Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 09:05

Robaku pisze:Tutto dzisiaj podaje, że skierujemy się jednak po Williana do Chelsea (...)
Powiem szczerze, że byłbym strasznie zadowolony z transferu Williana. Piłkarz potrafiący grać praktycznie na każdej pozycji w pomocy. Pamiętam go z meczów Szachtara sprzed kilku sezonów w LM, świetnie wtedy rozgrywał, ładnie się uzupełniali Mhitarianem. Mam wrażenie, że Chelsea mimo wszystko nie potrafiła wykorzystać wszystkich jego atutów i został nieco "stłamszony" przez inne gwiazdeczki. Fajnie by było gdyby możliwość jego ściągnięcia była realna. Dałbym za niego 30 mln... ;)

Pozdrawiam!
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 09:21

szczypek pisze:Jestem jestem. Na początku przyszłego tygodnia większy transfer do Realu. Nie mogę zdradzić kto to będzie, ale jest to zawodnik odpowiedzialny za ofensywę.

Kompletnie tego nie rozumiem, bo Isco wydawał się być najjaśniejszą postacią ich okresu przygotowawczego, ale widocznie nie potrafią go odpowiednio docenić (chociażby wyższym kontraktem). On sam chce grać, więcej grać.

Rozumie ktoś coś z tego ? :shock:

Jaki większy transfer do Realu ? Jak to nie możesz zdradzić kto to będzie ? Boisz się że sprzedamy twoje info do jakiegoś brukowca ? :lol:

A kolejna część posta tym bardziej niezrozumiała, musisz chyba odstawić dyktę w środku tygodnia :C

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 09:23

Robaku pisze:Jak dla mnie to już teraz jest jakieś grzebanie w błocie przez media
Od dwóch lat media błądzą we mgle nieporadnie rzucając newsami na prawo i lewo. Mount Everest osiągnął już Bucchioni, który stwierdził, że Juventus ma jeszcze w tym okienku do wydania 60 baniek :lol:

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 09:25

kamil-8853 pisze:
szczypek pisze:Jestem jestem. Na początku przyszłego tygodnia większy transfer do Realu. Nie mogę zdradzić kto to będzie, ale jest to zawodnik odpowiedzialny za ofensywę.

Kompletnie tego nie rozumiem, bo Isco wydawał się być najjaśniejszą postacią ich okresu przygotowawczego, ale widocznie nie potrafią go odpowiednio docenić (chociażby wyższym kontraktem). On sam chce grać, więcej grać.

Rozumie ktoś coś z tego ? :shock:

Jaki większy transfer do Realu ? Jak to nie możesz zdradzić kto to będzie ? Boisz się że sprzedamy twoje info do jakiegoś brukowca ? :lol:

A kolejna część posta tym bardziej niezrozumiała, musisz chyba odstawić dyktę w środku tygodnia :C
Szypek wpadł w cug. :prochno:

Czasu coraz mniej :> Ciekawe, czy będzie nerwówka po koniec mercato, czy jest już kotoś już po cichu dograny.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 09:45

De Bruyne ponoć za wielką kasę już w City. Oni jak sprzedają piłkarzy to za grosze. Wydaje mi się, że może Nasri. Nie lubie go jak cholera, ale umiejętności mu odmówić nie można a charakterystyka przypomina gracza jakiego potrzebujemy. Nie byłoby to złe wyjście.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 09:49

Tuttosport podaje dziś 3 nazwiska: Draxler, Pastore, Willian i właśnie w takiej kolejności mamy się starać sprowadzić któregoś z graczy. Jak dla mnie każdy z nich nadaję się wyśmienicie choć nie ukrywam że najbardziej marzy mi się Pastore.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 10:13

pumex pisze:Mount Everest osiągnął już Bucchioni, który stwierdził, że Juventus ma jeszcze w tym okienku do wydania 60 baniek :lol:
Duża część tej kwoty właśnie idzie na lewego obrońcę, a reszta w domyśle pewnie jesteśmy w stanie wyłożyć na środkowego pomocnika, który odpowiadałby swoim profilem naszym potrzebom. Summa summarum wyjdzie pewnie około 60 milionów.
naros pisze:Tuttosport podaje dziś 3 nazwiska: Draxler, Pastore, Willian i właśnie w takiej kolejności mamy się starać sprowadzić któregoś z graczy.
Osobiście wolałbym żeby kolejność naszych starań była odwrotna.

