Mercato (LATO 2017)
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Bernardeschi strzela bramkę w lidze europejskiej piszesz że jego transfer to Twoje marzenie i tworzysz jakieś ustawienia, kilka dni później jest temat o Berardim więc nie pamiętasz już o Bernardeschim i tworzysz mercato z Berardim. I jak traktować Cię poważnie, skoro co kilka dni zmieniasz swoje marzenia tylko i wyłącznie po to by zawsze być w centrum uwagi.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Berardi pod wzgledem czysto piłkarskim to mistrzostwo. Chcialbym zeby faktycznie jakakolwiek szansa na niego była. Skrzydla Sanchez/Pjaca - Berardi/Cuadrado to bylaby moc... Moze z uwagi na to ze gramy nowym ustawieniem " Jasnie Pan" sie zdecyduje? Chociaz, on sprawia wrazenie kaprysnego. Obawiam sie ze jak nie będzie gral zacznie stroic fochy.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jeśli nie uda się z Donnarummą, to Szczęsny byłby ciekawą alternatywą, pewnie jedną z wielu, jakie mamy.
Wygląda na to, że to ostatni sezon Bonucciego ALBO Allegriego u nas :papa:
Wygląda na to, że to ostatni sezon Bonucciego ALBO Allegriego u nas :papa:
- ozob
- Juventino
To w druga pojdzie Orsolini, bo gra na tej samej pozycji co Wloch.Virgil pisze:Myślę że jeżeli przyjdzie Berardi to Pjaca pójdzie w drugim kierunku, ale z prawem pierwokupu albo na wypożyczenie, plus pewnie Orsolini,Bentancur, Mandragora mogą tam trafić.
Ostatni sezon Bonucciego? Heh, tutaj to Allegrii jest na walizkach.
La fidanzata d'Italia
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
W to, że Pjaca pójdzie na wypożyczenie do Sassuolo to wątpię. Myślę, że kilka meczów w końcówce tego sezonu i cały okres przygotowawczy pomogą mu w tym, żeby w przyszłych rozgrywkach być faktycznym wzmocnieniem dla drużyny. Poza tym, ciągle przypominają mi się słowa Allegrego o tym, że Chorwat będzie naszym największym odkryciem w 2017 roku. Myślę, że Max mówił to mając świadomość o wszystkich taktycznych bramach Pjacy i pracy, która go czeka.Virgil pisze:Myślę że jeżeli przyjdzie Berardi to Pjaca pójdzie w drugim kierunku, ale z prawem pierwokupu albo na wypożyczenie, plus pewnie Orsolini,Bentancur, Mandragora mogą tam trafić.
Co innego Orsolini i Mandragora. Nie zdziwilbym się gdyby obaj poszli do Sassuolo w razie ewentualnego transferu Berardiego. Ta dwójka już by pewnie trochę zbiła kwotę transferu, nawet jeśli miałoby to być te 40 mln, których rzekomo oczekuja w Sassuolo. Chociaż pewnie będzie trzeba jeszcze jakichś obiecujacych młodzików odpalić w razie ewentualnych zakupów w Atalancie...
- CzeczenCZN
- Juventino
@19 Nie umiesz czytac ze zrozumueniem. Napisałem, ci wtedy ze Bernardeschim jaram sie juz od roku no ale ty probujesz mnie tylko wysmiac, wiec pamiętasz co chcesz pamietac.
Zarowno Berardi jak i Bernardeschi to swietni piłkarze i kazdy z nich by mnie ucieszyl w Juve! Wez odbij!
@RICTOR & @Robaku Dzięki!
Zarowno Berardi jak i Bernardeschi to swietni piłkarze i kazdy z nich by mnie ucieszyl w Juve! Wez odbij!
@RICTOR & @Robaku Dzięki!
- Robaku
- Juventino
zapomnij, nie wyrzucimy 22 letniego Chorwata z potencjałem, po 100 dniach kontuzji, któremu szukamy pozycji.Virgil pisze:Myślę że jeżeli przyjdzie Berardi to Pjaca pójdzie w drugim kierunku, ale z prawem pierwokupu albo na wypożyczenie, plus pewnie Orsolini,Bentancur, Mandragora mogą tam trafić.
