Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 11:46

Nie wiem co ma z tego United. Pewnie nieco sobie o nich w Europie przypomna, bo prawda jest taka, ze ostatnio grali niejako w "drugiej" lidze i nikt ich nie bral na powaznie. Nie wydaje Ci sie zbyt oczywiste, ze Pogba i United pojawiaja sie w jednym spocie? Pisalem o tym ostatnio, ale jak na tak porabana akcje Adidasa to dziwne. Do tego to zdjecie Pogby, ktory smieje sie z tego smigajac na testy do Universal St. Przekonac nie moge, bo nikt nic nie wie, ale sytuacja jak w kalejdoskopie. ;)

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 11:49

Dziwne, że nikt stanowczo nie zaprzecza. Widocznie jest coś na rzeczy. Rozmowy mogą być wstrzymane do czasu gdy Pogba wróci ze Stanów.

FORZA JUVE!!!
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 11:49

A na polskim forum MU huśtawka nastrojów, obecnie pojawiają się głosy, że zaoszczędzą ponad 100 mln euro :D Jest już sierpień, właściwie Stara Dama mogłaby sprowadzić jeszcze jednego gracza i skupić się na sprzedaży zbędnych zawodników.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2016, 11:51 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 11:51

aras pisze:Pjaca od biedy też może w ataku grać , za Dybale, ale to jest pomocnik a nie napastnik.
Chyba jednak nie do końca. Gra na lewym ataku w 433, ale mecze na szpicy oraz jako cofnięty też rozgrywał i łącznie uzbierałoby się ich z kilkanaście.
Bartek(Juventino) pisze:Nie wierzę, że MU zgodziło się na to, żeby w ten sposób się promować. Po pierwsze nie muszą, po drugie - sorry, ale czym się tu promować, że od miesiąca byli blisko świetnego piłkarza, który jest trochę takim ich wyrzutem sumienia, symbolem największego błędu ostatnich lat, a okazuje się, że to był tylko trolling? To się kupy nie trzyma.
United dostaje najwięcej kasy od Adidasa, ale podobno bierze się to z tego, że oni mają bardzo dużą dowolność w zarządzaniu ich marką.

Ta kampania z bla, bla, bla jest świetna. Z jednej strony najazd na gazety i januszy futbolu, a z drugiej Adidas, który sam robi jedno wielkie "blah".

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 11:53

CavAllano pisze:Nie wiem co ma z tego United. Pewnie nieco sobie o nich w Europie przypomna, bo prawda jest taka, ze ostatnio grali niejako w "drugiej" lidze i nikt ich nie bral na powaznie. Nie wydaje Ci sie zbyt oczywiste, ze Pogba i United pojawiaja sie w jednym spocie? Pisalem o tym ostatnio, ale jak na tak porabana akcje Adidasa to dziwne. Do tego to zdjecie Pogby, ktory smieje sie z tego smigajac na testy do Universal St. Przekonac nie moge, bo nikt nic nie wie, ale sytuacja jak w kalejdoskopie. ;)
Moim zdaniem negocjacje ogólnie trwają. Myślę, że jest blisko porozumienia, albo już zostało ono zawarte. W każdym razie przedłuża się, bo chcemy wcześniej zaklepać sobie zastępce. Uważam, że na 95% Pogba odejdzie do MU, na 2,5% zostanie u nas jeśli nagle wydarzy się coś nieoczekiwanego i 2,5%, że Real znajdzie kasę i włączy się w transakcje jakąś galaktyczną ofertą.

Mogę założyć się o whisky, że Pogba odejdzie w tym okienku. Jeśli przegram to wyślę na podany adres. Mam nadzieję, że przegram zakład.

-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:06

Wszyscy ekscytują się jak coś tam przebąkuje Di Marzio, Agresti czy inne nierzetelne źródło o transferze Pogby gdy od tygodni inne mniej znane źródło trąbi o pozostaniu Il Polpo w Juventusie.

Pogba zostaje - źródło Cabrini. Zapraszamy wszystkich z juventuz.com i vecchiasignora.com do śledzenia polskiej wersji calciomercato. :prochno:

Z Juventusem od 1997 roku.
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:08

Tak jeszcze tylko dodam od strony Manchesteru jak to wygląda.

Aktualnie wydali 80 mln + wysoki kontrakt dla Zlatana. W zeszłym sezonie bez LM, w tym sezonie bez LM. Oni właściwie nikogo wartościowego na sprzedaż nie mają. Ja rozumiem, że marka i liga angielska, ale 2 lata temu wyszli na -146 mln, bo niby była wielka przebudowa, która się totalnie nie powiodła. Ciekawe czy oni naprawdę mogą sobie pozwolić na wydanie 120 mln euro, bo na takim minusie też nigdy nie byli, a jednak brak sukcesów w Europie jest odczuwalny dla budżetu. Za to Real - tu bym się nie zdziwił.

wasky77

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:11

Urbi27 pisze:Tak jeszcze tylko dodam od strony Manchesteru jak to wygląda.

Aktualnie wydali 80 mln + wysoki kontrakt dla Zlatana. W zeszłym sezonie bez LM, w tym sezonie bez LM. Oni właściwie nikogo wartościowego na sprzedaż nie mają. Ja rozumiem, że marka i liga angielska, ale 2 lata temu wyszli na -146 mln, bo niby była wielka przebudowa, która się totalnie nie powiodła. Ciekawe czy oni naprawdę mogą sobie pozwolić na wydanie 120 mln euro, bo na takim minusie też nigdy nie byli, a jednak brak sukcesów w Europie jest odczuwalny dla budżetu. Za to Real - tu bym się nie zdziwił.

A do tego finansowe fair play musi być :bravo:

"Wąski czy ci się sufit na łeb nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?"
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:16

Bartek(Juventino) pisze:Mogę założyć się o whisky, że Pogba odejdzie w tym okienku. Jeśli przegram to wyślę na podany adres. Mam nadzieję, że przegram zakład.
Cały fame związany z pozostaniem Pogby w Juve spłynął na Cabriniego :roll:
Wchodzę.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:20

wasky77 pisze:A do tego finansowe fair play musi być :bravo:
Finansowe fair play to nie znaczy że kwoty transferów muszą się równoważyć, tylko przychody klubów ogólnie, wyniki, koszulki itp. Manchester United na swojej marce zarabia mnóstwo - więc mogą praktycznie co roku wydawać ile chcą.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:23

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Finansowe fair play to nie znaczy że kwoty transferów muszą się równoważyć, tylko przychody klubów ogólnie, wyniki, koszulki itp. Manchester United na swojej marce zarabia mnóstwo - więc mogą praktycznie co roku wydawać ile chcą.
Nie wydaje mi się aby mogli wydać ile chcą

Nawet największe kluby muszą się bilansować, dla nich też optymalnie byłoby awansować w tym roku do LM na bazie kadry którą teraz mają i za rok uderzyć po Pogbę i właściwie tylko po niego. Oczywiście nie siedzę w ich portfelu, tylko zwracam uwagę, że nawet w swojej największej świetności nie zamykali okienek tak niekorzystnie jak teraz.

wasky77

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:25

To żeś mnie osłabił :cry: myślałem że są jakieś limity zadłużenia przy FFP ten rynek piłkarski schodzi na psy...

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:31

wasky77 pisze:
To żeś mnie osłabił :cry: myślałem że są jakieś limity zadłużenia przy FFP ten rynek piłkarski schodzi na psy...
To jest tak że nie można kasy od sponsorów pchać w nieskończoność, kasa na transfery musi pochodzić z zysków klubu - Manchester United to zdaje się najpopularniejszy klub na świecie - więc oni nawet grając jak to powiedział CavAllano w drugiej lidze - biją nas na głowę zyskami.

Szczerze? Ja jestem przeciwnikiem FFP! Bo to nie spełnia roli, a tworzy jeszcze większe rozwarstwienia. No a Z Fair Play ma tyle wspólnego co ISIS z niesieniem miłości i pokoju.
Urbi27 pisze:Nie wydaje mi się aby mogli wydać ile chcą
W przenośni - Panie - Higuain też jest Latynosem z nieograniczonym budżetem - a jakieś granice konta ma.

wasky77

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:36

No pod tym względem finansowym to chyba NBA rozwiązała, ale z drugiej strony wydawać więcej niż się ma? A potem jak wyjść z tego no ale kluby z takiej półki mogą sobie pozwolić na takie ruchy jeszcze jak maja potężnych sponsorów albo szwejków.. Poprostu FIFA UEFA chciała by kontrolować każdy klub a to nie oto chodzi.

Dobrze że my na Igłę rozłożyliśmy to na dwie raty :prochno:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:43

wasky77 pisze:No pod tym względem finansowym to chyba NBA rozwiązała, ale z drugiej strony wydawać więcej niż się ma?
No FFP spełnia odwrotną rolę - a wydawanie więcej niż się ma stwarza szansę dla innych klubów - bo w obecnym stanie owe środowisko jest bardzo odizolowane.
wasky77 pisze:Dobrze że my na Igłę rozłożyliśmy to na dwie raty :prochno:
Szczerze? 1 rata Pipity? Lemina/Pereyra/Sturaro + Zaza. Dlaczego my odrzucamy póki co oferty za nich? - o ile takie są oczywiście - bo chcemy zarobić na nich jak najwięcej. Natomiast 2 rata przy pozostaniu Pogby z Higuainem - spłaci się już na wiosnę jakoś po awansie do 1/4 CL. Bo z Pogbą, Higuainem, Dybalą i Pjanicem - ten klub jest skazany na sukces!

Zablokowany