Mercato (Lato 2016)
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Jest wychowankiem, więc nie blokuje nikomu miejsca, a w razie sytuacji naprawdę kryzysowej może się przydać bardziej niż jakiś młokos z PrimkiHołek pisze:To Marrone jeszcze u nas? Po przyjściu Blaise, a tym bardziej bez sprzedaży Hernanesa, totalnie nie widzę dla niego miejsca.Virgil pisze: bo wątpię abyśmy już jakiegokolwiek pomocnika ściągali bo nie ma na takowego miejsca(i nie liczę w ogóle Hernanesa) - Khedira,Pjanic,Marchisio,Asamoah,Lemina,Sturaro,Marrone,Matudidi + w pewnym momencie wróci Mandragora.
- wloski
- Juventino

Jeszcze Allegriego zrobimy grającym trenerem bo może się przydaUrbi27 pisze:Jest wychowankiem, więc nie blokuje nikomu miejsca, a w razie sytuacji naprawdę kryzysowej może się przydać bardziej niż jakiś młokos z PrimkiHołek pisze:To Marrone jeszcze u nas? Po przyjściu Blaise, a tym bardziej bez sprzedaży Hernanesa, totalnie nie widzę dla niego miejsca.Virgil pisze: bo wątpię abyśmy już jakiegokolwiek pomocnika ściągali bo nie ma na takowego miejsca(i nie liczę w ogóle Hernanesa) - Khedira,Pjanic,Marchisio,Asamoah,Lemina,Sturaro,Marrone,Matudidi + w pewnym momencie wróci Mandragora.
- 19redhof10
- Juventino

wychowanek- mówi ci to cos ?Hołek pisze:To Marrone jeszcze u nas? Po przyjściu Blaise, a tym bardziej bez sprzedaży Hernanesa, totalnie nie widzę dla niego miejsca.Virgil pisze: bo wątpię abyśmy już jakiegokolwiek pomocnika ściągali bo nie ma na takowego miejsca(i nie liczę w ogóle Hernanesa) - Khedira,Pjanic,Marchisio,Asamoah,Lemina,Sturaro,Marrone,Matudidi + w pewnym momencie wróci Mandragora.
- Hołek
- Juventino

- Podziekował: 11 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ah, zapomniałem o złotej zasadzie ilości wychowanków. Co śmieszne, okazuje się, że ci wychowankowie będą dusić się teraz na siłę w drużynie, żeby"spełniać wymogi", co jest sprzeczne z celem wprowadzenia tej zasady. :lol:Urbi27 pisze:Jest wychowankiem, więc nie blokuje nikomu miejsca, a w razie sytuacji naprawdę kryzysowej może się przydać bardziej niż jakiś młokos z PrimkiHołek pisze:To Marrone jeszcze u nas? Po przyjściu Blaise, a tym bardziej bez sprzedaży Hernanesa, totalnie nie widzę dla niego miejsca.Virgil pisze: bo wątpię abyśmy już jakiegokolwiek pomocnika ściągali bo nie ma na takowego miejsca(i nie liczę w ogóle Hernanesa) - Khedira,Pjanic,Marchisio,Asamoah,Lemina,Sturaro,Marrone,Matudidi + w pewnym momencie wróci Mandragora.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- pablo1503
- Juventino

Był, był. To, że kilka razy, przeważnie w kontrach, wbiegał w pole karne nie oznacza od razu, że mial też zadania ofensywne. Mou stosował 4-2-3-1, więc w takich formacji '2' odpowiedzialni się za rozegranie/odbieranie. Na dobrą sprawę każdy defensywny pomocnik udziela się ofensywnie od czasu do czasu, ale nie zmienia to faktu, że jego głównym zadaniem jest odebranie piłki i przekazanie do kogoś, kto odpowiedzialny jest za rozegranie. W Juventusie Sami jest typowym B2B i musi łączyć walory ofensywne z defensywnymi. I nie jest to wyjątkiem, jak w Realu, a raczej regułą, która powtarza się kilkukrotnie w jednym meczu.towalski pisze:pablo1503
Khedira w Realu też wchodził ofensywnie, więc typowym przecinakiem to na pewno nie był.
Faktycznie. Nawet nie widziałem, że jest to tak nagminnie popełniany błąd. Pardą. :redface:towalski pisze:Poza tym "NAS" się nie pisze z wielkiej. Polecam wszystkich nad wyraz grzecznym zapoznać się ze SJP i dowiedzieć się, jakie zwroty piszemy wielką literą.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2016, 11:24 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- lenor
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Pablo postudiuj ten słownik, bo tą kątrą zrobiłeś mi dzień 
Ale chłopaki Luca Marrone? Seriously?
Gdzieś tam wyżej czytałem odnośnie sprzedaży Asy. Asa w formie, to rewelacyjny Asa, nie rozumiem jak można póki co wgl się zastanawiać nad jego sprzedażą. A sprowadzić kogoś jeszcze musimy, bo ostatni sezon pokazał, że kadrę trzeba mieć szeroką, zwłaszcza, że walczymy na 3 frontach, na których mamy zamiar zostać do maja.
Ale chłopaki Luca Marrone? Seriously?
Gdzieś tam wyżej czytałem odnośnie sprzedaży Asy. Asa w formie, to rewelacyjny Asa, nie rozumiem jak można póki co wgl się zastanawiać nad jego sprzedażą. A sprowadzić kogoś jeszcze musimy, bo ostatni sezon pokazał, że kadrę trzeba mieć szeroką, zwłaszcza, że walczymy na 3 frontach, na których mamy zamiar zostać do maja.
- pablo1503
- Juventino

