Mercato (Lato 2016)
- Poprostu
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 52 razy
Bastian jest wrakiem piłkarza. Ani my ani nikt go nie odbuduje. Maks wyraźnie ppowiedział, że lepiej nikogo nie kupować niż kolejnego przecietniaka którym obecnie jest Niemiec.
- Vincitore
- Juventino

Ciężko w to uwierzyć, ale Lichtsteiner to ostatni zawodnik, który z nami został z tych kupionych przed pierwszym mistrzostwskim sezonem. Powiem tak - może w ofensywie już od dawna nie jest szwajcarskim ekspresem, a zwykłym InterRegio, ale nie można mu odmówić trzymania poziomu w defensywie - w meczach z najlepszymi w ostatnich latach (tj. Barcelona, Real, Bayern czy nawet City i Chelsea) gdzie naprzeciw siebie miał absolutną piłkarską śmietankę i wszystko co najlepsze w obecnym futbolu jeżeli chodzi o ofensywę - lipy nie robił. Nie jestem przekonany czy Alves, a zwłaszcza już na bank nie Cuadrado są w stanie dać nam tyle z tyłu co Szwajcar. Ofensywa jest inną bajką, jeden i drugi zjada obecnie Szwajcara.
Jeżeli odejdzie, to trudno, widocznie tak musiało być, będzie wypadało mieć nadzieję, że wyjdzie nam i jemu to na dobre. Jedyny plus jest taki, że wreszcie wyleczę się z największego koszmaru jeżeli chodzi o jego grę, mianowicie - strzałów z dystansu z lewej nogi. Nie rozumiem skąd u Szwajcara wzięło się takie przeświadczenie, ale miał niesamowite zaufanie do swojej lewej nogi która była wręcz tragiczna
Nie zliczę gniazd gołębii na dachu stadionu, które rozwalił strzałami ze swojej lewajki - mimo to bardzo często decydował się na takie rozwiązanie.
Na VS w samo południe pojawiło się info, że Ruben Neves ma być naszym misterem x. Transakcja może być skomplikowana, ale próbujemy.
Jeżeli odejdzie, to trudno, widocznie tak musiało być, będzie wypadało mieć nadzieję, że wyjdzie nam i jemu to na dobre. Jedyny plus jest taki, że wreszcie wyleczę się z największego koszmaru jeżeli chodzi o jego grę, mianowicie - strzałów z dystansu z lewej nogi. Nie rozumiem skąd u Szwajcara wzięło się takie przeświadczenie, ale miał niesamowite zaufanie do swojej lewej nogi która była wręcz tragiczna
Na VS w samo południe pojawiło się info, że Ruben Neves ma być naszym misterem x. Transakcja może być skomplikowana, ale próbujemy.
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeżeli Porto nie awansuje do LM to mysle ze bedzie latwiej go wyciagnąć, a z drugiej strony brak awansu Romy automatycznie dołoży nam kasy do budżetu.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- PlanetJuve
- Juventino

Vincitore pisze: ***
Portugalski Pirlo tylko bardziej mobilny. On albo Tielemans MUSI do Nas trafić prędzej czy później, bo to dwa najciekawsze, moim zdaniem, nazwiska młodego pokolenia w Europie na tej pozycji.
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jak tak czytam zawsze zapodawane tu doniesienia z VS to mam wrażenie, że tam strzelają dokładnie takimi samymi sklepami, jak pismaki. Czy kiedyś co się sprawdziło stamtąd? Tzn. Czy podawali coś wcześniej, przed doniesieniami mediów co później się sprawdziło?Vincitore pisze: Na VS w samo południe pojawiło się info, że Ruben Neves ma być naszym misterem x. Transakcja może być skomplikowana, ale próbujemy.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Vincitore
- Juventino

