Paulo Dybala

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 11:33

Poulinho pisze:połowę spotkań rozegrał nie na swojej nominalnej pozycji
a to jaka jest jego nominalna pozycja a na jakiej grał?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 11:37

Nominalna pozycja to cofnięty napastnik, a Paulo gra aktualnie w pomocy, jako trequ i choć są to podobne pozycje to jednak mają różne zadania. Zresztą zmiana formacji całego zespołu też się mocno odbija na piłkarzu, który przecież dopiero nabiera doświadczenia.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 11:39

Jak czytam, że niektórzy już by Dybale sprzedawali to się nóż w kieszeni otwiera. Nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać. Jeszcze będziecie Pawełka na rękach nosili.

A jego zachowanie poniżej wszelkiej krytyki. Jeszcze w okresie, w którym jest wokol niego tyle szumu. Sam sobie robi pod górkę Paulo.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 13:28

@Poulinho: musisz uważać Dybale za średnio rozgarniętego zawodnika jeśli po zmianie ustawienia chłop od nowa musi się uczyć taktyki i robi to wg ciebie najwolniej z całej drużyny... on grał i gra na takiej samej pozycji, dodatkowo ma więcej ofensywnych zawodników więc powinno mu być łatwiej a nie trudniej, powinien grać z większą swobodą, częściej dostawać piłkę na 20-30 metrze a nie tylko na połowie boiska, częściej dochodzić do sytuacji strzeleckich itp itd, chłopak nie gra na żadnym "trequ", ta pozycja/rola w poważnej piłce wymarła kilka lat temu

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 13:53

Makiavel pisze:Pamiętajmy, że pycha kroczy przed upadkiem.
Se kolan nie poobijaj jak będziesz spadał:
Makiavel pisze:mój poziom wiedzy dla was, jak K2 zimą - nie do zdobycia.
Bardzo dobrze, że się stało jak się stało z Dybalą. Istnieje szansa, że po takiej akcji trochę spokornieje. Umiejętności są przeogromne, potrzeba czasu i dobrze prowadzonej głowy.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 14:22

Przypadek Dybali jest podobny do Lewandowskiego w kadrze Polski kiedyś.Trzeba go pogłaskać żeby się nie obraził, pokazać że jest najważniejszy i wszystko ma się kręcić wokół niego.Lewy dostał wtedy opaskę kapitana a Dybala dostanie podwyżkę i być może numer 10,choć patrząc na przykład Pogby lepiej żeby z nim nie grał.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 14:30

Przecież Lewy dostał opaskę kapitana, bo Błaszczykowski miał kontuzję... Nie miało to nic wspólnego z jego kaprysem. Jak grzał ławę u Pepa to jakoś nie narzekał, tylko strzelił 5 goli Wolfsburgowi. :hellyes: Ostatni raz narzekającego Lewego to ja pamiętam z czasów, gdy Legia go nie chciała...
A Dybali dajcie już spokój - zachował się chamsko, ale jestem pewien, że zrozumiał swój błąd i teraz zobaczymy odmienionego Pawełka, który będzie czarował jak w zeszłym sezonie :hellyes:

Obrazek
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 14:43

Maly pisze:@Poulinho: musisz uważać Dybale za średnio rozgarniętego zawodnika jeśli po zmianie ustawienia chłop od nowa musi się uczyć taktyki i robi to wg ciebie najwolniej z całej drużyny... on grał i gra na takiej samej pozycji, dodatkowo ma więcej ofensywnych zawodników więc powinno mu być łatwiej a nie trudniej, powinien grać z większą swobodą, częściej dostawać piłkę na 20-30 metrze a nie tylko na połowie boiska, częściej dochodzić do sytuacji strzeleckich itp itd, chłopak nie gra na żadnym "trequ", ta pozycja/rola w poważnej piłce wymarła kilka lat temu
Wcale nie powiedziałem, że musi się na nowo uczyć taktyki, powiedziałem, że ma nowe obowiązki do których musi się przyzwyczaić i ma ich więcej niż wcześniej. Zobacz, że Dybala w tym sezonie rozpoczyna walkę o piłkę jeszcze głębiej niż w zeszłym. Dodatkowo to wcale nie on dostaje piłki, tylko wręcz przeciwnie to on je w dużej ilości rozdziela (choć wychodzi mu to na razie średnio). Nie wiem, może to tylko moje odczucia, jednak dałbym mu trochę czasu nim zacznie być wyszydzany i wyśmiewany ;)

Gra na treq o czym wspominał on sam w wywiadzie i z tego co kojarzę Allegri mówił to samo :)

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 15:44

Może niekoniecznie musi się uczyć nowych zadań, ale gra zdecydowanie bliżej środka boiska - tam zawsze jest tłoczniej. We wcześniejszych formacjach, Paolo rozpoczynał wiele akcji bliżej prawej flanki, nie da się ukryć, że teraz ma trochę trudniejsze zadanie.

