Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 13:06

fazzik8 pisze: Właśnie statystyki to dużo. Zidane, ładne porównania robisz... ( nigdy wiele nie strzelał, ale dawał dużo drużynie na boisku, Draxler tyle nie daje i nigdy nie da). Draxler ma 21 lat i nie osiągnął nic wielkiego.
Skąd możesz to wiedzieć ? Wspomniany przeze mnie Zidane też nie osiągnął nic wielkiego w jego wieku, mało kto go znał wogóle. Żebyś zrozumiał, ten Zidane to przykład tylko, ja nie twierdzę, że Draxler będzie graczem jego formatu. Zidane jest dobrym przykładem, że statystyki to nie wszystko. Miał je przeciętne, a piłkarzem był absolutnie wybitnym.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 13:17

fazzi pisze:
fazzik8 pisze: Właśnie statystyki to dużo. Zidane, ładne porównania robisz... ( nigdy wiele nie strzelał, ale dawał dużo drużynie na boisku, Draxler tyle nie daje i nigdy nie da). Draxler ma 21 lat i nie osiągnął nic wielkiego.
Skąd możesz to wiedzieć ? Wspomniany przeze mnie Zidane też nie osiągnął nic wielkiego w jego wieku, mało kto go znał wogóle. Żebyś zrozumiał, ten Zidane to przykład tylko, ja nie twierdzę, że Draxler będzie graczem jego formatu. Zidane jest dobrym przykładem, że statystyki to nie wszystko. Miał je przeciętne, a piłkarzem był absolutnie wybitnym.
No ok masz rację. Po prostu wydaję mi się po transferze Sandro, że mamy zastrzyk gotówki bo 22 mln + bonusy to sporo i w tej sytuacji wolał bym kogoś lepszego niż Draxler kto z miejsca da nam kopa. Nie mówię, że Mkhitaryan z miejsca da nam kopa. Po prostu chcialem ludziom pokazać, że wcale nie jest taki zły jak połowa tutaj sądzi.

A podobno poszła oficjalna oferta za Eriksena z naszej strony 16,5 mln funtów, ale Tottenham nie sprzeda za mniej niż 35 mln funtów.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 13:20

To inna sprawa, żę Miki nie jest taki zły, jak go tu niektórzy malują. W Szchtarze wymiatał przecież, w Borussi trochę się pogubił. Ja bym nie narzekał na jego przyjście.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 13:29

Arbuzini pisze:Wiem, że sztab Allegriego nie robi jakiś cudów i tutaj widać gorszą pracę niż za Conte
A niby na jakiej podstawie tak twierdzisz ? Sztab Conte robił cuda czy był to raczej zbieg okoliczności, że nie mieliśmy większego problemu z kontuzjami...widzę, że Conte i jego sztab we wszystkim byli naj...szkoda tylko, że wyniki poza Serie A o tym nie świadczyły !

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 13:47

Przecież ja od dawna krytykowałem Conte za to, że zabetonował się taktycznie i stał się megalomanem :D . Niemniej trzeba odnotować, że za jego pracy w kadrze nie było zbyt wielu kontuzji. Szczególnie mając w pamięci, że przed jego przyjściem na Vinovo mówiłem Vifono, bo wystarczyło zalać (deszcz) i od razu można było spodziewać się kontuzji. Przecież nawet chodziły głosy, że klub myśli nad przeniesieniem bazy treningowej w inne miejsce, bo to nie była kwestia jednego sezonu, ale temat ciągnął się latami. Przyszedł Conte wraz ze swoim sztabem i nagle skończyły się kontuzje, przez cały rok praktycznie wszyscy zdrowi. Jak wierzysz w takie przypadki to luz. Dla mnie jest to owoc dobrze wykonanej roboty.

Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 14:15

Arbuzini pisze: Szczególnie mając w pamięci, że przed jego przyjściem na Vinovo mówiłem Vifono, bo wystarczyło zalać (deszcz) i od razu można było spodziewać się kontuzji. Przecież nawet chodziły głosy, że klub myśli nad przeniesieniem bazy treningowej w inne miejsce, bo to nie była kwestia jednego sezonu, ale temat ciągnął się latami.
A to przypadkiem nie chodziło o to, że tam kiedyś znajdował się cmentarz celtycki i nad tym miejscem krążyła zła aura ? :C

Mkhitaryan to nie głupi pomysł

eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 14:31

fazzi pisze:To inna sprawa, żę Miki nie jest taki zły, jak go tu niektórzy malują. W Szchtarze wymiatał przecież, w Borussi trochę się pogubił. Ja bym nie narzekał na jego przyjście.
Ciezko nie wymiatać w lidze, w ktorej graja 3 kluby i reszta wodorostów. Nie jestes zaskoczony, ze guillerhme jeszcze nie ma w Juventusie? Przeciez w Legii gra bardzo dobrze. Czyrianski tez do Barcelony poszedl z Szachtara- filar o rony nawet boiska nie powachal. Od ruskich jak ktos idzie w świat to tez z małymi wyjątkami kariery nie robi. Taki klimat, niech sie tam na wschodzie kopia po czołach we własnych bagienkach.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 14:43

Jestem w szoku. :shock: Trudno uspic moja czujnosc w mercato, bo rok w rok czekam na nie z wypiekami na twarzy, ale zarobionym w ostatnim czasie bedac (+ wesele) przegapilem taka bombe. Najpierw zobaczylem doniesienia z Mediaset, ktore nigdy sie nie potwierdzaja, ale zaraz po tym Sky. :whistle:

Jestem przeszczesliwy. Sandro to najlepsza opcja, o jakiej w o ogole moglismy marzyc - wiek, doswiadczenie, umiejetnosci. Balem sie jak ognia tego przecietnego Siqueiry, a bierzemy kogos na lata, kto rzeczywiscie zaaluguje na gre w naszym trykocie. :ok: Bravo Beppe, strolowales cale srodowisko pilkarskie we Wloszech, gdy kazdy z nas praktycznie spodziewal sie juz jedynie zapchajdziur.