Ciężko to określić, tam płynie taki potok postów, że wchodząc na ostatnią stronę tematu o mercato, zescrollujesz ją na sam dół, a już masz kolejną do czytania. Strzelanie ślepakami jest tam czymś na szeroką skalę. Od czasów rzeczonego Curvy, który faktycznie kilka lat temu miewał sporo prawdziwych, 'insiderskich' informacji dotyczących naszych transferów raczej posucha - później Curva kilkukrotnie się pomylił w swoich typach, ludzie zaczęli na nim wieszać psy i gość nie jest już tak aktywny. Chłopaki opierają się tam głównie na twitterze, wrzutkach od małoznanych w Polsce dziennikarzy, czasami ktoś ma informację od kogoś z klubu. Jak dla mnie przepływ postów + ilość typów odnośnie mercato sprawia, że VS to raczej kiepskie źródło, ale kilka wiążących informacji można tam uzyskać jeżeli kogoś jara mercato i dłubanie przy transferach.fazzi pisze:Jak tak czytam zawsze zapodawane tu doniesienia z VS to mam wrażenie, że tam strzelają dokładnie takimi samymi sklepami, jak pismaki. Czy kiedyś co się sprawdziło stamtąd? Tzn. Czy podawali coś wcześniej, przed doniesieniami mediów co później się sprawdziło?Vincitore pisze: Na VS w samo południe pojawiło się info, że Ruben Neves ma być naszym misterem x. Transakcja może być skomplikowana, ale próbujemy.
- jakku1
- Juventino

To się zaczęło jak Verratti poszedł do PSG. Mieliśmy jego kartę w ręku (niemal), a potem gdy paryżanie rzutem na taśme wygrali walkę o chłopaka cała złość skupiła się na Agrestim. No i się obraził (pierwszy raz)Vincitore pisze:później Curva kilkukrotnie się pomylił w swoich typach, ludzie zaczęli na nim wieszać psy i gość nie jest już tak aktywny.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Kiedy ostatni raz widzałeś Tielemansa nie w highlightach?PlanetJuve pisze:Vincitore pisze: ***
Na VS w samo południe pojawiło się info, że Ruben Neves ma być naszym misterem x. Transakcja może być skomplikowana, ale próbujemy.![]()
Portugalski Pirlo tylko bardziej mobilny. On albo Tielemans MUSI do Nas trafić prędzej czy później, bo to dwa najciekawsze, moim zdaniem, nazwiska młodego pokolenia w Europie na tej pozycji.
Wczoraj widzialem mecz z Eupen, Yuri zagrywał tylko dobre piłki z pozycji stojącej. Ale nadal brandzlujmy się nad Belgiem. Przypominam,że inny hero belgijski właśnie trafił do mega mocnej Sampy, w której gra notabene Linetty.
- PlanetJuve
- Juventino

Dosyć dawnoRobaku pisze:Kiedy ostatni raz widzałeś Tielemansa nie w highlightach?PlanetJuve pisze:Vincitore pisze: ***
Na VS w samo południe pojawiło się info, że Ruben Neves ma być naszym misterem x. Transakcja może być skomplikowana, ale próbujemy.![]()
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2016, 18:41 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino

kumam spoko , bazujesz na statsach. Obecnie Belg byłby za naszymi rezerwowymi w hierarchii, może kiedyś cisnął. Ale nie wiem kiedy, bo Anderlecht ( jak widać po całej belgijskiej i po tym, że Hasik jest w Legii) cieniuje ostro od przynajmniej dwóch lat.PlanetJuve pisze: Dosyć dawnoJest to zawodnik (jak Neves) prześcigający rówieśników o kilka lat. Gość gra regularnie w Anderlechcie i w reprezentacji Belgii U21 ( 4 bramki) mimo, że kilka miesiecy temu skończył 19 lat. Drugi pobił wiele rekordów wiekowych w występach w poszczególnych rozgrywkach. W tym wieku Youri ma ponad 100, słowie sto, występów w obecnym klubie. Wiem, że to podjarka młodym talentem, ale skoro oni nimi nie są to kto jest? Dlatego chcę w Juve kogoś z tej dwójki, o takim potencjale w tam młodym wieku. Wiem, chciałeś się przywalić
CHlopak jest młody, nie przeczę, gra w belgijskiej, będziemy cisnąc 15 baniek na chłopaka, który moze wypalić a może nie wypalić, ale w zasadzie nawet w swojej druzynie nie gra pierwszych skrzypiec
- Vincitore
- Juventino

Panowie, dajcie spokój nt. mędrkowania o wonderkidach z Portugalii, Belgii czy innej Szwajcarii, nie wierzę, że oglądacie takie egoztyczne ligi (tak, Portugalia jest egzotyczna, w trakcie sezonu są tam może cztery mecze godne uwagi i to rozgrywane między trzema drużynami). Nie ma co się wymądrzać nt. Tielemansów itd, bo do tego trzeba obejrzeć chociaż xnaście meczów w jego wykonaniu. Wydaje mi się, że większość opinii na tym forum nt. jakiegoś młodziaka ze średniej ligi to stwierdzenia bardziej FMowe, albo podkradnięte opinie z forum innych drużyn, które się danym zawodnikiem interesują.
Tielemansa osobiście gloryfikował nie będę, przyznaje się bez bicia - widziałem kilka pojedynczych bramek, jedną kompilację, nie uprawnia mnie to absolutnie do wydawania opinii na jego temat, niemniej - by trafił do nas on/inny wonderkid oprócz tego, że świetnie potrafi pograć 'do przodu', musi też mieć zmysł do gry defensywnej i dobrego ustawienia się w obronie gdy rywal rozgrywa piłkę. Nie jestem prawą ręką Allegriego, ale gołym okiem widać co u nas ceni sobie trener.
Tielemansa osobiście gloryfikował nie będę, przyznaje się bez bicia - widziałem kilka pojedynczych bramek, jedną kompilację, nie uprawnia mnie to absolutnie do wydawania opinii na jego temat, niemniej - by trafił do nas on/inny wonderkid oprócz tego, że świetnie potrafi pograć 'do przodu', musi też mieć zmysł do gry defensywnej i dobrego ustawienia się w obronie gdy rywal rozgrywa piłkę. Nie jestem prawą ręką Allegriego, ale gołym okiem widać co u nas ceni sobie trener.
- Robaku
- Juventino

