Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 21:57

Kod: Zaznacz cały

Leonardo Bonucci podjął rzekomo decyzję o swojej przyszłości.
W ostatnich dniach uznane włoskie i angielskie media informowały, że reprezentanta Włoch w swoim zespole widzi Pep Guardiola. W jego imieniu Manchester City złożył już Juventusowi dwie oferty za 29-latka, warte 45 i 60 milionów euro. Sam Guardiola nie ukrywa, że jest wielkim fanem talentu środkowego defensora mistrza Włoch, toteż nie dziwi determinacja związana z chęcią jego pozyskania. 

Jak jednak informuje dziennik "Tuttosport", zwykle dobrze orientujący się w sprawach klubów z tego miasta, ani Bonucci, ani jego pracodawca nie są zainteresowani negocjacjami z "The Citizens" i zamiast tego przystąpią do rozmów wewnętrznych: w sprawie nowej umowy na lepszych warunkach finansowych.
Tyle w temacie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 22:33

Tak z ciekawosci zapytam, gdybyscie mieli do wyboru kogos z dwojki Sanchez-Reus, kogo byscie wybrali?

:D

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 22:37

jakku1 pisze:Tak z ciekawosci zapytam, gdybyscie mieli do wyboru kogos z dwojki Sanchez-Reus, kogo byscie wybrali?

Jakku, że niby skłaniamy się ku Reusowi? :shock: :facepalm2: chyba, że to podpucha :lol:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 22:39

jakku1 pisze:Tak z ciekawosci zapytam, gdybyscie mieli do wyboru kogos z dwojki Sanchez-Reus, kogo byscie wybrali?

Sanchez. Obaj są świetni, ale dla mnie Reus pod względem umiejętności piłkarskich jest odrobinę przereklamowany. Poza tym Sanchez zna już Serie A i jakieś tam pewnie podstawy włoskiego.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 22:42

Osgiliath pisze:

Jakku, że niby skłaniamy się ku Reusowi? :shock: :facepalm2: chyba, że to podpucha :lol:
Momblano wrzucił takie info ;) Poza tym jest jeszcze plota, o zainteresowaniu Hamsikiem. W oby sytuacjach kwota to ok 40 baniek. Słowaka brałbym, ale za uczciwą ofertę uznaję 3/4 tej kwoty ;)

Jest bajzel :prochno:

Ja też wybrałbym chillijczyka, ale Reus wiele gorszy nie jest. Z perspektywy wieku, pewnie byłby lepszym zakupem (spore umiejętności, spory margines rozwoju).

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 22:47

Mehehehe pisze:
Osgiliath pisze:

Momblano wrzucił takie info ;) Poza tym jest jeszcze plota, o zainteresowaniu Hamsikiem. W oby sytuacjach kwota to ok 40 baniek. Słowaka brałbym, ale za uczciwą ofertę uznaję 3/4 tej kwoty ;)

Jest bajzel :prochno:

Ja też wybrałbym chillijczyka, ale Reus wiele gorszy nie jest. Z perspektywy wieku, pewnie byłby lepszym zakupem (spore umiejętności, spory margines rozwoju).
Słowaka też bym brał, ale że to jest De Laurentis to nawet pchając tam Pereyrę nie będziemy mogli liczyć na jakąś uczciwą kwotę, bo i kibice neapolitanczyków by dziadka zjedli, że puszcza Hamsika do nas.