Pozdrawiam!
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 10:24

A może tak ponarzekajmy na Beppe, że pozbędzie się Llorente na żałosnych warunkach? Zazwyczaj nasze narzekania kończą się czymś pozytywnym :cfaniak:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 10:28

Willian z okresu w Chelsea jest słabiutki i ja bym miał obawy. Pastore to bajka, ale chyba nie realna.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 10:33

A temat Cuadrado już nieaktualny ?

Jeżeli naprawdę tylko wypożyczamy Llorente to jest to bardzo kiepski ruch :(

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 10:43

Virgil pisze:Jeżeli naprawdę tylko wypożyczamy Llorente to jest to bardzo kiepski ruch :(
Ale zawsze pozbywamy się jego pensji, która rocznie wynosi coś koło 7-9 mln brutto, a to jest już spory wydatek. Jeśli wypożyczenie byłoby z przymusowym wykupem za te powiedzmy 10 baniek, to będę happy :thumbsup:

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 10:45

Virgil pisze:A temat Cuadrado już nieaktualny ?

Jeżeli naprawdę tylko wypożyczamy Llorente to jest to bardzo kiepski ruch :(
Kiepski..? On ma 30 lat i jest bardzo specyficznym zawodnikiem. Rosły, główne zalety to stanie w polu karnym i czekanie na wrzutki. Dobrze, że w ogole chce go ktoś wypożyczyć i będzie mu płacił całą pensję czyli 4.5 mln

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 10:51

Willian z okresu w Chelsea jest słabiutki i ja bym miał obawy. Pastore to bajka, ale chyba nie realna.
Mam podobnie, za 30baniek+ Willian? Już raz zaszaleliśmy z Brazolami, jak dla mnie wystarczy. A temat Pastore zdaje się, że szybko upadł gdzieś na starcie mercato.

Może być tak, że weźmiemy tego Cuadrado po taniości licząc na cud i na tym się skończy.

Nie milkną sprzeczne informacje ws. De Bruyne... nie ma to jak sierpień.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 10:53

Alexinhio-10 pisze:Willian z okresu w Chelsea jest słabiutki i ja bym miał obawy. Pastore to bajka, ale chyba nie realna.
Pastore też miał podczas swojej kariery wzloty i upadki. Osobiście nigdy nie widziałem żadnego wybitnego spotkania w jego wykonaniu (choć przyznaję, że meczy PSG czy wcześniej Palermo nie oglądałem jakoś bardzo dużo). Nie obraziłbym się jednak gdyby zawitał.

Co do Williana, to trudno mu się dziwić, że nie robi zawrotnej kariery w Chelsea gdzie jest spychany na skrzydło. W londyńskiej ekipie jest coś duży tłok na środku pomocy gdzie w zasadzie mogą grać wszyscy: Hazard, Oscar, Fabregas - każdy z bardziej medialnym nazwiskiem od Brazylijczyka. Gdy Willian grał w Szachtarze na środku - pamiętam kilka meczów w LM (zwłaszcza z nami) - grał koncertowo i już wtedy marzył mi się taki uniwersalny pomocnik w naszym składzie.

Pozdrawiam!
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2015, 11:00

Alexinhio-10 pisze:Willian z okresu w Chelsea jest słabiutki i ja bym miał obawy. Pastore to bajka, ale chyba nie realna.
Kłócił bym się co do Williana. Geniusz, wybitny to epitety które rzeczywiście nie określają jego gry w Chelsea, ale słabiutki również.

Śmiem stwierdzić, że bez sprzedaży Vidala nie było by A.Sandro. :whistle:

Zablokowany