Bardziej wierze, w sprzedaz za grupe hajsy Mandzura, którego powiedmzy sobie szczerze, raczej już nie ujrzymy w wielu meczach na typowej 9.
Ja to widzę tak, na jedno skrzydelko Berardi, na drugie Bernardeschi19 pisze:Bernardeschi strzela bramkę w lidze europejskiej piszesz że jego transfer to Twoje marzenie i tworzysz jakieś ustawienia, kilka dni później jest temat o Berardim więc nie pamiętasz już o Bernardeschim i tworzysz mercato z Berardim. I jak traktować Cię poważnie, skoro co kilka dni zmieniasz swoje marzenia tylko i wyłącznie po to by zawsze być w centrum uwagi.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Berardi pod wzgledem czysto piłkarskim to mistrzostwo. Chcialbym zeby faktycznie jakakolwiek szansa na niego była. Skrzydla Sanchez/Pjaca - Berardi/Cuadrado to bylaby moc... Moze z uwagi na to ze gramy nowym ustawieniem " Jasnie Pan" sie zdecyduje? Chociaz, on sprawia wrazenie kaprysnego. Obawiam sie ze jak nie będzie gral zacznie stroic fochy.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- CzeczenCZN
- Juventino
@Robaku Tak sobie zreasumowałem oczekiwania innych na tym forum i wyszlo mi ze wielu z was by chcialo taki atak za kilka lat -
Pjaca, Orsolini, Belotti, Berardi, Dybala, Bernardeschi.
Berardi przekwalifikowany na 9.
Zas co do skrzydlowych to skoro nie dalo by rady Sancheza, to moze Andersona. Skrzydla Berardi - Anderson tez mega spoko.
Orientujecie sie czy Anderson ma jakas klauzule? Chociaz ja w Sancheza wierzę bardzo, bo niby gdzie miałby pojsc by wygrywać? Jesteśmy najlepszym klubem z możliwych.
Pjaca, Orsolini, Belotti, Berardi, Dybala, Bernardeschi.
Berardi przekwalifikowany na 9.
Zas co do skrzydlowych to skoro nie dalo by rady Sancheza, to moze Andersona. Skrzydla Berardi - Anderson tez mega spoko.
Orientujecie sie czy Anderson ma jakas klauzule? Chociaz ja w Sancheza wierzę bardzo, bo niby gdzie miałby pojsc by wygrywać? Jesteśmy najlepszym klubem z możliwych.
- Vincitore
- Juventino
Tym razem Gazetta podaje, że Bentancur stawi się jutro w Turynie, przejdzie testy, a w sobotę obejrzy mecz Juventus-Empoli.Vincitore pisze:Jak tam ten Bentancur co miał być na stadionie w trakcie meczu Juventus-Palermo? Czasem nie tak jak i Kolasinac na medicalach? Ehh włoskie media...
- CzeczenCZN
- Juventino
Ale dołączyć do kadry nie będzie mógł jeszcze w tym sezonie? Bo ja juz sie pogubiłem w tym zamieszaniu wokół niego. ::/:Vincitore pisze:Tym razem Gazetta podaje, że Bentancur stawi się jutro w Turynie, przejdzie testy, a w sobotę obejrzy mecz Juventus-Empoli.Vincitore pisze:Jak tam ten Bentancur co miał być na stadionie w trakcie meczu Juventus-Palermo? Czasem nie tak jak i Kolasinac na medicalach? Ehh włoskie media...
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Oczywiście, że nie, my okienko do transferów "in" będziemy mieli otwarte od 1 lipca. Byłoby miło, gdyby go w końcu zakontraktowali, acz i tak za wiele sobie po nim nie obiecuję na sezon 17/18. Inna sprawa to to, że uwierzę jak zobaczę. Już Kolasinac miał u nas przechodzić testy jakieś 2-3 tygodnie temu, od tamtej pory cisza, a dziś ponoć bardziej sposobimy się do ściągnięcia z powrotem Spinazzoli.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ale dołączyć do kadry nie będzie mógł jeszcze w tym sezonie? Bo ja juz sie pogubiłem w tym zamieszaniu wokół niego. ::/:Vincitore pisze:Tym razem Gazetta podaje, że Bentancur stawi się jutro w Turynie, przejdzie testy, a w sobotę obejrzy mecz Juventus-Empoli.Vincitore pisze:Jak tam ten Bentancur co miał być na stadionie w trakcie meczu Juventus-Palermo? Czasem nie tak jak i Kolasinac na medicalach? Ehh włoskie media...
