Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 18:21

I nie chodzi o Draxlera tylko o fakt że :
- Marotta mówi , że szukamy i chcemy sprowadzić takiego zawodnika
- Trener prosi o takiego zawodnika i też wypowiada się że kogoś takiego szukamy.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 18:23

wloski pisze:Ten temat powinien być zamknięty dla wąskiego grona ludzi, którzy posiadają wiedzę na temat najświeższych newsów i dobrych analityków, reszta to sobie może w komciach pod newsem pisać
Podbijam. :ok:

Fajnie mają to rozwiązane na fcinter.pl

Można na przyszłość pomyśleć o takiej konwencji, tylko czy ktoś się tego podejmie?

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 18:36

Zizou_1989 on to opcja e) czyli ludzie, którzy myślą że pozjadali wszystkie rozumy i cisną każdego na forum.

Virgil Ma rację. Trener prosi o takiego zawodnika i mając do wydania tyle hajsidła powinien go dostać w pierwszej kolejności, a nie ostatniego (o ile dostanie). Cały czas brak zawodnika, który potrafi dryblować na małej przestrzeni i posłać prostopadłą piłę.

wojczech7 To może karnety na możliwość udzielania się na forum ? Od tego są newsmani, którzy podają gorące informacje na głównej.

wloski To po co drążą temat od 2mcy ? Skoro go nie sprzedadzą za tyle, to skupiają swój kierunek w okół kogoś innego, a nie czekają do końca okienka żeby zostać z ręką w nocniku (być może).
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2015, 18:44 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 18:39

Tym bardziej że to nie jest przecież tak, że jest tylko Draxler i na nim się świat kończy. A z analizy poczynań na tym polu naszego zarządu to widać, że może i obserwowali innych zawodników ale od 2 prawie miesięcy pracują nad Draxlerem i zaraz obudzą się z ręką w nocniku bo nikogo innego dobrego na kilka dni przed zamknięciem okienka nie wyrwiemy raczej.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 18:41

Ale Wy czegoś nie rozumiecie, Draxler chce do Juve, Allegri go nawet może chcieć (mimo, że mówił o Isco i Oscarze), Józek chce Draxlera, ale Schalke chce 30 mln, ile Wam trzeba wpajać, że chcą tyle hajsu za zawodnika, który jest po kontuzji i boimy się, że u nas będzie je dalej łapał. Przecież problemem nie jest sama kasa i wydanie 30 mln, bo by wydał lekką ręką. On się boi wydać lekką ręką na zawodnika, który spędził prawie rok na powrocie do sprawności, a to jest różnica, której żaden z płaczących jak widać nie potrafi pojąć. To jest chyba za dużo na Wasze umysły. Tak dużo, że Zazę dalej liczycie po kwocie przyjścia w tym sezonie, a nie po wszystkich operacjach z nim związanych. Inna kwestia, że Józek i Allegri na treku bardziej widzą Isco i nie mają zamiaru wydawać na alternatywę aż takiej kasy (30 mln), jeśli jest to tylko alternatywa. Jeśli nie będzie Draxlera nie będę płakał. Z obecnej kadry można zbudować solidne 4-3-3, 4-3-1-2 z fałszywym trekiem jak to było w poprzednim sezonie oraz 3-5-2.
wojczech7 pisze:
wloski pisze:Ten temat powinien być zamknięty dla wąskiego grona ludzi, którzy posiadają wiedzę na temat najświeższych newsów i dobrych analityków, reszta to sobie może w komciach pod newsem pisać
Podbijam. :ok:

Fajnie mają to rozwiązane na fcinter.pl

Można na przyszłość pomyśleć o takiej konwencji, tylko czy ktoś się tego podejmie?
Poszedłbym nawet o krok dalej, dostęp do tematu "Mercato - tylko newsy miałby dostęp w pisaniu parę osób które wykazało się dobrą wiedzą + redaktorzy i moderatorzy oczywiście", a ten temat niech zostanie na płakanie.
Alexinhio-10 pisze: wojczech7 To może karnety na możliwość udzielania się na forum ? Od tego są newsmani, którzy podają gorące informacje na głównej.
Niestety mercato to taki okres szybkiego działania i zmienności informacji, że nie nadarzają nad tym nie tylko tutaj, ale i na innych portalach.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 19:03

wloski to akurat jakbyś taką propozycję popierał to byłbyś jednym z pierwszych co by do tego wątku nie miał dostępu :rotfl:

Właśnie za to będzie można krytykować Marotte i zasłużenie jeżeli nikt na AM-a nie przyjdzie, że dwa miesiąca uganiał się za Draxlerem i został z niczym kiedy jednak są inni zawodnicy na pozycję dla nas kluczową.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 19:04

Czym spowodowane jest pozbywanie się Zazy? Jeśli zbyt małą liczbą minut w sezonie 15/16, które nie dadzą mu szansy na powołanie na EURO to po co 2 miesiące temu zgodził się na rolę piątego napastnika?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 19:09

Po pierwsze: w regulaminie jasno pisze, żeby informacje podawać ze źródłami - każde następne takie wypisywanie bzdur bez linków będzie bezzględnie kartkowane kartkowane.

Po drugie: temat jest o mercato, a nie o tym, kto powinien mieć dostęp do tego tematu. Każdy następny post nie na temat będzie bezwzględnie kartkowany.

Po trzecie: nawiązując do punktu drugiego i postów wloskiego - forum jest po to, żeby wyrażać swoje zdanie na dane tematy. Możesz się z którymiś nie zgadzać, ale nie masz prawa dyktować kto ma tu pisać, a kto nie (a tym bardziej obrażać innych za odmienne zdanie). Jeśli masz jakieś propozycje co do zmian, jest od tego odpowiedni temat - możesz tam przedstawić swoje zdanie i poprzeć je jakimiś rozsądnymi argumentami. W innym wypadku... patrz punkt drugi.

Z góry dziękuję za dostosowanie się do regulaminu który wszyscy zaakceptowaliście i życzę miłego dnia :)

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 19:14

Mam pytanie bo nie mam czasu śledzić waszej dyskusji.

- Nie ściągamy Draxlera?
- Czy przyjdzie w ogóle jakiś trequista?

damszn

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 19:19

Witam wszystkich, chciałbym swoim pierwszym postem ocenić nasze mercato.

Po pierwsze mamy zmianę pokoleniową + 3 zawodników samo poprosiło o odejście, patrząc na formę z ostatniego sezonu najbardziej będzie brakowało Teveza, Pirlo już niestety już nie te lata i ostatnie 2 sezony coraz słabiej z formą ale od czasu zidane jedyny od którego tak poprawiła się jakość rozegrania w środku pola.
Vidal niestety też przez kontuzję miał słabszy sezon, nie będziemy po nim płakać ale mógł być juvenito, chociaż jak odbuduje forme w Bayearn-ie możeby być zazdrośni.
Z zakupów na ogromny plus Alex, chociaż akurat Evra zaskoczył nas wszystkich jakością gry i jeszcze ten sezon pociągnąłby spokojnie, ale jest LO na lata, dodatkowo Asamoah może iść do środka.
Khedira za darmo świetny zakup ale pech na początku.
Rugani świetny tylko więcej okazji do gry, ten sezon niech zbierze doświadczenie ale następny już podstawa za Chielliniego - w końcu 32lat.
Napastnicy - Mandzukic, Zaza. Z nich zdecydowanie lepszy Mandzukic, niestety nie jest to klasa Teveza, potrzebuje więcej podań ale haruje na całym boisku, walczy o pierwszy skład.
Teraz pytanie o 3/4 w 4-3-1-2 - przecież Draxler nie jest takim typowym zawodnikiem, boże grać na tej pozycji podobnie jak Dybala ale na pewno jest świetny i o ile nie przepłacimy(bo kontuzjogenny) warto go mieć, potrzeba nam więcej kreatywności i możliwości z przodu.
Pereyra nie przekonuje, brak mu tego ostatniego podania.
3-5-2 - oby to ustawienie było używane tylko w ostateczności, niestety za mało okazji podbramkowych nam daje.

I tu dochodzimy do ustawienia 4-3-3 - mając Draxlera mielibyśmy na prawdę wiele możliwości, to może być strzał w dziesiątkę:

Buffon
Lichy-Bonucci-Chellini-Evra
Khedira-Pogba-Marchisio
Cuadrado-Morata(Mandzukic)-Dybala(Draxler)

Tylko typowych 9 za dużo więc Zaza lub LL do widzenia.
A Coman ma potencjał ale za 20mln sprzedać jak będzie oferta, miał wiele okazji i na razie pokazał tylko szybkosć, to już Dybala grał mniej(no właśnie dlaczego? podstawa musi być!) a pokazał lepszą jakość.

Ja z Mercato jestem zadowolony a jak ktoś narzeka na nasz zarząd to do widzenia, robią co mogą, czasy Paulsenów się skończyły :)

Tylko panie Allegri, proszę w podstawie najlepszy skład na dany moment wystawiać a wszyscy wiemy że Dybala>Coman oraz Sturaro>Padoin, Padoin to zapchaj dziura, da radę ale wystawiać w ostateczności.

Ach, i jeszcze nasz ukochany Isla - zarząd próbuje od 3 lat kupić prawego obrońcę - Isla, Romulo no i ponownie Isla :) więc próby są, mnie nie przekonał i powinien być sprzedany póki coś jest wart.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 19:20

fazzik8 pisze:Mam pytanie bo nie mam czasu śledzić waszej dyskusji.

- Nie ściągamy Draxlera?
- Czy przyjdzie w ogóle jakiś trequista?
Chlopie to wie tylko Marotta, a moze nawet i on sam nie wie. Za 5dni bedzie wszystko wiadome.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 19:21

No, ale niestety taka jest prawda jeśli nie przyjdzie trequartista to będzie mega beka. Przyszedł bramkarz, obrońcy, pomocnicy i napastnicy, a żeby nie przyszedł zawodnik, który jest celem głównym od 2 sezonów. Ja rozumiem, że Marotta nie chce wydawać hajsu na Draxa z pewnych powodów, ale w takiej sytuacji powinien być już przygotowany na sprowadzenie innego zawodnika. Ja mimo wszystko głęboko wierzę, że jutro po meczu Bayer - Lazio czyli około 23 nieco się wyjaśni, być może będzie tak, że będzie możliwość sprowadzenia Calhanoglu być może Marotta jeszcze coś wykombinuje z tym Draxlerem, zobaczymy.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 19:35

Haris pisze:No, ale niestety taka jest prawda jeśli nie przyjdzie trequartista to będzie mega beka. Przyszedł bramkarz, obrońcy, pomocnicy i napastnicy, a żeby nie przyszedł zawodnik, który jest celem głównym od 2 sezonów. Ja rozumiem, że Marotta nie chce wydawać hajsu na Draxa z pewnych powodów, ale w takiej sytuacji powinien być już przygotowany na sprowadzenie innego zawodnika. Ja mimo wszystko głęboko wierzę, że jutro po meczu Bayer - Lazio czyli około 23 nieco się wyjaśni, być może będzie tak, że będzie możliwość sprowadzenia Calhanoglu być może Marotta jeszcze coś wykombinuje z tym Draxlerem, zobaczymy.
Dokładnie nie panikujcie, bo ja od dawna uważam, że to mecze el. LM nam otworzą drogę do transferów. Gdyby nei Cuadrado, to pewnie już dzisiejszy mecz Szachtara dalby troche odpowiedzi względem własnie Teixeiry. Jutro może dać szanse albo na zawodników Bayeru, albo Lazio. Poza tym Monaco jeszcze też jest na wylocie z LM. Spokojnie, będą ruchy out i in po kwalifikacjach.Uważacie, ze ManU się nie wzmocni jesli potwierdzi awans? Nie widze innej możliwości.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 19:38

Robaku pisze:
Haris pisze:No, ale niestety taka jest prawda jeśli nie przyjdzie trequartista to będzie mega beka. Przyszedł bramkarz, obrońcy, pomocnicy i napastnicy, a żeby nie przyszedł zawodnik, który jest celem głównym od 2 sezonów. Ja rozumiem, że Marotta nie chce wydawać hajsu na Draxa z pewnych powodów, ale w takiej sytuacji powinien być już przygotowany na sprowadzenie innego zawodnika. Ja mimo wszystko głęboko wierzę, że jutro po meczu Bayer - Lazio czyli około 23 nieco się wyjaśni, być może będzie tak, że będzie możliwość sprowadzenia Calhanoglu być może Marotta jeszcze coś wykombinuje z tym Draxlerem, zobaczymy.
Dokładnie nie panikujcie, bo ja od dawna uważam, że to mecze el. LM nam otworzą drogę do transferów. Gdyby nei Cuadrado, to pewnie już dzisiejszy mecz Szachtara dalby troche odpowiedzi względem własnie Teixeiry. Jutro może dać szanse albo na zawodników Bayeru, albo Lazio. Poza tym Monaco jeszcze też jest na wylocie z LM. Spokojnie, będą ruchy out i in po kwalifikacjach.Uważacie, ze ManU się nie wzmocni jesli potwierdzi awans? Nie widze innej możliwości.
Super pomysł! Wydajmy fortunę na zawodnika który nie będzie mógł zagrać w tym sezonie w LM!

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 19:39

Hypaman, zasady od tego roku się zmieniły i zawodnicy grający w eliminacjach LM mogą zmienić po nich klub i grac w w grupie LM z innym zespołem.

Obrazek
Zablokowany