Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 13:02

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Wiadomo że i tak i tak musimy wzmocnić prawą stronę. Caceresowi za pół roku kończy się kontrakt i niezbyt widzimy go w dalszych planach Juventusu. Tak naprawdę, jest to opcja, znikomym kosztem pozyskać kapitalnego, topowego gracza na lata. Wiadomo jaka jest sytuacja w Milanie, to nie sprzyja rozwojowi. Mattia to młody gracz, swego czasu wielki talent, tego się tak nie zapomina. Warto zaryzykować i niech Milan sobie pluje w brodę kiedyś, zwłaszcza jak pójdzie jeszcze dopłata od nich - majstersztyk! Według mnie? Warto! :D
No niby tak, ale ten Sime, wydaje się, że on już jest z nami dogadamy. Czuje, że po Euro jego cena może jeszcze skoczyć i nie zdziwie się jesli dwójke Domenico i Vrsalijko pozyskamy chwile przed rozgrywkami we Francji.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 13:38

Robaku pisze:No niby tak, ale ten Sime, wydaje się, że on już jest z nami dogadamy. Czuje, że po Euro jego cena może jeszcze skoczyć
Wydaje to świadek koronny kompanów. :whistle: W przypadku transferów, kiedy nie ma żadnych oficjalnych stanowisk, można spekulować do bólu, to są tylko teorie. Właśnie napisałeś o Berardim on też "wydaje się" z nami dogadany i co? Jak nie przyszedł, tak nie przyszedł, no i raczej już nie przyjdzie. Ławka na pewno mu nie będzie pasowała, bo to nie gracz typu Zaza, który zna swoje miejsce - nie ten charakter. Właśnie propos charakteru, druga sprawa - toż to następny Cassano/Balotelli. Ławka? Owszem na papierze to zacnie wygląda - ale tylko na papierze.
Sądzę że Vrsaljko, gdyby miał do nas trafić, trafił by już latem. Najwidoczniej, mamy inny cel. De Sciglio? Wiele nie tracimy, za Chorwata trzeba by zapłacić sporo i dlatego się nie zdecydowaliśmy na ten krok. Tu wiele nie ryzykujemy.
Robaku pisze:I nie zdziwie się jesli dwójke Domenico i Vrsalijko pozyskamy chwile przed rozgrywkami we Francji.
Ja się bardzo zdziwię, zwłaszcza w przypadku Domenico.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 18:14

Ja zawsze zawodnikom typu De Sciglio powiem tak. Może w Milanie stanął w miejscu, ale potencjał ma więc może u nas by się odbudował. Z drugiej strony Caceres jest pewny i nie marudzi na ławce. Lubię go. Najchętniej próbowałbym wyciągnąć Mattie w promocji, a Urusa zostawił i mamy już obronę na przyszły sezon skompletowaną ;)

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 18:35

Koleś zrobiony chyba ze styropianu bo łamie się od byle czego. Szkoda kasy na niego.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 19:05

Shadow Marshall pisze:Koleś zrobiony chyba ze styropianu bo łamie się od byle czego. Szkoda kasy na niego.
Mówisz o De Sciglio? Przecież była mowa o wymianie za Caceresa, myślę że nie trzeba by było dopłacać. Jest młodszy i może grać po obu stronach. Urugwajczyk też często się łamał, więc myślę że na tej wymianie na bank nie stracimy, a istnieje prawdopodobieństwo że zyskamy i to sporo. Za Allegriego w Milanie młody zapowiadał się świetnie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 19:10

Żadne De Sciglio i inne przeciętniaki. Wskoczyliśmy już w taką fazę budowania zespołu, że tylko piłkarze z klasy światowej podniosą poziom naszej drużyny i to nie tylko pierwszej 11. Albo zawodnik klasy światowej albo prospekt jak Berardi, Madragora itp ....

