Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 14:41

Co do Cavaniego to do wyciągnięcia to on nie był bo raz, negocjowaliśmy w jego sprawie, ale PSG w pewnym momencie przerwało wszelkie rozmowy i uznało go za piłkarza nie na sprzedaż (potwierdzone przez Agrestiego i pośrednio przez Di Marzio), i dwa, nawet jeśli Cavani byłby dostępny na rynku to my mamy pod górkę z PSG, stosunki między klubami przynajmniej jeszcze w to lato były złe (Blanc, sprawa Comana, nasze próby wyciągnięcia na takiej samej zasadzie Rabiota itd.), nawet i za 60 baniek niekoniecznie by go do nas chcieli puścić, prędzej znaleźliby kupca w Anglii.

zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 14:42

To się dołączę do dyskusji zakup Mandzu był słuszny jak byśmy Lorka sprzedali za 12mln i dołożyli resztę do Chorwata a tak to Beppe zapłacił za Mandzu i sciagnał spodnie oraz wypiął tyłek do Sevilli.
Zaza to inna sprawa bo nie wiemy czy tam nie ma jakiś rozgrywek o Berardiego.
Hernanesa nie komentuje bo sprawa jego, Draxlera oraz 3/4 w to mercato to jawna kpina.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 18:41

Yaro417 pisze:Ja bym spróbował w następnym meczu z ustawieniem znanym z poprzednich rozrywek 4:3:1:2, a mianowicie A. Sandro Bonucci Barzagli Cuadrado Pogba Marchisio Khedira Pereyra Morata Dybala. Będziemy przecież grali u siebie z Aralantą i nie ma tu miejsca na żadne kalkulacje, liczą się tylko 3 ptk.
Naprawdę w to wierzysz? Ustawienie jest ciekawe, sam chciałbym zobaczyć coś takiego na boisku, ale Allegri się na to nie zdecyduje.
Garreat pisze:Sorry ale nic mnie nie przekona, że to jest mega rewolucja, postawienie wszystkiego na głowie etc. Mieliśmy Milan 2.0, całą grę do przodu trzymał Tevez (Ibra w Milanie). Ten odszedł, nie mamy nic. Allegri bez 'cudotwórcy' nie potrafi wykrzesać z dobrego (bardzo dobrego) materiału drużyny.
Proponowałbym patrzeć na sprawę trochę szerzej niż tylko przez pryzmat schematów i konkretnych personaliów na boisku. Ten kryzys ma o wiele głębsze podłoże. Co do Teveza to się zgadzam - był liderem na boisku i naszym najlepszym zawodnikiem ubiegłego sezonu. Sądziłem, że skoro Allegri nie dostał napastnika na takim poziomie to zarząd zafunduje mu topa na trequartiste, a tu dopadła nas smutna rzeczywistość...
zabekmj23 pisze:To się dołączę do dyskusji zakup Mandzu był słuszny jak byśmy Lorka sprzedali za 12mln i dołożyli resztę do Chorwata a tak to Beppe zapłacił za Mandzu i sciagnał spodnie oraz wypiął tyłek do Sevilli.
Zaza to inna sprawa bo nie wiemy czy tam nie ma jakiś rozgrywek o Berardiego.
Hernanesa nie komentuje bo sprawa jego, Draxlera oraz 3/4 w to mercato to jawna kpina.
Nie pozostaje nic innego jak tylko pod tym się podpisać. Mandzukic miał wnieść do ataku zadziorność i doświadczenie. Jako opcja na sezon lub dwa wydawał mi się dobrym wyborem, ale póki co to kompletny niewypał.

Odnośnie aktualnych tematów mercato to przeraża mnie, że tak dużo pisze się o naszej chęci jak najszybszego wykupienia Cuadrado. Naprawdę przypadki Tiago i Melo nie nauczyły nas jak się takiego transfery rozgrywa? Kolumbijczyk gra dobrze, ale gdzie mu tam do najlepszych skrzydłowych w Europie. Skoro mamy prawo pierwokupu do Berardiego, który efektywność przekłada nad efektowność to kwestię wykupu Żelka możemy rozgrywać z pokerową miną, a nie grać desperacko.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2015, 18:58

Powraca temat Ricardo Saponary :prochno:
Nie wiem czemu, ale jakoś sobie to w głowie ustawiłem i żyję z myślą, że w przyszłym sezonie jak ogarniemy skrzydła, treqa i po ewentualnej sprzedaży Pogby zaczniemy grać 4:2:3:1.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 24 października 2015, 01:56

Sprowadzenie Cuadrado znacząco zmniejszyłoby nasze możliwości w przyszłym Mercato, na dodatek widać, że ten gość robi gigantyczny zamęt, ale praktycznie nic z tego nie wynika. Przyjemnie patrzeć, że choć jeden zawodnik w Juve ma prawdziwą dynamikę i jakiś drybling, szkoda, że dostaliśmy tak naprawdę ochłap na którym Jose już się poznał. Z Cuadrado może i można wiele wyciągnąć, ale na pewno nie przy tym trenerze.

