Polityka
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
@Makiavel, rozmawiałem kilka miesięcy temu z osobą, która zajmuje się ilościowym badaniem turystyki w Polsce. Mam więc informacje historyczne dotyczące tego jak pewne sytuacje mogą wpływać na pewne ludzkie zachowania w tym zakresie. Naprawdę nie chce mi się Tobie tego tłumaczyć, bo Ty i tak jesteś przekonany że wiesz lepiej, mimo iż się na tym po prostu nie znasz, co potwierdza Twój argument z IBM. Polskę turyści odwiedzają ze względu na te walory turystyczne, których u naszych sąsiadów nie ma i będą to robić niezależnie od tego czy w ich prasie pojawią się informacje o skręcie w prawo w polskiej polityce czy zamieszkach w ciągu jednego dnia w roku. Jeżeli kiedyś coś się zmieni w tym zakresie i będziesz mi w stanie jakoś to realnie udowodnić inaczej niż tylko swoimi twierdzeniami, chętnie Cię wysłucham i zrewiduję swoją wiedzę na ten temat.
Jeżeli interesują Cię moje zdolności, to nazywane są one zdolnościami analitycznymi.
Jeżeli interesują Cię moje zdolności, to nazywane są one zdolnościami analitycznymi.
- zbysioJuve
- Juventino

Szczypek, a spytaj się Makiavela skąd się biorą jego informacje mówiące o tym, ze za parę lat Morata będzie lepszym zawodnikiem niż Lewy jest teraz, a także to, że na półmetku rozgrywek serie a JUVE na 100% będzie w czołowej trójce. Sugeruję w tym przypadku jakąś magiczną kulęszczypek pisze:Jeżeli interesują Cię moje zdolności, to nazywane są one zdolnościami analitycznymi.
- Azrael
- Juventino

Przepraszam, ale wyjaśnij mi proszę dlaczego to "alergicznie reaguję" na PiS? Bo Waszyczowski wykorzystał zamachy w Paryżu by przy okazji gigantycznej tragedii, dorzucić swoje niewiele wnoszące "trzy grosze" w walce politycznej?Vimes pisze:Brawa dla tego pana. Trzeba skończyć z dyktaturą politycznej poprawności. Teraz widzicie dlaczego nasze urocze forumowe lewuski tak alergicznie reagują na PiS.
A teraz zastanów się: dlaczego terroryści atakują cele zachodniego świata? Jaka jest przyczyna tego stanu rzeczy, czy to naprawdę "oszalała lewacka ideologia" ich do tego pchnęła? Zaatakowali nas, bo chcemy prawa dla gejów, bo rządamy rozdziału Kościoła od państwa czy legalizacji marihuany? Otoz nie! Oni atakują nas za to, że zachodnie państwa zapominają o prawach gejów i innych lewackich ideałach gdy wysyłają na roponośne tereny zamieszkałe głownie przez Muzułmanów swoje wojska, celem wymiernych korzyści finansowych. Nie będę tu wskazywał palcem jaka "ideologia" stoi za tego typu działaniem, ale nie jest ona lewacka.
Chłopie gratuluję Ci dobrego samopoczucia, ale weź Ty się lepiej za jakąś uczciwą robotę, popracuj nad skladnią i logiką wypowiedzi. Do pięt Ci nie dorastam.Makiavel pisze:Coś sprostuje. Drogi Azraelu do mojego poziomu, to Ty możesz ewentualnie aspirować, że dorośniesz. Kiedyś, jak się bardzo postarasz.
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2015, 13:03 przez Azrael, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
- CzeczenCZN
- Juventino