Vini nie chce się wpieprzać, ale tylko chciałem zauważyć, iż jako jeden z niewielu widziałem Pogbe przed przejsciem do Juve. tzn. już w zasadzie, kiedy w Juve był, ale jeszcze nie grał i potencjał widzialem w nim wielki. ( ME u-19).
W Yourim tego nie widzę, a oglądałem wczoraj pierwszy mecz Anderlechtu od dawna, bo gra Teodorczyk ( a kolesia lubie bardzo) a do tego mecz był o szalonej 14.30, a IO miałem już dosyć, więc z braku laku sobie wrzuciłem Eleven, głównie pod kątem Polaka, ale o Tielemansie przypominał mi tylko komentator w sytuacji, kiedy Belg podchodził do stałego fragmentu gry.
PlanetJuve, dla twojej wiadomości - 18.00 Eleven, Anderlecht - KAA Gent. Ja niestety nie obejrze, planuje być na memoriale Skolimowskiej, więc możesz potem opowiadać, jak to mlody Belg zbawia Jupiler League.
Szkit, nic takiego nie mówie, że z niego nie będzie. mówie,że w obecnej formie, a mniemam,że w takiej utrzymuje sie kilka miesiecy, bo Anderlecht to najwiekszy klub w Belgii, a od dwoch lat gra kupę ( to tak jakby Legia cisnęła podium, zamiast pierwszego miejsca w polskie Eklapie) i w tym sezonie ta kupa jest nadal.
Anderlecht swoją organizacją, budzetem Jupiler League przerasta na glowe, podobnie jak Legia, z tym, ze obecnie Brukselczycy od dwóch sezonow nie mają zadnego tryumfu.
Przewiduje po prostu, że nie rzucimy za YOuriego 15 baniek, bo pewnie nie mniej będzie chcial Anderlecht, mają w podobnym wieku po roznych klubach tańszych ( czy gorszych ? według mnie nie -) Włochów.
Po prostu nie rozumiem podniety Belgiem, jesli ktos go wygooglowal, wyyotubowal albo z fmował.
Szkit i jeszcze jedno ile ty meczów z nim oglądałeś? Bo i tak jestem przekonany, że moja wiedza nt. zawodnika jest 100000 bardziej pełna bo jednym obejrzanym meczu, niż większości tutaj po 3 sezonach fm rozegranych z Tielemansem w składzie.
W Yourim tego nie widzę, a oglądałem wczoraj pierwszy mecz Anderlechtu od dawna, bo gra Teodorczyk ( a kolesia lubie bardzo) a do tego mecz był o szalonej 14.30, a IO miałem już dosyć, więc z braku laku sobie wrzuciłem Eleven, głównie pod kątem Polaka, ale o Tielemansie przypominał mi tylko komentator w sytuacji, kiedy Belg podchodził do stałego fragmentu gry.
PlanetJuve, dla twojej wiadomości - 18.00 Eleven, Anderlecht - KAA Gent. Ja niestety nie obejrze, planuje być na memoriale Skolimowskiej, więc możesz potem opowiadać, jak to mlody Belg zbawia Jupiler League.
Szkit, nic takiego nie mówie, że z niego nie będzie. mówie,że w obecnej formie, a mniemam,że w takiej utrzymuje sie kilka miesiecy, bo Anderlecht to najwiekszy klub w Belgii, a od dwoch lat gra kupę ( to tak jakby Legia cisnęła podium, zamiast pierwszego miejsca w polskie Eklapie) i w tym sezonie ta kupa jest nadal.
Anderlecht swoją organizacją, budzetem Jupiler League przerasta na glowe, podobnie jak Legia, z tym, ze obecnie Brukselczycy od dwóch sezonow nie mają zadnego tryumfu.
Przewiduje po prostu, że nie rzucimy za YOuriego 15 baniek, bo pewnie nie mniej będzie chcial Anderlecht, mają w podobnym wieku po roznych klubach tańszych ( czy gorszych ? według mnie nie -) Włochów.
Po prostu nie rozumiem podniety Belgiem, jesli ktos go wygooglowal, wyyotubowal albo z fmował.
Szkit i jeszcze jedno ile ty meczów z nim oglądałeś? Bo i tak jestem przekonany, że moja wiedza nt. zawodnika jest 100000 bardziej pełna bo jednym obejrzanym meczu, niż większości tutaj po 3 sezonach fm rozegranych z Tielemansem w składzie.
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2016, 19:07 przez Robaku, łącznie zmieniany 4 razy.
- Szilgu
- Juventino

O kutwa. Słuchajcie, się znam, kiedyś poznałem się na jednym piłkarzu. Dziś oglądałem jeden mecz młodziaka (a jak wiadomo, ci potrafią grać nierówno) i oceniam... uwaga.. nic z tego nie będzie. SorryRobaku pisze:Vini nie chce się wpieprzać, ale tylko chciałem zauważyć, iż jako jeden z niewielu widziałem Pogbe przed przejsciem do Juve. tzn. już w zasadzie, kiedy w Juve był, ale jeszcze nie grał i potencjał widzialem w nim wielki. ( ME u-19).
- Vincitore
- Juventino

Di Marzio podaje, że ciągle nie ma zielonego światła od Chelsea ws. przenosin Cuadrado do Juventusu. Agent Kolumbijczyka w najbliższych dniach ma coś nadal działać, jednak panuje optymizm. Ja myślę, że po ostatnich wypowiedziach Marotty o Juana nie ma co się martwić, ale dobrze by było aby jak najszybciej dołączył do grupy.