Mercato (Lato 2016)
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ja nie kumam krytyków Benatii bo koleś na swojej pozycji wymiata.
Ja nie kumam też tego bólu, że Berardi może trafić do interu. No niech idzie, mi on spływa bo stare porzekadło brzmi, że Juventusowi się nie odmawia. Większość zawodników słysząc słowo Juve, przypełzłoby tutaj, większość zawodników mając do wyboru Juve-inter, tych drugich olałaby ciepłym moczem a do nas przybiegłaby w podskokach...nawet Icardi gdyby miał taka możliwość. Ten wafel już nie pierwszy raz odmawia Juve, dla niego tutaj miejsca nie ma i ja osobiście jestem przekonany, że on do Juve nie trafi...za rok już to będzie nieaktualne bo zarząd daruje sobie wieczny talent, który w zaściankowej drużynie rozmieni się na drobne. Dajcie już spokój z tym Berardim.
A najśmieśniejsze w tym wszystkim jest to, że płaczecie za Berardim a krytykujecie transfer Benatii...Berardi jest zwykłym przeciętniakiem, Benatia jest mistrzem na swoje pozycji.
Ja nie kumam też tego bólu, że Berardi może trafić do interu. No niech idzie, mi on spływa bo stare porzekadło brzmi, że Juventusowi się nie odmawia. Większość zawodników słysząc słowo Juve, przypełzłoby tutaj, większość zawodników mając do wyboru Juve-inter, tych drugich olałaby ciepłym moczem a do nas przybiegłaby w podskokach...nawet Icardi gdyby miał taka możliwość. Ten wafel już nie pierwszy raz odmawia Juve, dla niego tutaj miejsca nie ma i ja osobiście jestem przekonany, że on do Juve nie trafi...za rok już to będzie nieaktualne bo zarząd daruje sobie wieczny talent, który w zaściankowej drużynie rozmieni się na drobne. Dajcie już spokój z tym Berardim.
A najśmieśniejsze w tym wszystkim jest to, że płaczecie za Berardim a krytykujecie transfer Benatii...Berardi jest zwykłym przeciętniakiem, Benatia jest mistrzem na swoje pozycji.

- Robaku
- Juventino
Alessandro ty tak ostatnio mocno emocjonalnie jedziesz.
Niepotrzebnie.
Benatia był mistrzem, z tym nie można polemizować. Chłopak naprawdę dwa lata temu wyglądał wspaniale. Ale powiedzmy sobie szczerze, dwa lata w Bayernie zmarnował. Kontuzje zjadły mu progres. I teraz jest duzą niewiadomą. Może byc jak Jove - oby nie, tzn. wejdzie coś tam pogra, do czasu aż w 30 minucie odniesie kontuzje i nie zagra przez następne 25 dni albo po powrocie do Włoch wróci do swojej dawnej dyspozycji fizycznej i zdrowotnej.
I jeszcze jedna sprawa - chlopaka nie będzie imo w najważniejszej częsci sezonu tj. styczeń/luty.
Niepotrzebnie.
Benatia był mistrzem, z tym nie można polemizować. Chłopak naprawdę dwa lata temu wyglądał wspaniale. Ale powiedzmy sobie szczerze, dwa lata w Bayernie zmarnował. Kontuzje zjadły mu progres. I teraz jest duzą niewiadomą. Może byc jak Jove - oby nie, tzn. wejdzie coś tam pogra, do czasu aż w 30 minucie odniesie kontuzje i nie zagra przez następne 25 dni albo po powrocie do Włoch wróci do swojej dawnej dyspozycji fizycznej i zdrowotnej.
I jeszcze jedna sprawa - chlopaka nie będzie imo w najważniejszej częsci sezonu tj. styczeń/luty.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
A czasem Maroko nie zostało wykluczone z turnieju?Robaku pisze:Alessandro ty tak ostatnio mocno emocjonalnie jedziesz.
Niepotrzebnie.
Benatia optymalny transfer, tym bardziej że kilka sezonów temu przychodziły takie tuzy jak Peluso czy Rinaudo