Oczywiście wiadomo, że nie jest teraz w szczytowej formie, choć bramki strzela, a zespół wygrywa, więc aż takiego dramatu nie ma.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 17:49

DonPatch pisze:Przecież Lewy dostał opaskę kapitana, bo Błaszczykowski miał kontuzję... Nie miało to nic wspólnego z jego kaprysem. Jak grzał ławę u Pepa to jakoś nie narzekał, tylko strzelił 5 goli Wolfsburgowi. :hellyes: Ostatni raz narzekającego Lewego to ja pamiętam z czasów, gdy Legia go nie chciała...
A Dybali dajcie już spokój - zachował się chamsko, ale jestem pewien, że zrozumiał swój błąd i teraz zobaczymy odmienionego Pawełka, który będzie czarował jak w zeszłym sezonie :hellyes:
Lewy dostał opaskę podczas kontuzji Kuby oraz po przeprowadzeniu badań opinii reszty kadry - prawie wszyscy opowiedzieli się za tym, że to Lewy jest liderem. A co do narzekania, owszem narzekał, za kadencji Fornalika, kiedy to reprezentacji nie szło, on mało strzelał i wszyscy go obarczali odpowiedzialnością za wyniki kadry. Ponoć rozważał wtedy nawet zakończenie kariery reprezentacyjnej.

Co do Dybali, wydaje mi się, że trochę za bardzo rozdmuchujemy i analizujemy ten problem. Chłopak jest sfrustrowany, że nie może złapać stabilnej formy po kontuzji, możliwe też, że nie do końca dogaduje się z trenerem. Oczywiście, zachował się nagannie, dlatego na pewno wysłuchał już odpowiedniej pogadanki i możliwe, że zostanie ukarany brakiem miejsca w wyjściowej jedenastce na mecz z Interem. I to tyle, nie ma sensu tego rozdmuchiwać i szukać kryzysów i problemów z głową Paulo.

Don Mateo bis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2017, 18:48

Makiavel pisze:Moim zdaniem naprawdę genialni piłkarze nie handryczą się z władzami klubu o podwyżkę, bo władze klubu widząc, jak dany zawodnik gra, sami ją mu dają, żeby był zadowolony. To raz.
Widzę, że po pozjadaniu wszystkich rozumów z dziedziny ekonomii, prawa, polityki, mody, trenerki i cholera wie czego jeszcze teraz wchodzisz w buty Prezydenta i dyrektora sportowego Juventusu. Wayne Rooney (taki rudy z ManU) w 2010 roku po odejściu C.Ronaldo (taki piłkarz z Portugalii) i Teveza (kojarzysz, grał w Juventusie) doszedł do wniosku, że United (taki zespół z Manchesteru) się sypie, i zapragnął do City (drugi klub z Manchesteru). Tylko sowita podwyżka poborów skłoniła go do pozostania. Podobny epizod miał w 2013 gdy chciał odejść do Chelsea (taki klub z Londynu), ale do MU zawitał Moyes (taki trener skądś tam) i z transferu nici. Zatem jak zwykle nie masz racji. No, chyba, że dla ciebie Rooney to nie jest genialny piłkarz.

NaÓczaj dalej.

-------------------------------------------------------------------------------------

Dybala mógłby darować sobie takie zachowanie. Na razie jego gra nie powala na kolana (choć gra ciut lepiej jak Morata w zeszłym sezonie), więc gwiazdorka nie jest wskazana. Więcej pokory, i ciężkiej pracy.

Forza Juve!
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2017, 18:28

Nie mogę znaleźć tego newsa więc zapytam tutaj - kiedyś na JP był news o tym, że Dybala przybrał x kg masy mięśniowej plus opis tego ile przybrał na wadze etc. Mógłby ktoś go wrzucić tutaj ?

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2017, 17:17

Ma ktoś może zdjęcia w dobrej rozdzielczości z maską Dybali? Poszukuję na tapetę ;)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2017, 17:38

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Beben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2017, 21:54

Jednak polskie korzenie daja o sobie znać :dance:

Obrazek

ODPOWIEDZ