Mercato (Lato 2016)
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jestem zdania, że gdyby sondowano odejście Pogby w tyle Marotta robiłby transfer Oscara czy Goetze. A ten Lemina przyszedłby po prostu w zwykłym zastępstwie. Nie chodzi o same pieniądze, ale również sprawy marketingowe. Nie. Takich transferów jak ten z Pogbą nie robi się w ostatnich dniach.Gajowy Marucha pisze:Czyżby Święcicki miał rację, zwiastując odejście Pogby w ostanich dniach mercato?Inaczej zainteresowania tym Leminą nie potrafie wyjaśnić..
Bądźmy poważni. Transfer Pogby będzię głównym serialem roku 2016.
- fazzik8
- Juventino
Gajowy Marucha pisze:Czyżby Święcicki miał rację, zwiastując odejście Pogby w ostanich dniach mercato?Inaczej zainteresowania tym Leminą nie potrafie wyjaśnić..
Tak Pogba dostał 10 na plecy i go sprzedadzą... wydaje mi się, że nasza pomoc wygląda obecnie ubogo. Prawda jest taka, że nie wiadomo co będzie z Khedira i Asamoahem, więc zabezpieczenie nieźle.
Mrozzi wydaję mi się, że kasa jest. Pisze się o Comanie w Bayernie za 20 mln.
Z innej beczki. Francuzi nie mogą narzekać na brak młodych utalentowanych zawodników..
- Shadow Marshall
- Juventino
Dzisiejsza asysta Berardiego...
Po co go oddawaliśmy?!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zeby sprawa byla jasna, bo walkujemy ten temat od dluzszego juz czasu.Shadow Marshall pisze:Dzisiejsza asysta Berardiego...Po co go oddawaliśmy?!

Gazzetta informuje, ze Lemine mozemy wziac na zasadzie wypozyczenia z obowiazkiem wykupu za rok. Przynajmniej dodatkowy wydatek przerzucilibysmy na kolejny sezon. Jego przejscie nie jest jeszcze jednak przesadzone, bo w dalszym ciagu rozgladamy sie na rynku. Zawodnik, jesli mialby juz do nas dolaczyc, moglby to zrobic takze w styczniu.
Pilkarza nie znam, wiec jestem przeciwny wydawaniu na niego jakiejs wiekszej kwoty (zwlaszcza, ze #oczekujemyjeszczewisienkinatorcie), ale trzeba zaufac zarzadowi, bo Sturaro tez wytrzasnal znikad, a ten uratowal nam 1/2 LM z Realem.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2015, 09:05 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- mnowo
- Qualità Juventino
- pumex
- Juventino
Skoro jesteśmy w dobie nowych emotek, to nasze zabawy z Sassuolo najlepiej skwitować gifem:

..przy czym banan po prawej to rzecz jasna koledzy Neroverdi, nie my.
Mylisz, jak wielu tutaj, pesymizm z realizmemMarat87 pisze:A ty oczywiście każdego dnia, musisz nas uraczyć dawką świeżego pesymizmu.pumex pisze:Oo, jest i nasze dodatkowe 'wzmocnienie' poza Cuadrado...CavAllano pisze:A co do tego Leminy...

