Mercato (Lato 2016)
- pan Zambrotta
- Juventino
Kamera live z szatni marsylczyków, De Ceglie przywitany przez nowych kolegów:

Liczę, że Hernanes utrze tradycyjnie nosa wszystkim marudom forumowym. Liczę na Sandro, Cuadrado, Khedirę, Ruganiego i Dybalę. Dajmy im czas.

Liczę, że Hernanes utrze tradycyjnie nosa wszystkim marudom forumowym. Liczę na Sandro, Cuadrado, Khedirę, Ruganiego i Dybalę. Dajmy im czas.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Dajcie spokój! Wolicie na rozegraniu oglądać Padoina czy Hernanesa?
Wiadomo, że Hernanes i Lemina nie dźwigną nagle Juve, ale oni nie są od tego. Od tego są liderzy, którzy pozostali, czyli Buffon, Bonucci, Chiellini, Marchisio, Pogba, Morata - wcale nie mało! Doliczając Lichtsteinera i Evrę to już 8/11 mistrzowskiego i finałowego składu.
Pod względem odejść nie bardzo mieliśmy co do powiedzenia. Pod względem zakupów to mercato było dobre, jeśli nawet nie bardzo dobre. Narzekania na Leminę i Hernanesa biorą się tylko stąd, że dziennikarze wieścili Witsela i Draxlera. Niemniej Francuz i Brazylijczyk też potrafią grać w piłkę.
Mandżukić/Zaza - Dybala/Morata
Hernanes/Pereyra
Pogba/Asamoah - Marchisio/Lemina - Khedira/Sturaro
Evra/A.Sandro - Chiellini/Rugani - Bonucci/Barzagli - Lichtsteiner/Caceres
Buffon/Neto
Wygląda dobrze. Ocenimy dopiero, gdy do gry powróci i rozegra się arcyważny Marchisio.
Wiadomo, że Hernanes i Lemina nie dźwigną nagle Juve, ale oni nie są od tego. Od tego są liderzy, którzy pozostali, czyli Buffon, Bonucci, Chiellini, Marchisio, Pogba, Morata - wcale nie mało! Doliczając Lichtsteinera i Evrę to już 8/11 mistrzowskiego i finałowego składu.
Pod względem odejść nie bardzo mieliśmy co do powiedzenia. Pod względem zakupów to mercato było dobre, jeśli nawet nie bardzo dobre. Narzekania na Leminę i Hernanesa biorą się tylko stąd, że dziennikarze wieścili Witsela i Draxlera. Niemniej Francuz i Brazylijczyk też potrafią grać w piłkę.
Mandżukić/Zaza - Dybala/Morata
Hernanes/Pereyra
Pogba/Asamoah - Marchisio/Lemina - Khedira/Sturaro
Evra/A.Sandro - Chiellini/Rugani - Bonucci/Barzagli - Lichtsteiner/Caceres
Buffon/Neto
Wygląda dobrze. Ocenimy dopiero, gdy do gry powróci i rozegra się arcyważny Marchisio.
- Medzeer
- Juventino
No cóż, mercato skończone, teraz czas aby Max poukładał te klocki w spójna całość. Jak to zrobi nie wiem... Jak chciałbym, zeby to zrobił?
3-4-1-2, formacja, ktora gra lazio, jest miejsce dla trzech obrońców, jest miejsce dla cuardado i sandro, markiz z pogba w srodku, hernanes lub Roberto jako amf i napad złożony z naszych nowych nabytków, dybala i chorwat

- Feeps
- Juventino
A to luz, już się bałem.Buzol pisze:Spokojnie, właśnie rozwiązuje kontrakt z Realem i przyjdzie jako wolny zawodnik już po zamknięciu okienka.Feeps pisze:Ej gdzie ten Isco :afraid2:

