Massimiliano Allegri
- Makiavel
- Juventino
@LordRahl Maly ma racje. Odpowiedź jest w moim poście, z załączonym filmikiem. Rzecz w tym, że nasze strzały z Porto nie były wynikiem takich akcji. Były to strzały sytuacyjne.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- nookie
- Juventino
http://serieapolonia.pl/allegri-dal-ult ... onucciego/
Nie wiem czy źródło wiarygodne, ale wrzucam tu. Jeśli to prawda, to wg mnie wybór jest prosty - zostaje Bonucci. To jeden z najlepszych stoperów na świecie i prawdziwy juventino. Allegriego wg mnie po prostu łatwiej i taniej byłoby zastąpić.
Nie wiem czy źródło wiarygodne, ale wrzucam tu. Jeśli to prawda, to wg mnie wybór jest prosty - zostaje Bonucci. To jeden z najlepszych stoperów na świecie i prawdziwy juventino. Allegriego wg mnie po prostu łatwiej i taniej byłoby zastąpić.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Cabrini_idol
- Juventino
Żartujesz ? Allegriego łatwiej i taniej byłoby zastąpić? Ok, poprzyj to kimś, kto jest dostępny na rynku i prezentuje poziom top trenera. Nie wymieniaj mi tylko Sousy, Di Francesco czy innych ogórów.nookie pisze:http://serieapolonia.pl/allegri-dal-ult ... onucciego/
Dwa. Wiesz, że jeśli Bonucci miałby odejść to zarobilibyśmy około 50-60 mln euro ? Za które już można sprowadzić godnego następcę.
Poza tym trener jest ważniejszy niż jeden zawodnik szerokiego i wyrównanego składu jaki prezentuje Juve.
Jeśli to prawda to ultimatum, to sprawa wg mnie jest jasna, Bonucciemu odbiło i chyba pomyliła mu się rola w zespole. On jest zawodnikiem, ma grać a nie trenować. Allegri jest od trenowania. Poza tym Juventus jest na szczycie Serie A, za chwilę zamelduje się w 1/4 LM i pewnie zmierza również po Puchar Włoch. JEST GŁUPOTĄ krytykować Maxa. Mimo, że ma kilka wad i gra nie zawsze wygląda najlepiej to WYNIKI go bronią. Bonucci niech zamknie ryj i zacznie w końcu grać, to jest jego praca, a w tym sezonie Leoś wygląda dużo słabiej, niż sezon czy dwa temu. Obecnie jest chyba najmniej pewnym naszym stoperem w zespole. Tak jak mówię, niech zamknie jadaczkę i zacznie grać.

- nookie
- Juventino
Problem tylko w tym, że pomimo całej mojej sympatii i uznania dla pracy Allegriego nie jestem pewien czy jest on TOP trenerem.Cabrini_idol pisze: Żartujesz ? Allegriego łatwiej i taniej byłoby zastąpić? Ok, poprzyj to kimś, kto jest dostępny na rynku i prezentuje poziom top trenera. Nie wymieniaj mi tylko Sousy, Di Francesco czy innych ogórów.
Nie sądzę, żeby jakikolwiek stoper na jego poziomie był do wyjęcia. Zawsze oznaczałoby to lekki, ale jednak spadek na jakości.Cabrini_idol pisze: Dwa. Wiesz, że jeśli Bonucci miałby odejść to zarobilibyśmy około 50-60 mln euro ? Za które już można sprowadzić godnego następcę.