Psuje mi się w głowie, poważnie.lenor pisze:Pablo postudiuj ten słownik, bo tą kątrą zrobiłeś mi dzień
Chyba koniec z udzielaniem się na dziś.
Tak to jest, jak chce się szybko odpisać, a człowiek jeszcze zaspany.
Matuidi, czekamy.

- Poprostu
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 52 razy
Beppe wypowiedział się na temat nowych zasad w Serie A.
This is a rule that works against spectacle,” Marotta said, as reported by Tuttosport. “We're attempting to reboot our championship, but then rules like these are applied. It's senseless.
Czyli jako klub jesteśmy z tego niezadowoleni. Może jakby były drużyny rezerw inaczej by to wyglądało.
This is a rule that works against spectacle,” Marotta said, as reported by Tuttosport. “We're attempting to reboot our championship, but then rules like these are applied. It's senseless.
Czyli jako klub jesteśmy z tego niezadowoleni. Może jakby były drużyny rezerw inaczej by to wyglądało.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino

Tylko, że Francuz jest lepszy. Matuidi tj gracz posiadający umiejętności i doświadczenie na poziomie LM. Asamoah to świetny rezerwowy - bdb uzupełnienie składu do rotacji.jakku1 pisze:
No i jeszcze jedna rzecz, Matuidi to piłkarz swoimi walorami bardzo przypominający Asamoaha - podobne atuty, podobna sylwetka, wybiegani, lewonożni. To nawet dokładnie ta sama pozycja, lewy box-to-box.
Przy kontuzji Marchisio musimy mieć nadmiar pomocników. Może okazać się, że Claudio wróci szybko na swój poziom i wtedy może nawet w zimie pozbędziemy się jeszcze kogoś, a może być tak, że będzie dłużej wracał do wysokiej formy.
- Vincitore
- Juventino

Do tego dochodzi też kwestia stabilizacji formy. Nie zdziwię się jeżeli Asamoah po bardzo dobrym meczu z Fiorentiną zagra bardzo przeciętne zawody z Lazio (o ile Allegri da mu szansę).Bartek(Juventino) pisze:Tylko, że Francuz jest lepszy. Matuidi tj gracz posiadający umiejętności i doświadczenie na poziomie LM. Asamoah to świetny rezerwowy - bdb uzupełnienie składu do rotacji.jakku1 pisze:
No i jeszcze jedna rzecz, Matuidi to piłkarz swoimi walorami bardzo przypominający Asamoaha - podobne atuty, podobna sylwetka, wybiegani, lewonożni. To nawet dokładnie ta sama pozycja, lewy box-to-box.
Przypominam sezon 12/13 - początek Kwadwo miał kapitalny, gdzieś do końca roku wiodąca postać w Juventusie, a później drugą rundę przeżywał spory kryzys, jakby złapał zadyszkę. Jedynie sezon 13/14 miał praktycznie cały na wysokim poziomie, ale początek kolejnego do momentu feralnej operacji kolana już przeciętny - od tamtej pory do ciągłości już nie powrócił.
---
Teraz mała sonda -> jest kwiecień, na forum JuvePoland loguje się Giuseppe Marotta we własnej osobie i proponuje wam deal:
"Sprzedajemy Pogbę za rekord transferowy, a zastępujemy go Matuidim i Pjaniciem za około 60 mln.". Jaka byłaby wasza odpowiedź?
- wagner
- Juventino

