Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 18:34

No, czyli jak widać "Świeckiej Tradycji" musi stać się zadość ;) Jak zawsze kolejny napastnik, na ławkę zimą. 32 wciąż czeka wolne - no bo to tak naprawdę, zajęty numer przez Matriego - tak jak 21 czy 10. Chodzi tylko o to że on wyskakuje na "gościnne występy" nie wiem jak wy, ale ja ogromną sympatią go darzę, jako człowieka, jako piłkarza. Tak zupełnie na poważnie, chyba on byłby najrozsądniejszym wyborem - o ile oczywiście by chciał. Zastanówmy się na trzeźwo: zna szatnie, zna zawodników, zna Maxa - jestem na tak! Jeżeli Alessandro się zgodzi :ok:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 18:36

Matri na pewno się zgodzi, pytanie tylko czy Lazio się zgodzi.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 18:38

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Zastanówmy się na trzeźwo: zna szatnie, zna zawodników, zna Maxa - jestem na tak!
Faktycznie może nie jestem do końca trzeźwy i o czymś zapominam, ale skąd on zna Maxa?

Edit: dobra, pamięć mi wróciła. Zwracam honor. ;)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 18:41

Ouh_yeah, Własnie o to chodzi. Według mnie - nie ma szans na deal z Lazialami, tam Matri jest zbyt ważny, przecież nie bedą grali Klose.
Trzeba zacząć szukac, kryteria są jasne:
a) nie za bardzo drogi,
b) może siedzieć na ławce i nie marudzić,
c) Włoch,
d) w kwiecie wieku - to nie czas na inwetycje w młodzież,

Sorry, ale po obecnej akcji z Hernanesem, nie zdziwie się jesli będzie to Palacio, bo:
a) Inter przejał Edera,
b) robimy ostatnio głupie deale z Interem,
c) Matri imo jest nie do wyjęcia mimo wszystko zbyt ważna persona w Lazio,
Inna opcja:
- Pazzini, już kiedyś było zainteresowanie chłopakiem lub DiNatale :)

Zal trochę, żesmy nie pogadali z Milanem o Egipcjaninie. Ale kto wiedział.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 18:50

Robaku pisze:Inna opcja:

Zal trochę, żesmy nie pogadali z Milanem o Egipcjaninie. Ale kto wiedział.
:think: Hmmm... Skoro Sugerujesz napastnika innego niż typowa "9" - hmm to może Lavezzi ;) w takim razie... :co?: Można by w tej sytuacji zawalczyć o niego... No nie wiem, nie wiem.
Doświadczony w CL, tyle że kontrakt wysoki by chciał.
Byłem na Tak dla tego transferu, potem na Nie, teraz - sam nie wiem :co?:

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 19:11

podobno dogadaliśmy się z Empoli i latem Saponara zawita na Juventus Stadium. :dance:
co sądzicie o tym zawodniku. Skoro on, to Gundogan raczej nie...

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 19:33

Jeszcze przychodzą mi dwa nazwiska,ale podobnie nierealne.
Balo
Cassano.
Wiadomo, że FabioQ idzie do Sampy, oddali Edera, ale Montella całkiem nieźle odbudował Cassano.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 19:36

ozi(Forza_Juve) pisze:podobno dogadaliśmy się z Empoli i latem Saponara zawita na Juventus Stadium. :dance:
co sądzicie o tym zawodniku. Skoro on, to Gundogan raczej nie...
No ale co Ty porównujesz? To tak jak powiedzieć skoro Benatia, to już nie Fabinho? Saponara to OP, Gundogan to ŚP - regista, owszem mogący grać na trequ niby, ale jego zadania to głównie środek pola. Zresztą nie wiadomo co będzie z Asamoahem. Sądzę że Saponara oznacza pożegnanie się z Hernanesem latem. Saponara to na pewno Włoch(sic!) z dużym potencjałem, robiący ciągłe postępy, ma świetny przegląd pola, możliwe że w większym klubie zrobi karierę ;)
Pytanie czy do 1 składu czy ławkę? Ja sądzę że to drugie i taktyka z trequartistą za plecami napastników będzie naszym 2(?) ustawieniem. Więc skoro on na ławkę, rodzi się pytanie - czy zostajemy przy 352?? Chociaż jaka taktyka, też będzie zależało od niego samego :whistle:

BTW: Skoro mówimy o Trequartiście już - chce Alexa Teixeire :C

Do Redakcji? Dlaczego nazwiska piłkarzy, podkreśla mi na czerwono, a skoczków narciarskich nie? :mad2:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 19:41

Na SJ pojawiło się info, że w lecie Bayern będzie chciał Khedire za 15mln.

Ja bym go za tyle oddał :whistle:
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2016, 19:56 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 19:46

Poprostu pisze:Na SJ pojawiło się info, że w lecie Bayern będzie chciał Khedire za 15mln.
Mogą sobie chcieć. Nie jesteśmy marketem i zapleczem Bayernu Monachium. Ancelotti od nowego sezonu trenerem, nie dziwota że media będą łączyć nazwiska rynku włoskiego z drużyną z Bawarii. Już mówiło się o Higuainie, teraz Sami.

Saponara ? Jestem za. Być może to początek pozbywania się Hernanesa, Asamoaha, no i ciekawe co z Pereyrą. :whistle:

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 19:59

Robaku pisze:ale Montella całkiem nieźle odbudował Cassano.
? Cassano gra żałośnie słabo, strzelił 1 bramkę w 14 meczach(akurat z nami, jak się spiął) i zupełnie nie ma dawnej motoryki, którą potrafił wygrać mecz. W jaki sposób to jest "odbudowanie"? :shock:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 20:03

SKAr7 pisze:
Robaku pisze:ale Montella całkiem nieźle odbudował Cassano.
? Cassano gra żałośnie słabo, strzelił 1 bramkę w 14 meczach(akurat z nami, jak się spiął) i zupełnie nie ma dawnej motoryki, którą potrafił wygrać mecz. W jaki sposób to jest "odbudowanie"? :shock:
https://www.whoscored.com/Players/711/

Tam na dole są statsty z ostatnich spotkań.Skar7 ja myślałem,że ty oglądasz coś więcej w Serie A niż tylko mecze Juve.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 20:40

Robaku pisze: Tam na dole są statsty z ostatnich spotkań.Skar7 ja myślałem,że ty oglądasz coś więcej w Serie A niż tylko mecze Juve.
A i owszem :prochno: oglądałem mecz z Genuą, i tak, zagrał nieźle. Oglądałem też 60 minut z Capri, i zagrał tak, jak go widziałem przez resztę sezonu. Trzy dobre (według statystyk, bo imo w meczu z nami poza bramką za wiele nie pokazał) mecze na krzyż na przełomie grudnia i stycznia, na czternaście rozegranych to trochę za mało żeby powiedzieć, że go odbudował.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2016, 21:58 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 21:15

Wcale nie potrzebujemy nowego napastnika.Mandzukić wraca za miesiąc a w tym czasie będą grali Dybala Zaza i Morata z tą różnicą że Zaza powinien dostać swój czas oraz czas Chorwata. Z ogórkami w ataku może zagrać też Cuadrado,który aż pali się do gry.

Jak kogoś kupować to sensownego a nie dziada typu Anelka,Boriello czy Bendtner.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2016, 22:07

Sorek21 pisze: Z ogórkami w ataku może zagrać też Cuadrado,który aż pali się do gry.
Również o tym odrazu pomyślałem jak przyszło info o kontuzji Mandzura. I myślę że to byłaby ciekawa opcja, nie potrzeba nam żadnego koła zapasowego, typu Matri, notabene którego Lazio i tak by nie oddało.

Zablokowany