Mercato (Lato 2016)
- Osgiliath
- Juventino

ej ej, skoro Allegri miast dp chce b2b, to może z Samiego zrobi dp a jako b2b weźmiem tego Eriksona z Totków? da sie tak?
Kminię jakie to wielkie nazwisko i inne niespodzianki... Oby sie nie skonczyło na jakims parolo
Kminię jakie to wielkie nazwisko i inne niespodzianki... Oby sie nie skonczyło na jakims parolo
- Arbuzini
- Juventino

Tyle wynosi klauzula zapisana w jego kontrakcie. Nie są to małe pieniądze, tyle samo zgarnęliśmy za Vidala, ale plus jest taki, że nie trzeba się już targować i mając wolę zawodnika po swojej stronie bierzemy go od ręki z dnia na dzień.RICTOR pisze:Porto chce [za Hectora Herrerę] 40 mln a Agresti na VS chyba pisał, że Meksykanin nie do końca przekonuje naszych działaczy. Także ten mój wywód to raczej tylko taka sztuka dla sztuki.
Dla mnie jest to logiczne od jakiegoś czasu, ewidentnie szukamy zawodnika do środka środkaRICTOR pisze:To dodam jeszcze, że według Agrestiego nie pracujemy nad zastąpieniem Pogby (tak, Pogbę zastępuje względem roli na boisku Pjanić) a skompletowaniem linii pomocy a na naszej liście znajdują/znajdowali się: Andre Gomes (zanim trafił do Barcelony), Matić (Conte go za nic nie chce puścić), Moussa Sissoko, Witsel, Brozović i jeszcze ktoś kto mu wyleciał akurat z głowy. Do tego on sam gdyby mógł to postarał by się wyrwać Kondogbię z Interu i spróbować go odbudować![]()
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 214 razy
Miałem się nie wypowiadać do końca mercato ale nie wytrzymałem przez niektórych niedorozwojów, którzy jadą po nazwanych przez siebie "królach mercato". Czy to ich wina wafle, że spekulacje transferowe się nie sprawdziły albo sprzedali Pogbę wbrew temu co wcześniej mówili ? Ja osobiście uważam, że jakku, mrozzi, Robaku RICTOR, Vincitore robią dobra robotę i wiadomości z juventuz.com lub VS a także innych źródeł przenoszą tutaj mimo, że mogliby to zachować dla siebie. Już nie będę wymieniał tych wszystkich jełopów, którzy jada po nich i zadam pytanie : a czy Wy daliście oś od siebie czy potraficie tylko krytykować ? Gdzie byliście wcześniej kiedy wszystko szło a przynajmniej tak to wyglądało jak po maśle ? Uaktywniliście się dopiero po sprzedaży Pogby ? Przypuszczam, że niejeden z Was czytając wyszydzanych przez Was "królów mercato" , trzepał się pod kołdrą na myśl o tych doniesieniach transferowych.
Juventus się skończył, nie ma pomocy, odszedł Morata, Cuadrado i Pgba. Morata przewracał się jak tyczka po starciach z chuchrami Serie A...Cuadrado więcej siedział jak grał a Pogba robił różnicę tylko w Serie A ale ta też i Pjanic na krajowym podwórku zrobi. Pogba był najlepszy w machaniu gałązkami jak Amauri. Czy naprawdę sądzicie, że odejście showmana szczyla spowoduje spadek wartości drużyny w obliczu przeprowadzonych transferów ? Nie bądźcie śmieszni. Nie tacy odchodzili a Juve jest nadal i ma się dobrze ale tego nie pamiętacie bo jeszcze patykiem w gównie mieszaliście. Odszedł Zidane, Baggio, Nedved, Del Piero, Zlatan przy których Pogba był maluczki a Juve jest i ma się świetnie. Oni też nie pomogli wygrać upragnionej LM więc tym bardziej szczyl dla którego najważniejszy jest hajs nie pomógł by w tym.
binio...dzięki za pozytywy pod moim adresem, jak widać ludzie się zmieniają ale wcześniej nie chciało mi się odpisywać Tobie w tym kotle, który się tutaj zrobił. W przyszłym sezonie drużyna będzie mocniejsza mimo odejścia Pogby, niech się wali podobnie jak krytycy "królów mercato", których pozdrawiam. Cabriniego też pozdrawiam mimo, że chyba nieprędko tutaj zajrzy.
Juventus się skończył, nie ma pomocy, odszedł Morata, Cuadrado i Pgba. Morata przewracał się jak tyczka po starciach z chuchrami Serie A...Cuadrado więcej siedział jak grał a Pogba robił różnicę tylko w Serie A ale ta też i Pjanic na krajowym podwórku zrobi. Pogba był najlepszy w machaniu gałązkami jak Amauri. Czy naprawdę sądzicie, że odejście showmana szczyla spowoduje spadek wartości drużyny w obliczu przeprowadzonych transferów ? Nie bądźcie śmieszni. Nie tacy odchodzili a Juve jest nadal i ma się dobrze ale tego nie pamiętacie bo jeszcze patykiem w gównie mieszaliście. Odszedł Zidane, Baggio, Nedved, Del Piero, Zlatan przy których Pogba był maluczki a Juve jest i ma się świetnie. Oni też nie pomogli wygrać upragnionej LM więc tym bardziej szczyl dla którego najważniejszy jest hajs nie pomógł by w tym.
binio...dzięki za pozytywy pod moim adresem, jak widać ludzie się zmieniają ale wcześniej nie chciało mi się odpisywać Tobie w tym kotle, który się tutaj zrobił. W przyszłym sezonie drużyna będzie mocniejsza mimo odejścia Pogby, niech się wali podobnie jak krytycy "królów mercato", których pozdrawiam. Cabriniego też pozdrawiam mimo, że chyba nieprędko tutaj zajrzy.