Wiadomo, że Sanchez > Reus, bo ten drugi również jest piłkarsko bardzo dobry, ale tylko wtedy, kiedy nie jest kontuzjowany, a to zdarza mu się często. Liczę, że Beppe nie zrazi się odmowa AFC i będzie dalej coś kombinował.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 22:48

Miałem chwilkę dzisiaj i także czytałem, że bardzo interesujemy się Reusem i od jakiegoś czasu ślinimy się do niego. Ale dopiero niedawno komuś udało się dojść do tego info. Nie wkleję źródła bo nie chce mi się szukać, ale na VS dosyć sporo hałasu jest.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 22:50

Mehehehe pisze:

Jak to przecież między nimi jest niecały rok różnicy...
Już widzę jak BVB sprzedaję Reusa po tym jak puścili Mikego, Gungo i Hummelsa :ahsisi:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 22:52

Panowie dajcie spokój, w bajki mitomana Momblano nie uwierzyłby nawet 6-letni kuzyn mojej dziewczyny. Przypominam, że Reus w Borussi kasuje 8 baniek rocznie i to chyba kończy wszelkie spekulacje i wyjaśnia, dlaczego on tam jeszcze siedzi. W ogóle skąd on bierze takie żałosne kwoty za niego i Hamsika? Marek miałby kosztować 40 mln, Reus o 5 więcej.

No i Borussia wypuszczająca Hummelsa, Gundogana, Mkhitaryana i Reusa w jednym okienku, to jak my odpalający Bonucciego, Marchisio, Pogbę i Pjanicia.
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2016, 22:54 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 22:53

Chodzi o to, że Reus nie jest idiotą i widzi jak działa BVB, która sprzedaje trzon drużyny. Osobiście wydaje mi się, że chłopak chce coś wygrać, bo jak na razie z tego co wiem nie podniósł żadnego pucharu w Dortmundzie.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 22:54

Reus jest swietny, ale chlopak z taka podatnoscia na kontuzje? :stop: Z powodu problemow ze zdrowiem wypadl z gry na kolejnym duzym turnieju. Sanchez albo Cavani.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 23:04

Cabrini_idol pisze:Chodzi o to, że Reus nie jest idiotą i widzi jak działa BVB, która sprzedaje trzon drużyny. Osobiście wydaje mi się, że chłopak chce coś wygrać, bo jak na razie z tego co wiem nie podniósł żadnego pucharu w Dortmundzie.
2X ZDOBYWCA SUPERPUCHARU NIEMIEC ;)

Trochę naprawdę martwi, że nadal nie mamy pewnego kandydata do ataku tylko dalej sondujemy poszczególne kandydatury. Chyba, że wyjdzie niedługo jakaś bomba.
Pjaca kolejny dzień się będzie zastanawiał :doh:
Teraz jeszcze pisze się o Depayu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 23:28

Bez dwóch zdań - Sanchez, który jest moim pragnieniem w Juve od czasów gry w Udinese. Nie wierzę w niego ale zadowoliłbym się Cavanim :prochno:

Ja jakoś tym razem jestem spokojny o to mercato...Marotta pociśnie nam nazwisko, że nam kopary opadną i wspomnienie o Moracie w Juve stanie się niesmacznym żartem :czytaj:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 23:33

Vincitore pisze:Panowie dajcie spokój, w bajki mitomana Momblano nie uwierzyłby nawet 6-letni kuzyn mojej dziewczyny. Przypominam, że Reus w Borussi kasuje 8 baniek rocznie i to chyba kończy wszelkie spekulacje i wyjaśnia, dlaczego on tam jeszcze siedzi.
Ale na rękę? Bo wydaje mi sie, ze to jest jego płaca brutto.

Dziwne by bylo, gdyby Borussia, klub ktory ma duzo mniejsze obroty od naszych, placila Reusowi taka kase, tworzac jakis niesamowity komin płacowy (bo nie moga wydawac na pensje wiecej niz my, majac sporo mniejszy budzet). U nas najwiecej ma Pogba. I jest to okolo 5.5m euro na reke (11 brutto).

Momblano nie jest takim mitomanem, jak sie niektorym wydaje. To on pierwszy puscil cynk o Asamoahu i Isli. I o Lealim.

PS. Pjaca coraz blizej.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 23:44

Reus jest świetny, bez dwóch zdań. Ale..... Czy gościu by do nas pasował? W sensie, gdzie byśmy nim grali w 3-5-2?

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Zablokowany