Ogólnie uważam, że największym wzmocnieniem na następne Mercato powinien być trener z prawdziwego zdarzenia, uznana marka, jakiś top. Jedynym nazwiskiem, które bym dołożył do wiadomej listy uznanych szkoleniowców jest Didier Deschamps. Trudno go uważać za topa i wiadomo jaką miał historię w Juve jako trener, ale mimo wszystko po ME widziałbym go w Juve.

Ciągle nasze wladze szukają jak najmniejszej linii oporu. W kwestii trenera jest podobnie, udało się tak jak z Pogbą trafić z Conte, to jest wybitne szczęście i czucie, ale jednak nie zawsze się to udaje. Nic nie ujmując Allegriemu, bo mimo wszystko ten poprzedni sezon był jednym z najlepszych w wykonaniu Juve, nie ukrywam jednak, że sukces ten przypisałbym jednak w dużej mierze schematom wypracowanym przez lata gry za rządów Conte i dojściu kilku elementów, których Antonio brakowało, jak Morata i Evra.

Allegri ewidentnie się gubi. Dostał do ustawienia grupę ludzi, którzy moim zdaniem mają naprawdę spory potencjał, tylko niestety nikt ich wcześniej nie nauczył grać w Juventusie, a Max chyba tego nie potrafi.

Patrząc jednak na politykę zarządu to jeżeli nie przydarzy się totalna wtopa (1/8 LM, bo mniej osiągnąć będzie ciężko i 4 miejsce w Seria A) Allegri pozostanie, bo nie narzeka i jest dużo tańszy niż topowy fachowiec, a tu potrzeba będzie odważnej decyzji...

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2015, 02:23

Deschamp jako trener to gwarancja, że będzie chciał kupić jakiegoś swojego rodaka. Nie mówię o jakieś zasadności i roli na boisku, ale od czasów gry w Sociedad to idealnym napastnikiem dla Juve wydaje mi się Griezmann. Nie wiem czemu...uwielbiam patrzeć na grę tego chłopaka. Kadrę mamy całkiem spoko...każdy z tych zawodników z osobna wygląda nieźle tylko jakoś tak razem w kupie to nie przekonują. Coś tutaj ewidentnie nie chce pyknąć i najprawdopodobniej jest to wina trenera. Niby chce połączyć schematy defensywne z Conte ze swoimi ofensywnymi, ale coś nie chce mu to wyjść. Cuadrado nie przekonuje...koleś robi sporo wiatru i zamieszania, ale niewiele z tego wychodzi...ot taki syndrom Giovinco. Denerwuje mnie to, że Dybala nie gra w każdym meczu

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2015, 10:51

Podobno agent Levazziego jest/będzie w Vinovo, nie wiem też czy jest agentem naszych zawodników i może nie w sprawie zawodnika PSG (choć informacje o tym,ze chcemy argentynczyka sciągnać na zasadzie Marottastyle pojawiały się już wczesniej).

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2015, 12:13

Cabrini_idol pisze:
pumex pisze:MORATA OUT
Chłopie, narzekasz aby narzekać. Morata jeszcze nie jest constant w swojej grze ale to na pewno przyszłość naszego klubu i nasz najlepszy napastnik. Chciałbyś zarobić na nim jedyne 13 mln euro ? I kogo sprowadzić? Aguero ? :prochno:
Uważam, że Morata nie jest dla nas aż taką gwarancją (czy to w kategoriach teraźniejszości czy przyszłości), by jego stratę rozważać pod kątem czystego zysku z jego sprzedaży. Prędzej widzę to tak, że 35 milionów, które moglibyśmy mieć, przydałoby się na sprowadzenie kogoś, kto dawałby dużo wyższe gwarancje niż Hiszpan. Jednocześnie zaznaczam, że nie jest to apel o sprzedaż Alvaro. Po prostu nie należę już do tych, którzy tak bardzo boją się aktywowania klauzuli przez Real.
Arbuzini pisze:Nawet nie żartuj pumi. Morata od fazy pucharowej zeszłorocznej LM robi nam robotę w tych rozgrywkach.
Robił, fakt. Przecież tego nie neguję ;)
jakku1 o mnie pisze:Powie Ci, ze Marotta spartolil mercato, ze Tevez odszedl a nie kupilismy zadnego TOPa. A jak sie go zapytac, kogo mielismy kupic i za jaka kwote to juz niestety sie nie dowiesz.
Oczywiście, że Marotta spartolił. Nie wierzę, że dalej będziesz mnie przekonywać, że jest inaczej :P A co do pytania kogo mielibyśmy kupić? Może choćby Joveticia, który został wypożyczony? A może zamiast duetu Zaza-Mandzukić załatwić topa do innej formacji, jeśli do ataku był nieosiągalny? No ale jest jak jest... jest jak jest...
Robaku pisze:CdS podal, że mamy ustne porozumienie z Sassuolo odnośnie letniego transferu Sime do nas. Czyli nie zima, a lato.
Oho, kolejny "potencjalny top" :lol: On, Lavezzi, Saponara i lecim na szczecin :juve: Może jeszcze jakiś Astori, żeby przypadkiem Rugani nie dostał szansy na grę.

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 października 2015, 14:22

Arbuzini pisze:Mandzukic miał wnieść do ataku zadziorność i doświadczenie. Jako opcja na sezon lub dwa wydawał mi się dobrym wyborem, ale póki co to kompletny niewypał.
Chlopa za 19mln. na jeden sezon? Rozrzutnosc wieksza, niz w Man City :smile: To ja bym juz Matriego zostawil. Z perspktywy czasu widac, ze pewnych zakupow mozna bylo nie dokonywac i w sakwie zostaloby duzo wiecej djengow.
Robaku pisze:Podobno agent Levazziego jest/będzie w Vinovo, nie wiem też czy jest agentem naszych zawodników i może nie w sprawie zawodnika PSG (choć informacje o tym,ze chcemy argentynczyka sciągnać na zasadzie Marottastyle pojawiały się już wczesniej).
Ew. przyjscie Lavezziego zwiastuje 4-3-3 na przyszly sezon. Moze tak jeszcze Ibra do kompletu? :smile:

Ja bym tez zwrocil uwage na to, ze od ery Serie B jest ciagle jakis klopot na linii zarzad - trener. Wiadomo, ze od tego czasu przezylismu juz dwa zarzady, ale problem jest ten sam. DD nie umial sie dogadac, co do transferow - zrezygnowal. Conte nie umial dogadac sie, co do transferow - zrezygnowal. Max nie umie sie dogadac, co do transferow, ale przyjmuje grzecznie i cicho na glowke, to co mu Marotta daje, wiec zostaje... Tutaj rodzi sie jeszcze kolejne pytanie: czy Marotta uwaza Allegriego za tepego i niewystarczjaco kompetentnego czlowieka, wiec sam mu wybiera zawodnikow? Ale po co w takim razie zatrudnil tepego i niekompetentnego czlowieka na stanowisko trenera wielkiej druzyny? Idac tym tokiem czy zatrudnienie nowego trenera (obojetnie czy teraz, czy po ME) cokolwiek znaczaco w tej druzynie zmieni?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2015, 14:35

Najgorsze jest to, że Mandzukicia nikt nie będzie chciał po sezonie, a jak będzie chciał to albo za darmo (Tevez,Llorente,Quaqliarella,Vucinic - ile na nich zarobiliśmy ?) albo za 4-5 mln w 3 ratach :prochno:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2015, 18:25

pumex pisze:
jakku1 o mnie pisze:Powie Ci, ze Marotta spartolil mercato, ze Tevez odszedl a nie kupilismy zadnego TOPa. A jak sie go zapytac, kogo mielismy kupic i za jaka kwote to juz niestety sie nie dowiesz.
Oczywiście, że Marotta spartolił. Nie wierzę, że dalej będziesz mnie przekonywać, że jest inaczej :P A co do pytania kogo mielibyśmy kupić? Może choćby Joveticia, który został wypożyczony? A może zamiast duetu Zaza-Mandzukić załatwić topa do innej formacji, jeśli do ataku był nieosiągalny? No ale jest jak jest... jest jak jest...
A przypomnij sobie Pumi co pisales o Joveticiu w trakcie mercato :prochno:.

