Mercato (Lato 2016)
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
http://www.transfermarkt.pl/serie-a/mar ... bewerb/IT1
W TOP-11 najdroższych graczy Serie A mieliśmy przed mercato aż 5 graczy. Z Pjanicem jest 6, a z Higuainem może być 7 :o
Higuain, Hamsik, Pjanic, Icardi, Nainggolan, Salah - tych brakowało nam przed mercato z TOP-11. Gdybym mógł sobie wybrać 2, wybrałbym właśnie Higuaina i Pjanica. Salaha w ogóle bym nie chciał. Icardi jest nam niepotrzebny, gdy mamy Higuaina. Hamsik raz że jest bucem, a dwa - zająłby miejsce Marchisio. Tylko Nainggolana chętnie bym przygarnął. Jeśli kupimy Pjanica i Higuaina, to naprawdę
W TOP-11 najdroższych graczy Serie A mieliśmy przed mercato aż 5 graczy. Z Pjanicem jest 6, a z Higuainem może być 7 :o
Higuain, Hamsik, Pjanic, Icardi, Nainggolan, Salah - tych brakowało nam przed mercato z TOP-11. Gdybym mógł sobie wybrać 2, wybrałbym właśnie Higuaina i Pjanica. Salaha w ogóle bym nie chciał. Icardi jest nam niepotrzebny, gdy mamy Higuaina. Hamsik raz że jest bucem, a dwa - zająłby miejsce Marchisio. Tylko Nainggolana chętnie bym przygarnął. Jeśli kupimy Pjanica i Higuaina, to naprawdę
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ja tak sobie jakoś od kilku tygodni już porównywałem tych piłkarzy w kontekście gry w Juventusie, ale też za bardzo się nad tym nie rozwodziłem bo Higuain w biało-czarnych barwach w czerwcu wydawał mi się sci-fi większym niż Cavani. W każdym razie również uważam, mimo tego, że mam słabośc do Urugwajczyka i uwielbiam gościa (:redface:), że Higuain jest lepszym wyborem - abstrahując oczywiście od kwoty, jaką trzeba by za napastników wyłożyć. Może odejście Ibry z Paryża coś zmieni, ale w ostatnim czasie Cavani jakby się troszkę pogubił. Oczywiście to nadal świetny snajper i z pewnością fakt, że nie grał na "9" też miał znaczenie, ale odnoszę wrażenie, że Cavani swój najlepszy czas ma już za sobą. W przeciwieństwie do Gonzalo bo całkiem prawdopodobne, że ten właśnie teraz przeżywa najlepsze lata swojej kariery. Po prostu jest w gazie i to widac po nim.Jelon pisze:Dla mnie Higuain > Cavani.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Ponoć jest blisko Chelsea. Poza tym mamy pilniejsze wydatki. Obrona jest ok. Ew mógłby przyjść za darmo jakiś średniak, żeby pełnić rolę szóstego.aras pisze:Koulibaly chce odejść z Napoli podobno. Moim zdaniem powinniśmy spróbować![]()
A potem tylko Nainggolan i Hamsik :rotfl:
- CzeczenCZN
- Juventino
Według DiMarzio wraz z Empoli, mamy wyciągnąć... z Romy Peredesa - Szalejemy za wszystkie czasy. 
- JBł
- Juventino
Na SJ opublikowana została krótka wypowiedź Ruganiego.
Daniele przyznaje, że noszenie koszulki Juventusu jest dla niego wielkim zaszczytem. Dodaje również, że wiele uczy się od BBC i dzięki współpracy z nimi (nauka) ma nadzieję na pierwszy skład w przyszłości jeśli będzie prezentował wystarczająco odpowiedni poziom.
Nie wierzę w jego sprzedaż. :hellyes:
----------------------------------------------------------
Jeszcze cd. wpisu Pogby , strasznie trudno jest wywnioskować o co tak naprawdę może chodzić. Wydaje mi się jednak, że te uśmiechy mają oznaczać po prostu ich wspólną bekę z tych wszystkich plotek. Uważam również, że decyzja jest już podjęta, w którą stronę... nie mam pojęcia
Daniele przyznaje, że noszenie koszulki Juventusu jest dla niego wielkim zaszczytem. Dodaje również, że wiele uczy się od BBC i dzięki współpracy z nimi (nauka) ma nadzieję na pierwszy skład w przyszłości jeśli będzie prezentował wystarczająco odpowiedni poziom.
Nie wierzę w jego sprzedaż. :hellyes:
----------------------------------------------------------
Jeszcze cd. wpisu Pogby , strasznie trudno jest wywnioskować o co tak naprawdę może chodzić. Wydaje mi się jednak, że te uśmiechy mają oznaczać po prostu ich wspólną bekę z tych wszystkich plotek. Uważam również, że decyzja jest już podjęta, w którą stronę... nie mam pojęcia
- mzm
- Dortmundczyk
Mimo wszystko nie chce mi się wierzyć, żeby Pogba w przypadku ewentualnego odejścia wrzucał jakieś zdjęcia z Raiolą z wspólnymi podśmiechujkami - podśmiechujkami tak naprawdę z fanów Juve. Jakby miał odchodzić, toby pewnie po prostu milczał, bo nie byłaby to dla niego zbyt wygodna sytuacja. Chociaż na jakimś zagranicznym forum trafiłem na teorię dot. tego zdjęcia, która też miałaby sens, że po prostu Francuz i Raiola są ze sobą bardzo blisko i podpis oznacza ni mniej, ni więcej, że "rozumieją się bez słów".
Był moment, że naprawdę sądziłem, że Francuz Was opuści, ale w tej chwili nie chce mi się w to wierzyć. Jestem w stanie sobie wyobrazić, że mógłby znaleźć argumenty za zmianą Juve na MU, ale nie byłyby to na pewno argumenty tak mocne, żeby iść z klubem na wojnę. Czyli - może i chciałbym zmienić klub, ale nic na siłę, piłka leży po Waszej stronie (Juve). A biorąc pod uwagę Wasze wzmocnienia, nie sądzę, żeby to wystarczyło do puszczenia Francuza. No sorry, dżentelmeńskie umowy, dżentelmeńskimi umowami, ale nie dajmy się zwariować. Wasi szefowie na pewno mają świadomość, że te pieniądze za Pogbę Wam nie uciekną, że za rok dostaniecie podobne oferty, czy to będzie parę milionów w tę, czy we w tę, to już przy takiej furze forsy bez większego znaczenia. Na pewno mają też świadomość, że zwykłe, stanowcze: "nie" powinno wystarczyć i że ani Pogba, ani Raiola dla Manchesteru jakichś awantur nie zaryzykują. Pogba u Was zostanie, wierzę! :hellyes:
Był moment, że naprawdę sądziłem, że Francuz Was opuści, ale w tej chwili nie chce mi się w to wierzyć. Jestem w stanie sobie wyobrazić, że mógłby znaleźć argumenty za zmianą Juve na MU, ale nie byłyby to na pewno argumenty tak mocne, żeby iść z klubem na wojnę. Czyli - może i chciałbym zmienić klub, ale nic na siłę, piłka leży po Waszej stronie (Juve). A biorąc pod uwagę Wasze wzmocnienia, nie sądzę, żeby to wystarczyło do puszczenia Francuza. No sorry, dżentelmeńskie umowy, dżentelmeńskimi umowami, ale nie dajmy się zwariować. Wasi szefowie na pewno mają świadomość, że te pieniądze za Pogbę Wam nie uciekną, że za rok dostaniecie podobne oferty, czy to będzie parę milionów w tę, czy we w tę, to już przy takiej furze forsy bez większego znaczenia. Na pewno mają też świadomość, że zwykłe, stanowcze: "nie" powinno wystarczyć i że ani Pogba, ani Raiola dla Manchesteru jakichś awantur nie zaryzykują. Pogba u Was zostanie, wierzę! :hellyes:
- prezes3c
- Juventino
Tak analizując ewentualny transfer Higuaina do Juve, zrobiłem mały research najlepszych "9" na świecie i tak:
nazwisko - wiek - bramki w karierze - wycena na transfermarkt
Suarez 29 lat - 226 goli - 90 mln
Aguero 28 lat - 199 goli - 60 mln
Igła 28 lat - 191 goli - 65 mln
Lewy 27 lat - 189 goli - 75 mln
Cavani 29 lat - 166 goli - 37 mln
Benzema 28 lat - 158 goli - 60 mln
Więc... statystyki wszystkich topowych "9" są bardzo zbliżone ale... Cavani i Benzema lekko odstają od reszty stawki (powtarzam lekko, no i Cavani 29 lat, rok starszy od Igły miej goli, Benz gorsze statystyki, gra w Realu, lepsze zarobki) Aguero jest świetny, ale różnie bywa z Jego zdrowiem, Lewy nie do wyjęcia moim zdaniem (niechęć do Serie A, gra również w dobrym klubie, a cena też przynajmniej 80-90 mln). Zostaje niemożliwy do pozyskania Suarez i Igła, któremu do Suareza brakuje 35 goli w karierze ale jest również rok młodszy więc, czemu powtórzywszy dobry sezon, jak ten ostatni, czy nie byłby wart tych 90 mln podobnie jak Suarez?
Staram się usprawiedliwić ten ewentualny transfer liczbami, gdyż patrząc na staty, Higuain to TOP przez duże T.
Juventus chcąc wreszcie uderzyć po LM musi mieć Topa w ataku a Higuain jest chyba Jedynym takowym możliwym do pozyskania zawodnikiem. Nawet płacąc te 90 mln. Wydaje mi się że dużo taniej nie można kupić topowej "9" na świecie.
nazwisko - wiek - bramki w karierze - wycena na transfermarkt
Suarez 29 lat - 226 goli - 90 mln
Aguero 28 lat - 199 goli - 60 mln
Igła 28 lat - 191 goli - 65 mln
Lewy 27 lat - 189 goli - 75 mln
Cavani 29 lat - 166 goli - 37 mln
Benzema 28 lat - 158 goli - 60 mln
Więc... statystyki wszystkich topowych "9" są bardzo zbliżone ale... Cavani i Benzema lekko odstają od reszty stawki (powtarzam lekko, no i Cavani 29 lat, rok starszy od Igły miej goli, Benz gorsze statystyki, gra w Realu, lepsze zarobki) Aguero jest świetny, ale różnie bywa z Jego zdrowiem, Lewy nie do wyjęcia moim zdaniem (niechęć do Serie A, gra również w dobrym klubie, a cena też przynajmniej 80-90 mln). Zostaje niemożliwy do pozyskania Suarez i Igła, któremu do Suareza brakuje 35 goli w karierze ale jest również rok młodszy więc, czemu powtórzywszy dobry sezon, jak ten ostatni, czy nie byłby wart tych 90 mln podobnie jak Suarez?
Staram się usprawiedliwić ten ewentualny transfer liczbami, gdyż patrząc na staty, Higuain to TOP przez duże T.
Juventus chcąc wreszcie uderzyć po LM musi mieć Topa w ataku a Higuain jest chyba Jedynym takowym możliwym do pozyskania zawodnikiem. Nawet płacąc te 90 mln. Wydaje mi się że dużo taniej nie można kupić topowej "9" na świecie.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Higuain, Benzema, Cavani, Suarez sa z rocznika 1987, Lewandowski i Aguero 1988 wiec nie wiem jak Ci wyszly te roznicw w wieku pilkarzy. Co do samego transferu argentynczyka urodzonego we Francji tonie rozumiem zarzutow w szczegolosci ze moglbyc Cavani. Wydaje ni sie ze wiele osob patrzy na Urusa przez pryzmat gry w Napoli. Cavani od lat jest pod forms, oczywiscie nie gra na 9 w PSG ale to nie ten pilkarz co za czasow w Serie A. Higuaon to zdecydowanie TOP pilkarz ze scislej czolowki z doswiadczeniem ktory z miejsca podnosi poziom ataku i jedyny ktory byl do wyciagniecia chociaz pewnie mies temu kazdemu z nas wydawalo sie to rowniez nierealne.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
I napisaleś bardzo dobrze.prezes3c pisze:Ponieważ nie patrzyłem rocznikowo tylko kto ile ma skończone.
Np. Cavani jest z tego samego roku co Igła ale urodził się w lutym a Higuain w grudniu, więc to praktycznie rok różnicy.
Igła ma 28 lat, Cavani już 29.
Patrząc rocznikowo to gość z 31.12.88 jest o rok starszy od gościa z 1.01.89 ;-)
Jaki u nas jest trend dziwny na forum, ze musimy usprawiedliwiać kupowanie takiego napastnika jak Higuain..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Cabrini_idol
- Juventino
SKY- Higuain może być już praktycznie uważany za zawodnika Juve . Pojawi się w Turynie w ciągu kilku następnych dni.

- Krzychu89
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Z ostatnich ploteczek LINK
Matuidi potencjalnym następcą Pogby - jeśli ten odejdzie z Juve. Wydaje się mało prawdopodobne...

:o
Matuidi potencjalnym następcą Pogby - jeśli ten odejdzie z Juve. Wydaje się mało prawdopodobne...
i jeszcze lepsze:As Paul Pogba is expected to leave, Juventus are interested in Blaise Matuidi who shares the same agent of Pogba, Mino Raiola.
CFC chce ApaczaChelsea are weighing up a move for Boca Juniors striker Carlos Tevez despite the player insistiing he will not be leaving Argentina this summer.

:o