Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
goodman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 15:31

jpjp5 pisze:niech to mercato sie juz skonczy bo za dwa dni moze juz nie bedziemy mieli zadnego dobrego zawodnika, wszystkich sprzedamy albo oddamy za darmo. Jak tak ma byc w przyszlym roku to nie wiem czy wogole awansujemy do fazy pucharowej ligi mistrzow.
:facepalm:

Na marginesie, Coman wychodzi w podstawie i 3/4 tego forum płacze ze tak sie nie da wygrać, sprzedać go, Allegri nie znasz się itp, a teraz kiedy mamy zainkasować za niego gigantyczną sumę to nagle jest płacz, że on napewno w końcu wypali. Wyprzedajemy najlepszych zawodników i w przyszłym sezonie nie będzie LM. Kurde, ludzie ogarnijta sie bo tego sie nie da czasami czytać. Przecież to jest nasze najlepsze okienko od lat i nie umiem zrozumieć skąd u niektórych tutaj takie zaćmienie.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 15:34

O dziwo są jeszcze tacy, którzy żałują Comana. Ale jeśli jakiś gracz chce odejść bez jakiejś winy po naszej stronie (np. Pirlo, Vidal, Tevez czy teraz Coman) to nikt nie ma podstaw, by kogokolwiek żałować. Ci gracze nie chcieli u nas grać dłużej. Nie przekonałaby ich nawet podwyżka, bo chodziło im o coś innego.

Btw. moglibyśmy już zrobić jedenastkę IN i jedenastkę OUT :prochno:

OUT
Tevez (Berardi) - Llorente (Matri)
Coman - Vidal - Pepe
Pirlo
Ogbonna - Marrone - Sorensen - Romulo
Storari

IN
Mandżukić (Zaza) - Dybala
Draxler - Pereyra - Cuadrado
Khedira
A. Sandro - Magnusson - Rugani - Isla
Neto

Ciekaw byłbym wyniku w takim meczu. Mam wrażenie, że wygrałaby 11-tka OUT ;)

damszn

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 15:43

Coman to byłą tylko szybkość, ja go nie będę żałował. Wystarczy zerknąć na youtube i filmiki z nim przed Juve, dobry do kontry ale mało z tego wynikało bo końcowe podanie słabe.
A zerknijcie na filmiki Pogby z przed Juve - było widać błysk talentu, czego właśnie Comanowi brakuje.
On będzie miał jeszcze trudniej w Bayern-ie niż u nas więc decyzja dziwna ale krzyż na drogę :)

Ucieszyła mnie informacja że Isla out, ale dlaczego panie Allegri tak późno, chciałęś dać mu szanse nie potrzebnie. 2 tygodnie wcześniej i może dałoby się jakiegoś PO dostać.

Czekamy za Draxlerem ale liczmy iż wszyscy nowi zagrają w podstawie może dopiero za parę tygodni.

old faithful

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 15:45

Nie potrafię zrozumieć reakcji niektórych forumowiczów ... Co man źle wg nich gra, ale jego sprzedaż za prawie 30 mln euro to zbrodnia ...

Przyjrzyjmy się faktom. Większość go polu walą po spotkaniu z Udinese. Ja twierdziłem, że zagrał solidnie. Bez rewelacji. I tak chyba można by podsumować jego dotychczasową karierę w Juve. Znacznie większe wyobrażenie o nim niż dokonania, więc ta kwota to po prostu wygrana na loterii. Zgoda. Nie miał wiele szans, ale też nie tak mało i choć nie zgodzę się, że kalectwa to poza szybkością i niezłym drabinie (czasami), to nie pokazał wg mnie tyle ile się mówi, że potrafi. Dałbym mu szansę jeszcze, ale ne mając taką ofertę na stole.

Dodatkowo patrząc na jego zachowania i jeśli to co mówił Allegro jest prawdą, to tym bardziej bym gościa posłał i się wkurzył. Z niewolnika nie ma pracownika, a uwierzcie, że takich talentów jest niemało. Ba, sami ich już mamy od groma, czy to po tym Mercury czy takich jak Berrardi na wypożyczeniu.