Obrazek
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 19:19

rydwadydwa pisze:
Shadow Marshall pisze:Koleś zrobiony chyba ze styropianu bo łamie się od byle czego. Szkoda kasy na niego.
Mówisz o De Sciglio? Przecież była mowa o wymianie za Caceresa, myślę że nie trzeba by było dopłacać. Jest młodszy i może grać po obu stronach. Urugwajczyk też często się łamał, więc myślę że na tej wymianie na bank nie stracimy, a istnieje prawdopodobieństwo że zyskamy i to sporo. Za Allegriego w Milanie młody zapowiadał się świetnie.
No wymiana w sumie fakt tylko koleś w żaden sposób nas nie wzmocni, a na wygryzienie ze składu Lichego i np Vrsaljko (jakby już przyszedł) czy Sandro/Evry to nie ma szans. Owszem jak Max trenował Milan to ten prezentował się nieźle, ale od tamtego czasu De Sciglio przeszedł bodaj dwie ciężkie kontuzje. Caceres też się łamie, ale mamy za to Ruganiego, który jest świetny.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 19:19

De Sciglio to jeden z najbardziej przereklamowanych włoskich zawodników, który ciągle leci na tym, że wyszedł mu jeden sezon w bardzo młodym wieku. Przecież on swoją ostatnio asystę zaliczył w 2012 roku... Dziwię się, że ma tak pewne miejsce w Squadrze, kiedy Santon i Criscito na pewno nie prezentują gorszego poziomu i mają większe doświadczenie. Istnieje oczywiście prawdopodobieństwo, że Mattia by się u nas odrodził, ale potrzebujemy kogoś pewniejszego, a do tego grona zalicza się nawet niechciany przez spore gronu użytkowników Vrsaljko.

Wytransferowanie Caceresa zimą rodzi konieczność natychmiastowego ściągnięcia dodatkowego stopera, z czterema nie dojedziemy do końca sezonu, a jakość gry Ruganiego też pozostawia sporo do życzenia. Także bardzo możliwe, że bardziej opłacalne dla nas będzie pozostawienie Urugwajczyka w kadrze do końca sezonu niż ten deal z Milanem lub jakakolwiek sprzedaż za hajs.

Z wypromowanych już Włochów widziałbym u nas tylko kilku zawodników: Florenziego (niestety nierealne naziwsko), Bonaventurę (nie ma dla niego raczej miejsca), Soriano (chyba najlepszy środkowy pomocnik z Serie A, którego sprzedadzą nam za rozsądne pieniądze), Bernardeschiego (ihmo lepsza i młodsza wersja Cuadrado) oraz Berardiego (ten sezon bez szału, ale w zeszłym był najlepszym asystentem ligi i zajął drugie miejsce w klasyfikacji kanadyjskiej zawodników). Naprawdę duży plus dla Marotty za zakup Mandragory i przejście Sensiego do partnerskiego Sassuolo. W lecie nie obraziłbym się na Tonelliego w miejsce Caceresa, tym bardziej że z Empoli mamy dobre stosunki.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 20:05

Shadow Marshall pisze:No wymiana w sumie fakt tylko koleś w żaden sposób nas nie wzmocni, a na wygryzienie ze składu Lichego i np Vrsaljko (jakby już przyszedł) czy Sandro/Evry to nie ma szans.
Nie no, skoro już by przyszedł De Sciglio (teraz), to miałby pół sezonu na udowodnienie swojej przydatności. Wtedy latem albo byśmy się go pozbyli (wypożyczyli pewnie), albo jakby wypalił, to wtedy już temat PO odpada. No i tak i tak czeka nas wydatek na tą pozycję. Tyle ze teraz mamy jakby o jedną szansę więcej, na wzmocnienie jej. Bo możemy wypróbować zawodnika. No a tak to tylko transfer kogoś latem. De Sciglio przy Allegrim grał spoko, wiadomo jak środowisko wpływa na zawodnika. Chociaż oczywiście z drugiej strony, Caceres obstawia dwie pozycję: tą i jest jednym z ŚO - bez niego zostaje - 4. Jak wiadomo trochę mało na cały sezon, gramy 352, nie wiadomo jak długo, ale póki co działa. Nie wiem może zaryzykować i włączyć na ławkę kogoś z Primki - kiedyś trzeba
Arbuzini pisze:Niechciany przez spore gronu użytkowników Vrsaljko.
Powiedział bym że jest wręcz przeciwnie. :whistle:
Arbuzini pisze:Bernardeschi
Jeszcze mniejsza szansa niż na Donnarumme