- Patrol
- Juventino
Tak, jeśli Max będzie chciał, to Rodrigo będzie mógł pojawić się po przerwie przerwie na boiskuForzaItanimulli3vujcm pisze:Ale dołączyć do kadry nie będzie mógł jeszcze w tym sezonie? Bo ja juz sie pogubiłem w tym zamieszaniu wokół niego. ::/:Vincitore pisze:Tym razem Gazetta podaje, że Bentancur stawi się jutro w Turynie, przejdzie testy, a w sobotę obejrzy mecz Juventus-Empoli.Vincitore pisze:Jak tam ten Bentancur co miał być na stadionie w trakcie meczu Juventus-Palermo? Czasem nie tak jak i Kolasinac na medicalach? Ehh włoskie media...
Skoro gramy kolejny mecz ustawieniem 4-2-3-1, to fajnie byłoby ściągnąć typową dyszkę. Dybala to nie jest zawodnik na tę pozycję, chyba, że nasz zarząd na czele z Maxem przygotowują Argentyńczyka do takiej roli. Tolisso musi być priorytetem, bo gość nadaje się zarówno do 4-2-3-1, jak i do ukochanego przez nas 352

Ostatnio zmieniony 22 lutego 2017, 18:00 przez Patrol, łącznie zmieniany 1 raz.
- CzeczenCZN
- Juventino
@B@rt Ja uwazam ze Spinazzola nie ma w ogole wplywu na Kolasinaca czy jego alternatywę, nawet. Bo uwazam ze temat wroci, te jego rzekome testy nie maja tu nic do rzeczy. Spinazzola to bedzie gracz do rotacji na kilka pozycji. Taki Turbo Padoin o statusie wychowanka i ze wzgledu na ten status chcemy go wziąć. Tego jestem pewny.
No a co do Bentancura. Wiem jak jest z okienkiem. Chodziło mi tylko o to czy bywaja pewne wyjatki.
@Patrol No a Pjanic? On to jest typowa "10". Gra z tylu dlatego ze Dybala musial gdzies byc ustawiony przez Maxa. Gdzie ty jeszcze chcesz trequartiste upchnac? Zreszta rola Dybali bedzie sie roznic od roli typowej dyszki jak np. Ozil czy Mata.
No a co do Bentancura. Wiem jak jest z okienkiem. Chodziło mi tylko o to czy bywaja pewne wyjatki.
@Patrol No a Pjanic? On to jest typowa "10". Gra z tylu dlatego ze Dybala musial gdzies byc ustawiony przez Maxa. Gdzie ty jeszcze chcesz trequartiste upchnac? Zreszta rola Dybali bedzie sie roznic od roli typowej dyszki jak np. Ozil czy Mata.
- ozob
- Juventino
To oczywiste, ze do twj roli jest przygotowywany, bo jest ona niejako zblizona do zadan drugiego napastnika, ktorym bywal w 3-5-2 i 4-3-1-2, a w 4-2-3-1 splaszonym w fazie defensywnej do 4-4-2 miejsca dla Dybali na skrzydle nie ma.
La fidanzata d'Italia
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
We received an important offer for Tolisso, but in the end we did not do anything about it. The situation is different now and I think there will be very significant sales by June 30.”
Aulas potwierdził otrzymanie oferty za Tolisso jednak nie chcieli go sprzedać. Sytuacja się jednak zmieniła i w lato będą tam znaczące sprzedaże. INFO z FI>
Aulas potwierdził otrzymanie oferty za Tolisso jednak nie chcieli go sprzedać. Sytuacja się jednak zmieniła i w lato będą tam znaczące sprzedaże. INFO z FI>