Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
19redhof10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 23:39

Czyli jutro testy Pjacy i Benatii :)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 23:48

19redhof10 pisze:Czyli jutro testy Pjacy i Benatii :)
Testy medyczne Pjacy nie odbeda sie jutro. Mialy miec miejsce dzisiaj, ale pozostaly jeszcze jakies szczegoly i zostaly przelozone, choc nie wiemy na kiedy.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2016, 23:57

Stoke City ponoć, za The Guardian*, podniosło ofertę za Leminę do 15 mln funtów. Imho fajna kwota jak za niego, więc z nim rozbrat też jest możliwy.

* http://www.football-italia.net/87325/st ... mina-offer

Poza tym piszą, że za Zazę ofertę 25 mln € złożył Wolfsburg, ale Juve chce 30. Ponadto graczem zainteresowanie przejawia Swansea i jeszcze jeden zespół angielski, więc najprawdopodobniej to sam Simone zdecyduje, gdzie będzie chciał zagrać. Myślę, że 30 mln dla angielskich zespołów, z odpowiedniej półki - Swansea, West Ham, to nie żaden nieosiągalny hajs, więc raczej deal też ugramy.

Edit: Wielbiony przez sporą część forumowiczów Kante jest przedmiotem zaawansowanych rozmów między Chelsea a LCFC. Chyba Antek dostanie swego przecinaka po tym jak Ninja raczej zostanie w Romie. Jeśli faktycznie ma ta klauzulę to ciekawe czemu jeszcze nie jest klepnięty? Chyba też cisza w kwestii ewentualnego zainteresowania nim Juve. Ciekawe więc, kto ewentualnie przyjdzie w miejsce Leminy.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 00:10

Jeśli faktycznie Kante w CFC, to może to jakoś nam otwiera drogę do Matica? No niby chciał zostać w Londynie, ale w przypadku kupienia Kante, to jego sytuacja robi się mniej ciekawa. Z Kante w Chelsea to w ogóle dziwne, bo pisze się o 35 mln, czyli więcej niż klauzula. Gdzieś widziałem, że niby ta klauzula jest tylko dla klubów z LM, ale nie chce mi się w to wierzyć.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 00:14

Osgiliath pisze:Wielbiony przez sporą część forumowiczów Kante jest przedmiotem zaawansowanych rozmów między Chelsea a LCFC. Chyba Antek dostanie swego przecinaka po tym jak Ninja raczej zostanie w Romie. Jeśli faktycznie ma ta klauzulę to ciekawe czemu jeszcze nie jest klepnięty? Chyba też cisza w kwestii ewentualnego zainteresowania nim Juve. Ciekawe więc, kto ewentualnie przyjdzie w miejsce Leminy.
Jesli Chelsea wezmie Kante', to powinno nam to ulatwic pozyskanie Maticia, o ile faktycznie sie nim interesujemy.

- Sky - mamy na poniedzialek zaplanowane spotkanie z Gabigolem, jego agentem, ojcem i przedstawicielami Santosu.

- Di Marzio - z Pjaca wszystko w porzadku, dogrywamy jeszcze jakies szczegoly i kontaktowalismy sie dzisiaj z Dinamem. Naszym celem jest dogranie zawodnika do piatku/soboty. Wynika to pewnie z tego, ze chcemy go zabrac do Australii.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 01:17

Tego całego Gabigola w życiu nie widziałem w akcji, ale mimo tego doniesienia z nim związane bardziej mnie smucą niż radują. Tak jak pisałem przed kilkoma dniami, po sprzedaży duetu Morata-Zaza i zainkasowaniu naprawdę konkretnej sumki liczyłem na jakiegoś pewniaka w ich miejsce, na tapmadl - niech za przykład posłuży Cavani. Tymczasem nam świta pomysł uderzenia po jakiegoś dzieciaka z Brazylii, który dotychczas mierzył się z obrońcami niewiedzącymi co to jest taktyka. Mi się ten pomysł wybitnie nie podoba, zwłaszcza wiedząc, że brazylijski paszport u takich dzieciaków podbija cenę o dobre kilkadziesiąt procent i pamiętając choćby szum wokół Leandro Damiao i jego nieudany rozwój.

Dybala - Mandzukić, a w odwodzie Pjaca i Gabigol. Tym mamy straszyć europejskie defensywy i podobijać Stary Kontynent? :doh:

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 01:25

Pumi zluzuj poślady, zobaczysz że przyjdzie jeszcze jakiś kozak do ataku ;)

Dziwi mnie że tak bez bólu pozbylibyście się Leminy. Gość mimo tego że grał mało przez kontuzje, to pokazywał się z naprawdę dobrej strony. Poza tym kim byśmy go mieli zastąpić ?

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 01:32

A któż by Cię zadowolił? Sprawa wygląda tak, że TOPowy napastnik kosztuje fortunę. Griezmann, Lacazette, Lukaku, Alexis, Icardi - każdy z tych zawodników jest przynajmniej 2-3 levele niżej niż Ronaldo i Messi, a kosztować mogą 50 mln na start. Nasi wolą już zaryzykować te 20 mln na talent z Brazylii.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 02:01

A kto powiedzial, ze topowy napastnik do nas nie przyjdzie? Na forum utarlo sie przekonanie, ze Gabriel mialby byc glownym wzmocnieniem ataku, a nikt tak naprawde nie wie, jaki plan maja Marotta i Paratici. Dotychczasowe ruchy na mercato pokazuja wyraznie, ze chcemy wzmacniac sklad tym co najlepsze, wiec naturalnym nastepstwem wydaje sie proba pozyskania kogos z topu do formacji ofensywnej. W jakims celu Zaze chcemy poswiecic, a wystarczy na szybko policzyc, ile lacznie zyskamy na sprzedazach Simone wlasnie, Moraty i Pereyry. To kupa kasy. Ja jestem w grupie tych, ktorzy uwazaja, ze po kogos z absolutnego topu uderzymy i bedziemy gotowi zaplacic naprawde wiele, ale to tez jednoczesnie nie oznacza, ze taki zawodnik nas ostatecznie zasili. Klub bedacy wlascicielem karty tez przeciez musi byc otwarty na rozmowy i miec w zanadrzu jakiegos klasowego nastepce. Wazne, ze w koncu nie musimy sie pozbywac zawodnikow stanowiacych o sile zespolu, a rezerwowych i to za naprawde dobre pieniadze.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 02:43

No tak tylko teraz sytuacja wygląda tak, że jedna sprzedaż pokrywa się z kupnem, a przynajmniej na to wygląda.
Np sprzedajemy Zaze za te powiedzmy 25 mln i za to przychodzi Pjaca również za 25.
Za Morate dostaliśmy 30 mln, więc dołożyliśmy tam 2 mln i mamy Pjanica.
Teraz ma być te 18-20 mln za Pereyre, a chcemy tego Brazola za 20 mln. W chwili obecnej wszystko się pokrywa i fajnie to wygląda. Nasi chcieliby wykopać Hernanesa i Lemine "jeśli" za tego drugiego przyjdzie bardzo dobra oferta +20 mln. Stawiam w ciemno jak zawsze, że nasi mają pieniędzy na transfery między 30-50 mln niezależnej od sprzedaży.
Osobiście jestem fanem Griezmanna odkąd ten grał jeszcze w Sociedad, a klauzula jego odejścia to coś między 60-65 mln i fapuje na samą myśl o nim w koszulce Juve.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 03:52

Alexinhio-10 pisze:Dziwi mnie że tak bez bólu pozbylibyście się Leminy. Gość mimo tego że grał mało przez kontuzje, to pokazywał się z naprawdę dobrej strony. Poza tym kim byśmy go mieli zastąpić ?
Praktycznie od początku mercato wygląda na to, że szukamy defensywnego pomocnika (Mascherano, Kante, Matic). Oczywiście taką rolę może pełnić Marchisio, ale on jak wiadomo jest poważnie kontuzjowany. Ze słów Allegriego wynika, że najwyraźniej Lemina nie jest dostatecznie dobry w obronie abyśmy go widzieli w podstawie na tej pozycji, a do tego by się to sprowadzało grając 4312 z Pjaniciem za napastnikami.
pumex pisze:Tego całego Gabigola w życiu nie widziałem w akcji, ale mimo tego doniesienia z nim związane bardziej mnie smucą niż radują.
Zgadzam się z Tobą marudko w całej rozciągłości. Nie widzę sensu w sprowadzaniu dwóch młodych skrzydłowych za łączną kwotę 40-45 mln E. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy Chorwatem a Brazylijczykiem bez wahania postawiłbym na tego pierwszego. Ma już jakieś doświadczenie na arenie europejskiej, lepsze warunki fizyczne, bardziej wszechstronny i wydaje się po prostu lepszym piłkarzem. Latynos nie przekonuje mnie nawet na kompilacji, ale może to jeszcze kwestia wieku, sam nie wiem. Mam nadzieję, że to tylko zasłona dymna tak jak było przed transferem Alexa Sandro.
Gabigol za Zazę jako zmiennik Dybali, a Pjaca w miejsce Cuadrado? Nie trzyma mi się to kupy. Brazylijczyk przy zdrowym Argentyńczyku równie dobrze może pograć tyle co nic. Pjaca to nie ta charakterystyka i doświadczenie co Cuadrado, który bardzo dobrze sprawdza się jako ofensywny wahadłowy. Chorwat w całym swoim życiu zapewne tylko słyszał o takiej pozycji i tyle.
Myślę, że jakbyśmy chcieli opierać 433 na smarkach to nie puścilibyśmy Comana do Bayernu.

Obiecałem, że kiedyś napiszę jakie widzę alternatywy dla Cuadrado i teraz chyba nastał dobry moment na to:
- Bernardeschi. Zawodnik bardzo podobny do Kolumbijczyka pod względem stylu gry i warunków, tylko że lewonożny, ale nie przeszkadza mu to w grze na obu wahadłach. Na minus należy zaliczyć mu zbyt wygórowaną cenę oraz chwiejną formę. Plus za to, że jak jest w gazie to więcej myśli i widzi na boisku.
- Bruno Peres. Piłkarza Torino chyba każdy kojarzy. Jeden z najszybszych, jeśli nie najszybszy, zawodnik w Serie A oraz bardzo dobry drybler. Gra po obu stronach boiskach. Trochę jeździec bez głowy, no ale cóż... nie każdy nazywa się Alex Sandro albo Dani Alves. Mógłby stanowić dobrą alternatywę dla swoich rodaków oraz grać jako skrzydłowy.
- Sissoko. Moim zdaniem był bardzo fajnym kandydatem przed EURO, teraz Newcastle może za niego zbytnio windować cenę. W Anglii ustawiany głównie na prawym skrzydle, we Francji grał jako środkowy pomocnik, a zatem mógłby wypełnić też lukę po Pereyrze.
- Fabinho. Temat przenosin piłkarza Monaco zapewne zupełnie upadł po zakontraktowaniu Alvesa, ale należy o nim wspomnieć z kronikarskiego obowiązku. Bardziej prawy obrońca i b2b niż skrzydłowy więc przy Danim pewnie niewiele by pograł. Trochę zbyt defensywna charakterystyka na ten moment; biorąc pod uwagę przebieg mercato bardziej rozważałbym go jako kandydata na następcę Lichtsteinera.

Pjaca, czy tym bardziej Gabigol w ogóle nie przystają mi do tego grona. To po prostu napastnicy. Boczni lub ewentualnie cofnięci, ale nie skrzydłowi w dawnym znaczeniu tego słowa rozumiani.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 07:51

Ja daleki jestem od skrajnego pesymizmu choć przyznam, że i mnie chęć sprowadzenia młokosa z Brazylli za gruby hajs napawa przerażeniem ale...jak dotąd nigdy nasi decydenci takich ruchów nie robili więc skoro teraz robią to znaczy, że są bardzo pewni o słuszności swojego pomysłu.
Sam wierzę w to, że przyjdzie tzw. TOP do ataku bo wszelkie znaki na niebie wskazują, że pieniądze na ten cel są a zarząd czeka tylko na odpowiednią okazję. TOP nie musi przepracować całego okresu przygotowawczego ( przykład Teveza ) więc śpieszyć się nie musimy. Jak było wspomniane - jeden transfer w Europie uruchomi automatycznie okazje dlatego uzbrojmy się w cierpliwość. Marotta i Paratici mający w głowie chęć wygrania LM zdają sobie sprawę z tego, że dziećmi pokroju Pjaca - Gabigol nie rzucimy drużyn przeciwnych na kolana więc jestem pewny, że po cichu planują grubszy transfer. Mercato w sumie dopiero się rozpoczęło, po Euro czas na urlopy więc wszystko przed nami. Będę zawiedziony jak nie przyjdzie ktoś konkretny do ataku ale narzekał też nie będę jak w przeszłości.
A co do Leminy - jeżeli mielibyśmy marnować hajs na pomocnika defensywnego kosztem ataku to wolę aby został Lemina, który pokazał, że papiery na granie ma.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 08:39

Arbuzini pisze:
pumex pisze:Tego całego Gabigola w życiu nie widziałem w akcji, ale mimo tego doniesienia z nim związane bardziej mnie smucą niż radują.
Zgadzam się z Tobą marudko w całej rozciągłości. Nie widzę sensu w sprowadzaniu dwóch młodych skrzydłowych za łączną kwotę 40-45 mln E. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy Chorwatem a Brazylijczykiem bez wahania postawiłbym na tego pierwszego.
To wszystko jest raczej oczywiste i myślę, że Paratici doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Gdybym miał obstawiać, to strzelam:
Pjaca - :czytaj: Juventus i stopniowe wprowadzanie do składu,
Gabigol - :czytaj: Sassuolo i sprawdzenie czy uniesie Serie A.

Nie mówmy nic o Griezmanie!!!! Już wczoraj pisałem, że Marotta załatwia nam topa, o którym nikt nawet nie wspomina (vide casus Teveza) :spiteful: Dlatego ciiiiiiiii :stop:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 08:45

Jeśli Gabigol zostanie faktycznie sprowadzony za takie pieniądze to nie sądzę aby poszedł do Sassuolo. Za gruby hajs aby robić komuś prezenty.

Obrazek
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2016, 08:48

Profile Pjacy, Gabigola i Gabriela Jesusa:

Pjaca: http://www.goal.com/it/news/3785/genera ... ID=AR_RS_2

Gabigol: http://www.goal.com/it/news/3785/genera ... ID=HP_FT_4

Gabriel Jesus: http://www.goal.com/it/news/3785/genera ... ID=AR_RS_4

Niby Santos posiada 40% praw do Gabigola, Doyen 20, a sam zawodnik 40.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Zablokowany