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Gdy patrzylo sie na imponujace zestawienie graczy, ktorzy nas zasilili i ktorzy najprawdopodobniej nas jeszcze zasila (na pewno Cuadrado), to wlasnie pozycja Zaza gryzla sie z pozostalymi na tej liscie. Gdy dostawal szanse, kopal sie w czolo. Z drugiej strony sam nie wiem, czy opcja z Llorente jest ta lepsza - facet nic juz do nas nie wnosi i nawet sie go pozbyc nie mozemy (bo chocby kierunek PL jest w jego odczuciu ble).
- Vincitore
- Juventino
Jak dla mnie spoko, Bask pod koniec zeszłego sezonu delikatnie się odmulił (nie chodzi mi o bramki z Fiorentiną czy Veroną, a kilka aspektów piłkarskich na których bazował, a w pewnym momencie je stracił). W przypadku Llorente mamy pewność, że uda mu się kilka razy nabić łeb i coś z tego będzie.
Zaza miał oczywiście u mnie czystą kartę i nie zamierzałem go rozliczać po kilku meczach, bo Sassuolo i Juve to dwa różne światy, ale zapalała mi się lampka widząc jego statystyki. To wręcz niemożliwe, że przez dwa sezony w Sassuolo obracał się w granicach ~10 bramek w Serie A, mając na skrzydłach takie petardy jak Berardi i Sansone, skoro Toni potrafił zostać królem strzelców, mając za partnerów graczy nieporównywalnie gorszych, to aż strach pomyśleć co wystrugany przez Dżepetto Luca, zrobiłby gdyby grał w Sassuolo w miejsce Simone.
Całe szczęście, że był to wydatek rzędu 9 mln, bo gdyby faktycznie nie był wcześniej naszą własnością i wydalibyśmy na niego 18 baniek, to nie byłoby już tak miło i przyjemnie. Zobaczymy co na to Paratici, ponoć Zaza jest jego oczkiem w głowie.
Zaza miał oczywiście u mnie czystą kartę i nie zamierzałem go rozliczać po kilku meczach, bo Sassuolo i Juve to dwa różne światy, ale zapalała mi się lampka widząc jego statystyki. To wręcz niemożliwe, że przez dwa sezony w Sassuolo obracał się w granicach ~10 bramek w Serie A, mając na skrzydłach takie petardy jak Berardi i Sansone, skoro Toni potrafił zostać królem strzelców, mając za partnerów graczy nieporównywalnie gorszych, to aż strach pomyśleć co wystrugany przez Dżepetto Luca, zrobiłby gdyby grał w Sassuolo w miejsce Simone.
Całe szczęście, że był to wydatek rzędu 9 mln, bo gdyby faktycznie nie był wcześniej naszą własnością i wydalibyśmy na niego 18 baniek, to nie byłoby już tak miło i przyjemnie. Zobaczymy co na to Paratici, ponoć Zaza jest jego oczkiem w głowie.
- rydwadydwa
- Juventino
Przecież Llorente to drugi Mandżukić ale nie chce mu się biegać, gorzej się ustawia i nie jest taki waleczny. Dodatkowo ma wielki kontrakt i podejrzewam, że opuści Turyn za darmo bo nikt mu tyle kasy nie posypie. Najchętniej pozbyłbym się i niego, i Zazy a sprowadził Matriego jako piątego napastnika 

- fazzik8
- Juventino
Ogólnie jest końcówka Mercato a jakoś fajnie to nie wygląda. Po pierwsze ten Francuz z OM. Po co kupowali Zaze. To był transfer chyba niekonsultowany z trenerem. Nie kupuje się zawodnika za 18 baniek żeby go wysłać na wypożyczenie.
Nasz zakupy są dobre. Jeżeli nie ściągniemy trequisty czyli zadownika, o którego Allegri prosi od nie wiem kiedy to będzie porażka.
Nasze sprzedaże. Bo my sie głowie podniecamy pogłoskami o transferach. Nasz sprzedaże wyglądają miernie. Nie pozbyliśmy się Llorente, kontrakt 4,5 mln. Isla, De Ceglie. Zawodników jest za dużo. 3 zawodników na miejsce prawego obrońcy i 6 napastników na 2 miejsca w ataku... Za dużo tego.
Nasz zakupy są dobre. Jeżeli nie ściągniemy trequisty czyli zadownika, o którego Allegri prosi od nie wiem kiedy to będzie porażka.
Nasze sprzedaże. Bo my sie głowie podniecamy pogłoskami o transferach. Nasz sprzedaże wyglądają miernie. Nie pozbyliśmy się Llorente, kontrakt 4,5 mln. Isla, De Ceglie. Zawodników jest za dużo. 3 zawodników na miejsce prawego obrońcy i 6 napastników na 2 miejsca w ataku... Za dużo tego.
- illaracostam
- Juventino
Aż musiałem sie zarejestrować, bo już nie mogę słuchać pitolenia tego stada baranów, które myśli, że daliśmy za Zazę 18 mln. Nie, barany, on kosztował nas DOKŁADNIE 5,6 mln euro wliczając to wszystkie poprzednie transakcje wiązane, ale rozumiem, że do tego jest potrzebna wyższa matematyka niż ta, której uczą w gimbazie.
- Cabrini_idol
- Juventino
Spokojnie, masz rację, ale nie kosztował nas 5,6 mln tylko 9,5.illaracostam pisze:Aż musiałem sie zarejestrować, bo już nie mogę słuchać pitolenia tego stada baranów, które myśli, że daliśmy za Zazę 18 mln. Nie, barany, on kosztował nas DOKŁADNIE 5,6 mln euro wliczając to wszystkie poprzednie transakcje wiązane, ale rozumiem, że do tego jest potrzebna wyższa matematyka niż ta, której uczą w gimbazie.