Fap fap?Vincitore pisze:"Sprzedajemy Pogbę za rekord transferowy, a zastępujemy go Matuidim i Pjaniciem za około 60 mln.". Jaka byłaby wasza odpowiedź?
PS: Ten Matuidi jest dalej możliwy mimo, że jeszcze czekają nas niepewne sprzedaże? Jaram się :redface:
- szymken
- Juventino

Wiedząc, kto jest agentem Paula oraz o tym, że Pogba to nie gracz, który zostanie w Juve do końca kariery brałbym w ciemno. Można wymieniać inne kandydatury, ale takie zestawienie jest optymalne. Pjanic wiadomo, jakie ma umiejętności, staty itd. do tego Matuidi którego bardzo lubię i uważam za świetnego gracza, który po odejściu Pogby zapełni nam lukę dotyczącą siły w środku pola. Kwestia charakteru którą już poruszałeś Vini. Też na to zwróciłem uwagę podczas ceremonii. Matuidi był jednym z nielicznych graczy, jak nie jedynym, którym widać zależało na tytule ( oczywiście mówię o emocjach uzewnętrznionych) i który bardzo to przeżywał, reszta jakby kolejny mecz w sezonie przegrała, nic nadzwyczajnego.Vincitore pisze: Teraz mała sonda -> jest kwiecień, na forum JuvePoland loguje się Giuseppe Marotta we własnej osobie i proponuje wam deal:
"Sprzedajemy Pogbę za rekord transferowy, a zastępujemy go Matuidim i Pjaniciem za około 60 mln.". Jaka byłaby wasza odpowiedź?
Ja bym co prawda nie wzgardził takim Draxlerem jeszcze, bo gracz poza kwestiami mentalności, bardzo mi się podoba, ale narzekać nie mam zamiaru.
A kwestia, że Blaise to gracz ze stajni Mino... Nie powiem, że Raiole lubię, bo nie, ale jednak IMO lepiej mieć z nim ok stosunki. Pogba IMO sam chciał odejść, Mino go pewnie podpalił i tyle, a prawda jest taka, że jakby nie on to PP pewnie by u nas nie wylądował.
Z młodych ten Dahoud mi odpowiada chyba najbardziej, widziałem kilka spotkań jego w tamtym sezonie i mam nadzieję, że Beppe może na przyszły rok coś kombinuje przy nim.
Jak przyjdzie Matuidi, to Beppe ma 10 za mercato, zwłaszcza za Igłe którego bardzo lubię od dawna( czasy Realu), mimo tego, że grał w Napoli.
- Vincitore
- Juventino

JMercato już otwiera szampany, uważając, że informacją o Matuidim wygrali to mercato.
Dokopałem się do informacji, którą tutaj umieściłem za ich pośrednictwem (mityczne, pierwsze info puszczone w świat o Matuidim):
28.07.2016
Myślę, że 2-3 dni przed tą datą definitywnie straciliśmy już Pogbę, a mimo to jeszcze się łudziliśmy na jakieś deadliney do końca lipca, że Pogba za tydzień w Vinovo itd.
Bilic, trener West Hamu wypowiedział się, że Zaza to top player, który interesował ich już rok temu i zobaczą co da się zrobić w jego sprawie. Wilfried Bony to tylko alternatywa dla Młotów.
Dokopałem się do informacji, którą tutaj umieściłem za ich pośrednictwem (mityczne, pierwsze info puszczone w świat o Matuidim):
28.07.2016
Jest kilka różnic między tym co tutaj podawali, a tym co wiemy teraz w kwestii płatności i terminu transferu, ale najważniejsze, że finał sprawy prawdopodobnie będzie taki jak przepowiedzieli.Vincitore pisze:MercatoJuve na twitterze, mające zawsze dobre źródła informuje, że Raiola i Marotta bardzo mocno pracują nad Matuidim i uwaga - Francuz miałby zostać naszym piłkarzem w połowie przyszłego tygodnia! Mówi się o 25 milionach + 5 bonusów.
Myślę, że 2-3 dni przed tą datą definitywnie straciliśmy już Pogbę, a mimo to jeszcze się łudziliśmy na jakieś deadliney do końca lipca, że Pogba za tydzień w Vinovo itd.
Bilic, trener West Hamu wypowiedział się, że Zaza to top player, który interesował ich już rok temu i zobaczą co da się zrobić w jego sprawie. Wilfried Bony to tylko alternatywa dla Młotów.