Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2016, 23:24

Moutinho w formie jest kozakiem. Nie wiem jak mu idzie w obecnym sezonie po kontuzji, ale mozna by sprpbowac jakiegos wypozyczenia.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 00:40

Ciekawe jak wybór Zidane'a może wpłynąć na nasze transfery. Tak na chłopski rozum będzie stawiał na Benzemę, który jest jego rodakiem. No i pewnie będzie bardzo naciskał na Pereza, żeby ten w lato sprowadził mu Pogbę. O ile Zinedine się do tego czasu utrzyma :whistle:

mikqs88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 09:28

Myślę że Pogba tak czy siak odejdzie nie sądzę że w styczniu ale latem, w jego miejsce oprócz wymienionego Moutinho pokusiłbym o Marco Verattiego lub Toniego Kroosa który tylko straci na ewentualnym transferze Pogby do realu

mikqs88
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 10:15

Tuttosport podaje dziś, że po tym jak Borussia nie puści Gundogana to Juve obserwuje następujących zawodników:
-Ander Herrera
- Isco
- Witsel
- Matic
- Bernardo Silva

Podobno Paratici i Nedved obserwowali ostatnio Herrere na żywo. Według dziennika Bernardo Silva jest najbardziej przystępny z ekonomicznego punktu widzenia. Jego karta miałaby kosztować 15-20 mln euro.

Tak z innej beczki to Tony Vilhena (w 50 najlepszych talentów do 21 roku życia) będzie dostępny za free, a kiedyś się nim interesowaliśmy. Moze warto skorzystać z takiej okazji i wypożyczyć go gdzieś.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 10:21

Paweljuve2006 pisze:Tuttosport podaje dziś, że po tym jak Borussia nie puści Gundogana to Juve obserwuje następujących zawodników:
-Ander Herrera
- Isco
- Witsel
- Matic
- Bernardo Silva

Dupa maryna. Każdy z tych graczy których przytoczył Tutto to zupełnie inna charakterystyka. No może Isco i Silva to podobne pozycje. Prasa szuka pożywki więc pisze te ściemy.

Wydaje mi się, że nie będzie żadnych ruchów w 1 zespole, nikt nie odejdzie, nikt nie przyjdzie. Poza oczywiście młodzieżą. Mandragora podobno już klepnięty, a w następny w kolejce jest ten młody boczny obrońca Pereira czy jakoś tak.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 10:37

La Stampa z kolei podaje, że zaproponowano Nam Fellainiego :prochno:
Co wy na to? Widziałem dużo meczy z jego udziałem jeszcze w Evertonie i wyglądał dobrze. W MU rzucany po różnych pozycjach z marnym skutkiem. Moim zdaniem to nie profil który by Nas interesował.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 10:46

Z marnym skutkiem ? Chyba nie bardzo wiesz co piszesz bo akurat Fellaini to jedyny zawodnik tego słabego MU do którego nie można było mieć pretensji i wyglądał na tle słabej drużyny całkiem dobrze...nie jestem jego zwolennikiem ale też nie miałbym nic przeciwko aby do nas dołączył bo to dobry zawodnik, który z pewnością podniósłby jakość...

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 11:04

alessandro1977 pisze:Z marnym skutkiem ? Chyba nie bardzo wiesz co piszesz bo akurat Fellaini to jedyny zawodnik tego słabego MU do którego nie można było mieć pretensji i wyglądał na tle słabej drużyny całkiem dobrze...nie jestem jego zwolennikiem ale też nie miałbym nic przeciwko aby do nas dołączył bo to dobry zawodnik, który z pewnością podniósłby jakość...
Zagrał tylko w 10 na 20 meczy w Premier League i ledwo uzbierał 200 min w LM. W cale takim pewnym punktem słabego MU nie był. Sam fakt, że został zaoferowany Włoskim klubom chyba nie wynika z jego dobrej gry...

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 11:28

Paweljuve2006 pisze:La Stampa z kolei podaje, że zaproponowano Nam Fellainiego :prochno:
Co wy na to? Widziałem dużo meczy z jego udziałem jeszcze w Evertonie i wyglądał dobrze. W MU rzucany po różnych pozycjach z marnym skutkiem. Moim zdaniem to nie profil który by Nas interesował.
jeżeli Marotta się nad nim zastanawia to sam tam pojadę i mu to wybiję z głowy. Oglądałem masę spotkań United w tamtym i tym sezonie (chociaż w tym usypiałem, więc ciężko oceniać) i uważam go za strasznie przepłaconego piłkarza. Nie potrafią go ustawić? U nas gdzie ma grać? Za napastnikami? Już lepiej dać tam Dybalę. Prawie 30 mln funtów za takie drewno... Uważam, że nawet przy słabym United wygląda blado.
Chcecie pomocnika z United? Brać Schneiderlina, albo Herrere. Może ciężej będzie ich zabrać, ale nie oszukujmy się Juventus za często szedł na skróty. Chcą pomocnika to niech ściągną kogoś wartego, albo w ogóle.
Ps. Sturaro > Fellaini.
Ps2. Po co nam pomocnik skoro mamy Hernanesa? Przecież miał podnieść naszą jakość :prochno: (póki co podniósł nam tylko poprzeczkę w LM....)

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
BSNT

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 11:45

Eric6666 pisze: Ps. Sturaro > Fellaini.
Idiotyzm, ignorancja czy prowokacja?

Fellaini to świetny zawodnik, mózg rep. Belgii. Brać poki jest okazja po przecenie, bo po Euro, na ktorym Belgowie eksploduja, cena na pewno nie wyniesie mniej niz 30-40 mln...

Darmian podobno ma być pierwszym zakupem Carlo w Bayernie :(

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 11:58

Fellaini :facepalm:

La fidanzata d'Italia
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 12:01

Fellaini w tym sezonie jest tragicznie beznadziejny zreszta w tamtym nie był dużo lepszy. Takich graczy to może sobie Roma ściągać albo Milan ale nie Juve które aspiruje do top8 Europy.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 12:04

A kto tutaj mówi o 30 mln ? Za takie pieniądze w życiu ale za rozsądny hajs jak najbardziej...
Chciałbym przypomnieć, że stosunkowo niedawno oczekiwany był tutaj tak bardzo Draxler, który miał pomóc nam wygrać LM...gdzie on teraz jest ? :D
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2016, 12:07 przez MRN, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 12:05

Z kategorii połamańców, którzy ogólnie potrafią grać w piłkę, wystarczy nam na razie Khedira :D

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 12:09

A tam gazety coś wymyślą, puszczą jakaś famę a wy łykacie to na serio :facepalm: Moim zdaniem, jeżeli nie uda się wyrwać tego Gundogana, lub innego gracza tej rangi, powinniśmy ściągnąć do pierwszej drużyny Mandragore, a nawet jego i Tello. Wyzwanie? Owszem! Jak najbardziej :D Ale w ten sposób można udowodnić swoją klasę, rywalizując z najlepszymi. Będą mieli wiele okazji by pograć - a może eksplodują? Niegłupim pomysłem było by wzięcie tego Di Massimo również - można by spróbować 433. 3 młodych zawodników , z ogromnym potencjałem, wole ich niż półśrodki za nie wiadomo ile, czy nawet większość transferów okazji. Co do Zazy - łapy precz od niego! Nawet i 40 mln - Zaza nie na sprzedaż! Taki zawodnik, pokazuje poziom naszej drużyny. W ogóle co do ataku uważam że nie ma co tam grzebać, chyba że ten Di Massimo właśnie, ale to bardziej skrzydłowy.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Zablokowany