Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 19:48

Crunny pisze:W to okienko bez żadnych wonderkidów. Potrzeba nam doświadczonego Mautidiego i nieprzewidywalnego Cuadrado. Za rok trzeba będzie prawego obrońcę i jakieś wonderkida do środka pomocy, ale teraz potrzebujemy pewniejszych rozwiązań.
Pjaca? :whistle:

Sprzedać Zazę (trzymaj się bracie!) do West Hamu, ściągnąć Matuidiego i jak się uda to Cuadrado. Wtedy jak dla mnie 9/10

:ok:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 19:55

Crunny pisze:W to okienko bez żadnych wonderkidów
Ja widzę jednego wonderkida na radarze na przyszłe letnie mercato - Dahoud z Borussii Moenchengladbach. Będzie z niego nowy "Vidal" :prochno:

Mam nadzieję, że za rok po niego ruszymy

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 20:23

Quasim Bouy w Palermo.
Szkoda, ze tylko on. bo liczylem tam na tercet pt. Bouy, Marrone i Untersee. Ale jeśli Luca idzie do Belgii to cóż.
Palermo i tak moim zdaniem kandydat do spadku.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 20:23

:facepalm: :facepalm2: Ludzie! Czy do was to nie trafia? BERARDI NIE CHCE JUVENTUSU. Tak samo jak Totti czy De Rossi nigdy by u nas nie zagrali. Bycie współwłasnością Juventusu, pomogło zwrócić na niego oczy całego świata. Bonucci jest wychowankiem Interu (oficjalnie) - ale od zawsze był Juventino o czym wiele razy mówił - tu jest nieco odwrotnie. Aha i jak zaraz ktoś napiszę o ogrywaniu się :head:, o tym że by wiele nie pograł, a zarazem traktuje go jako Turbokozaka jakiegoś - to ręce opadają - znacie takie nazwisko Pjaca? Małolat przeszedł do klubu około Top 4 Europy - gdzie w ataku gra zdobywca 36 goli w najtrudniejszej lidze świata i zawodnik o potencjale Messiego + na ławce kolejny napastnik z Topu, jego rodak.

Aha orientuje się ktoś czy Kastanos zostanie na sezon w Juve? Grał dzisiaj w sparringu.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 20:39

ForzaItanimulli3vujcm pisze::facepalm: :facepalm2: Ludzie! Czy do was to nie trafia? BERARDI NIE CHCE JUVENTUSU. Tak samo jak Totti czy De Rossi nigdy by u nas nie zagrali. Bycie współwłasnością Juventusu, pomogło zwrócić na niego oczy całego świata. Bonucci jest wychowankiem Interu (oficjalnie) - ale od zawsze był Juventino o czym wiele razy mówił - tu jest nieco odwrotnie. Aha i jak zaraz ktoś napiszę o ogrywaniu się :head:, o tym że by wiele nie pograł, a zarazem traktuje go jako Turbokozaka jakiegoś - to ręce opadają - znacie takie nazwisko Pjaca? Małolat przeszedł do klubu około Top 4 Europy - gdzie w ataku gra zdobywca 36 goli w najtrudniejszej lidze świata i zawodnik o potencjale Messiego + na ławce kolejny napastnik z Topu, jego rodak.

Aha orientuje się ktoś czy Kastanos zostanie na sezon w Juve? Grał dzisiaj w sparringu.

Szczególnie kiedy mówił że dla niego liczy się tylko Inter i nigdy nie mógłby zagrać w Juve (jednak sprawdziłem i ta druga czesc zdania nie padła, musiało mi się z Ranocchią pomylić) :smile:

No ale ludzie się zmieniają, dzisiaj Leo wszyscy kochamy :D

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 20:49

realbs pisze:Szczególnie kiedy mówił że dla niego liczy się tylko Inter i nigdy nie mógłby zagrać w Juve :smile:

Mówisz o Leo? Czy o Berardim - o drugim to logiczne, ale zapewne ty jesteś fanem tego irytującego Włocha z Sassuolo i chodzi Ci o Leo.
Wypowiedź ta jest w takim razie tak samo autentyczna i prawdziwa jak to z Pogbą, o tym że wolałby na CPN pracować ze starym niż wrócić do Man-UTD.
Poza tym mieliśmy klauzule wykupu za 25 mln € - tylko teraz! - Berardi sam nam odmówił - ale do was nie dociera. On karierę zakończy, a dalej go będziecie chcieć w Juve. Dobre! Juventini z JP tak kochają Interistę :rotfl: - nie lepiej jak Zanettiego pokochać skoro kogoś musicie od nich? Marzy mi się jego transfer do Interu, może wreszcie zwinie się ten jego fanclub tutaj.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 21:09

ForzaItanimulli3vujcm Ile razy jeszcze z siebie zrobisz <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, zanim ograniczysz swoja obecnosc na tym forum ? Dociera cos do Ciebie ?

Matiudi+Cuadrado i mercato udane, aczkolwiek brakuje kogos bardziej ofensywnego do srodka.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 21:11

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
realbs pisze:Szczególnie kiedy mówił że dla niego liczy się tylko Inter i nigdy nie mógłby zagrać w Juve :smile:

Mówisz o Leo? Czy o Berardim - o drugim to logiczne, ale zapewne ty jesteś fanem tego irytującego Włocha z Sassuolo i chodzi Ci o Leo.
Wypowiedź ta jest w takim razie tak samo autentyczna i prawdziwa jak to z Pogbą, o tym że wolałby na CPN pracować ze starym niż wrócić do Man-UTD.
Poza tym mieliśmy klauzule wykupu za 25 mln &#8364; - tylko teraz! - Berardi sam nam odmówił - ale do was nie dociera. On karierę zakończy, a dalej go będziecie chcieć w Juve. Dobre! Juventini z JP tak kochają Interistę :rotfl: - nie lepiej jak Zanettiego pokochać skoro kogoś musicie od nich? Marzy mi się jego transfer do Interu, może wreszcie zwinie się ten jego fanclub tutaj.

Inaczej tego co napisałeś niż facepalmem nie da się skomentować, więc... :facepalm:

Podziwiam fakt że po moich słowach o Leo który kiedyś powiedział że marzy o powrocie do Interu wywnioskowałeś że jestem fanem Berardiego. Wróżbita Maciej.

Uderz w stół a nożyce same się odezwą.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 21:49

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Alexinhio-10 pisze:ForzaItanimulli3vujcm Ile razy jeszcze z siebie zrobisz <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, zanim ograniczysz swoja obecnosc na tym forum ? Dociera cos do Ciebie ?
Zaś ode mnie to co mówisz na mój temat - odbija i leci w Ciebie jak shuriken. Po Twoich farmazonach o Illuminatach i Nowym Porządku Świata :rotfl: Z czego ja mam bęke - jesteś dla mnie nawiedzonym dzieckiem internetów. Olewałem to co do mnie piszesz i Ciebie, ale ile można?
realbs pisze:Uderz w stół a nożyce same się odezwą.
Właśnie jak wyżej też w drugą stronę to działa - Dlaczego? Napisałem o Berardim - a ty od razu skontrowałeś Bonuccim. To i dalsza cześć posta sugeruje że wierzysz w Domenico w Juve. Ja uważam że tylko jego fani mogą w to wierzysz - bo żelazne dowody mówią co innego.

Jezu Chryste, co za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>...

Nic nie kontrowałem, po prostu odpisałem na twoje zdanie o Bonuccim. Gdzie ty z tego chłopczyku wywnioskowałeś że wierzę w Berardiego? To tak jakby ktoś napisał że bardzo lubi Honde, a druga osoba by mu odpisała że gówno prawda - pomidor jest lepszy. Gdzie tu sens gdzie tu logika.

Nie wiem kiedy zauważysz że każdy ma Ciebie na tym forum chłopczyku dość, ale mam nadzieję że to nastąpi jak najszybciej, bo Twoich wypocin i genialnej logiki nie da się czytać.

ps. fanem Berardiego nie jestem, i nigdy nie chciałem by do nas dołączył bo po prostu nie pasuje do naszego stylu gry(pomijając jego wypowiedzi)ale hej, ty wiesz lepiej bo w końcu napisałem o Bonuccim.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 21:54

ForzaItanimulli3vujcm pisze: może wreszcie zwinie się ten jego fanclub tutaj.
A ja czekam, aż zwinie się tutejszy 'fanclub' głupoty i przestaniesz pisać te swoje posty sygnowane łbem konia.

Blaise i juan, na zamknięcie, hernanes w klubie kokosa i jestem zadowolony z okienka. Wymiana, ze sporym zyskiem, efektownego Pogby, na nie gorszego Matuidiego (dlaczego w kadrze, dd ustawiał Blaise'a na swojej pozycji, ale to Pogbę przesuwał?) + Pjanić to bardzo dobry deal. Do tego Igła, który wprowadza kadrowo nasz atak na poziom, na którym dawno nie był. Jeśli tylko uda się sprzedać w dobrej cenie Zazę, to w ogóle będzie pięknie.