Ciekawe jakim napastnikiem nas zaskoczą działacze.
- MRN
- Juventino
Nie tyle mi chodzi Robaku o Benatie co wzdychanie do Berardiego. A co do Benatii, analogiczną sytuacje mieliśmy w zeszłym roku z Draxlerem. Był trapiony przez kontuzje, miał zmarnowany sezon ale większość uważała, że chłop mimo tego wart jest dużych pieniędzy. Benatia w Romie jeżeli mnie pamięć nie myli nie był specjalnie męczony przez kontuzje i grał wybornie.
Kiedy ja napisałem, że De Sciglio byłby dobrym transferem to omal mnie nie zjedli
No i nie przesadzaj, dawno już nie podchodziłem do tematu na forum emocjonalnie ale pamiętam, że sam krytykowałem zarząd za transfery co później z podkulonym ogonem odszczekałem i należał mi się kop...teraz próbuję przyhamować tych, którzy powielają moje błędy
Kiedy ja napisałem, że De Sciglio byłby dobrym transferem to omal mnie nie zjedli

No i nie przesadzaj, dawno już nie podchodziłem do tematu na forum emocjonalnie ale pamiętam, że sam krytykowałem zarząd za transfery co później z podkulonym ogonem odszczekałem i należał mi się kop...teraz próbuję przyhamować tych, którzy powielają moje błędy

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mysle, ze tu nikt tak naprawde nie ma watpliwosci co do jakosci prezentowanej przez Benatie. Obawiamy sie jedynie o stan jego zdrowia. Problemy zaczely sie na powaznie po transferze do Bayernu, a zapewne pamietacie, jakie klopoty z urazami mial w tym sezonie zespol z Niemiec. Byc moze ma to zwiazek z niewlasciwym przygotowaniem fizycznym. Pilkarsko to przekocur, dobry jak na obronce wiek, za czasow Romy rzadzil i dzielil na miare naszego BBC. Na pewno nie zapomnial, jak sie gra w pilke i zdrowy bylby swietnym uzupelnieniem lawki.
- MRN
- Juventino
W Bayernie praktycznie cała drużyna ma mniejsze lub większe problemy zdrowotne, to prawdopodobnie kwestia przygotowania fizycznego ja słusznie zauważyłeś. Rugani to melodia mimo wszystko przyszłości, Benatia to zawodnik gotowy do tego by podnieść jakość w LM już teraz. Takich transferów potrzebujemy właśnie, kozaków, którzy gotowi są do walki o najwyższe cele a Benatia takim jest.
Jeszcze przecinak do pomocy i napastnik z górnej półki a nasze marzenia nabiorą bardzo realnych kształtów
Jeszcze przecinak do pomocy i napastnik z górnej półki a nasze marzenia nabiorą bardzo realnych kształtów

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
BR: ?
OP: D.Alves
OŚ: Benatia
DPŚ: ?
PŚ: Pjanic
N: ?
Mamy jeszcze 3 wakaty. Najważniejszy jest ten napastnik, żeby go klepnąć jak najszybciej, aby mógł przepracować z drużyną cały okres przygotowawczy. Trzeci bramkarz może zostać ściągnięty nawet w ostatni dzień okienka, a dobry DPŚ byłby wisienką na torcie, bo nie jest aż tak niezbędny jak czwarty napastnik do Dybali, Madzukica i Zazy.
OP: D.Alves
OŚ: Benatia
DPŚ: ?
PŚ: Pjanic
N: ?
Mamy jeszcze 3 wakaty. Najważniejszy jest ten napastnik, żeby go klepnąć jak najszybciej, aby mógł przepracować z drużyną cały okres przygotowawczy. Trzeci bramkarz może zostać ściągnięty nawet w ostatni dzień okienka, a dobry DPŚ byłby wisienką na torcie, bo nie jest aż tak niezbędny jak czwarty napastnik do Dybali, Madzukica i Zazy.
- Wojtek
- Juventino
- Robaku
- Juventino
ee tam cholera wie, bo podobno jego ojciec przyznał, że pojawiła się oferta z Evertonu. Prawda jest taka pójdzie gdzie dostanie duzy hajs i szanse na gre. Na pewno chce odejsc z Rosji i to nieuniknione.Poprostu pisze:Witsel podobno blisko Napoli.Robaku pisze:Czuje, że w DPS będzie albo Witsel albo Kante.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tez nie mam watpliwosci co do tego, ze opusci Zenit. Kase mozemy mu zagwarantowac, ale trzeba sobie powiedziec wprost, ze u nas pelnilby role zmiennika, kogos do rotacji. Pytanie, czy go to zadowoli. Z jednej strony proba pozyskania Witsela i obnizenia ceny karta Pereyry, z drugiej zas podchody pod Kante' i kuszenie Anglikow Lemina. Obie opcje brzmia wiarygodnie, a w przypadku Leminy wiemy nie od dzis, ze Ranieri bardzo chcialby go u siebie.Robaku pisze:Prawda jest taka pójdzie gdzie dostanie duzy hajs i szanse na gre. Na pewno chce odejsc z Rosji i to nieuniknione.
- juvemaroko
- Juventino
Maroko zakwalifikowalo i zagra w PNA i Benatia jest waznym elementem dla nowego trenera Hervé Leonard. Ostatnio Mehdi nie zagral z powodu kontuzji.Mati1990 pisze:A czasem Maroko nie zostało wykluczone z turnieju?Robaku pisze:Alessandro ty tak ostatnio mocno emocjonalnie jedziesz.
Niepotrzebnie.
Benatia optymalny transfer, tym bardziej że kilka sezonów temu przychodziły takie tuzy jak Peluso czy Rinaudo![]()
Ciekawe jakim napastnikiem nas zaskoczą działacze.
Benatia bylby dobrym uzupelnienia BBC szczegolnie jesli chcemy zagrac do konca na 3 frontach.
- Mateuszello
- Juventino
Mysle, ze skoro Kante ma klauzule 20 mln £ i jestesmy nim zainteresowani to juz bysmy go mieli. Zaakceptowalibysmy od razu oferte Ranierego za Lemine (o ile faktycznie Lisy dawaly 20 mln €) i wyszlibysmy prawie na zero.
Ciekawe co tym razem stanie z Isla i De Ceglie.
Pamietacie Gabriela Appelta? Jakis czas temu wykupilo go hiszpanske Luganes, w ktorym do konca minionego juz sezonu byl wypozyczony.
Albo co z tymi mlodymi z Boca z Vadala na czele, ktorego my z kolei wypozyczylismy? Bylo jeszcze kilku, ale nie wiem czy dostalismy jakies przywileje na przyszlosc czy jak z Vadala sciagnelismy ich do Primavery.
Pamietacie Gabriela Appelta? Jakis czas temu wykupilo go hiszpanske Luganes, w ktorym do konca minionego juz sezonu byl wypozyczony.
Albo co z tymi mlodymi z Boca z Vadala na czele, ktorego my z kolei wypozyczylismy? Bylo jeszcze kilku, ale nie wiem czy dostalismy jakies przywileje na przyszlosc czy jak z Vadala sciagnelismy ich do Primavery.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Robaku
- Juventino
Od końca.Mateuszello pisze:Mysle, ze skoro Kante ma klauzule 20 mln £ i jestesmy nim zainteresowani to juz bysmy go mieli. Zaakceptowalibysmy od razu oferte Ranierego za Lemine (o ile faktycznie Lisy dawaly 20 mln €) i wyszlibysmy prawie na zero.
Vadala w naszej primce, ale raczej nie przekonuje.
Mówiło się, że Juve jak i INter idą po Rodrigo Betancoura ( z tym, że Juve ma przywilej) ,ale ostatnio informacje ucichły.
O Appelcie była mowa. Co ważne Luganes będzie grało w Primiera.
Co do Kante i Leminy, 100 % racji, z tą różnicą, że Kante ma podobno 25 mln euro klauzulę, a podobno Ranieri dawał nam 20 baniek za Leminę, może chcemy dociągnąć do wymiany zawodników, a może do czegoś już doszlo, ale przez Euro nikt tego nie potwierdza, albo w ogóle się Francuzem nie interesujemy.
Dobra jak zwykle newsy pod koniec dnia
Roma podobno będzie naciskała w sprawie Ruganiego.
Juve i Milan idą po Pjacę pomimo zainteresowania ze strony Interu, BVB i Liverpoolu - donosi SkySport.