Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 22:27

Wojtek pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Sportmediaset: Matuidi o krok od Juventusu, za 35 mln € - ale oni to piszą w kontekście odejścia Pogby - więc nie wiem ile w tym prawdy.
Jeśli to prawda to ZNOWU postarzamy zespół. Lipa.
Przypomnę tylko, że w styczniu kupiliśmy 19-letniego Mandragorę i pomogliśmy Sassuolo pozyskać 20-letniego Sensiego, który otwarcie wypowiada się, że przyszedł tam żeby ostatecznie trafić do Juventusu. Także jeśli chodzi o środek pomocy ciągle podejmowane są kroki żeby mieć ciągłość w tej formacji. Po stokroć wolę 29-letniego Matuidiego niż 23-letniego Leminę.

Na ten moment klasa zawodnika jest zdecydowanie ważniejsza niż jego wiek. Z premedytacją budujemy zespół oparty na doświadczeniu i umiejętnościach piłkarskich, a nie metryczkach zawodników.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 22:30

Arbuzini pisze: Przypomnę tylko, że w styczniu kupiliśmy 19-letniego Mandragorę i pomogliśmy Sassuolo pozyskać 20-letniego Sensiego, który otwarcie wypowiada się, że przyszedł tam żeby ostatecznie trafić do Juventusu.
Ten Mandragora to już wyleczył kontuzje? Wiadomo co się z nim dzieje i jakie są wobec niego plany?

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 22:30

W przypadku graczy środka pola 29 lat to jest idealny wiek, szczególnie, jeśli nie jest to transfer za 90 milionów i nie trzeba myśleć o tym, ile z tego może do nas jeszcze wrócić za 2-3 lata. To czas, gdy zawodnik jest jeszcze w optymalnej dyspozycji fizycznej (u mężczyzn, z tego co się orientuje, przypada ona właśnie na okres 27-29) a już ma spore doświadczenie i może zaoszczędzić sobie głupiego biegania mądrym staniem. Pjanic potrafi rozgrywać, jak wróci Marchisio to i on swój wkład w rozprowadzanie piłki będzie miał, więc transfer Franucza wydaje się być bardzo dobrą opcją. Na pewno realną, choć powtórzę się, że jeśli opylimy Pogbę za 100+, to widziałbym próbę wyciągnięcia jednak kogoś z najwyższej półki ale bez takiego fejmu, jaki ma Francuz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 22:34

Arbuzini pisze:
Wojtek pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Sportmediaset: Matuidi o krok od Juventusu, za 35 mln € - ale oni to piszą w kontekście odejścia Pogby - więc nie wiem ile w tym prawdy.
Jeśli to prawda to ZNOWU postarzamy zespół. Lipa.
Przypomnę tylko, że w styczniu kupiliśmy 19-letniego Mandragorę i pomogliśmy Sassuolo pozyskać 20-letniego Sensiego, który otwarcie wypowiada się, że przyszedł tam żeby ostatecznie trafić do Juventusu. Także jeśli chodzi o środek pomocy ciągle podejmowane są kroki żeby mieć ciągłość w tej formacji. Po stokroć wolę 29-letniego Matuidiego niż 23-letniego Leminę.

Na ten moment klasa zawodnika jest zdecydowanie ważniejsza niż jego wiek. Z premedytacją budujemy zespół oparty na doświadczeniu i umiejętnościach piłkarskich, a nie metryczkach zawodników.
Tutaj racja, do tego trzeba pamiętać m.in. mimo wszystko o Berardi, który dzisiaj swietnie się spisał i mam nadzieje, ze za rok, jak się już otrzaska w Europie trafi do Juve.
Powiedzmy sobie szczerze, w ciagu dwóch najbliższych lat chcemy wygrać LM, w związku z czym ostre inwestowanie w młodych może nam tego nie dać.
Jasne możemy pozyskiwać samych młodych nieopierzonych jak Arsenal, ale na sukces możemy czekać podobnie jak oni.
Witsel - 27 lat, Matiudi - 29, Luiz GUstavo - 29m , Matic - 28. Oni są gotowi na sukces na już.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 22:36

Shadow Marshall pisze:
Arbuzini pisze: Przypomnę tylko, że w styczniu kupiliśmy 19-letniego Mandragorę i pomogliśmy Sassuolo pozyskać 20-letniego Sensiego, który otwarcie wypowiada się, że przyszedł tam żeby ostatecznie trafić do Juventusu.
Ten Mandragora to już wyleczył kontuzje? Wiadomo co się z nim dzieje i jakie są wobec niego plany?
Przeszedł drugą operację ok tygodnia temu. Nie mamy szczęścia do zdrowia młodych - Mandragora, Clemenza, Mattiello i Bouy

onliforpipul
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 22:44

Makiavel pisze:W przypadku graczy środka pola 29 lat to jest idealny wiek, szczególnie, jeśli nie jest to transfer za 90 milionów i nie trzeba myśleć o tym, ile z tego może do nas jeszcze wrócić za 2-3 lata. To czas, gdy zawodnik jest jeszcze w optymalnej dyspozycji fizycznej (u mężczyzn, z tego co się orientuje, przypada ona właśnie na okres 27-29)
Oj z tego co się gdzieś uczyłem, to optymalnym wiekiem pod kątem sprawności fizycznej jest dla mężczyzn 26 lat. Wtedy osiągamy max. Mniej więcej w tym wieku zmienia się metabolizm (panowie nieuprawiający sportu często zaczynają wtedy przybierać na wadze). Potem następuje stabilizacja naszej wydolności gdzieś do 35-40 roku życia (ludzie mają różnie). I po 40-tce jest już równia pochyła. Jak czyta się biografie piłkarzy, to większość narzeka, że kolo 35. roku życia zaczęła tracić siły.