Wcale bym sie nie zdziwil, gdyby gracz BVB byl tylko zaslona dymna, zwlaszcza ze Niemcy nie oddaliby chetnie kogos, kto nagle odzyl i stanowi nadzieje na lepsze jutro. Do tego fakt, ze niebawem koniec okienka i ciezko by bylo o nastepce. Przyklad Sandro pokazuje, ze Marotta jednak potrafi uspic czujnosc nawet tych, ktorzy tematem mercato zajmuja sie zawodowo.

Nie wierze, ze nie przyjdzie jakis dobry trequartista, bo na Sandro wydamy przeciez niemalo (choc moim zdaniem nie jest to jednoczesnie wygorowana kwota, w dzisiejszych czasach), a 3/4 byl naszym celem numer 1, od samego poczatku. Dawac tego Draxlera i okienko konczymy wybornie. :pray:

Sandro :whistle:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 15:21

eastsider pisze:
fazzi pisze:To inna sprawa, żę Miki nie jest taki zły, jak go tu niektórzy malują. W Szchtarze wymiatał przecież, w Borussi trochę się pogubił. Ja bym nie narzekał na jego przyjście.
Ciezko nie wymiatać w lidze, w ktorej graja 3 kluby i reszta wodorostów. Nie jestes zaskoczony, ze guillerhme jeszcze nie ma w Juventusie? Przeciez w Legii gra bardzo dobrze. Czyrianski tez do Barcelony poszedl z Szachtara- filar o rony nawet boiska nie powachal. Od ruskich jak ktos idzie w świat to tez z małymi wyjątkami kariery nie robi. Taki klimat, niech sie tam na wschodzie kopia po czołach we własnych bagienkach.
Szachtar grał też wtedy w LM i nie był tam wcale chłopcem do bicia.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 15:23

Marotta jest nieobliczalny:). Więc nie wiadomo jak sie to skonczy. Chyba mnie nic nie zaskoczy no chyba, ze spróbuję Cristiano Ronaldo wypożyczyć z prawem do pierwokupu:)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 15:27

Wstałem rano przed robotą i zobaczyłem 10 nowych stron w temacie to byłem pewien, że kupiliśmy 'Saponarę', przyjemnie się tak rozczarować ;) niemniej rezygnacja z Siqueiry zwiastowała jakąś niespodziankę.

Dawać jakiegoś 3/4 i troll fiestę Marotty z forumowych katastrofistów ;)

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 16:04

Rynek jest śmieszny, Barca dwa lata temu szukała RB, pomyśleli o Cuardado, Fiorentina odpowiedziała, że jest nie na sprzedaż. Po czym potem w zimowym okienku chłopak idzie do Chelsea, my w między czasie chcieliśmy chłopaka przez którego odszedł Conte (podobno). A tymczasem u nas wyląduje na wypożyczeniu.

Max dostaje na prawdę fajnych zawodników w tym okienku: przypominam Pereyrę musieliśmy wykupić, Rugani talent, Zaza dobry zmiennik (pamiętacie Zalayete?), Mandżukić to klasa, Dybala na prawdę ogromny talent, Sandro fantastyczny zawodnik, jak przyjdzie Cuardado to na prawdę nie mamy prawa narzekać, chyba najlepiej przepracowane okienko od paru sezonów (od sezonu przyjścia Conte).

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 17:08

Cabrini_idol pisze: A kiedy zagrał dobry mecz Draxler w LM ostatnio? Pytam serio bo ja pamiętam jego występy z ponad 2 lat wstecz.
:bravo: Tylko może na przyszłość włącz lepszy stream, albo teraz w NC+ zainwestuj - online w hd masz wszystkie mecze. Z Basel w grupie i z Chelsea - jeden z najjaśniejszych na boisku.

Zresztą Dralxer w Schalke przypomina mi trochę sytuację Diego u nas. Za Brazola zespół był budowany bez żadnego większego pomysłu, na czuja z eksperymentami w obronie i pomocy. Jego potenciał było widać w Werderze czy Atletico.

Dużo bym postawił na to, że Julian po przejściu do lepszego zespołu niż Konigsblauen, złapaniu regularności i stabilności na ławce trenerskiej, będzie grał pierwsze skrzypce i cały czas czuję, że to będzie Juventus.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 17:28

powiem tylko jedno... http://transfery.info/79720,oficjalnie-kovaic-w-realu

ktoś, coś pisał, że jak real pozyska Kovacica to... Giuseppe działaj !

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 17:32

MishaAveJuve pisze:powiem tylko jedno... http://transfery.info/79720,oficjalnie-kovaic-w-realu

ktoś, coś pisał, że jak real pozyska Kovacica to... Giuseppe działaj !
W Chelsea sie napalaja na niego. Nie wiem, czy mamy min 50mln na Isco, bo nie wierze ze pojdzie za mniej. Chyba ze znow zabawa z klauzula odkupu. Lepiej miec Isco z klauzula niz nie miec nikogo.

Zablokowany