Bonucci nie jest zawodnikiem szerokiego składu (chyba, że masz tu po prostu na myśli fakt, że mamy 5 stoperów), a zawodnikiem podstawowego składu, który był najrzadziej rotowanym ze wszystkich naszych obrońców.Cabrini_idol pisze: Poza tym trener jest ważniejszy niż jeden zawodnik szerokiego i wyrównanego składu jaki prezentuje Juve.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
- ozob
- Juventino
Bardzo stanowcze sady wydajesz a nie wiesz nawet o co poszlo miedzy nimi. Zalosne i niczym nie poparte gadanie procz przypuszczen rzecz jasna. Kolejny raz.Bonucciemu odbiło i chyba pomyliła mu się rola w zespole
Za zawodnika, ktory jest ma byc na wylocie, bo jest niby skonfliktowany z trenerem. Wyborne.Wiesz, że jeśli Bonucci miałby odejść to zarobilibyśmy około 50-60 mln euro
Hit hitow, zlote wary.Leoś wygląda dużo słabiej, niż sezon czy dwa temu. Obecnie jest chyba najmniej pewnym naszym stoperem w zespole

A, i Allegri odchodzi po sezonie. Sprawdzone info.

La fidanzata d'Italia
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie interesuje mnie co poszło między nimi. Trener nawet jak nie ma racji TO MA RACJĘ. Tak jak mama. To Allegri decyduje kto wybiega na boisko, kto dostaje <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> a kto pochwałę. Alllegri jest ważniejszy niż Bonucci w Juve. Wg mnie.
I co, że niby Bonucci gra dobrze w tym sezonie ? Rugani gra pewniej, Chiellini, mimo, że jest koślawy to gra lepiej w tym sezonie, jak gra :)Podobnie Barza. Bonucci to top stoperów na świecie, ale nie oszukujmy się, w tym sezonie gra przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo, i jeśli mielibysmy go sprzedać za grube siano to nie będę płakał. Minu jest taki, że to Włoch i mógłby za pewne do końca swojej kariery grać w Juve.
Jeśli to ultimatum jest to zdecydowanie wolę Allegriego w zespole. Dlaczego ? Bo od 3 lat jesteśmy najlepsi we Włoszech, w LM też radzimy sobie dobrze/bardzo dobrze za sterami Maxa.
Jeśli są tu osoby, które cieszą się, że Max odejdzie po sezonie, niech przemyślą to 2 razy, cofną się wstecz pamięcią i przyszykują dupsko na Souse.
I co, że niby Bonucci gra dobrze w tym sezonie ? Rugani gra pewniej, Chiellini, mimo, że jest koślawy to gra lepiej w tym sezonie, jak gra :)Podobnie Barza. Bonucci to top stoperów na świecie, ale nie oszukujmy się, w tym sezonie gra przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo, i jeśli mielibysmy go sprzedać za grube siano to nie będę płakał. Minu jest taki, że to Włoch i mógłby za pewne do końca swojej kariery grać w Juve.
Jeśli to ultimatum jest to zdecydowanie wolę Allegriego w zespole. Dlaczego ? Bo od 3 lat jesteśmy najlepsi we Włoszech, w LM też radzimy sobie dobrze/bardzo dobrze za sterami Maxa.
Jeśli są tu osoby, które cieszą się, że Max odejdzie po sezonie, niech przemyślą to 2 razy, cofną się wstecz pamięcią i przyszykują dupsko na Souse.
Tak ? A wiesz, że Allegri jest trenerem i to on jest najważniejszą osobą ? To on decyduje, i to on odpowiada za wyniki, za trening, za taktykę... ? Wiesz to ? Bonucci to tylko jeden zawodnik, top na swojej pozycji ale to tylko zawodnik. Bez dobrego trenera nie ma dobrego zespołu, bez jednego zawodnika , zespół jest nadal.nookie pisze:
Bonucci nie jest zawodnikiem szerokiego składu (chyba, że masz tu po prostu na myśli fakt, że mamy 5 stoperów), a zawodnikiem podstawowego składu, który był najrzadziej rotowanym ze wszystkich naszych obrońców.Cabrini_idol pisze: Poza tym trener jest ważniejszy niż jeden zawodnik szerokiego i wyrównanego składu jaki prezentuje Juve.
