym świecie istniałby tylko futbol klubowy.
Całe szczęście światy wymyślone... pozostają zazwyczaj w świecie fikcji. :smile:

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 16:26

LordJuve pisze:
pumex pisze:Właśnie dlatego nienawidzę przerwy na zgrupowania. Gdybym miał magiczną moc, jedną z pierwszych rzeczy, którą bym zrobił, byłoby zlikwidowanie czegoś takiego jak reprezentacje narodowe. W moim idealnym świecie istniałby tylko futbol klubowy.
Całe szczęście światy wymyślone... pozostają zazwyczaj w świecie fikcji. :smile:
Daj spokój. Reprezentacje w takich sportach to kpina i jakieś śmieszne wytwarzanie patriotyzmu. Co mi z tego, że siatkarze byli mistrzami świata jak nikt już o tym nie pamięta? Albo to, że Polska grała w finale mistrzostw świata pewnie z 40 lat temu? To jakaś bzdura, która stała się niczym innym jak okazją do wałków na przetargach.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 17:00

Wg mnie to by się sprawdziło tylko wtedy, kiedy reprezentacje grałyby tylko 2 miesiące w ciągu 2 lat.

Powiedzmy system kwalifikacji pucharowy dla słabszych w czerwcu, później lipiec turniej główny (Euro, MŚ, COPA itd ) i cała saga reprezentacji zamyka się w ciągu półtora, dwóch miesięcy na przestrzeni 2 lat. Żadnych zgrupowań w trakcie sezonu, spotkań towarzyskich, eliminacyjnych itd. I oczywiście przez te 2 miesiące czy miesiąc pensję płaci Zwiazek Narodowy czy tam FIFA, UEFA itd.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 17:18

Związki straciłyby duże źródło swojego finansowania, bo przecież to na meczach repry zarabiają najwięcej, im pasuje żeby meczów było jak najwięcej, a nie najmniej.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 17:24

Shadow Marshall pisze:
LordJuve pisze:
Daj spokój. Reprezentacje w takich sportach to kpina i jakieś śmieszne wytwarzanie patriotyzmu. Co mi z tego, że siatkarze byli mistrzami świata jak nikt już o tym nie pamięta? Albo to, że Polska grała w finale mistrzostw świata pewnie z 40 lat temu? To jakaś bzdura, która stała się niczym innym jak okazją do wałków na przetargach.
Ty kiedyś czytasz co piszesz??? :doh:
Baby, baby ci trzeba bo maruda z ciebie niesamowity i przy tym sam sobie zaprzeczasz w jednym zdaniu...
Bijesz na łeb Forze...

Oby Dybala został w Turynie i spokojnie się przygotowywał na Napoli. Niech choć jeden mecz z nimi zagra.

PS: Na głownej info ze Dybala w drodze do argentyny... Tam ma przejsc badania :doh: To nie dało sie zrobic badan u Nas i wyslac wyniki do nich?? :angry: Skoro zreszdl z boiska to chyba slabo zeby jechal na repre i tam dawal z siebie wszystko...

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 17:43

nie ma co płakać, w samolocie może się nie połamie a mając na uwadze przypadek Pjacy lepiej niech na chłopaka spojrzą lekarze inni niż nasi ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 20:17

PlanetJuve pisze: PS: Na głownej info ze Dybala w drodze do argentyny... Tam ma przejsc badania :doh: To nie dało sie zrobic badan u Nas i wyslac wyniki do nich?? :angry: Skoro zreszdl z boiska to chyba slabo zeby jechal na repre i tam dawal z siebie wszystko...
Wszystko z nim ok. Już wczoraj po meczu uspokajał Allegri. Marchisio też wrzucił jakiś wpis, że Dybala ma się dobrze. Jeśli dobrze pamiętam chodzi o jakieś przemęczenie i ból, który utrzymywał się od kilku dni. Skoro jedzie na reprezentację, to najwyraźniej czuje się na siłach. Nie byłby idiotą ryzykując stan własnego zdrowia w tak kluczowym momencie sezonu. Dobrze, że mamy teraz tę przerwę.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 20:30