Ciekawe czasy, że za kogoś takiego kto rozegrał dziesiątki meczów na najwyższym poziomie i wygrał mnóstwo trofeów jak Villa płaci się niecałe 40 mln euro, a za szczyt, który nie rozegrał nawet 90 min ciągiem na poziomie europejskim płaci się niecałe 10 mln mniej.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 15:58

@old faithful Chłopie, zanim opublikujesz tu coś weź przeczytaj to najpierw. Ten wpis przebija nawet najgorsze wypociny pussykilleraxxl. Nie da się tego czytać.

Zaś co się tyczy Comana to za 20 mln sprzedawać bez mrugnięcia okiem. Jest to talent ale bez regularnej gry do poziomu gwiazdy się nie rozwinie a na regularną grę u nas jest zwyczajnie zbyt słaby. Jeśli go chcą za taką kasę to nic tylko się cieszyć.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 16:01

Niejaki Niccolo Ceccarini z Mediaset poinformowal, ze Isle chca u siebie Fiorentina, Marsylia i Napoli.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 16:06

CavAllano pisze:Niejaki Niccolo Ceccarini z Mediaset poinformowal, ze Isle chca u siebie Fiorentina, Marsylia i Napoli.
Tylko zapewne nikt nie bedzie chcial za niego zaplacic.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 16:09

Makiavel pisze: Zaś co się tyczy Comana to za 20 mln sprzedawać bez mrugnięcia okiem. Jest to talent ale bez regularnej gry do poziomu gwiazdy się nie rozwinie a na regularną grę u nas jest zwyczajnie zbyt słaby. Jeśli go chcą za taką kasę to nic tylko się cieszyć.
Jestem tego samego zdania. Forma Comana w chwili obecnej przypomina mi Giovinco za drugim rzutem w Juventusie po transferze z Parmy. Szybki, dość ruchliwy, robiący dużo wiatru, ale niestety ostatnie podanie i ogólnie decyzje na kiepskim poziomie. Większosć meczów z Comanem od pierwszej minuty kojarzę jako zapasy na 0:0 do przerwy.

Oczywiście wszystko nadal przed chłopakiem ma dopiero 19 lat i pewnie jeżeli tylko ktoś o niego odpowiednio zadba, to będzie topem, przed którym będziemy trzepać porami w UCL. Nie wiem tylko czy akurat Bayern to jest to czego on sam akurat obecnie najbardziej potrzebuje, chociaż pieron wie jaki tam pomysł na niego ma Guardiola.

Pewnie by mi ten transfer nie pasował, ale ta kasa. :snackgy:
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2015, 16:10 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 16:10

" Mercato jest dziwne, nikt nie sądził, że Coman odejdzie albo że pewni inni zawodnicy nie przyjdą."

Chciałbym się mylić, ale obstawiam, że Draxler do nas nie przyjdzie...

Z Juventusem od 1997 roku.
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 16:12

La stampa mowi ze draxler done deal :czytaj:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 16:14

fazzi pisze:La stampa mowi ze draxler done deal :czytaj:
https://twitter.com/la_stampa?lang=pl

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 16:21

Jak dla mnie sprzedaż Comana jak najbardziej na +. Tak jak na samym początku wierzyłem w tego zawodnika, tak teraz po prostu straciłem cierpliwość. Chłopak jest zbudowany lepiej od Dybali a zastawia się 5 razy gorzej od niego. Każdy.. ale to każdy kontakt ciało w ciało z przeciwnikiem skutkował przewróceniem się. Papiery niby ma.. ale co z tego skoro będąc u nas przez rok nie pokazał dosłownie nic.. no moze oprócz jednej pięknej asysty do Moraty w meczu z Parmą i pięknej bramki z tego samego meczu. Wydaje mi się że już tu nawet nie chodzi o presję czy regularność, ale Kingsley był po prostu za słaby, a gdy dostawał szansę to zawsze ją spartolił. Każdy myśli że to może być drugi Henry.. no właśnie MOŻE.

Czekam na Draxlera i jak dla mnie okienko na 5+. Strach pomyśleć co by było gdyby choć Tevez został.. :snackgy:

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 16:29

Martwi mnie troche ten transfer Juliana,niby tylko 2mln różnicy a juz kilka dni sie to ciągnie i konca nie widac.Wóz albo przewóz. :ahsisi:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 16:37

Wszystko jest juz dopiete. Potwierdza to zarowno La Stampa jak i Agresti.

26+6m bonusu. Testy medyczne jutro.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2015, 16:40

Dobrze, kto nastepny? bo chyba ktos Comana zastapic musi? ;)

moze jednak Ibra? :hellyes:

Zablokowany