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2017, 11:33 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- wojczech7
- Juventino
:shock:Maly o Cuadrado pisze: EDIT:
@down: tak to widziałem, gdy miał piłkę śmierdziało w polu karnym Porto i wyjątkowo dobrze współpracował z Lichym a z tym bywało różnie, natomiast nie ma co o podaniach mówić, bo jak zauważyłeś Mario jeszcze słabiej, a nawet Pjaca miał słabszą średnią podań na minutę niż Cuadrado, a porównywanie ze środkowymi nie ma przecież sensu...
Teraz już jestem pewien, że słowo "obiektywny" nie występuje w Twoim słowniku.
Jak Ty te mecze oglądasz, że takie wnioski wyciągasz? :co?:
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Cabrini_idol
- Juventino
Tak, sprzedamy go za 20 mln. Ma ważny kontrakt, jest w najlepszym wieku dla piłkarza, nie chce grać dla Juve spoko, cena wywoławcza 50 mln. W ciągu 24 h od takiej ogłoszenia, że Bonucci jest na sprzedaż zgłasza się MC i wykłada od ręki 50 mln, patrząc na to za ile kupili Otamendiego czy Jonesa. Podobnie CFC, które szuka stopera do pary z Luizem, bo Terry stary, Cahill również się starzeje i ma często problemy z utrzymaniem formy, poza tym CONTE.ozob pisze:Za zawodnika, ktory jest ma byc na wylocie, bo jest niby skonfliktowany z trenerem. Wyborne.Wiesz, że jeśli Bonucci miałby odejść to zarobilibyśmy około 50-60 mln euro
Stary 50 mln za Bonucciego, nawet skonfliktowanego i na wylocie to cena, która w moment zostanie wyłożona przez arabsko-ruskie szyby naftowe.

- ozob
- Juventino
Bonucci gra najlepiej z naszych stoperow. Jest lepszy niz Barza, ktory wygladal juz jak Evra w tym sezonie, lepszy niz Chiellini, ktory dopiero pierwszy mecz na swoim poziomie zagral z Interem, lepszy niz Benatia, ktory wiecej siedzi niz gra, i lepszy niz Rugani, ktory jest jeszcze sporo slabszym pilkarzem niz Leo. Zaklamuj to jak chcesz, ale czas jaki spedzil na boisku mowi wszysto. To jest gosc, od ktorego zaczyna sie ustalanie skladu linii obrony. No chyba, ze Allegro die mylil przez pol sezonu i wystawial do skladu najslabszego stopera.
Ciekawy jest natomiast taki fakt. Bonucci jest w klubie prawie 7 lat. W tym czasie nie sprawial zadnych problemow wychowawczych, az do teraz, czyli momentu gdy w jednym czasie poskoczylo Maxowi jeszcze dwoch innych graczy. Przypadek? Nie sadze.
Tak sobie tlumacz, ze kluby beda bic rekord transferowy wsrod SO za gracza, ktory bedzie wypychany z klubu.
Ciekawy jest natomiast taki fakt. Bonucci jest w klubie prawie 7 lat. W tym czasie nie sprawial zadnych problemow wychowawczych, az do teraz, czyli momentu gdy w jednym czasie poskoczylo Maxowi jeszcze dwoch innych graczy. Przypadek? Nie sadze.
Tak sobie tlumacz, ze kluby beda bic rekord transferowy wsrod SO za gracza, ktory bedzie wypychany z klubu.

Ostatnio zmieniony 24 lutego 2017, 11:43 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
La fidanzata d'Italia
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie sprawiał problemów, bo dorastał do pozycji w której jest. Na początku siedział cicho, teraz chyba jego ego urosło na tyle po tych 7 latach, że czuję się osobą na tyle ważną w klubie, że może uderzyć w stół i napyskować trenerowi. Przeliczył się i wylądował na trybunach wraz z kara finansową. Klub poparł Allegriego. Koniec tematu.
Bonucci to nasz najlepszy stoper masz rację. ALE NIE W TYM SEZONIE. Co mecz ma niepewne zagrywki, babole. Jesli tego nie widzisz, to jesteś zakochany w nim jak Makiavel w Moracie.
