Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
raczej tak. W tym sezonie jako pierwsi podali info o Pogbie. Raczej rzetelni.Vincitore pisze: ***
L'Equipe twierdzi, że Matuidi jest nasz i jest to kwestia godzin, a warunki są następujące: 30 mln + 4 mln bonusów. Warto wierzyć Żabolom?
- Vincitore
- Juventino

Też właśnie świtało mi w głowie, że ich info w kwestii Pogby było tak jakby decydującym i przesądzającym, że jest po herbacie.Robaku pisze:raczej tak. W tym sezonie jako pierwsi podali info o Pogbie. Raczej rzetelni.Vincitore pisze: ***
L'Equipe twierdzi, że Matuidi jest nasz i jest to kwestia godzin, a warunki są następujące: 30 mln + 4 mln bonusów. Warto wierzyć Żabolom?
Coraz więcej włoskich źródeł zaczyna potwierdzać doniesienia z Francji, gryzą się tylko kwoty transferowe. Matuidi ma u nas zarabiać 4,5 mln za sezon.
- Virgil
- Juventino

Przyjście Matuidiego i Cuadrado chyba definitywnie zamyka nasze mercato (no chyba że będą jakieś kombinacje Lichy-Zaza-De Sciglio)
bo wątpię abyśmy już jakiegokolwiek pomocnika ściągali bo nie ma na takowego miejsca(i nie liczę w ogóle Hernanesa) - Khedira,Pjanic,Marchisio,Asamoah,Lemina,Sturaro,Marrone,Matudidi + w pewnym momencie wróci Mandragora.
Trochę żałuję, że nie pozyskaliśmy kogoś jeszcze bardziej ofensywnego, ale skład ogólnie wydaje się wzmocniony i czekamy na LM :hellyes:
bo wątpię abyśmy już jakiegokolwiek pomocnika ściągali bo nie ma na takowego miejsca(i nie liczę w ogóle Hernanesa) - Khedira,Pjanic,Marchisio,Asamoah,Lemina,Sturaro,Marrone,Matudidi + w pewnym momencie wróci Mandragora.
Trochę żałuję, że nie pozyskaliśmy kogoś jeszcze bardziej ofensywnego, ale skład ogólnie wydaje się wzmocniony i czekamy na LM :hellyes:
- Vincitore
- Juventino

Higuain, Pjanic, Matuidi, Pjaca, Dani Alves, Benatia, Cuadrado + wykup Leminy.
Nie wiem jak u was, ale ode mnie za to mercato Marotta dostaje dychę. Brałbym to w ciemno w zamian za sprzedaż Pogby.
Corriere Dello Sport potwierdza to, co napisało L'Equipe - 30 mln dla PSG + 4 w bonusach.
La Stampa - jutro w Monte Carlo przy okazji losowania Ligi Mistrzów zamykamy operację.
Na wieczornym peryskopie JMercato, wytłumaczono o co chodziło z Jamesem - Kolumbijczyk faktycznie pojawił się na rynku, złożyliśmy zapytanie, ale Real dał jasno do zrozumienia - 80 mln i ani centa mniej, powiedzieliśmy, że dziękujemy i życzymy wesołych świąt.
EDIT:
Laudisa twierdzi natomiast, że jutro w Monte Carlo będą kontynuuowane rozmowy, bo ciągle jest różnica między nami a PSG odnośnie ceny.
Trzeba znaleźć jakiś 'środek ciężkości' pomiędzy tym co podają we francuskiej prasie, a o czym informują pojedynczy włoscy dziennikarze.
Nie wiem jak u was, ale ode mnie za to mercato Marotta dostaje dychę. Brałbym to w ciemno w zamian za sprzedaż Pogby.
Corriere Dello Sport potwierdza to, co napisało L'Equipe - 30 mln dla PSG + 4 w bonusach.
La Stampa - jutro w Monte Carlo przy okazji losowania Ligi Mistrzów zamykamy operację.
Na wieczornym peryskopie JMercato, wytłumaczono o co chodziło z Jamesem - Kolumbijczyk faktycznie pojawił się na rynku, złożyliśmy zapytanie, ale Real dał jasno do zrozumienia - 80 mln i ani centa mniej, powiedzieliśmy, że dziękujemy i życzymy wesołych świąt.
EDIT:
Laudisa twierdzi natomiast, że jutro w Monte Carlo będą kontynuuowane rozmowy, bo ciągle jest różnica między nami a PSG odnośnie ceny.
Trzeba znaleźć jakiś 'środek ciężkości' pomiędzy tym co podają we francuskiej prasie, a o czym informują pojedynczy włoscy dziennikarze.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2016, 10:24 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino

Słusznie w po świetach będzie do wyjęcia za 50- 60.Vincitore pisze:
W ogóle uważam, że tyle zespołów nie awansowalo do LM, że w zima będzie kilku ciekawych grajków do wyjęcia, w razie W.
- jakku1
- Juventino

1. Według Agrestiego, przyjście Cuadrado wcale nie oznacza odejścia Lichtsteinera.
2. Ewentualne przyjście Matuidiego było dokladnie omówione z Allegrim - to właśnie nasz trener wskazał na Francuza, jako na gracza, który najbardziej będzie pasował do nas - Agresti.
3. AS: Juventus zaproponował Realowi 40m za Isco, ale Hiszpan nie chce/chciał się wyprowadzać z Madrytu.
Jeśli Francuz ostatecznie do nas zawita to będziemy mieć strasznie tłoczno w środku pola. Brakuje mi natomiast w tej układance kogoś bardziej ofensywnego w tej całej plejadzie pomocników (nie licząc Hernanesa). Jasne, pewnie trafi do nas Cuadrado, ale to mimo wszystko piłkarz przymierzany na prawą flankę.
No i jeszcze jedna rzecz, Matuidi to piłkarz swoimi walorami bardzo przypominający Asamoaha - podobne atuty, podobna sylwetka, wybiegani, lewonożni. To nawet dokładnie ta sama pozycja, lewy box-to-box.
2. Ewentualne przyjście Matuidiego było dokladnie omówione z Allegrim - to właśnie nasz trener wskazał na Francuza, jako na gracza, który najbardziej będzie pasował do nas - Agresti.
3. AS: Juventus zaproponował Realowi 40m za Isco, ale Hiszpan nie chce/chciał się wyprowadzać z Madrytu.
Jeśli Francuz ostatecznie do nas zawita to będziemy mieć strasznie tłoczno w środku pola. Brakuje mi natomiast w tej układance kogoś bardziej ofensywnego w tej całej plejadzie pomocników (nie licząc Hernanesa). Jasne, pewnie trafi do nas Cuadrado, ale to mimo wszystko piłkarz przymierzany na prawą flankę.
No i jeszcze jedna rzecz, Matuidi to piłkarz swoimi walorami bardzo przypominający Asamoaha - podobne atuty, podobna sylwetka, wybiegani, lewonożni. To nawet dokładnie ta sama pozycja, lewy box-to-box.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- Monte Cristo
- Juventino

Tak znikad zadam pytanie na ktore pewnie byla juz wiele razy odpowiedz:
Jesli Matuidi i Cuadrado do nas dolacza, nie znaczy to ze mamy X zawodnikow (3? 2?) za duzo w kadrze? Pamietam ze byly o tym rozmowy jakis tydzien temu, ale po sprzedazy Pereyry i Zazy (?), jak to wyglada?
Ogolnie to moim zdaniem mercato na wielki plus. Marotta to miszcz!
Jesli Matuidi i Cuadrado do nas dolacza, nie znaczy to ze mamy X zawodnikow (3? 2?) za duzo w kadrze? Pamietam ze byly o tym rozmowy jakis tydzien temu, ale po sprzedazy Pereyry i Zazy (?), jak to wyglada?
Ogolnie to moim zdaniem mercato na wielki plus. Marotta to miszcz!
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- pablo1503
- Juventino

Tyle, że Francuz jest wybitnie defensywny i nie posiada niemalże żadnych ofensywnych atutów. No, może poza mocnym strzałem. Chociaż Khedira też przychodził do Nas, jako przecinak, a pod wodzą Allegriego zapędza się w pole Karne, jak Marchisio za najlepszych czasów. Zobaczymy, co wymyśli Max.jakku1 pisze:No i jeszcze jedna rzecz, Matuidi to piłkarz swoimi walorami bardzo przypominający Asamoaha - podobne atuty, podobna sylwetka, wybiegani, lewonożni. To nawet dokładnie ta sama pozycja, lewy box-to-box.
Marchisio, Matuidi, Khedira, Pjanić, Lemina, Asamoah, Sturaro. Ewidentnie brakuje tu kogoś usposobionego ofensywnie. Pjanić jako jedyny miewał ofensywne zadania, ale skoro Max chce zrobić z niego registę, to automatycznie tracimy jedynego piłkarza, który wie, jak operować piłką pod bramką przeciwnika. No, może jeszcze Asamoah, ale tutaj nadal pozostaje niewiadoma, czy będzie zdrowy przez najbliższe tygodnie.