Każde wydarzenie tego typu jest wodą na młyn dla różnych opcji politycznych.Azrael pisze:Przepraszam, ale wyjaśnij mi proszę dlaczego to "alergicznie reaguję" na PiS? Bo Waszyczowski wykorzystał zamachy w Paryżu by przy okazji gigantycznej tragedii, dorzucić swoje niewiele wnoszące "trzy grosze" w walce politycznej?Vimes pisze:Brawa dla tego pana. Trzeba skończyć z dyktaturą politycznej poprawności. Teraz widzicie dlaczego nasze urocze forumowe lewuski tak alergicznie reagują na PiS.
A teraz zastanów się: dlaczego terroryści atakują cele zachodniego świata? Jaka jest przyczyna tego stanu rzeczy, czy to naprawdę "oszalała lewacka ideologia" ich do tego pchnęła? Zaatakowali nas, bo chcemy prawa dla gejów, bo rządamy rozdziału Kościoła od państwa czy legalizacji marihuany? Otoz nie! Oni atakują nas za to, że zachodnie państwa zapominają o prawach gejów i innych lewackich ideałach gdy wysyłają na roponośne tereny zamieszkałe głownie przez Muzułmanów swoje wojska, celem wymiernych korzyści finansowych. Nie będę tu wskazywał palcem jaka "ideologia" stoi za tego typu działaniem, ale nie jest ona lewacka.
Kto za tym stoi hello! - George W. Bush! Konserwatywny Mąż Stanu USA ! Rozpętał wojnę z terroryzmem i teraz mamy kwiatki!
Było zostawić w spokoju tych którzy twardą ręką trzymali to za łeb! Dyktatorzy mieli tam rację bytu - ale byli niewygodni "Ojczyźnie Wolności" - bronili swoich interesów - no to teraz my musimy się bronić - przed trzecią opcją która rośnie w potęga - fanatykami!
- Eric6666
- Juventino

Nie ważne na kogo zrzucą winę. Jedynym plusem wczorajszej tragedii może być rozpoczęcie racjonalnego traktowania całego tematu uchodźców. Mam nadzieję, że:
1) nie przyjmiemy ich w ogóle;
2) jeżeli tak to sprawę ich sprawdzania potraktujemy poważnie, bo wcześniejsze groźby, że wśród nich będą terroryści trzeba traktować poważnie.
3) Niemcy zaczną myśleć w całym tym temacie i przestaną grać "dobrego wujaszka", a następnie pomagać wszystkim jak leci.
4) Brawo Syryjczycy. Są tacy dzielni, że uciekają masowo ze swojego kraju by atakować niewinnych. (btw. fajny z tym motyw jest w serialu Homeland jak ktoś ogląda).
5) Rozumiem, że poprawność polityczna uniemożliwia wiele ruchów rządom, ale twierdzenie "wiem kim są" zamiast to otwarcie powiedzieć jest moim zdaniem naplucie w twarz całemu społeczeństwu. Zginęli obywatele, a rząd francuski zamiast od razu zaatakować stronę przeciwną twardą ręką ważą każde swoje słowo (tak to przynajmniej wygląda).
1) nie przyjmiemy ich w ogóle;
2) jeżeli tak to sprawę ich sprawdzania potraktujemy poważnie, bo wcześniejsze groźby, że wśród nich będą terroryści trzeba traktować poważnie.
3) Niemcy zaczną myśleć w całym tym temacie i przestaną grać "dobrego wujaszka", a następnie pomagać wszystkim jak leci.
4) Brawo Syryjczycy. Są tacy dzielni, że uciekają masowo ze swojego kraju by atakować niewinnych. (btw. fajny z tym motyw jest w serialu Homeland jak ktoś ogląda).
5) Rozumiem, że poprawność polityczna uniemożliwia wiele ruchów rządom, ale twierdzenie "wiem kim są" zamiast to otwarcie powiedzieć jest moim zdaniem naplucie w twarz całemu społeczeństwu. Zginęli obywatele, a rząd francuski zamiast od razu zaatakować stronę przeciwną twardą ręką ważą każde swoje słowo (tak to przynajmniej wygląda).
Najgorsze co mogli zrobić to zostawić to jak jest. Jeżeli już chcieli wprowadzić "demokrację" i usunąć organizacje terrorystyczne to mogli to zrobić siłą. Syria od długiego czasu miała problemy (ciekawe, że najwięcej o tym mówili na Russia Today, a u nas mieli swoje "ważne" problemy). Zrujnowanie kraju i zostawienie go sobie samemu zawsze kończy się krwawą rzeźnią, cierpiała (i dalej cierpi Syria) a teraz zacznie płacić za to Europa. USA wykonała swój plan idealnie. Wprowadzili chaos w państwach Arabskich, a teraz odbija się to na Europie. Nie ma to jak wrócić do rangi supermocarstwa przez osłabienie przeciwnika, zamiast wzmocnić siebie...ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Kto za tym stoi hello! - George W. Bush! Konserwatywny Mąż Stanu USA ! Rozpętał wojnę z terroryzmem i teraz mamy kwiatki!
Było zostawić w spokoju tych którzy twardą ręką trzymali to za łeb! Dyktatorzy mieli tam rację bytu - ale byli niewygodni "Ojczyźnie Wolności" - bronili swoich interesów - no to teraz my musimy się bronić - przed trzecią opcją która rośnie w potęga - fanatykami!
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2015, 13:10 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Lucas87
- Juventino