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 20:30

Arbuzini pisze: Z wypromowanych już Włochów widziałbym u nas tylko kilku zawodników: Florenziego (niestety nierealne naziwsko), Bonaventurę (nie ma dla niego raczej miejsca), Soriano (chyba najlepszy środkowy pomocnik z Serie A, którego sprzedadzą nam za rozsądne pieniądze), Bernardeschiego (ihmo lepsza i młodsza wersja Cuadrado) oraz Berardiego (ten sezon bez szału, ale w zeszłym był najlepszym asystentem ligi i zajął drugie miejsce w klasyfikacji kanadyjskiej zawodników). Naprawdę duży plus dla Marotty za zakup Mandragory i przejście Sensiego do partnerskiego Sassuolo. W lecie nie obraziłbym się na Tonelliego w miejsce Caceresa, tym bardziej że z Empoli mamy dobre stosunki.
Ja standardowo dodałbym Benassiego(Torino) - dostępny za darmo, z wielkim talentem Na miejsce Leminy/Hernanesa jak znalazł. Insigne - nierealny, Saponara - świetny gracz umożliwiający inne warianty i Candrava. Więcej wyróżniających się Włochów aspirujących do Juve nie widzę ;)

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 20:54

Kucharius1 pisze:Ja standardowo dodałbym Benassiego(Torino) - dostępny za darmo, z wielkim talentem Na miejsce Leminy/Hernanesa jak znalazł.
Lemina i tak odpada pewnie po tym sezonie, jak Romulo po tamtym. Hernanesa nie ma sensu liczyć jako ŚP bo to OP - zresztą pewnie i tak do odstrzału. Jest sporo już - podstawa: Pogba, Marchisio, Khedira/ławka Asamoah, Pereyra, Sturaro + Mandragora (bo pewnie dołączy.) - tłoczno, panie nieco. Poza tym myślimy też o tym Gundoganie, jak nie teraz to latem - bo na bank temat wróci. Nam trzeba registy, z przeglądem pola i ze świetną czytelnością gry; nam jest potrzebny pomocnik o takiej charakterystyce. Soriano, Benassi jak Poli - nie są nam kompletnie potrzebni już - pomijając poziom każdego z osobna. Zaś z innych Włochów, dopisać można Vazqueza (no prawie Włoch.) ewentualnie.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 21:04

Cabrini_idol pisze:Żadne De Sciglio i inne przeciętniaki. Wskoczyliśmy już w taką fazę budowania zespołu, że tylko piłkarze z klasy światowej podniosą poziom naszej drużyny i to nie tylko pierwszej 11. Albo zawodnik klasy światowej albo prospekt jak Berardi, Madragora itp ....
:ok: dokładnie tak. Na lewą został kupiony Sandro, już doświadczony i z perspektywą rozwoju. Vrslajko i De Sciglio to nie ten poziom. Pośrodki się już skończyły ( wyjątek Hernanes :D ).

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 21:14

Cabrini_idol pisze:Albo zawodnik klasy światowej albo prospekt jak Berardi, Madragora itp ....
Ale De Sciglio ma dopiero 23 lata także chyba wpisuje się jeszcze do tej drugiej grupy ;) Ja bym go brał, a za Caceresa to już na pewno. Facet w bardzo młodym wieku udowodnił, że umie coś grać, może dobrze prowadzony powrócił by do tamtej dyspozycji i odpowiednio rozwinął. Teraz w Milanie jest taki burdel, że pewnie nawet Messi miałby problemy z graniem tam dobrej piłki ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 21:59