Bonucci to nasz najlepszy stoper masz rację. ALE NIE W TYM SEZONIE. Co mecz ma niepewne zagrywki, babole. Jesli tego nie widzisz, to jesteś zakochany w nim jak Makiavel w Moracie.

- ozob
- Juventino
Bonucci ta pozycje w klubie ma juz gdzies od 3 lat.
No i czyli Allegri jednak sie mylil skoro gral caly czas najslabszym w tym sezonie stoperem. Brawo.
Uczulony po prostu jestem na te idiotyzmy, ktore wypisujesz. :lol:
No i czyli Allegri jednak sie mylil skoro gral caly czas najslabszym w tym sezonie stoperem. Brawo.

Uczulony po prostu jestem na te idiotyzmy, ktore wypisujesz. :lol:
La fidanzata d'Italia
- nookie
- Juventino
Genealnie masz rację, że trener jest najważniejszy, ale trzeba też uwzględnić z kim ma konflikt. Nie z rezerwowym Sturaro, który dąsa się o to, że nie gra, a z podstawowym zawodnikiem, któremu (logicznie rozumując) nie podoba się nie tyle jego własna rola na boisku, a coś co się dzieje w drużynie. Dodając do tego nieporozumienia z Lichtsteinerem i Dybalą można dojść do wniosku, że Allegri w mniejszym lub większym stopniu się zagubił.Cabrini_idol pisze: Nie interesuje mnie co poszło między nimi. Trener nawet jak nie ma racji TO MA RACJĘ. Tak jak mama. To Allegri decyduje kto wybiega na boisko, kto dostaje <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> a kto pochwałę. Alllegri jest ważniejszy niż Bonucci w Juve. Wg mnie.
Gdyby grał źle, to nie byłby podstawowym stopremCabrini_idol pisze: I co, że niby Bonucci gra dobrze w tym sezonie ?
Cabrini_idol pisze: Jeśli to ultimatum jest to zdecydowanie wolę Allegriego w zespole. Dlaczego ? Bo od 3 lat jesteśmy najlepsi we Włoszech, w LM też radzimy sobie dobrze/bardzo dobrze za sterami Maxa.
Zgadzam sie, że bronią go wyniki, ale nawet na tym forum niejednokrotnie padały stwierdzenia, że przy tak słabej konkurencji ligę za sterami Juve wygrałby każdy bardzo dobry trener.
Poza tym jeśli tak jak piszesz jest to ultimatum, to postawił je podobno właśnie Allegri. Przyznasz, ze to rzadko spotykany sposób radzenia sobie z zawodnikiem - pójście na skargę do zarządu i stwierdzenie "albo on albo ja"
Cabrini_idol pisze: Jeśli są tu osoby, które cieszą się, że Max odejdzie po sezonie, niech przemyślą to 2 razy, cofną się wstecz pamięcią i przyszykują dupsko na Souse.
Ja na pewno do nich nie należę, ale z tego co wiemy stan obecny spowodowany jest przez Allegriego
Tak, zdaję sobie z tego sprawę :*Cabrini_idol pisze: Tak ? A wiesz, że Allegri jest trenerem i to on jest najważniejszą osobą ? To on decyduje, i to on odpowiada za wyniki, za trening, za taktykę... ? Wiesz to ?
- Cabrini_idol
- Juventino
ozob
Nie stary, Bonucci grał w podstawie, bo jest naszym najlepszym stoperem. Ale pokazuje w tym sezonie, że nie ma większej różnicy czy zagra Barza za niego czy Benatia w 4-osobowym boku defenswynym. Poza tym jak mówisz, swoją pozycję Bonucci ugruntował od kilku lat i od niego zaczynał Allegri ustawianie składu. Ale to się zaczyna zmieniać w tym sezonie, czego momentem kulminacyjnym było sytuacja po meczu z Palermo.