Juz abstrahuje od tego, ze on poki co raptem zdobył 3 gole, czyli o 1 wiecej od Zazy i tyle samo co Dybała. A jak wiadomo, najwieksza nasza bolaczka obecnie jest... skutecznosc. A jesli chodzi o jakiegos topa na inna pozycje to chetnie poslucham kandydatur, bo takie Topy o jakich Ty myslisz to minimum kosztują 50-60 milionów (vide Di Maria czy Kevin De Bruyne). Kolejna sprawa jest taka, ze obecnie brakuje nam najbardziej Teveza, wiec skutecznego aczkolwiek takze kreatywnego egzekutora. Ktos o podobnych walorach na te sama pozcje to wydatek minimum 50 baniek (Cavani, Aguero). Przy sprzyjajacych warunkach moze troche mniej (slaba forma, chec odejscia z klubu, etc).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 24 października 2015, 19:53

Paya pisze:Ilość minut rozegranych przez naszych napastników w tym sezonie:
Dybala: 561
Morata: 535
Mandžukić: 499
Dzieli ich 60 minut, przy czym Mandzu opuścił przez kontuzje bodaj 3-4 mecze, a Morata ile...? Nie pamiętam, jeden na pewno. Z Interem grał świeżo po urazie. Z Genoą zszedł po 20 minutach (uraz) - normalnie grałby więcej. Jeśli inni są dostępni to Dybala jest pod koniec hierarchii. Tak to wygląda a powyższa statystyka przypomina mi, że najlepsze podanie w Juve ma Chiellini.
Allegri o Dybali przed Atalantą pisze:He is a lad with excellent qualities and will have a great future. Last season he was a leader at Palermo, but cannot have that same role at Juve yet. Anyone who is saying that is wrong. We cannot put this amount of responsibility on Dybala&#8217;s shoulders. (...) By behaving this way, you&#8217;re making it difficult for the player too. He was too expensive to not play? That&#8217;s your problem. In that case look at Kevin de Bruyne, who cost &#8364;80m and doesn&#8217;t play at Manchester City.
Niezły odlot. Dybala nie poradzi sobie z presją, choć szczególnej sraczki po nim nie widać. Pewnie powinien wziąć przykład z doświadczonego kolegi Padoina, każdy pamięta pierwsze kolejki. Będzie miał trudno... szkoda słów. Takie pytanie do trenera, dlaczego nie stosuje tej logiki wobec Pogby? No i wytarcie sobie mordy Manchesterem City (żałosne samo w sobie), gdzie akurat De Bruyne ma odwrotną tendencję zaliczanych minut. Czyli spokojnie i stopniowo wprowadza się do drużyny.
Dybala będzie miał jeszcze trudniej, wiecie dlaczego? Bo indolencja i kretyńskie decyzje kołcza (Padoin na regiście, granie na dwie wieże, nietykalny Pogba) wyganiają Juve daleeeko w tabeli. Za jakiś... niedługi czas, będzie naprawdę nieciekawie. Presja urośnie do kolosalnych rozmiarów i to nie na niby. A wtedy, przy najmniejszym błędzie, każdy wypomni te 40 baniek.

Zawodnik o zbliżonej charakterystyce do Paulo jest konieczny do zachowania równowagi z przodu. Bez tego możemy najwyżej liczyć na farta, jak z City. Zazwyczaj nic z tego nie wychodzi i oglądamy jałowe oranie, długie piłki, 90 minut solówek Cuadrado etc.
Ostatnio zmieniony 24 października 2015, 20:25 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 października 2015, 20:07

Problemem nie jest tylko to, że Dybala nie gra, ale z kim gra jeśli już gra. Najlepszy jego mecz z tego co pamiętam to był mecz z Sevilla gdy zagrał z Moratą i Cuadrado. Dlaczego Allegri nie może tego powtórzyć wie tylko on sam...

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2015, 21:45

do usunięcia
Ostatnio zmieniony 24 października 2015, 23:59 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 października 2015, 22:59

szczypek pisze:Problemem nie jest tylko to, że Dybala nie gra, ale z kim gra jeśli już gra. Najlepszy jego mecz z tego co pamiętam to był mecz z Sevilla gdy zagrał z Moratą i Cuadrado. Dlaczego Allegri nie może tego powtórzyć wie tylko on sam...
Prawda jest taka, że ustawienie 4-3-3 nie może być naszą główną taktyką bo brakuje nam do niej wykonawców. Nie mamy dublerów na prawoskrzydłowego w tym ustawieniu i lewoskrzydłowego. Jeśli Allegri będzie chciał dać odpocząć Cuadrado - nie mając do dyspozycji Lichego - to na 99% będziemy grać 4-3-1-2. Zresztą ja i tak trzymałbym się tego ustawienia.

Obrazek
Zablokowany