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Arbuzini pisze:Niechciany przez spore gronu użytkowników Vrsaljko.
Powiedział bym że jest wręcz przeciwnie. :whistle:
Serio? W takim razie cieszę się, bo Chorwat poczynił znaczne postępy względem ubiegłego sezonu i mogę znaleźć kilka źródeł, które typują go na najlepszego prawego obrońcę w Serie A. Zapewne tak jak Ty wolałbym Fabinho, a najlepiej od razu dwójkę tych zawodników (a co!), ale jak przyjdzie tylko zawodnik Sassuolo to złego słowa na Marottę nie powiem za taki ruch.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Arbuzini pisze:Bernardeschi
Jeszcze mniejsza szansa niż na Donnarumme
Z tą różnicą, że ten drugi jest nam zbędny. Przecież nie zakisimy takiego zdolniachy na ławce. Myślę, że jakby odpowiednio posmarować kupcom weneckim to bym się im euro w oczach zapaliły i sprzedaliby nam Federico choćby trzeba by nam wysłać opakowanego w czerwoną kokardę ;) . Cuadrado coraz częściej siedzi na ławce, a zawodnika Violi podobno obserwujemy więc wielkich szans na transfer bym nie dawał, ale też z góry nie przekreślał całej sprawy.
Kucharius1 pisze:Insigne - nierealny, Saponara - świetny gracz umożliwiający inne warianty i Candrava.
Zawodnik Napoli to taki Giovinco, któremu wyszło w życiu. Niepojęty jest dla mnie sposób w jaki Conte dobiera napastników do kadry. Do umiejętności Saponary podchodzę z dużym respektem, jak dla mnie kolejny wielki nieobecny. Nie widziałbym go w u nas z jednego powodu - mam wrażenie, że to zawodnik, który gra na maksa tylko w momencie, kiedy stanowi oparcie drużyny. Dwa, a nawet jeden sezon temu brałbym Candrevę z pocałowaniem ręki. Teraz myślę, że jest już za późno na taki ruch, a Lolitto na pewno srogo chciałby nas ogolić.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:podstawa: Pogba, Marchisio, Khedira/ławka Asamoah, Pereyra, Sturaro + Mandragora (bo pewnie dołączy.) - tłoczno, panie nieco. Poza tym myślimy też o tym Gundoganie, jak nie teraz to latem - bo na bank temat wróci. Nam trzeba registy, z przeglądem pola i ze świetną czytelnością gry; nam jest potrzebny pomocnik o takiej charakterystyce. Soriano, Benassi jak Poli - nie są nam kompletnie potrzebni już
Mimo wszystko jest tu naprawdę dużo niewiadomych i to nawet zakładając, że Pogba zostanie z nami na kolejny sezon, a oby i dłużej.
Czy Marchisio nawiąże do poziomu rozgrywania z ubiegłego sezonu? Jak będzie wyglądała sytuacja zdrowotna Asamoaha i Khediry? Czy do 352 dołączymy jakiś wariant 43X, w którym Pereyra mógłby grać wyżej (tak jak lubi) niż jako b2b? Mandragora już teraz, czy jednak pozwolimy jemu i Sturaro na spokojniejszy rozwój zamiast stawiać na rywalizację? Jaki mamy układ z Sassuolo w sprawie Sensiego i jak wielkie nadzieje w nim pokładamy?
Mi osobiście on imponuje i jeśli tylko rozegra udany sezon w Serie A to powinniśmy go od razu wcielić do pierwszej drużyny, ale tylko pod jednym warunkiem będzie miało ten sens. W lecie nie przyjdzie żaden cofnięty rozgrywający do pierwszego składu. Także czekałbym na rozwój okoliczności, bo w przeciągu ostatniego miesiąca sytuacja w środku pomocy się trochę zmieniła.

BTW. Soriano nie jest registą, gdyż mając piłkę woli mieć ją przy nodze niż szukać długiego podania, ale akurat braku umiejętności kreowania gry bym mu nie zarzucał, bo liczba granych przez niego kluczowych podań jest właśnie na poziomie Gundogana ;) .

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 22:10

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jest sporo już - podstawa: Pogba, Marchisio, Khedira/ławka Asamoah, Pereyra, Sturaro + Mandragora (bo pewnie dołączy.) - tłoczno, panie nieco. Poza tym myślimy też o tym Gundoganie, jak nie teraz to latem - bo na bank temat wróci. Nam trzeba registy, z przeglądem pola i ze świetną czytelnością gry; nam jest potrzebny pomocnik o takiej charakterystyce.
Ja obstawiam, że Mandragora spędzi kolejny sezon na wypożyczeniu. Jakoś nie wyobrażam sobie żeby przy takiej rywalizacji znalazło się dla niego miejsce już w następnym sezonie. Poza tym chyba nawet Pogba był starszy od niego gdy zaczynał u nas grać. Dobrze zrobiłaby mu liga lepsza niż Serie B, co wcale niekoniecznie oznacza odejście z Pescary, która jest obecnie 3. i ma spore szanse na awans do pierwszej dywizji :whistle:

Oglądałem dzisiaj mecz M'Gladbach z Dortmundem i muszę przyznać, że coraz bardziej podoba mi się ten Gundogan...nie widziałem całego spotkania, ale posłał piękną piłkę do Reusa przy golu, w dodatku świetnie radzi sobie z wychodzeniem spod presji, z czym jako rozgrywający miał problem chociażby Pirlo w ostatnich sezonach. Gdyby udało się ściągnąć Niemca latem to jadę do Turynu osobiście wyściskać Marottę :D

Zablokowany