Ale dobrze, że mamy przerwę, że zawodnicy trochę pooddychają innym powietrzem niż Turyńskie? bo to, że wszyscy nasi podstawowi gracze będą grać zamiast odpoczywać i to tak, że kości będą strzelać jestem pewny :prochno:

Khedira( wylatuje do Azerbejdżanu), Higuain/Dybala(grają z Chile), Alves (gra z Urugwajem), Lichy (z Łotwą), Buffon/Barzagli/Bonucci/Chiellini/Rugani ( grają z Albanią, a wiemy, że minimum ich 3 zagra), Pjanic (Gibraltar), Cuadrado (z Boliwią), Pjaca, Mandzukic (z Ukrainą), Rincon ( z Peru).

Także jak widać, żadnego odpoczynku nie będzie. Pogrubiłem druzyny również, które grają fizycznie, gdzie lubią trzeszczeć kości ;)

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 20:36

Vincitore pisze: Nie ja, bodaj Robak ;) Ja jestem zdania, że sam nie weźmie 10-tki, bo wielokrotnie podkreślał, że numer 21 też jest ważny w historii Juventusu.

.
ja też się do tego nie przyznaje ;)
Jakku?

W każdym razie kontrakt podobno dograny, Paulito mówil,zeby tym sie nie martwic.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 20:42

Robaku pisze:
Vincitore pisze: Nie ja, bodaj Robak ;) Ja jestem zdania, że sam nie weźmie 10-tki, bo wielokrotnie podkreślał, że numer 21 też jest ważny w historii Juventusu.

.
ja też się do tego nie przyznaje ;)
Jakku?

W każdym razie kontrakt podobno dograny, Paulito mówil,zeby tym sie nie martwic.
Ano, ja wrzucałem takie info z VS. Pojawiło sie kilka dni temu.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2017, 20:53

Cabrini_idol pisze:Ale dobrze, że mamy przerwę, że zawodnicy trochę pooddychają innym powietrzem niż Turyńskie? bo to, że wszyscy nasi podstawowi gracze będą grać zamiast odpoczywać i to tak, że kości będą strzelać jestem pewny :prochno:

Khedira( wylatuje do Azerbejdżanu), Higuain/Dybala(grają z Chile), Alves (gra z Urugwajem), Lichy (z Łotwą), Buffon/Barzagli/Bonucci/Chiellini/Rugani ( grają z Albanią, a wiemy, że minimum ich 3 zagra), Pjanic (Gibraltar), Cuadrado (z Boliwią), Pjaca, Mandzukic (z Ukrainą), Rincon ( z Peru).

Także jak widać, żadnego odpoczynku nie będzie. Pogrubiłem druzyny również, które grają fizycznie, gdzie lubią trzeszczeć kości ;)
Po pierwsze to piszemy tu o Dybali, a nie o całej kadrze. ;) Po drugie - mniejsze są szanse na występ Paulo w składzie repry niż w obecnym Juventusie, gdzie nie mamy wielu możliwości rotacji. Z tego względu istnieje szansa, że chłopak choć nieco odsapnie.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 14:33

https://paulodybala21.com/

To chyba rozwiewa plotki dotyczące nowego numeru na koszulce Dybali :) chyba jesteśmy w trakcie kreowania nowego znaku marketingowego PD21.

Odnośnie samej strony, jak dla mnie jest fatalna. Ten opis swojej osoby jest wręcz okropny.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 17:12

No ta stronka to tragedia, laduje sie szybko jak w 1997... do tego wyglada jak amatorska witrynka z templejta (gdzie ma to przede wszystkim WYGLADAC). To jest wizytowka 'komercyjnego projektu PD21' :facepalm: ?
Pewnie jakies gringo-janusze niezle skasowali mlodego za to dzielo sztuki.

(edit)... no i jest na dole "Powered by Inamika 2017" https://inamika.com/
brak wersji english
Honduras 5839, Buenos Aires, Argentina

Dla mnie wystarczy :prochno:

ODPOWIEDZ