Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:02

TheWitcher pisze:Lemina na testach, teraz tylko czekać na Hernanesa i można ogłaszać koniec naszej hegemonii. 4 lata dominacji, ludzie się podniecali, że będziemy rządzić przez kolejne 10 lat. Nikt nam nie podskoczy. W tym sezonie się to skończy. Ligi nie wygramy a z ligi mistrzów odpadamy w grupie.
Kto chce się założyć, że Serie A nie padnie naszym łupem ?
Idź pograć w wiedźmina, a nie płaczesz.

Pewnie Hernanes jak przyjdzie to będzie zamiennie z Pereyrą gral jako trequartista. Dobrze miec jakąś alternatywę niż nic, ale najlepiej by bylo go wypożyczyć bez przymusowego wykupu.

Kurczę dalej boli, mieliśmy te 25mln, zamiast Marotta działać w kilku kierunkach na raz to skupil sie na tym Niemcu i teraz będziemy miec odpad z Mediolanu. Chociaż z drugiej strony historia pokazuje, że niechciani w Mediolanie czesta odpalają w Turynie choćby Davids, Cannavaro czy Pirlo ;)

FORZA JUVE!!!
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:03

Ale co to za sztuka kupić Dybale i Sandro z rocznymi kontraktami za grubo ponad 50 mln EUR. Nie, ja nie jestem przeciwnikiem Marotty, ale jak już go chwalić to za inne zakupy (Pogba, Vidal Barzgali). Wydając ponad 100 mln EUR na transfery w jedno okno, jest oczywiste że do klubu przyjdą ciekawe nazwiska. To sprawa Marotty czy klubowej kasy? Oczywiście Argentyńczyk i Brazylijczyk to świetne nabytki. Ja tego nie umniejszam.

Tu chyba chodzi o coś innego - Allegri po świetnym sezonie z Juve wręcz marzył o prawdziwym Trequ i powinien go dostać a dziś czytamy o Hernanesie.
To już zdecydowanie lepiej forsować na tej pozycji Peryere. Odnoszę wrażenie, że jest niedoceniany. Jak nie Goetze czy Draxler to szlifować właśnie Pereyre.
Wierze, że to plotki te 13-14 mln za Hernanesa, bo jak to się ma do oddawania piłkarzy za darmo, którzy nie są w planach klubu, a kupować innego niechcianego za niemałe pieniądze.

Sezon będzie dobry, jestem pewny. Ale obowiązkiem naszego CEO było kupno AMFy na miare Juve. Inna sprawa, że w każde okienko transferowe Marotta robi 10 tranferów "in" do pierwszego składu, i w każde lato rozwiąże z kimś kontrakt za porozumieniem stron. Ok, to okienko jest wyjątkowe, mała rewolucja była wymuszona, ale dosyć już tego mielenia (STOP dla Hernanesa).

ps. Rzygam jak widzę "Di Marzio".

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:03

Mate.G pisze:
jeziu89 pisze:Nabil Fekir z ofertą transferu do Juventusu. Ciekawa opcja za Draxlera :)
Mocne źródło, Fekir już nasz :dance2:
Poinformował GdM, więc zobaczymy ;)

Robaku zachwalał go kilka stron wstecz. Ciekawy to gracz i czy nada się na naszego mitycznego 3/4?

Żeby zejść na ziemię to wątpię, by wpadł, choć jak już atakujemy Ligue 1 w postaci Leminy, to może z Marsylii wpadniemy do Lyonu? Nie tak całkiem daleko ;)

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:04

Mate.G pisze:
jeziu89 pisze:Nabil Fekir z ofertą transferu do Juventusu. Ciekawa opcja za Draxlera :)
Ciężko znaleźć w to mercato sprawdzone źródło. O ile się nie mylę, to GDM poinformował pierwszy o Sandro, a reszta szybko to podłapała. Z kolei przy Draxlerze wszyscy szanowani dziennikarze, włączając w to GDM i Agrestiego potwierdzili, że Niemiec jest "praktycznie" nasz. Większość strzela ślepakami, podobnie jak nasz GM pod koniec Mercato :doh:

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:10

Coś czuje, że na koniec będą dwie bomby od Marotty, które mega wzmocnią naszą ofensywę.
Będzie to Soriano oraz Matri... :rotfl:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:20

Lemina juz na testach, wiec jedno jakosciowe wzmocnienie mozemy odfajkowac. :think: Czas na drugie.