Na pewno więcej wnoszące niż Twoje ;]Azrael pisze:Przepraszam, ale wyjaśnij mi proszę dlaczego to "alergicznie reaguję" na PiS? Bo Waszyczowski wykorzystał zamachy w Paryżu by przy okazji gigantycznej tragedii, dorzucić swoje niewiele wnoszące "trzy grosze" w walce politycznej?Vimes pisze:Brawa dla tego pana. Trzeba skończyć z dyktaturą politycznej poprawności. Teraz widzicie dlaczego nasze urocze forumowe lewuski tak alergicznie reagują na PiS.
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... -mezczyzne
http://fakty.interia.pl/swiat/news-ewak ... Id,1922230
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2015, 13:23 przez Lucas87, łącznie zmieniany 1 raz.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Vimes
- Juventino

Azraelu, czy ja gdzieś wymieniłem Twój nick? Rozumiem, że to na zasadzie "uderz w stół, a nożyce się odezwą"
. Receptą na islamski ekstremizm według lewicy ma być jeszcze więcej tego samego co obecnie, czyli przyjmijmy jeszcze więcej emigrantów i wchodźmy im za przeproszeniem w pupę licząc, że się ucywilizują. Oszalała lewacka ideologia pozwoliła im panoszyć się w Europie w imię tolerancji i praw człowieka, chociaż oni tymi wartościami gardzą i wykorzystują przeciwko nam vide odszkodowanie jakie musi zapłacić Polska za to, że Miller i Kwaśniewski zgodzili się na przetrzymywanie przez Amerykanów terrorystów w Kiejkutach czy działalność Anjema Choudary'ego w Wielkiej Brytanii. Zamiast twardo powiedzieć, że jeżeli chcecie mieszkać w Europie to z pewnych elementów waszej kultury musicie zrezygnować oszalała lewacka ideologia zaproponowała multi-kulti i tłukła pałką politycznej poprawności każdego, kto ośmielił się twierdzić, że reguły ustanawiają gospodarze, a nie goście. Owszem Europa popełniła błędy obalając dyktatury na Bliskim Wschodzie, ale oprócz pieniędzy majaczyła o demokracji i prawach człowieka, które tam się nie sprawdzają. Krwawi dyktatorzy jak Hussein, Kaddafi czy Asad przynajmniej trzymali za twarz islamskich fanatyków.
- CzeczenCZN
- Juventino

