Mercato (LATO 2017)
- Arbuzini
- Juventino
Tolisso nieźle się rozkręcił ostatnio. Chyba trochę nie doceniacie faktu, że może zasilić nas taki zawodnik. To 23-letnia wschodząca gwiazda, choć nie ma jeszcze rozpoznawalnej twarzy.
Po nadchodzącym letnim mercato nie spodziewam się już tak medialnych ruchów jak Higuain, Pjanić, czy Alves. Osobiście nie mam nic przeciwko mniej znanym zawodnikom. Zieliński, czy Diawara to transfery, których możemy pogratulować Napoli. Wręcz w ostatnim czasie brakuje mi trochę takich zakupów w wykonaniu Marotty.
Jestem niemal przekonany, że Sanchez zdecyduje się na najatrakcyjniejszą ofertę z kategorii cena/jakość i pójdzie do lepszego klubu, który zaoferuje najwięcej pieniędzy. Szczerze wątpię w jego powrót do Włoch, choć byłby dla nas ogromnym wzmocnieniem.
Belotti podpisał już ten nowy kontrakt z zapisem anty-Juve? W obecnym pomyśle Allegriego na 4231 mało kto pasuje mi na lewe skrzydło tak jak zawodnik Torino.
Nie jesteśmy biedakami, ale nie możemy też szastać pieniędzmi. Oprócz wzmocnienia formacji ofensywnej trzeba poważnie zastanowić się co robimy z rywalem dla Sandro oraz jak ma wyglądać prawa obrona na przyszły sezon. Moim zdaniem potrzebujemy zawodnika do pierwszego składu na tę pozycję. 29-letniego Asę też przydałoby się wymienić na kogoś młodszego.
Po nadchodzącym letnim mercato nie spodziewam się już tak medialnych ruchów jak Higuain, Pjanić, czy Alves. Osobiście nie mam nic przeciwko mniej znanym zawodnikom. Zieliński, czy Diawara to transfery, których możemy pogratulować Napoli. Wręcz w ostatnim czasie brakuje mi trochę takich zakupów w wykonaniu Marotty.
Jestem niemal przekonany, że Sanchez zdecyduje się na najatrakcyjniejszą ofertę z kategorii cena/jakość i pójdzie do lepszego klubu, który zaoferuje najwięcej pieniędzy. Szczerze wątpię w jego powrót do Włoch, choć byłby dla nas ogromnym wzmocnieniem.
Belotti podpisał już ten nowy kontrakt z zapisem anty-Juve? W obecnym pomyśle Allegriego na 4231 mało kto pasuje mi na lewe skrzydło tak jak zawodnik Torino.
Nie jesteśmy biedakami, ale nie możemy też szastać pieniędzmi. Oprócz wzmocnienia formacji ofensywnej trzeba poważnie zastanowić się co robimy z rywalem dla Sandro oraz jak ma wyglądać prawa obrona na przyszły sezon. Moim zdaniem potrzebujemy zawodnika do pierwszego składu na tę pozycję. 29-letniego Asę też przydałoby się wymienić na kogoś młodszego.
- CzeczenCZN
- Juventino
Tolisso i Keita to 100 mln według Ciebie?RICTOR pisze:A zdajesz sobie sprawę z tego, że ta moja, defetystyczna Twoim zdaniem, wizja mercato to i tak jest wydatek rzędu 80-100 mln?

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tolisso to wydatek rzędu 40 mln wzwyż najpewniej a to i tak najtańsza z naszych opcji na "Higuaina pomocy". Keita czy Berardi to wydatek powyżej 20 mln, być może grubo powyżej patrząc ile kosztował mniej doświadczony Pjaca. Dodaj Bentancura, który najpewniej będzie zaksięgowany jako wydatek tego lata. Darujmy sobie już nawet dodawanie bocznego obrońcy. Ile Ci wyszło?
- wagner
- Juventino
O to to. Bo panuje tu tendencja, że za gość, za którego trzeba płacić 40 mln w takiej lidze jak francuska, musi mieć mocno wykręcone liczby asyst i bramek. Boję się, że po negocjacjach i sondowaniu jego sytuacji zimą, latem już nad nim się nie pochylimy. Mam nadzieję, że się myle.Arbuzini pisze:Tolisso. Chyba trochę nie doceniacie faktu, że może zasilić nas taki zawodnik.
Piękno forum. Bo ja jestem przeciwnego zdaniaArbuzini pisze:Po nadchodzącym letnim mercato nie spodziewam się już tak medialnych ruchów jak Higuain, Pjanić, czy Alves.

Jesteś w stanie to rozwinąć? Co masz na myśli? Belotti to typowa włoska 9. Proszę o nie wymienianie tego nazwiska odnośnie Juve. No chyba, że chcemy płacić duże pieniądze i dawać minuty Zazy ; )Arbuzini pisze:Belotti podpisał już ten nowy kontrakt z zapisem anty-Juve? W obecnym pomyśle Allegriego na 4231 mało kto pasuje mi na lewe skrzydło tak jak zawodnik Torino
- CzeczenCZN
- Juventino
Za tego Bentancura to ile my w koncu zaplacimy? Tak w ogole to rozmowy o Higuainie pomocy byly zanim zaczęliśmy grac 4231. Teraz moglo sie sporo zmienic. Berardi i Keita to dwa zupelnie rozne swiaty finansowe, Domenico kosztowalby ze 40-50 mln, a juz nie mamy opcji pierwokupu za ustalona cene Zreszta, predzej Neymar przyjdzie tu niz on.
Zreszta czemu Bentancur i Orsolini mieliby rzucic na kolana by moc dolaczyc? Przy tej formacji mieliby wiele opcji na gre, jak wspomnialen wczesniej. Zmiennicy tez musza byc.
Zreszta czemu Bentancur i Orsolini mieliby rzucic na kolana by moc dolaczyc? Przy tej formacji mieliby wiele opcji na gre, jak wspomnialen wczesniej. Zmiennicy tez musza byc.
- Arbuzini
- Juventino
W zeszłym sezonie grał często ustawiony niżej w parze z Immobile. Belotti jest silny, dużo pracuje w defensywie i skutecznie walczy o górne piłki. Pomysł na zasadzie Mandżukić albo Cavani skrzydłowym. Niby karkołomny, ale z taktycznego punktu widzenia uzasadniony.wagner pisze:Jesteś w stanie to rozwinąć? Co masz na myśli? Belotti to typowa włoska 9.Arbuzini pisze:Belotti podpisał już ten nowy kontrakt z zapisem anty-Juve? W obecnym pomyśle Allegriego na 4231 mało kto pasuje mi na lewe skrzydło tak jak zawodnik Torino
Czyli kto? Rakitic, Verratti, czy Sanchez a może...?wagner pisze:ja jestem przeciwnego zdania
- CzeczenCZN
- Juventino
@Arbuzini Tylko po co tak kombinowac? Lepiej kupic typowego - topowego zawodnika na ta pozycję. Bo niezaleznie od klasy, zeby to byl nawet Lewandowski, Benzema czy Suarez to jest to pol srodek. No wiadomo poszczegolni zawodnicy na innych pozycjach moga dac zaskakujaco dobre efekty, pewne inniwacje i wizjonerstwa moga zwalac z nog. Jednak ja wole tym razem sprawdzone rozwiazanie.
Jezeli bedziemy grac 4231 to nie widze sensu sprowadzania Rakitica. Bo co, na ławke? Chociaz dwoch takich zawodnikow na jedna pozycje Pjanic/Rakitic pomarzyć. Tylko ze to raczej SF.
Jezeli bedziemy grac 4231 to nie widze sensu sprowadzania Rakitica. Bo co, na ławke? Chociaz dwoch takich zawodnikow na jedna pozycje Pjanic/Rakitic pomarzyć. Tylko ze to raczej SF.
- wagner
- Juventino
Wątpie. Albo kupimy typowego skrzydłowego, a Mandzukic będzie sprawdzał się w roli rezerwowego na 9 lub właśnie na lewej stronie boiska, albo całkiem odejdziemy od systemu grania trójką z przodu.Arbuzini pisze:Pomysł na zasadzie Mandżukić
Mam 20 lutego 2017 rok. Cofnijmy się w czasie. Czy 20 lutego 2016 roku spodziewałeś się obecności w Juve wspominanych przez Ciebie Alvesa, Pjanica czy Huguaina? Pewnie nie. Obstawiam dwa duże transferów, a nazwiska te jeszcze nie padły.Arbuzini pisze:Czyli kto? Rakitic, Verratti, czy Sanchez a może...?

- Robaku
- Juventino
troche w obronie stanę Arbuza:wagner pisze:Mam 20 lutego 2017 rok. Cofnijmy się w czasie. Czy 20 lutego 2016 roku spodziewałeś się obecności w Juve wspominanych przez Ciebie Alvesa, Pjanica czy Huguaina? Pewnie nie. Obstawiam dwa duże transferów, a nazwiska te jeszcze nie padły.
czy rok temu wierzyłes ze sprzedamy Pogbę za rekord?
Tak?
Nie?
Jeśli tak to nie spodziewałeś się, ze te pieniadze pójde na jakiegoś cracka.
Poza tym przyjmijmy - Pipita 90 baniek, Pjanic 30 baniek, Alves 0 baniek.
Wyciągnelismy dwóch swietnych graczy, ale jednak jednego za "marne"pieniadze - patrzec przez pryzmat tyle ile nam daje, zwłaszcza jesli zestawimy to z 20 bankami za Pjace, czy okolo 18 bankami za Lemine, a jednego już za mocno poważny hajs.
Pytanie czy obecnie jest zawodnik na swiecie ktory za okolo 40 baniek da nam tyle ile Miralem? Berardi?
Drugie pytanie czy kogos w te wakacje pogonimy za mocno powazny hajs?
Nie mówie tutaj o zebraniu okolo 60 baniek na:
Leminie, Mandzukiciu, Asamoahu, Khedirze, Alvesie, Lichym itp.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- CzeczenCZN
- Juventino
Kasa z Pogby nie miala zadnego wplywu na transfer Higuaina. Marotta.
Ja mu wierze w to.
Poza tym dlaczego niby mamy sie nie wzmacniac swietnymi pilkarzami, skoro nas stac. :co?:
Powiem tak - co roku beda coraz wieksze transfery.
Ja mu wierze w to.
Poza tym dlaczego niby mamy sie nie wzmacniac swietnymi pilkarzami, skoro nas stac. :co?:
Powiem tak - co roku beda coraz wieksze transfery.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Toz napisalem Ci dlaczego :roll:ForzaItanimulli3vujcm pisze:A to dlaczego niby nam odpłynął?
W 4-2-3-1 juz mamy kogos takiego - Pjanic.Cabrini_idol pisze:Poza tym przydałby typ zawodnika które będzie w stanie po-rywalizować z Dybala o miejsce w składzie, nazwisko, które kopnie w tyłek Pawełka, który wg mnie troszkę osiadł na laurach.
Rowniez apeluje o zdroworozsadkowe nienapalanie sie na Alexisa, aczkolwiek sam bym go chcial mega

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- CzeczenCZN
- Juventino
@jacky Nie, napisales mi zadnych argumentów przemawiających za tym. Tylko Twoje przeczucia. Sprawa przycichla, skonczylo sie zimowe okienko, do tematu powroca latem. Nie bylo tez zadnego stanowiska Juventusu np. Marotty mowiacego o tym ze nic z tego nie bedzie. Llorente rez kiedyś probowalismy wyrwac za grosze zima, a przyszedl latem.
- Virgil
- Juventino
Ale forza Ty to głupoty gadasz mówisz o jakiś przecuciach a porównujesz Berardiego do Naingollana i tylko na podstawie przeczuć i swoich antypatii stawiasz ich na tej samej półce
Tak gwoli przypomnienia Berardi nigdy się nie wypowiadał o Juve negatywnie, nigdy. Ani nigdzie nie mówił że chce do Interu a Ty to porównujesz do Belga, weź się zastanów naprawdę czasami nad tym co piszesz. Bo ten temat to 10 stron z czego połowa Twoich bezsensownych postów gdzie albo piszesz głupoty albo ślinisz się do nierealnych opcji.

Tak gwoli przypomnienia Berardi nigdy się nie wypowiadał o Juve negatywnie, nigdy. Ani nigdzie nie mówił że chce do Interu a Ty to porównujesz do Belga, weź się zastanów naprawdę czasami nad tym co piszesz. Bo ten temat to 10 stron z czego połowa Twoich bezsensownych postów gdzie albo piszesz głupoty albo ślinisz się do nierealnych opcji.
- Vincitore
- Juventino
Jak tam ten Bentancur co miał być na stadionie w trakcie meczu Juventus-Palermo? Czasem nie tak jak i Kolasinac na medicalach? Ehh włoskie media...
Na TuttoJuve piszą, że możemy wrócić po Andre Gomesa, który został wczoraj wygwizdany na Camp Nou w meczu z Leganes i notuje koszmarny sezon. Oczywiście po promocyjnej cenie.
Na TuttoJuve piszą, że możemy wrócić po Andre Gomesa, który został wczoraj wygwizdany na Camp Nou w meczu z Leganes i notuje koszmarny sezon. Oczywiście po promocyjnej cenie.
- goly
- Juventino
Na dobry początek szykuje się zmiana trenera w Barcelonie, więc zobaczymy pierw jakie on będzie miał zdanie na temat Gomesa, bo może być tak, że przyjdzie nowy trener i raptem okaże się, że będzie odgrywał ważną rolę w zespoleVincitore pisze:

Inną sprawą jest, że ciężko powiedzieć, czy w ogóle byłby nam potrzebny, skoro jest u nas Pjanic. Powoli chyba przechodzimy na to 4-2-3-1, więc może bardziej pasowałby do naszej ekipy ktoś pokroju Tolisso do rotacji z Claudio i Khedirą.
Adrien Rabiot to piłkarz, który naprawdę ma smykałkę do gry. Naprawdę duży talent, szkoda, że z takimi piłkarzami nas się nie łączy. Pasowałby do Juve.
"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello