Mercato (Lato 2016)
- Sorek21
- Juventino
Kod: Zaznacz cały
Leonardo Bonucci podjął rzekomo decyzję o swojej przyszłości.
W ostatnich dniach uznane włoskie i angielskie media informowały, że reprezentanta Włoch w swoim zespole widzi Pep Guardiola. W jego imieniu Manchester City złożył już Juventusowi dwie oferty za 29-latka, warte 45 i 60 milionów euro. Sam Guardiola nie ukrywa, że jest wielkim fanem talentu środkowego defensora mistrza Włoch, toteż nie dziwi determinacja związana z chęcią jego pozyskania.
Jak jednak informuje dziennik "Tuttosport", zwykle dobrze orientujący się w sprawach klubów z tego miasta, ani Bonucci, ani jego pracodawca nie są zainteresowani negocjacjami z "The Citizens" i zamiast tego przystąpią do rozmów wewnętrznych: w sprawie nowej umowy na lepszych warunkach finansowych.
- jakku1
- Juventino
Tak z ciekawosci zapytam, gdybyscie mieli do wyboru kogos z dwojki Sanchez-Reus, kogo byscie wybrali?

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Sanchez. Obaj są świetni, ale dla mnie Reus pod względem umiejętności piłkarskich jest odrobinę przereklamowany. Poza tym Sanchez zna już Serie A i jakieś tam pewnie podstawy włoskiego.jakku1 pisze:Tak z ciekawosci zapytam, gdybyscie mieli do wyboru kogos z dwojki Sanchez-Reus, kogo byscie wybrali?
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Momblano wrzucił takie infoOsgiliath pisze:Jakku, że niby skłaniamy się ku Reusowi? :shock: :facepalm2: chyba, że to podpucha :lol:jakku1 pisze:Tak z ciekawosci zapytam, gdybyscie mieli do wyboru kogos z dwojki Sanchez-Reus, kogo byscie wybrali?

Jest bajzel

Ja też wybrałbym chillijczyka, ale Reus wiele gorszy nie jest. Z perspektywy wieku, pewnie byłby lepszym zakupem (spore umiejętności, spory margines rozwoju).
- Osgiliath
- Juventino
Słowaka też bym brał, ale że to jest De Laurentis to nawet pchając tam Pereyrę nie będziemy mogli liczyć na jakąś uczciwą kwotę, bo i kibice neapolitanczyków by dziadka zjedli, że puszcza Hamsika do nas.Mehehehe pisze:Momblano wrzucił takie infoOsgiliath pisze:Jakku, że niby skłaniamy się ku Reusowi? :shock: :facepalm2: chyba, że to podpucha :lol:jakku1 pisze:Tak z ciekawosci zapytam, gdybyscie mieli do wyboru kogos z dwojki Sanchez-Reus, kogo byscie wybrali?
Poza tym jest jeszcze plota, o zainteresowaniu Hamsikiem. W oby sytuacjach kwota to ok 40 baniek. Słowaka brałbym, ale za uczciwą ofertę uznaję 3/4 tej kwoty
![]()
Jest bajzel
Ja też wybrałbym chillijczyka, ale Reus wiele gorszy nie jest. Z perspektywy wieku, pewnie byłby lepszym zakupem (spore umiejętności, spory margines rozwoju).
Wiadomo, że Sanchez > Reus, bo ten drugi również jest piłkarsko bardzo dobry, ale tylko wtedy, kiedy nie jest kontuzjowany, a to zdarza mu się często. Liczę, że Beppe nie zrazi się odmowa AFC i będzie dalej coś kombinował.
- Cabrini_idol
- Juventino
Miałem chwilkę dzisiaj i także czytałem, że bardzo interesujemy się Reusem i od jakiegoś czasu ślinimy się do niego. Ale dopiero niedawno komuś udało się dojść do tego info. Nie wkleję źródła bo nie chce mi się szukać, ale na VS dosyć sporo hałasu jest.

- PlanetJuve
- Juventino
Jak to przecież między nimi jest niecały rok różnicy...Mehehehe pisze:
Już widzę jak BVB sprzedaję Reusa po tym jak puścili Mikego, Gungo i Hummelsa

- Vincitore
- Juventino
Panowie dajcie spokój, w bajki mitomana Momblano nie uwierzyłby nawet 6-letni kuzyn mojej dziewczyny. Przypominam, że Reus w Borussi kasuje 8 baniek rocznie i to chyba kończy wszelkie spekulacje i wyjaśnia, dlaczego on tam jeszcze siedzi. W ogóle skąd on bierze takie żałosne kwoty za niego i Hamsika? Marek miałby kosztować 40 mln, Reus o 5 więcej.
No i Borussia wypuszczająca Hummelsa, Gundogana, Mkhitaryana i Reusa w jednym okienku, to jak my odpalający Bonucciego, Marchisio, Pogbę i Pjanicia.
No i Borussia wypuszczająca Hummelsa, Gundogana, Mkhitaryana i Reusa w jednym okienku, to jak my odpalający Bonucciego, Marchisio, Pogbę i Pjanicia.
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2016, 22:54 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Chodzi o to, że Reus nie jest idiotą i widzi jak działa BVB, która sprzedaje trzon drużyny. Osobiście wydaje mi się, że chłopak chce coś wygrać, bo jak na razie z tego co wiem nie podniósł żadnego pucharu w Dortmundzie.

- PlanetJuve
- Juventino
2X ZDOBYWCA SUPERPUCHARU NIEMIECCabrini_idol pisze:Chodzi o to, że Reus nie jest idiotą i widzi jak działa BVB, która sprzedaje trzon drużyny. Osobiście wydaje mi się, że chłopak chce coś wygrać, bo jak na razie z tego co wiem nie podniósł żadnego pucharu w Dortmundzie.

Trochę naprawdę martwi, że nadal nie mamy pewnego kandydata do ataku tylko dalej sondujemy poszczególne kandydatury. Chyba, że wyjdzie niedługo jakaś bomba.
Pjaca kolejny dzień się będzie zastanawiał :doh:
Teraz jeszcze pisze się o Depayu.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 209 razy
Bez dwóch zdań - Sanchez, który jest moim pragnieniem w Juve od czasów gry w Udinese. Nie wierzę w niego ale zadowoliłbym się Cavanim
Ja jakoś tym razem jestem spokojny o to mercato...Marotta pociśnie nam nazwisko, że nam kopary opadną i wspomnienie o Moracie w Juve stanie się niesmacznym żartem :czytaj:

Ja jakoś tym razem jestem spokojny o to mercato...Marotta pociśnie nam nazwisko, że nam kopary opadną i wspomnienie o Moracie w Juve stanie się niesmacznym żartem :czytaj:

- jakku1
- Juventino
Ale na rękę? Bo wydaje mi sie, ze to jest jego płaca brutto.Vincitore pisze:Panowie dajcie spokój, w bajki mitomana Momblano nie uwierzyłby nawet 6-letni kuzyn mojej dziewczyny. Przypominam, że Reus w Borussi kasuje 8 baniek rocznie i to chyba kończy wszelkie spekulacje i wyjaśnia, dlaczego on tam jeszcze siedzi.
Dziwne by bylo, gdyby Borussia, klub ktory ma duzo mniejsze obroty od naszych, placila Reusowi taka kase, tworzac jakis niesamowity komin płacowy (bo nie moga wydawac na pensje wiecej niz my, majac sporo mniejszy budzet). U nas najwiecej ma Pogba. I jest to okolo 5.5m euro na reke (11 brutto).
Momblano nie jest takim mitomanem, jak sie niektorym wydaje. To on pierwszy puscil cynk o Asamoahu i Isli. I o Lealim.
PS. Pjaca coraz blizej.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113