No ale przecież o jakiej demokracji mówimy? Mówimy o sloganowej demokracji! Po co im ten trud! Śmieją się Jankesi z tego co najwyżej!Eric6666 pisze:Najgorsze co mogli zrobić to zostawić to jak jest. Jeżeli już chcieli wprowadzić "demokrację" i usunąć organizacje terrorystyczne to mogli to zrobić siłą. Syria od długiego czasu miała problemy (ciekawe, że najwięcej o tym mówili na Russia Today, a u nas mieli swoje "ważne" problemy). Zrujnowanie kraju i zostawienie go sobie samemu zawsze kończy się krwawą rzeźnią, cierpiała (i dalej cierpi Syria) a teraz zacznie płacić za to Europa. USA wykonała swój plan idealnie. Wprowadzili chaos w państwach Arabskich, a teraz odbija się to na Europie. Nie ma to jak wrócić do rangi supermocarstwa przez osłabienie przeciwnika, zamiast wzmocnić siebie...
Pieniądze, władza - trzeba jakoś ładnie to hasełkami opakować, dopisując piękną ideologię . Zrobili co chcieli! Wzmocnili się! Tu chodzi wyłącznie o pieniądze i władze. Co ich więcej obchodzi? Demokracja ! hahahaha. Oni są za oceanem! Wojną (z) Terroryzmem przy okazji osłabili Europę - to też wzmocniło ich pozycję. USA jak Rosja - tam nie chodzi o prawicową czy lewicową ideologię - tam chodzi o bycie Supermocarstwem wszelkimi dostępnymi środkami - po trupach do celu, a im więcej tym lepsze wrażenie!
- Vimes
- Juventino

- Azrael
- Juventino

Nie mam co do tego wątpliwości, znam swoje miejsce w szeregu. Kimże jestem - lekarzyną, który gdzieś na polskiej prowincji pisze raz na parę miesięcy kilka postów w dziale "Polityka" na forum kibiców Juventusu. Do kogo Ty mnie porównujesz?!Lucas87 pisze:Na pewno więcej wnoszące niż Twoje ;]
Bo teraz wszyscy jesteśmy lewakami albo prawilniakami!Vimes pisze:Azraelu, czy ja gdzieś wymieniłem Twój nick? Rozumiem, że to na zasadzie "uderz w stół, a nożyce się odezwą".
Tolerancja i prawa człowieka, to hasła które leżą u podwalin naszej cywilizacji. To na tych hasłach wyrosło chrześcijaństwo. Czy dlatego, że gdzieś na drugim końcu świata ludzie wysyłają innych ludzi, by w imię nietolerancji mordowali niewinnych ludzi, teraz my mamy być nietolerancyjni? Taka jest prawilna recepta? Mamy się teraz cofnąć do średniowiecza i w Europie rozpocząć religijną świętą wojnę, krucjatę? Zacznijmy palić Muzułmanów na stosie, odcinać im głowy?Vimes pisze:Oszalała lewacka ideologia pozwoliła im panoszyć się w Europie w imię tolerancji i praw człowieka, chociaż oni tymi wartościami gardzą i wykorzystują przeciwko nam vide odszkodowanie jakie musi zapłacić Polska za to, że Miller i Kwaśniewski zgodzili się na przetrzymywanie przez Amerykanów terrorystów w Kiejkutach czy działalność Anjema Choudary'ego w Wielkiej Brytanii.
Żeby była jasność - ja nie jestem zwolennikiem przyjmowania imigrantów z Bliskiego Wschodu w Polsce, z kilku powodów (najważniejszy to taki, że oni wcale nie chcą mieszkać w Polsce). Problemem nie jest nasza tolerancja tylko to co się dzieje tam daleko na Bliskim Wschodzie i w Afryce. Jeśli te problemy nie zostaną rozwiązane w tamtych miejscach, to niezależnie od tego czy w Europie będą rządzić lewacy czy konserwatywni Chrześcijanie, te zamachy będą się powtarzać. No chyba, że nasze państwa zmienią się w państwa policyjne, ale tego chyba Vimesie byś nie chciał?
Pozdrawiam!
- LordJuve
- Juventino