Matuidi jako nowy Vidal, Pjanić jako nowy Pirlo i Khedira w roli Marchisio... Pomijając ewentualne różnice w stylu gry, nieźle to wyszło. No i w powietrzu wisi 4312 z kwartetem markiz(reg), sami, miralem (3/4) i blaise.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 22:20

Mehehehe pisze:Pjanić jako nowy Pirlo
Nie, nie, nie, nie, nie i jeszcze raz nie! Pjanic nie może grać jako regista. Wiem, że na tę chwilę, to mus, ale Miralem najlepsze mecze w Romie rozgrywał jako b2b. Ustawianie go przed linią obrony to marnowanie jego potencjału. Na tej pozycji nigdy nie będzie miał takich liczb jakie może nam dać. Wróci Marchisio, Pjanic pójdzie na swoją nominalną pozycję, a jak ułoży to wszystko Allegri to już jego problem.

Mniej niż tydzień do zamknięcia mercato, a Hernanes nadal na łajbie, żeby Marotta nie musiał wbiegać za zamykające się drzwi jak agent Ljajicia rok temu.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 22:24

Vincitore pisze:
Nie, nie, nie, nie, nie i jeszcze raz nie! Pjanic nie może grać jako regista. Wiem, że na tę chwilę, to mus, ale Miralem najlepsze mecze w Romie rozgrywał jako b2b. Ustawianie go przed linią obrony to marnowanie jego potencjału. Na tej pozycji nigdy nie będzie miał takich liczb jakie może nam dać. Wróci Marchisio, Pjanic pójdzie na swoją nominalną pozycję, a jak ułoży to wszystko Allegri to już jego problem.
Skoro sam Allegri mówi, że Pjanic może być najlepszym zawodnikiem na świecie na pozycji registy to wydaje mi się, że będzie tam grał nawet po powrocie księcia.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 22:26

Poprostu pisze:
Vincitore pisze:
Skoro sam Allegri mówi, że Pjanic może być najlepszym zawodnikiem na świecie na pozycji registy to wydaje mi się, że będzie tam grał nawet po powrocie księcia.
Przekonamy się niebawem, ja osobiście byłbym smutny gdyby faktycznie zamierzał zostawić Mire 'na kole'. Mając większą swobodę w ofensywie to zwyczajnie lepszy piłkarz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 22:33

I used to support Inter when I was a child, but now I am not thinking about money.&#8221;

&#8220;When I look myself at the mirror, I think that I am lucky, that I am living a dream. I want to stay with my friends and have fun with my girlfriend.&#8221;

Słowa Berardiego. Wydaję mi się, że nie trzeba tłumaczyć na polski. Ostatnie zdanie trochę niepokoi ale jeżeli chce zostać średniakiem to nikt mu tego zabronić nie może. W sumie kto nie chciałby by prowadzić szczęśliwego życia.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 22:40

No, ale co wy się Berardim przejmujecie? Ja jestem zdania, że po akcji, którą odwalił tego lata nie powinniśmy sobie nim zbytnio zaprzątać głowy. Skoro zgłosiliśmy się po niego - mając prawo pierwokupu, będąc najlepszą drużyną we Włoszech, najlepszą drużyną w historii tej ligi, on powinien do nas lgnąć i powinniśmy dla niego być ziemią obiecaną. Olał nas sikiem prostym, wolał z kumplami z Sassuolo kroić Crvenę Zvezdę w Lidze Europy, więc moim zdaniem drugi raz podbijać nie powinniśmy. Niech idzie do Interu, stoczy się do poziomu Ranocchi, a później gdy w wieku 30 lat będzie już skrzydłowym przeciętnego klubu Serie B niech się zastanawia co by było, gdyby miał trochę więcej oleju w głowie i poszedł do Juventusu.

Mam nadzieje, że Pjaca pokaże mu w tym sezonie jak się to robi i o co w tym wszystkim chodzi.

Berardi? Nie jest już takim kocurem jak w swoim pierwszym sezonie w Serie A (nie chodzi nawet o statystyki, bo te co roku ma minimum solidne). Przeszło mi na tego gościa kompletnie jak się trochę bardziej przyglądnąłem jego grze, chociaż nie powiem - jarałem się nim kiedyś niesamowicie.

Zablokowany