- adryjan
- Juventino

Jak to miło czasami poczytać kogoś mądrego na tym forum.alessandro1977 pisze:Miałem się nie wypowiadać do końca mercato ale nie wytrzymałem przez niektórych niedorozwojów, którzy jadą po nazwanych przez siebie "królach mercato". Czy to ich wina wafle, że spekulacje transferowe się nie sprawdziły albo sprzedali Pogbę wbrew temu co wcześniej mówili ? Ja osobiście uważam, że jakku, mrozzi, Robaku RICTOR, Vincitore robią dobra robotę i wiadomości z juventuz.com lub VS a także innych źródeł przenoszą tutaj mimo, że mogliby to zachować dla siebie. Już nie będę wymieniał tych wszystkich jełopów, którzy jada po nich i zadam pytanie : a czy Wy daliście oś od siebie czy potraficie tylko krytykować ? Gdzie byliście wcześniej kiedy wszystko szło a przynajmniej tak to wyglądało jak po maśle ? Uaktywniliście się dopiero po sprzedaży Pogby ? Przypuszczam, że niejeden z Was czytając wyszydzanych przez Was "królów mercato" , trzepał się pod kołdrą na myśl o tych doniesieniach transferowych.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2016, 22:14 przez adryjan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sorek21
- Juventino

Nie wiem czemu panuje tutaj przekonanie,że Hernanes był tym najgorszym pomocnikiem w ubiegłym sezonie.Gorszy od niego był napewno Pereyra i to Argentyńczyk powinien być pierwszy do odejścia. Tak na szybko mogę podać,dwa najlepsze mecze Brazola to wyjazd Manchester City i domowy z Bayernem.Udanych meczów Pereyry w ogóle nie kojarzę i cały okres przygotowawczy nie zrobił żadnego postępu.
Obecnie najbardziej w naszym środku pola brakuje Vidala piłkarza orkiestry.Agresywny odbiór i pressing połączony z udanymi wejściami w pole karne.
Obecnie najbardziej w naszym środku pola brakuje Vidala piłkarza orkiestry.Agresywny odbiór i pressing połączony z udanymi wejściami w pole karne.
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
No Marotta uwielbia sytuację gdzie nie trzeba się targować... Krew mnie zalewa jak widzę niektóre ceny. 40 mln za Hectora Herrerę, kurcze to ani prospekt ani jakiś top na swojej pozycji a ma 26 lat i gra w Porto... Jeżeli rzeczywiście mielibyśmy go kupić to trzeba było to zrobić na początku okienka i się z Portugalczykami targować o każde Euro...Arbuzini pisze:Tyle wynosi klauzula zapisana w jego kontrakcie. Nie są to małe pieniądze, tyle samo zgarnęliśmy za Vidala, ale plus jest taki, że nie trzeba się już targować i mając wolę zawodnika po swojej stronie bierzemy go od ręki z dnia na dzień.RICTOR pisze:Porto chce [za Hectora Herrerę] 40 mln a Agresti na VS chyba pisał, że Meksykanin nie do końca przekonuje naszych działaczy. Także ten mój wywód to raczej tylko taka sztuka dla sztuki.
Tak samo Fabregas, jak słyszę, że zaoferowali go nam za 45 mln euro to ogarnia mnie pusty śmiech. Cesc przechodząc do Barcy mając 24 lata (!) został sprzedany za 34 mln - ok chciał, kończył mu się kontrakt, ale mimo wszystko. W wieku 27 lat kupowała go Chelsea i kosztował 33 mln euro. A teraz jest po katastrofalnym sezonie zarówno osobistym jak i całego zespołu i my oczywiście mamy wyłożyć 45 mln ehh.
- LordJuve
- Juventino