- Vincitore
- Juventino

Agresti uaktywnił się na VS i obstrzelono go różnymi pytaniami, oprócz tego co napisał jakku, to można jeszcze przeczytać, że sprzedaż Zazy do Napoli nie jest niemożliwa i może stać się faktem jeśli sprzedadzą do Evertonu Gabbiadiniego. Według niego obok Zazy kolejnymi do odstrzału są Hernanes i Marrone.
Jeden z userów zapytał go, czy nasza oferta za Matuidiego to faktycznie 30mln + 4 w bonusach, źródła Agrestiego nie mówią póki co nic o dodatkowych 4 milionach.
Jeden z userów zapytał go, czy nasza oferta za Matuidiego to faktycznie 30mln + 4 w bonusach, źródła Agrestiego nie mówią póki co nic o dodatkowych 4 milionach.
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Ambicje Asamoaha na najbliższy sezon to rozegranie większej ilości spotkań niż w poprzednich, więc ja bym go traktował wyłącznie jako zmiennika Francuza.jakku1 pisze:No i jeszcze jedna rzecz, Matuidi to piłkarz swoimi walorami bardzo przypominający Asamoaha - podobne atuty, podobna sylwetka, wybiegani, lewonożni. To nawet dokładnie ta sama pozycja, lewy box-to-box.
Marchisio, Khedira, Pjanic, Matuidi, Sturaro, Lemina, Asamoah.
Zdecydowanie wystarczy.
- ice
- Juventino

- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
pablo1503
Khedira w Realu też wchodził ofensywnie, więc typowym przecinakiem to na pewno nie był. Poza tym "NAS" się nie pisze z wielkiej. Polecam wszystkich nad wyraz grzecznym zapoznać się ze SJP i dowiedzieć się, jakie zwroty piszemy wielką literą.
Khedira w Realu też wchodził ofensywnie, więc typowym przecinakiem to na pewno nie był. Poza tym "NAS" się nie pisze z wielkiej. Polecam wszystkich nad wyraz grzecznym zapoznać się ze SJP i dowiedzieć się, jakie zwroty piszemy wielką literą.
- Virgil
- Juventino

Właśnie to jako jedyne mnie martwi, nie sposób krytykować w tym momencie w żaden sposób Marotty za to mercato, ale przydałby nam się ktoś kto może pociągnąć z pomocy atak i drużynę. Właśnie takim zawodnikiem był Pogba. Mamy całą masę (licząc już Matuidiego) zawodników o defensywnym lub bardzo defensywnym usposobieniu a żadnego (oprócz Pjanica ale on będzie chyba wystawiany jako regista) tak naprawdę nastawionego głównie na ofensywę.jakku1 pisze:m za Isco, ale Hiszpan nie chce/chciał się wyprowadzać z Madrytu.
Kimś takim był np. Pereyra i przed kontuzjami robił trochę szumu (wiadomo za słaby na poziom Juve)
- Robaku
- Juventino

traktuje go podobnie, nawet uważam, że jesli w zimę ktoś na niego położy fajny hajs, czy dobrej aklimatyzacji Matiudiego, to pozbędziemy się Asy bez problemu.szczypek pisze:Ambicje Asamoaha na najbliższy sezon to rozegranie większej ilości spotkań niż w poprzednich, więc ja bym go traktował wyłącznie jako zmiennika Francuza.jakku1 pisze:No i jeszcze jedna rzecz, Matuidi to piłkarz swoimi walorami bardzo przypominający Asamoaha - podobne atuty, podobna sylwetka, wybiegani, lewonożni. To nawet dokładnie ta sama pozycja, lewy box-to-box.
Marchisio, Khedira, Pjanic, Matuidi, Sturaro, Lemina, Asamoah.
Zdecydowanie wystarczy.
No to Hernanes, dostał pierwszego przysztyczka w nos, jesli nie odejdzie, to z wyleczeniem się Sturaro i przyjściem Cuadrado i Matiudiego, nie powącha murawy
- Hołek
- Juventino

- Podziekował: 11 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
To Marrone jeszcze u nas? Po przyjściu Blaise, a tym bardziej bez sprzedaży Hernanesa, totalnie nie widzę dla niego miejsca.Virgil pisze: bo wątpię abyśmy już jakiegokolwiek pomocnika ściągali bo nie ma na takowego miejsca(i nie liczę w ogóle Hernanesa) - Khedira,Pjanic,Marchisio,Asamoah,Lemina,Sturaro,Marrone,Matudidi + w pewnym momencie wróci Mandragora.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?