Chciałbym Matuidiego u nas. Zarówno gdyby Pogba został, jak i jeszcze bardziej, gdyby odszedł. To świetny, doświadczony pomocnik, który od razu wskoczyłby do 1. składu. Jeśli Pogba zostanie, powinniśmy za niego oferować max 25-30 mln. Jeśli Pogba odejdzie, musimy go mieć, nawet za 40 mln.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 22:51

Azrael by się przydał, on powinien wiedzieć jaki to wiek.

Tak czy inaczej pomocnik 29-30 letni ma przed sobą spokojne 2-3 lata biegania na pełnych obrotach i na pewno chłodniejszą głowę niż piłkarze 23-24 letni. Stąd absolutnie nie widzę problemu w kupowaniu takowych, jeśli, jeszcze raz powtórzę, nie kosztują majątku.

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 22:58

Na twitterku migają mi jakieś informacje o plot twiście i Pogbie w Realu, ktoś coś? :smile:

edit: Że niby 90 milionów + Kovacic.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 23:13

Szczerze to podziwiam wszystkich, którzy uważają Evre za jakiś czynnik, który mógłby zatrzymać Pogbę. Panowie, pamiętacie jakiego klubu legendą jest ten gość? Dwa lata w Juve vs. osiem w Manchesterze (tyle co Nedved w Juve). Ja nie mam wątpliwości, że jeżeli Pat coś mógł szepnąć Pogbie, to jedynie o tym, że w Manchesterze ma niedokończoną sprawę i wypadałoby udowodnić jak bardzo się cztery lata temu pomylili.

Osobiście moim zdaniem Pogba odejdzie, deal jest już dawno dograny, kluby czekają na koniec wakacji Francuza. Szkoda jedynie, że Paul zrobił sobie jaja z fanów Juve, ale nawet na tym wideo widać, że mówi to w tonie 'na odwal się'.

Osobiście na kogoś z pary Matuidi/Luiz Gustavo się nie obrażę, lwią częścią zastępstwa Pogby jest Pjanic.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 23:41

Vincitore pisze:Szczerze to podziwiam wszystkich, którzy uważają Evre za jakiś czynnik, który mógłby zatrzymać Pogbę. Panowie, pamiętacie jakiego klubu legendą jest ten gość? Dwa lata w Juve vs. osiem w Manchesterze (tyle co Nedved w Juve). Ja nie mam wątpliwości, że jeżeli Pat coś mógł szepnąć Pogbie, to jedynie o tym, że w Manchesterze ma niedokończoną sprawę i wypadałoby udowodnić jak bardzo się cztery lata temu pomylili.

Osobiście moim zdaniem Pogba odejdzie, deal jest już dawno dograny, kluby czekają na koniec wakacji Francuza. Szkoda jedynie, że Paul zrobił sobie jaja z fanów Juve, ale nawet na tym wideo widać, że mówi to w tonie 'na odwal się'.

Osobiście na kogoś z pary Matuidi/Luiz Gustavo się nie obrażę, lwią częścią zastępstwa Pogby jest Pjanic.
Zaraz usłyszysz, że jesteś ślepy i głupi, bo wszystkie fakty przecież przemawiają za tym, że zostanie i wogole rusz tylko sam głową, a nie słuchaj mediów ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 23:44

fazzi pisze:
Vincitore pisze:Szczerze to podziwiam wszystkich, którzy uważają Evre za jakiś czynnik, który mógłby zatrzymać Pogbę. Panowie, pamiętacie jakiego klubu legendą jest ten gość? Dwa lata w Juve vs. osiem w Manchesterze (tyle co Nedved w Juve). Ja nie mam wątpliwości, że jeżeli Pat coś mógł szepnąć Pogbie, to jedynie o tym, że w Manchesterze ma niedokończoną sprawę i wypadałoby udowodnić jak bardzo się cztery lata temu pomylili.

Zaraz usłyszysz, że jesteś ślepy i głupi, bo wszystkie fakty przecież przemawiają za tym, że zostanie i wogole rusz tylko sam głową, a nie słuchaj mediów ;)
Chciałbym wierzyć w to, co tutaj się pisze, szczególnie sporo nadziei w moje serce wlewają posty Cabriniego, ale panowie, litości, bądźmy dorośli.

Dzisiaj przeglądając na telefonie posty w tym temacie, źle mi się kliknęło i wylądowałem kilkadziesiąt stron wcześniej, gdzie ktoś się wypowiedział, że jakiś prawnik pracujący blisko naszego klubu, przekazał komuś info o tym, że nikt z kluczowych graczy nie odejdzie i ciśniemy ostro po Ligę Mistrzów. Trochę się podjarałem, ale zaraz okazało się, że to było w maju ;)

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 23:47

Fani MU też już mają w dupie Di Marzio, Raiole i ich rewelacje.
Obrazek

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 00:03

Na VS chłopaki wrzucili takie coś:

https://pbs.twimg.com/media/CpCwxO0XYAAh23-.jpg

Sprawdźcie miejsca, gdzie obstawialiście. Może też już się kurs odpowiednio zmienił ;)

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 00:30

Mehehehe pisze:Na VS chłopaki wrzucili takie coś:

https://pbs.twimg.com/media/CpCwxO0XYAAh23-.jpg

Sprawdźcie miejsca, gdzie obstawialiście. Może też już się kurs odpowiednio zmienił ;)
Jaki to niby book? U mnie juz nie mozna stawiac. Brak zakladu.

Maks byl 41 funtow. 290 do wygrania mam.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
nanana

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 00:56

45 dni do końca zakładu? Mhm

Zablokowany