Juve ma się świetnie w Serie A. W LM od lat nie mamy sukcesu i epizod w finale LM 2 lata temu niczego nie zmienia. Zarząd mydli nam oczy i sugeruje, że poważnie myślą o sukcesie w tych rozgrywkach, ale dotychczasowe działania transferowe tego nie potwierdzają.
- Tony Montana
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
@alessandro1977 ale przecież ty 1 czy 2 sezony temu zachowywałeś się identycznie, jechałeś po wszystkim i wszystkich od góry do dołu a twoje komentarze szczególnie pod newsami zapamiętałem wybacz, ale jako jedne z najgłupszych na tym forum. Chociaż od jakiegoś czasu pisujesz w innym tonie, niż dawniej
Ja sam również uderzę się w pierś i przyznam, że przed transferem Igły dałbym sobie lewą rękę uciąć, że zezowaty nie aktywuje za niego klauzuli, myślałem, że będzie zbijał cenę zawodnikami, były jakieś przymiarki, ale jak wyszło wszyscy wiemy.
Co do marzeń na mercato skoro już można puszczać wodze fantazji to włożę kij w mrowisko. Wiem, że Vidal jest już pewnie przez większość znienawidzony za swoje wypowiedzi, ale mnie marzyłby się taki powrót syna marnotrawnego. W sporcie nie ma sentymentów, liczy się przede wszystkim jakość, a facet w formie jest najlepszym zawodnikiem na świecie na swojej pozycji.
Urbi27 Jak zwykle w punkt, jak zwykle celnie, chłopie pisz częściej bo dobrze się to czyta i widać, że wyciągasz logiczne wnioski.Urbi27 pisze: No Marotta uwielbia sytuację gdzie nie trzeba się targować... Krew mnie zalewa jak widzę niektóre ceny. 40 mln za Hectora Herrerę, kurcze to ani prospekt ani jakiś top na swojej pozycji a ma 26 lat i gra w Porto... Jeżeli rzeczywiście mielibyśmy go kupić to trzeba było to zrobić na początku okienka i się z Portugalczykami targować o każde Euro...
Tak samo Fabregas, jak słyszę, że zaoferowali go nam za 45 mln euro to ogarnia mnie pusty śmiech. Cesc przechodząc do Barcy mając 24 lata (!) został sprzedany za 34 mln - ok chciał, kończył mu się kontrakt, ale mimo wszystko. W wieku 27 lat kupowała go Chelsea i kosztował 33 mln euro. A teraz jest po katastrofalnym sezonie zarówno osobistym jak i całego zespołu i my oczywiście mamy wyłożyć 45 mln ehh.
Ja sam również uderzę się w pierś i przyznam, że przed transferem Igły dałbym sobie lewą rękę uciąć, że zezowaty nie aktywuje za niego klauzuli, myślałem, że będzie zbijał cenę zawodnikami, były jakieś przymiarki, ale jak wyszło wszyscy wiemy.
Co do marzeń na mercato skoro już można puszczać wodze fantazji to włożę kij w mrowisko. Wiem, że Vidal jest już pewnie przez większość znienawidzony za swoje wypowiedzi, ale mnie marzyłby się taki powrót syna marnotrawnego. W sporcie nie ma sentymentów, liczy się przede wszystkim jakość, a facet w formie jest najlepszym zawodnikiem na świecie na swojej pozycji.
- krystiank
- Juventino

Bo nie mają jaj to zamydlają oczy ... Gdyby nie sprzedali Pogby to mercato można było by uznać za wspaniałe i wierzyć mocno w sukces w LM a tak to teraz czarno to widze i jeszcze nie potrafią kupić kogoś ogarniętego ... jak sezon sie zaczyna to ciezko właśnie kupić w tym momencie ....Kupią jak nić jakąś zapchaj dziureLordJuve pisze:Juve ma się świetnie w Serie A. W LM od lat nie mamy sukcesu i epizod w finale LM 2 lata temu niczego nie zmienia. Zarząd mydli nam oczy i sugeruje, że poważnie myślą o sukcesie w tych rozgrywkach, ale dotychczasowe działania transferowe tego nie potwierdzają.
- LordJuve
- Juventino

Dla mnie od lat to jest owijanie w bawełnę. Nikt się nie przyzna, że celem jest utrzymanie pozycji w Serie A, a LM to rokroczna loteria, rozgrywana na zasadzie: jakoś to będzie.krystiank pisze: Bo nie mają jaj to zamydlają oczy ...
Ups! Żeby nie skończyło się jak z Conte... ale nie, nasz Maksiu nie jest taki charakterny. Całe szczęście, bo nie wiem kogo byśmy wzięli na trenera.Vincitore pisze:Allegri po meczu z Espanyolem - do zamknięcia kadry potrzebujemy jeszcze dwóch zawodników na odpowiednim poziomie technicznym i z odpowiednią osobowością.
- koki90
- Juventino