Szczerze, chcę bardzo aby obydwoje się dogadali i skupili się w 100 % na graniu i trenowaniu. I najlepiej aby nikt z nich nie odchodził po sezonie. Chyba z tym się zgadzamy.
nookie.
Po części masz rację, nie atakuję Cię. Szanuję Twoje zdanie. Ale osobiście dla mnie Allegri jest ważniejsza postacią od Bonucciego w klubie i jeśli miałbym któregoś z nich wybierać to wybrałbym Allegriego.
Ale najlepiej aby Panowie się dogadali jak dorośli ludzie, wyjasnili sobie w 4 oczy co ich boli i wzięli się do roboty bo przed Juve decydująca faza sezonu a potrzebujemy ich obydwu.
Nie stary, Bonucci grał w podstawie, bo jest naszym najlepszym stoperem. Ale pokazuje w tym sezonie, że nie ma większej różnicy czy zagra Barza za niego czy Benatia w 4-osobowym boku defenswynym. Poza tym jak mówisz, swoją pozycję Bonucci ugruntował od kilku lat i od niego zaczynał Allegri ustawianie składu. Ale to się zaczyna zmieniać w tym sezonie, czego momentem kulminacyjnym było sytuacja po meczu z Palermo.
Szczerze, chcę bardzo aby obydwoje się dogadali i skupili się w 100 % na graniu i trenowaniu. I najlepiej aby nikt z nich nie odchodził po sezonie. Chyba z tym się zgadzamy.
nookie.
Po części masz rację, nie atakuję Cię. Szanuję Twoje zdanie. Ale osobiście dla mnie Allegri jest ważniejsza postacią od Bonucciego w klubie i jeśli miałbym któregoś z nich wybierać to wybrałbym Allegriego.
Ale najlepiej aby Panowie się dogadali jak dorośli ludzie, wyjasnili sobie w 4 oczy co ich boli i wzięli się do roboty bo przed Juve decydująca faza sezonu a potrzebujemy ich obydwu.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Sorki chłopaki, zgadzam się z Cabrinim bo trener jest ważniejszy a postępowanie Bonu wyraźnie potwierdza tezę, że przecenił swoją rolę w zespole i odbiło mu. Wielu zarzucało Maxowi, że nie ma jaj. Widocznie jednak ma skoro są spięcia i Max podejmuje takie decyzje. Nasze gwiazdy chyba były zbyt rozpieszczone przez poprzednich trenerów, jeden z tych poprzednich ściskał zawodników i głaskał po główce a po przegranych meczach bez ambicji krytykował wszystkich tylko nie siebie i zawodników. Bierze kasę to ma grać a każdy z nas najchętniej zmieniłby swojego pracodawcę. Messi też był skonfliktowany z Pepem ale to nie przeszkadzało im w odnoszeniu wspólnie sukcesów.
Mamy Ruganiego, mamy Caldarę w przyszłym sezonie, za kasę za Leo z pewnością można byłoby wyciągnąć dobrego zastępcę.
Na marginesie - wątpię w to ultimatum, prawdopodobnie ktoś naciągnął fakty.
Mamy Ruganiego, mamy Caldarę w przyszłym sezonie, za kasę za Leo z pewnością można byłoby wyciągnąć dobrego zastępcę.
Na marginesie - wątpię w to ultimatum, prawdopodobnie ktoś naciągnął fakty.

- ozob
- Juventino
Czyli od tego:
przeszedles w mgnieniu oka do tego:Leoś wygląda dużo słabiej, niż sezon czy dwa temu. Obecnie jest chyba najmniej pewnym naszym stoperem w zespole.
Mozna jedynie posmiac sie z oczywistych luk w rozumowaniu, ale potraktuje to tak, ze dostrzegles wlasna glupote, z ktorej teraz sie wycofujesz. Tak trzymaj. :hellyes:Bonucci grał w podstawie, bo jest naszym najlepszym stoperem.
La fidanzata d'Italia