Nie ma nic piękniejszego niż Juve
- kawek
- Juventino
A gdzie Roberto i przede wszystkim Asa bo pendolino mam nadzieję ujrzeć najwcześniej w meczu kończącym sezon zwieńczony mistrzostwemAdrian27th pisze:Ale dobrze, skoro mamy juz komplet mozna stwierdzić, przynajmniej w moim mniemaniu ze nasza najsilniejsza jedenastke ustawia 4-3-3.
------------------ Buffon --------------
Lichst Bonucci Chiellini Alex Sandro
------ Marchisio Khedira Pogba -----
------ Dybala Morata Cuadrado-----
Rugani, Barzagli,Caceres,Evra,Sturaro,Lemina,Hernanes,Mandzukic i Zaza.
Serie A mozna tym wygrac.
Mam dobre przeczucia co do Leminy a osobiście żałuję odejścia Angelo na ciągłe problemy z Barzaglim byłby jak znalazł
- eastsider
- Juventino
No popatrz. Górnik Łęczna też nikogo nie kupił. Niezłe jaja, co?sebatiaen pisze:Narzekacie a popatrzcie na Napoli;)
My takie transfery przeprowadziliśmy a oni w ostatni dzień nie zdążyli Soriano kupić;)
My po porażce z Draxlerem szybko kupiliśmy Hernanesa a oni?...?
- Łukasz
- Juventino
Pewnie, że najlepiej byłoby mieć De Bruyne'a, ale moim zdaniem lepszy Hernanes niż Draxler, który byłby pewną niewiadomą (kontuzje+liga). Mamy wreszcie trequartistę. Hernanes grać potrafi, obie nogi, podanie, strzał... Tylko musi sobie o tym przypomnieć, tak jak to było w przypadku Pirlo. Patrząc na nasze transfery z Interu - wolałbym, żeby powtórzył los Cannavaro, nie Lucio.
Ale sezon w cholerę ciężki będzie. Pozbyliśmy się liderów, a mamy dużo nowych, którzy muszą się zgrać. Roma gra fajnie, Inter się dozbroił - ciężki sezon będzie.
Ale sezon w cholerę ciężki będzie. Pozbyliśmy się liderów, a mamy dużo nowych, którzy muszą się zgrać. Roma gra fajnie, Inter się dozbroił - ciężki sezon będzie.
To akurat dobrze. On z głową nie za dobrzeGajowy Marucha pisze:A Lamele zgarnia Marsylia, dżizas
Hernanes na skrzydle? Raczej nie. 4-3-1-2, albo 4-3-3 (choć i do 3-5-2 jest dużo opcji - mamy bardzo elatyczną kadrę). To drugie może być ciekawą opcją, jeśli Cuadrado/Pereyra da się przysposobić do lewego skrzydła (a może do prawego wahadła w 3-5-2?). A może Pereyra rozpatrywany bedzie raczej jako b2b? Opcji jest sporo.albertcamus pisze:To co Panowie 4-4-2?
Buffon - Lichy, Bonny, Rugani, Sandro - Cuadrado, Marchisio, Pogba, Hernanes - Dybala, Morata ?
Ostatnio zmieniony 01 września 2015, 00:09 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- sebatiaen
- Juventino
eastsider pewnie że nie zrobił tylko co mnie ... obchodzi jakiś Górnik Łęczna, to temat o Juventusie i lidze włoskiej a nie o jakiejś prymitywnej durnej lidze więc jakieś głupie docinki sobie wsadź nie napisze gdzie...
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Widzisz - Lameli (którego absolutnie nie jestem fanem) zarzucasz problemy z głową, a nie widzisz tego u Hernanesa?Łukasz pisze: moim zdaniem lepszy Hernanes niż Draxler, który byłby pewną niewiadomą (kontuzje+liga). Mamy wreszcie trequartistę. Hernanes grać potrafi, obie nogi, podanie, strzał...
Transfer Hernanesa to ruch na alibi. Z braku laku. Juventus awansuje do finału Champions League, pozbywa się Vidala i Teveza i kupuje 30letniego gracza, która 10 drużyna Serie A żegna go bez żalu. Nie ma usprawiedliwienia dla takich ruchów. Mercato trwa 2 miesiące, a nie 2 tygodnie kiedy łapiemy się za jaja po tym jak w Serie A w ciągu 2 spotkań z przodu gramy paździerz delnerowski.
Poza tym nie wierzę w brazylijskich graczy ofensywnych po 30stce

- Mate.G
- Juventino
Nie rozumiem do końca narzekań na Hernanesa, poprzedniego sezonu tak dokładnie nie śledziłem jak wcześniejszego w którym Hernanes był jednym z najlepszych na swojej pozycji w tej lidze.
Nie jest to top, ale na topa nas najwyraźniej nie było stać.
Mamy za to szeroką kadrę co też jest bardzo przydatne.
Oceniam mercato na 9/10.
Bez transferu Zazy i Mandzu ( + pozostawienie LL) dałbym dychę.
A z Was to się śmieje, niektóre te narzekania są tak głupie, że aż wstyd.
Mieliśmy łapać okazje a na Amf nie było, co chcieliście Draxlera za 36mln?
Jest Dybala ( w którym pokładam wielkie nadzieję) Cuadrado, Sandro. Jest luka w pomocy ale nikt nie mówił, że będzie łatwo.
Nie kupiliśmy szrotu jak niegdyś ale topowe okazje ala Tevez za grosze nie zdarzają się zbyt często. A o takim Isco nigdy nie była mowa choć przez chwilę uwierzyłem, och ach 'moje źródła nt mercato' szczypkowi
Nie jest to top, ale na topa nas najwyraźniej nie było stać.
Mamy za to szeroką kadrę co też jest bardzo przydatne.
Oceniam mercato na 9/10.
Bez transferu Zazy i Mandzu ( + pozostawienie LL) dałbym dychę.
A z Was to się śmieje, niektóre te narzekania są tak głupie, że aż wstyd.
Mieliśmy łapać okazje a na Amf nie było, co chcieliście Draxlera za 36mln?
Jest Dybala ( w którym pokładam wielkie nadzieję) Cuadrado, Sandro. Jest luka w pomocy ale nikt nie mówił, że będzie łatwo.
Nie kupiliśmy szrotu jak niegdyś ale topowe okazje ala Tevez za grosze nie zdarzają się zbyt często. A o takim Isco nigdy nie była mowa choć przez chwilę uwierzyłem, och ach 'moje źródła nt mercato' szczypkowi