W momencie, gdy Jezus został spoliczkowany, to rzeczywiście nie oddał. Jednak zareagował. Zapytał: "dlaczego mnie bijesz?"
Świat też musi zareagować i odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie: "dlaczego mamy taki problem z islamskim terroryzmem?" (Breivik to też terrorysta, ale jednocześnie pojedynczy szaleniec, a terroryzm islamski jest zorganizowany i ma charakter strukturalny)
Moim zdaniem odpowiedź jest taka: nierównomierny rozwój świata połączony z religią islamu, która jest jednak różna od chrześcijaństwa i w sprzyjających okolicznościach stanowi katalizator zachowań terrorystycznych (na świecie jest wiele zacofanych regionów, ale nie każdy rodzi struktury typu Alkaida czy ISIS).
Świat też musi zareagować i odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie: "dlaczego mamy taki problem z islamskim terroryzmem?" (Breivik to też terrorysta, ale jednocześnie pojedynczy szaleniec, a terroryzm islamski jest zorganizowany i ma charakter strukturalny)
Moim zdaniem odpowiedź jest taka: nierównomierny rozwój świata połączony z religią islamu, która jest jednak różna od chrześcijaństwa i w sprzyjających okolicznościach stanowi katalizator zachowań terrorystycznych (na świecie jest wiele zacofanych regionów, ale nie każdy rodzi struktury typu Alkaida czy ISIS).
- gregor_g4
- Juventino

Faktycznie, strasznie się ośmieszyłem - tonący (Makiavel) brzytwy się chwyta. Po raz kolejny manipulujesz (chociaż nie powinno mnie to dziwić - patrz nick) by osiągnąć swój cel. Tym razem nie wkleiłeś początku tej dyskusji, którym był Twój idiotyczny wpis odnośnie marszu - gdy zwróciłem Ci uwagę zacząłeś się w równie idiotyczny sposób bronić. Wklejona przez Ciebie "pyta" reprezentuje ten sam poziom co wklejony przez Ciebie "kwiat polskiej młodzieży" orazMakiavel pisze: Tutaj masz, dla przypomnienia.
to od czego się zaczęło, a Ty mi zarzucasz śmieszność.Makiavel pisze: Edit: Czy brunatni chłopcy mają dziś, jak co roku, w planach dewastację Warszawy? W odpowiedzi na lewackie i policyjne prowokacje, rzecz jasna.
w temacie ataków we Francji:
https://z-1-scontent-frt3-1.xx.fbcdn.ne ... e=56F289FC
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Zgadzam się, że te problemy powinny zostać rozwiązane, natomiast reszta? Imigrantom nie żyło by się tak dobrze w Europie gdyby nie zostały im stworzone odpowiednie do tego warunki i gdyby warunki te stale nie były "ulepszane", a "ulepszane" są one nie przez konserwatywnych Chrześcijan a lewaków, dla których tolerancja to tolerancja bez granic.Azrael pisze:Jeśli te problemy nie zostaną rozwiązane w tamtych miejscach, to niezależnie od tego czy w Europie będą rządzić lewacy czy konserwatywni Chrześcijanie, te zamachy będą się powtarzać.
- Azrael
- Juventino

Nie za bardzo wiem co masz na myśli. Jak mamy "pogarszać" warunki życia imigrantom? Tolerancja jest jedna wspólna dla wszystkich w ramach konstytucji danego państwa. Jeżeli chcesz ograniczyć prawa jednej grupie ludzi, to będziesz musiał to zrobić dla całego społeczeństwa. No chyba, że chcesz w jakiś sposób zacząć wartościować ludzi na tych gorszych i tych lepszych. Jakie wybierzesz kryteria: religię, kolor skóry, pochodzenie, ubiór? Nie przypomina Ci to czegoś?szczypek pisze:Zgadzam się, że te problemy powinny zostać rozwiązane, natomiast reszta? Imigrantom nie żyło by się tak dobrze w Europie gdyby nie zostały im stworzone odpowiednie do tego warunki i gdyby warunki te stale nie były "ulepszane", a "ulepszane" są one nie przez konserwatywnych Chrześcijan a lewaków, dla których tolerancja to tolerancja bez granic.
Oczywiście bezsprzeczne jest to, że asymilacja mniejszości muzułmańskich w zachodnich państwach przeprowadzona była źle, ale kwestia tolerancji nie ma tu nic do rzeczy.
Zresztą jak już oskarżasz złych lewaków za stan rzeczy w zachodniej Europie to zauważ, że chociażby w Niemczech od dziesięciu lat rządzi chadecka Merkel, a we Francji (poza ostatnimi 3 latami) rządzili konserwatywni prawicowi Chirac i Sarkozy.
Pozdrawiam!