Agresti poinformowal, ze De Ceglie odrzucil opcje przeniesienia sie do Marsylii. :facepalm:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:21

Tydzien temu potrzebowalismy AMF'a, po odejsciu Comana potrzebujemy jeszcze cofnietego napastnika, ale lepiej sciagnac kolejnego DMa. Jezeli Marotta nie ma asa/asow w rekawie to :head:

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ten Lemina to będzie pewnie drugi Melo. W ogóle to mam wrażenie, że Marotta zapomniał chyba o tym, że Conte nas już nie trenuje. Sprowadza nam grajków pod 3;5-2 to i Allegri z konieczności wrócił do tego ustawienia. Gdzie jest treq jak się pytam ? Będę to Marottcie pamiętał tak samo jak Martineza.

eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mate.G pisze:
to jego portal, nabija sobie ogladalność.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:25

Sytuacja z Draxlerem nieco pomieszała plany na mercato, ale jestem dobrej myśli.

PS. wszyscy hejterzy Marotty niech się opanują. Dla mnie winę za ostatnie 2 porażki ponosi głównie Allegri. Preferowane Padoina mając na ławce Sturaro czy Pereyrę, to zakrawa o kryminał. Dlaczego nie grał A. Sandro, który przyszedł 2 tyg. temu? Digne jakoś mógł zagrać dla Romy. To jakaś kpina przecież. Są też inne czynniki (sprzedaż kręgosłupa drużyny i kontuzje), ale ja pewnych ruchów Maxa zrozumieć nie mogę :facepalm2:

Gracz w typie Leminy w obliczu kontuzji Khedira i Asamoaha (co u niego w ogóle słychać?) był potrzebny, ale teraz prawdziwy sprawdzian dla naszego DS'a. Of. pom. to mus, a tu na razie tylko info o Hernanesie :afraid2:
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2015, 10:31 przez Yaro417, łącznie zmieniany 3 razy.

Jelon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:27

Narzekacie na Padoina, a jak ma przyjść gość, który ma grać w środku pomocy (Młody 21-letni Francuz) to wszyscy kręcicie nosem. Mi się ten Lemina podoba, to że ma wybuchowy charakter nie wyklucza tego że może być strzałem w 10.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:40

W zasadzie pewne jest to że klasowego 3/4 już nie kupimy więc naszym podstawowym zawodnikiem na tej pozycji będzie Pereyra lub Cuadrado o czym wspominał Max w jakimś wywiadzie że widzi Juana na tej pozycji (i ja się z nim w 100% zgadzam). Pozostaje pytanie kto przyjdzie na ławkę? Oby nie Hernanes...

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:40

Lemina w Juve. Nie mam pojęcia kto to, jak gra i na jakiej pozycji i czy to uzupełnienie kadry czy kadry Primavery? Ktoś ogarnia temat tego typka?

Obrazek
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:43

Ale też nie zwiększa naszej jakości. My na razie jesteśmy krok do tyłu jeśli nie dwa w porównaniu z poprzednim sezonem.

To mercato miało nas wzmocnić, a nie osłabić.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2015, 10:43

Lemina do pierwszej drużyny, jaka primavera :prochno: To jest wzmocnienie drużyny w obliczu kontuzji naszych CM-ów. Tzn wzmocnienie wg klubu, wg mnie strata kasy, budżetu na chłopa z mózgiem o wielkości orzeszka.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2015, 10:44 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany