Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:15

Cabrini_idol pisze:i być może Draxler to dla mnie optymalne zestawienie ofensywy.
Zaraz zaraz, jak to być może? Przecież pisałeś, że w czwartek prezentacja? :spiteful:

Mam nadzieję że Cuadrado nie będzie ostatnim naszym wzmocnieniem.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:17

Spokojnie spokojnie, napisałem BYĆ MOŻE, kwalifikując go jako skrzydłowego rozgrywającego :P . To, że będzie w czwartek nasz to pewne. Tyle, ze nie liczyłem go jako tego do 4 3 3 tylko do 4312 :cfaniak: a w ustawieniu 433 można go wsadzić jako ofensywnego skrzydłowego. Zresztą Draxler to lewoskrzydłowy łamiący do środka, tak własnie zagrał w ostatnim meczu Schalke i tak własnie zdobył bramkę, wbiegając z lewego skrzydła.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2015, 11:19 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:18

A nie pomyśleliście o tym żeby wystawić Cuadrado jako box to box z prawej strony?
4-3-1-2
Buffon - Lichtsteiner - Bonucci - Chiellini - Evra/Sandro - Cuadrado - Marchisio - Pogba - Trequarista :prochno: - Dybala - Morata
Myślę że by się sprawdził. :smile:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:21

Myślę, że Cabrini pozazdrościł szczypkowi, jego insiderskich kontaktów, aczkolwiek tutaj sprawa dużo bardziej prawdopodobna ;)

Dred już na testach, zaraz go podepną do kabli i będzie biegał po taśmie z maską tlenową na japie.

Obrazek

Trochę tu do Williana podobny, może Mourinho pomylił przesyłkę?

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:24

Di Marzio potwierdza to co wiemy już od dawna. Naszym głównym celem jest Draxler i przygotowujemy ostateczną propozycję dla Schalke. W kuluarach mów się o 26 mln + 4 w bonusie :cooler:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:26

Fajnie by było grać 4-3-3. W napadzie pokombinować z Dybala - Morata - Cuadrado.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:28

----------------------Buffon-----------------------
-----------Barzagli-Bonucci-Chiellini-----------
Cuadrado-Khedira-Marchisio-Pogba-Alex Sandro
------------------Morata-Mandzukic-------------------

Aczkolwiek takie 3-5-2 (Dybala zamiast Mandzu nawet) dało by nam takie swietne 352, z bokami i atakiem szybkosciowo zabijającym wiekszosc europejskich klubów.

I nagle (daj bóg jeszcze Draxa) nasze Mercato przebija wszystkie w Italii.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:32

Vincitore pisze:Trochę tu do Williana podobny, może Mourinho pomylił przesyłkę?
Jeszcze bez Haribo/mopa na glowie.

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:35

dobrze że Juan jest u nas, Kolumbijczyk znacznie lepszy od Lichego,

z innej beczki na stronce bajernu jarają się Comanem, ja bym go im za nic nie oddał, będą jeszcze ludzie z Francuza...

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:36

naros pisze:A nie pomyśleliście o tym żeby wystawić Cuadrado jako box to box z prawej strony?
4-3-1-2
Buffon - Lichtsteiner - Bonucci - Chiellini - Evra/Sandro - Cuadrado - Marchisio - Pogba - Trequarista :prochno: - Dybala - Morata
Myślę że by się sprawdził. :smile:
Trochę bez sensu jakby Max na siłę ustawiał zawodników pod tą taktykę, gdzie ewidentnie bardziej pasuje do 4231 i 433. Na skrzydła mamy wtedy Cuadrado, Draxlera?, Dybałę, Comana, Perreyre i ewentualnie Moratę. Dodatkowym plusem jest to za rok nie było by problemu z pozycją dla Berardiego.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:41

Nie wydaje mi się by Max kombinował. To nie ten typ trenera. Jak będzie grał Cuadrado to będzie grał albo wahadłowego (3-5-2) albo skrzydłowego (4-3-3), sporadycznie przy ultraofensywie może prawego obrońcę. Jak Max będzie chciał grać 4-3-1-2 to na trequartiście zagra (o ile już nikt na tą pozycję albo piłkarz mogący grać również na tej pozycji się nie pojawi) Pereyra, ewentualnie Coman.

Swoją drogą, Allegri równie dobrze może zagrać choinką 4-3-2-1 i nawet teoretycznie wtedy łatwiej poupychać piłkarzy na boisku.

playmaker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:42

ozi(Forza_Juve) pisze:z innej beczki na stronce bajernu jarają się Comanem, ja bym go im za nic nie oddał, będą jeszcze ludzie z Francuza...
Wg mnie w naszej kadrze powinniśmy mieć 2 takich kreatywnych napastników, jest Coman i Dybala, więc Coman musi zostać. I w ewentualnym 4-3-3 nadawałby się na lewe skrzydło. Poza tym uważam, w przeciwieństwie do sporej części forum, że Coman ma spory potencjał i gdyby tylko miał więcej doświadczenia (czyli m.in. podejmował lepsze decyzje i byłby bardziej opanowany, mniej chaosu) to nikt by go nie chciał sprzedawać.

old faithful

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2015, 11:44

Astarot pisze: Jeżeli w końcu zawita do nas Draxler bądź ktoś na jego poziomie to wygląda to wważnym jestświetnie. W jeden sezon zmieniliśmy wszystkich solidnych zmienników na młodzież z niesamowitym potencjałem bądź też graczy lepiej niż solidnych w kwiecie wieku:h
Storari (38) -> Neto (26)
Ogbonna (27) -> Rugani (21)
Pirlo (36) -> Khedira (28) .... no oczywiście o ile nie będzie się łamał
Romulo (28) -> Cuadrado (27) :dance:
Pepe (31) -> Draxler (21) :dance:
Matri/ Llorente?? -> Zaza/ Mandzukić ..... o ile w końcu dojdzie do takiej zamiany
Jedyne co dalej martwi to teniż ieszczęsny Isla i płaca Llorente jeżeli zostanie.... :doh:
To co wymieniłeś plus slowa Allegriego z wywiadów o tym, iz co roku nie da sie być w finale lm i waznym jest bycie w czołówce europejskiej co roku(min 1/4 lm) pokazuje mi dwie rzeczy,a wlasciwie w nich utwierdza. Pierwsz to taka, ze mamy bardzo dobry i madry zarzad, który buduje drużynę na lata, nie szczędzi inteligentnie wydanych środków, daje ekipienerwów i nie skreśla po jednym meczu, a druga że zarząd doskonale zdaje sobie z pewnych rzeczy. Przede szystkim z tego co wynika z pierwszego czyli ceny budowania druzyny na lata. Oczywiscie... będzie mowa oficjalnie, iz to juve i ze zasse walczy o najwiwcej i trofea, ale nieoficjalnie byłbym gotów się założyć, ze są sklonni przymknąć oko na ten sezon jeśli nie okaze się on jakichs wybitny(vide poprzedni). I dzięki Bogu bo ta ekipa ma potencjalnie ogromna przyszlosc i to na dlugie lata. Potrzeba jej jedynie okrzepniecia,a nie wieszania psow i rozpedzania nawet po calym slabszym sezonie. Musza sie ograc, zgrac i poznac, a potem mozemy moec naprawde niesamowita druzyne o bardzo niskiej sredniej wieku.

Ja nie mialbym problemu jesli w tym sezonie udaloby sie ugrac tylko scudetto(nie wierze w jego brak nawet po lamencie z udine), 1/4 lm i np 1/2 coppa italia i wydaje mi sie, ze zarzad po cichu mysli podobnie. Zwlaszcza nie miałbym problemu z takim sezonem jesli potem mialyby przyjsc takie jak cztery finaly europejskich pucharow pod rzadz lat 95-98(tyle ze mkze teraz na odwrot trzy wygrane i jedna porażka ). A wspomnienia mam z tamtych czasow doskonale bo wtedy zaczynalem kibicowanie juve. W taki obrot spraw wchodze w ciemno. Mnie zdecydowanie bardziej obchodzi dlugofalowa perspektywa niz jakies bzdury typu porazka z udine w pierwszym meczu 38 kolejkowego sezonu czy nawet caly jeden slabszy sezon.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

ozi(Forza_Juve) pisze:dobrze że Juan jest u nas, Kolumbijczyk znacznie lepszy od Lichego,

z innej beczki na stronce bajernu jarają się Comanem, ja bym go im za nic nie oddał, będą jeszcze ludzie z Francuza...
Bez przesady moim zdaniem nie jest to zawodnik nie do zastąpienia. Tym bardziej, że mam nadzieję że za rok przyjdzie Berardi i wtedy dla Francuza nie będzie po prostu miejsca. 20mln to bardzo dobra oferta. Nawet jeżeli super się rozwinie to w tej chwili Berardi zjada go pod każdym względem.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Imo, najlepsze co Coman mógłby zrobić to zgodzić się na wypożyczenie a nie upierać się jak osioł, że chce tu zostawać. W jego wieku powinien zagrać chociaż te 20 meczy w lidze od pierwszej minuty, tu w Juve z takim składem to niemożliwe wręcz.

Zablokowany