Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 16:29

Niccolo Ceccarini z Mediaset podaje, że wracamy do pracy nad ponownym sprowadzeniem Cuadrado. Przypomnijcie mi - co musiałoby się wydarzyć by Kolumbijczyk mógł do nas wrócić, wiem, że był tam jakiś przepis, który go blokował.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 16:30

Niestety transfer Pogby w końcu pojawił się na transfermarkt.

Chyba jeden z nielicznych portali który działa dość sprawnie.

Szanse na odejście do 83%, a naprawdę rzadko kiedy takie prawdopodobieństwo nie kończy się finalizacją - przynajmniej z tego co zauważyłem na TM.
Możesz rzucić linkiem, bo szukam szukam i nie widzę?

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 16:34

Nic nam w tym momencie nie blokuje Cuadrado oprócz tego, że musimy wietrzyć skład bo ze zgłaszaniem zawodników do Serie A będzie problem. Ale ponoć A Bola potwierdza, że Benfica wznowiła z nami kontakty w sprawie Hernanesa. Z kolei w Turcji podobno się rozpisują, że nasz 3/4-sta jest blisko Besiktasu.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2016, 16:35 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Tharp

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 16:34

Adrian27th pisze:Niestety transfer Pogby w końcu pojawił się na transfermarkt.

Szanse na odejście do 83%, a naprawdę rzadko kiedy takie prawdopodobieństwo nie kończy się finalizacją - przynajmniej z tego co zauważyłem na TM.
Vidal mial 80% na przejscie do Man Utd dwa lata temu.

Jutro 1 sierpnia, troszeczke za pozno zeby sie pozbywac zawodnika pierwszego skladu, i na szybko go kims zastapic. Nie przed sezonem kiedy wydajemy 90 mln na zawodnika, ktory ma nam pomoc wygrac LM. Osobiscie mam wrazenie, ze wszystkie info dot. tego transferu, to wyobraznia mediow, angielskich i wloskich, ktore nawzajem sie coraz bardziej nakrecaly.

Przy okazji, po angielsku nie pisze sie 'you' z duzej litery, chyba ze to poczatek zdania, tak propo twojego podpisu

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 16:39

Vincitore pisze:Niccolo Ceccarini z Mediaset podaje, że wracamy do pracy nad ponownym sprowadzeniem Cuadrado. Przypomnijcie mi - co musiałoby się wydarzyć by Kolumbijczyk mógł do nas wrócić, wiem, że był tam jakiś przepis, który go blokował.
Wypożyczyć go znów - dać sobie spokój z tym Gabigolem - Cuadrado zgrany z drużyną, wziąć tego Witsela i NAJWAŻNIEJSZE! Czarna Perła musi zostać!

Swoją droga tak teraz sobie pomyślałem - Polpo marzy o Złotej Piłce, co nie? No jeżeli Juventus wygra CL w przyszłym roku - to raczej na pewno on będzie jednym z głównych kandydatów do niej. Aha jeszcze jedno, widzicie jak Czarna Ośmiornica się frustruje gdy nie trafi - jakby mu ktoś z rodziny umarł, albo jego życie by zależało od tego strzału - po takich zachowaniach widać na czym komuś zależy - jemu zależy by być perfekcyjnym i osiągnąć wszystko w piłce nożnej. To jest cholerny perfekcjonista, mający ogromne parcie na sukces!

A co do kasy natomiast, to dzięki tym reklamom i temu zamieszaniu - zarobi mnóstwo, Juventus też - ponieważ popularność Juve też znacznie wzrosła. Amen.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 16:47

Bardzo czesto te procentowe szanse na transfer na transfermarkt nie maja pokrycia w rzeczywistosci, czesto sledze ten portal. Oni opieraja sie jedynie na doniesieniach mediow.

Wujek Pat przebywa z Pogba w Las Vegas i licze na to, ze namowi go do powrotu do Vinovo - podpisalismy z Higuainem, forsssa Juve! :dance:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 16:50

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Aha jeszcze jedno, widzicie jak Czarna Ośmiornica się frustruje gdy nie trafi - jakby mu ktoś z rodziny umarł, albo jego życie by zależało od tego strzału - po takich zachowaniach widać na czym komuś zależy - jemu zależy by być perfekcyjnym i osiągnąć wszystko w piłce nożnej.
Zwłaszcza po finale Ligi Mistrzów i finale Euro, gdy koledzy leżeli na boisku zalani łzami, a Pogba jedynie zagryzał wargi i przybijał piątki z zawodnikami rywali. Nie ujmuję mu ambicji, bo ją ma i faktycznie można zauważyć jego frustrację po nieudanym zagraniu, ale nie ma co z niego robić wzoru jeżeli chodzi o piłkarską ambicję.

Często się mylimy jeżeli chodzi o ogólny image zawodników - Vidal również kradł nam serca serduszkami po bramkach, wypowiedziami, że do końca życia będzie w Juventusie etc. W jakim byliśmy później szoku każdy pamięta. Pogbę uwielbiam jako piłkarza, prywatnie to raczej półgłówek, emocjami kierował się nie będzie.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 16:56

Vincitore pisze:Po nieudanym zagraniu, ale nie ma co z niego robić wzoru jeżeli chodzi o piłkarską ambicję.
Bo może on przeżywa to Ad Hoc, propo jego emocji, motywując się zarazem do tego by natychmiast, póki piłka w grze się poprawić. No a po końcowym gwizdku, wychodzi z założenia że czasu się nie cofnie - co się stało się nie odstanie - i trzeba przeć do przodu?
Vincitore pisze:Vidal również kradł nam serca serduszkami po bramkach, wypowiedziami, że do końca życia będzie w Juventusie etc. W jakim byliśmy później szoku każdy pamięta.
Vidal nas w konia zrobił - te serduszka ponoć były dla dziewczyny - nie dla nas...
Vincitore pisze:Pogbę uwielbiam jako piłkarza, prywatnie to raczej półgłówek.
Jest wyluzowany, a czy jest półgłówkiem - nie odwala jak Balo, nie chleje i nie rozbija fur jak Vidal, koncentruje się na piłce. Jakoś nie słychać o jego ekscesach.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 17:04

Adrian27th pisze:Niestety transfer Pogby w końcu pojawił się na transfermarkt.

Jak dla mnie to transfermarkt jest mistrzem transferów dokonanych, a te ich procenty to niewiele mają wspólnego z rzeczywistością. Jak będzie oficjalka to wtedy będzie można zacząć się martwić.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 17:34

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Aha rozumiem, Khedira ma grać o kulach o tak?
Khedira to nie jest zawodnik na cały sezon - musi mieć odpowiedniego dublera.
Wstawiam go do pierwszego składu - bo jest zdolny gry.
Zresztą wolałbym budować drużynę na nim niż na niepewnym zdrowotnie Khedirze - chyba że, chyba że Marchisio wróci i od razu będzie w formie - ale czy Claudio to gracz klasy Witsela? Wątpię...
Pewnie, że Claudio to nie klasa Witsela. To klasa wyżej!
A co do Khediry, proszę o jakąś oficjalkę, że gość jest połamany i kiedy się wyleczy.

PS: A samego Witsela chętnie bym zobaczył w Juve, nawet jak Pogba odejdzie, to bym na niego nie narzekał.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2016, 19:10 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 17:40

Ostatnio zmieniony 31 lipca 2016, 17:43 przez Sorek21, łącznie zmieniany 2 razy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 17:42

Marat87 pisze:A samego Witsela chętnie bym zobaczył w Juve
O to mi właśnie chodzi
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Khedira to nie jest zawodnik na cały sezon - musi mieć odpowiedniego dublera.
Jak sam powyżej w którymś poście napisałem Khedira to gracz bez wątpienia lepszy od Witsela. Coś jak w sytuacji ze Strootmanem w Romie - tylko w mniejszym znacznie stopniu, bo Holender w ogóle był wykluczony, przez paskudną kontuzję - Radja został ściągnięty jako jego dubler, a rozwinął się niesamowicie. Taka oto sytuacja może się zdarzyć w przypadku Juve i Witsela. :)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 17:47

Ja bym jednak wolał Brozo. Kurde chłopak mi imponował w INterze, który grał kaszane, a jedynie CHorwat dawał radę, ale uważam, że trzech chorwatów to za dużo.
Pozbywamy się Zazy i Mandzura na ich miejsce Gabigol.
Pogba, Hernanes, Peryerya out - Brozo, Witsel i Matiudi, ew. Herrera, który obecnie mnie nie przekonuje, chociąz podczas Mundialu 2014 robił na mnie wrażenie, ale chyba przez te 2 ostatnie lata nieszczególnie się rozwinął - wtedy można grać.
Do tego Isle i Asa out, pozyskać prawa do młodych - może Murru, Diawara, czy Donsah.

Mediaset poinformował, że Isla dogadał się z Cagliari.
No to przynajmniej jeden z głowy. Dawaj Celino nam twoich młodzików. Inaczej na Isli się nie zarobi. W ogole fajny skład się robi druzyny z Sardynii.

Storari, Salamon, Bruno ALves, Isla i Padoin. Ciekawie.

Krzychu89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 18:04

Goal.com:
Juventus eye Eriksen
Juventus could make a move for Tottenham Hotspur playmaker Christian Eriksen, according to the Daily Express.

The Italian outfit are monitoring developments after Eriksen reportedly rejected a new contract offer from Spurs.
Jeśli Pogba out - oby nie - transfer Eriksena trochę osłodziłby tę stratę...

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 18:05

Krzychu89 pisze:Goal.com:
Juventus eye Eriksen
Juventus could make a move for Tottenham Hotspur playmaker Christian Eriksen, according to the Daily Express.

The Italian outfit are monitoring developments after Eriksen reportedly rejected a new contract offer from Spurs.
Jeśli Pogba out - oby nie - transfer Eriksena trochę osłodziłby tę stratę...
Daily Express..sorry, ale to tylko angole. Nic się z tego nie zdarzy.

Z drugiej strony na WItsela poczekałbym rok, Jeśli tak bardzo chce do Juve, to da się to zrobić. Jak w przypadku Llorka.

Zablokowany