W razie czego łatwo się da z tego wybronić. Wrócą Marchisio z Khedirą i już mamy wspomnianych dwóch jegomościVincitore pisze:Allegri po meczu z Espanyolem - do zamknięcia kadry potrzebujemy jeszcze dwóch zawodników na odpowiednim poziomie technicznym i z odpowiednią osobowością.
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przecież Max nie powiedział, że dwóch piłkarzy na pewno przyjdzie. Powiedział, że do zamknięcia kadry według niego brakuje jeszcze dwóch piłkarzy. Dodatkowo dodał tam jeszcze, że nie będzie kupowania dla kupowania i nowi piłkarze muszą prezentować odpowiedni poziom. Z czego niby miałby się bronić?
alessandro1977, dzięki za docenienie, ale mnie docinki tak nie ruszają jak denerwuje mnie ciągłe płakanie, że pomoc leży w gruzach, że z Pogbą to ta LM by nam pewnie wpadła, ale bez niego to już w ogóle nie ma co tam startować, po co ten morświn za mln od kg kupiony itd. ostatnio tu obecne w porażających ilościach. A jak ktoś korzysta z tych doniesień z włoskich źródeł, które tu wrzucamy bo nie lubi przekopywać internetu w ich poszukiwaniu to osobiście mogę powiedzieć tylko tyle: fajnie, dobrze, że komuś to służy jako źródło informacji w przystępnej formie
Edit: To jeszcze, ponoć (tak piszą VSowe źródła, które wcześniej dawały info o niemal done deal) w sprawie Matuidiego byliśmy już z przedstawicielami PSG dogadani, ale całą sprawę zablokował ichni szejk.
alessandro1977, dzięki za docenienie, ale mnie docinki tak nie ruszają jak denerwuje mnie ciągłe płakanie, że pomoc leży w gruzach, że z Pogbą to ta LM by nam pewnie wpadła, ale bez niego to już w ogóle nie ma co tam startować, po co ten morświn za mln od kg kupiony itd. ostatnio tu obecne w porażających ilościach. A jak ktoś korzysta z tych doniesień z włoskich źródeł, które tu wrzucamy bo nie lubi przekopywać internetu w ich poszukiwaniu to osobiście mogę powiedzieć tylko tyle: fajnie, dobrze, że komuś to służy jako źródło informacji w przystępnej formie
Edit: To jeszcze, ponoć (tak piszą VSowe źródła, które wcześniej dawały info o niemal done deal) w sprawie Matuidiego byliśmy już z przedstawicielami PSG dogadani, ale całą sprawę zablokował ichni szejk.
- Arbuzini
- Juventino

Raczej jest odwrotnie, przecież to zaściankowy centuś...Urbi27 pisze:No Marotta uwielbia sytuację gdzie nie trzeba się targować... Krew mnie zalewa jak widzę niektóre ceny. 40 mln za Hectora Herrerę, kurcze to ani prospekt ani jakiś top na swojej pozycji a ma 26 lat i gra w Porto... Jeżeli rzeczywiście mielibyśmy go kupić to trzeba było to zrobić na początku okienka i się z Portugalczykami targować o każde Euro...Arbuzini pisze:Tyle wynosi klauzula zapisana w jego kontrakcie. Nie są to małe pieniądze, tyle samo zgarnęliśmy za Vidala, ale plus jest taki, że nie trzeba się już targować i mając wolę zawodnika po swojej stronie bierzemy go od ręki z dnia na dzień.RICTOR pisze:Porto chce [za Hectora Herrerę] 40 mln a Agresti na VS chyba pisał, że Meksykanin nie do końca przekonuje naszych działaczy. Także ten mój wywód to raczej tylko taka sztuka dla sztuki.
Bardziej chodzi o to, że Meksykanina jesteśmy w stanie wziąć nawet na początku sezonu, kiedy ciężko się już negocjuje z klubami. Czy należało się targować od samego początku? Może tak, może nie. Biorąc pod uwagę, że na pewno nie jest to nasz pierwszy wybór to odpowiedź nasuwa się sama.
Po transferze Pjacy należało sprzedać jednego napastnika i dwóch pomocników. Póki co odszedł Pogba. Zawodnik, którego kibice na pewno nie chcieli sprzedawać, jedyny pewniak do pomocy z poprzedniego sezonu. Mam nadzieję, że niedługo pożegnamy Zazę (25+ mln E) i Pereyrę (16-18 mln E) i tak naprawdę dopiero wtedy będziemy mogli na poważnie uderzyć po nowego piłkarza do środka pola. Cena kompletnie mnie nie interesuje, wiek tylko po części, a kluczowe tak naprawdę były, są i będą umiejętności.
Konieczne sprzedaże zdecydowanie zbyt mocno nam się przeciągnęły, co po transferze Pogby odczuwalnie podkopało naszą pozycję negocjacyjną.