Mercato (Lato 2016)
- attyla7
- Juventino
Chyba przeceniasz inteligencje co niektorych uzytkownikow bo jeszcze niedawno jeden drugiemu udawadnial ze byl news na glownej ze jest realne zainteresowanie tym zawodnikiem...pumex pisze:Myślę, że ci bardziej kumaci rozumieją, iż Saponara jest tu raczej traktowany nie jako konkretny cel Marotty, a bardziej jako symbol bidacznej polityki transferowej zarządu.
Czołem!
- Wojtek1207
- Juventino
To chyba tu jesteś od niedawna. Symbol symbolem, ale przecież nie będziemy pisać, że skończymy z Królem Wawrzyniakiem na lewej. Tak jak kiedyś w okresie bidy i nędzy był news o Floro Floresie i były jęki, że skończymy właśnie z nim. Słowem, jaki sezon, taki Floro Flores. Tym razem padło na Saponarę.attyla7 pisze:Chyba przeceniasz inteligencje co niektorych uzytkownikow bo jeszcze niedawno jeden drugiemu udawadnial ze byl news na glownej ze jest realne zainteresowanie tym zawodnikiem...pumex pisze:Myślę, że ci bardziej kumaci rozumieją, iż Saponara jest tu raczej traktowany nie jako konkretny cel Marotty, a bardziej jako symbol bidacznej polityki transferowej zarządu.
Czołem!
Mam coraz większe przeczucie, że w związku z tą kontuzją Khediry i fiaskiem Draxlera (a na to się zanosi), Beppe odpuści trequartistę i zacznie szukać zwykłego środkowego pomocnika. Nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony, jak się Khedira z Asamoahem będą co chwila łamać i okupować szpitale, to dobrze byłoby kogoś mieć (chociaż trequ zwolniłby jednego naszego pomocnika z tej roli). Z drugiej strony, jeśli obaj wyzdrowieją i, co ważniejsze, będą w formie, to każdy kolejny pomocnik to będzie tylko niepotrzebne ssanie pieniędzy z budżetu. Gdyby z Asamoahem wiadomo było coś więcej już teraz, to Marotta mógłby działać. Myślę, że właśnie ten znak zapytania może powodować opieszałość w czynach szalonookiego.
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Może tak się zdarzyć ale według mnie połączenie Soriano wraz z Lavezzim nie byłoby takie złe jak może to wyglądać na pierwszy rzut oka. mamy jednego doświadczonego i drugiego młodego, poza tym Cuadrado jak dla mnie wygląda to imponująco i ta pomoc jest na maksa wzmocniona. Mimo odejścia Pirlo i Vidala
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Robaku pisze:Może tak się zdarzyć ale według mnie połączenie Soriano wraz z Lavezzim nie byłoby takie złe jak może to wyglądać na pierwszy rzut oka. mamy jednego doświadczonego i drugiego młodego, poza tym Cuadrado jak dla mnie wygląda to imponująco i ta pomoc jest na maksa wzmocniona. Mimo odejścia Pirlo i Vidala
O tak. Gdybyśmy ściągnęli Soriano, to byśmy mieli dwóch niezwykle perspektywicznych, utalentowanych i młodych Włochów (drugim oczywiście jest Zaza).
- sebatiaen
- Juventino
Ten Lavezzi nie byłby taki zły ale do tego Cuadrado albo Kurzawa kosztem Siqueiry.
Jak by przyszedł Lavezzi za grosze to ok ale w takim razie powinni kupić kogoś konkretnego na skrzydło, naprawdę kogoś super.
in Kurzawa/Cuadrado - tutaj poświęcamy pieniądze które miały pójść na of. pomocnika
in Lavezzi - tania alternatywa
Czyli nie bawimy się topów którzy są nie osiągalni a kupujemy na 2 sezony Lavezziego który będzie tani a rezygnujemy z Siqueiry i w jego miejsce sprowadzamy jednego z dwójki Kurzawa/ Cuadrado.
Poprostu mamy problemy z Trequa i zaczynam tracić wiarę w sprowadzenie Draxlera, nie wyrwiemy nikogo lepszego więc zainwestujmy w Kurzawe lub Cuadrado.
Z góry zaznaczam że wcześniej pisałem o skrzydłowych Kurzawa i Cuadrado, może to ciebie trochę zmyliło.
Lavezziego wiadomo ustawiłbym na of pomocniku [ żeby nie było niedomówień]
Jak by przyszedł Lavezzi za grosze to ok ale w takim razie powinni kupić kogoś konkretnego na skrzydło, naprawdę kogoś super.
in Kurzawa/Cuadrado - tutaj poświęcamy pieniądze które miały pójść na of. pomocnika
in Lavezzi - tania alternatywa
Czyli nie bawimy się topów którzy są nie osiągalni a kupujemy na 2 sezony Lavezziego który będzie tani a rezygnujemy z Siqueiry i w jego miejsce sprowadzamy jednego z dwójki Kurzawa/ Cuadrado.
Poprostu mamy problemy z Trequa i zaczynam tracić wiarę w sprowadzenie Draxlera, nie wyrwiemy nikogo lepszego więc zainwestujmy w Kurzawe lub Cuadrado.
Z góry zaznaczam że wcześniej pisałem o skrzydłowych Kurzawa i Cuadrado, może to ciebie trochę zmyliło.
Lavezziego wiadomo ustawiłbym na of pomocniku [ żeby nie było niedomówień]
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2015, 22:06 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 2 razy.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 28 razy
Czy Ty się w ogóle czytasz? Napisałeś dwa zdania, pełne sprzeczności, a już razem nie mają w ogóle żadnego sensu. Już nie wiem czy jak przyjdzie Lavezzi i Cuadrado to będzie super czy tylko ok, nie widzę związku między transferem Cuadrado i Kurzawy kosztem Siqueiry, ba - skoro Lavezzi to skrzydłowy, to po jaką cholerę po jego przyjściu powinniśmy kupić kogoś konkretnego na skrzydło?sebatiaen pisze:Ten Lavezzi nie byłby taki zły ale do tego Cuadrado albo Kurzawa kosztem Siqueiry.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Zainteresowanie Saponarą było jak najbardziej realne (na tyle, na ile można brać newsy transferowe). To nie był jeden news na głównej JP, tylko kilka newsów w przeciągu 2-3 dni, wszystko było od Sky, coś musiało być na rzeczy.
Inną sprawą jest to, że Saponara wrócił do Empoli w styczniu i strzelił wiosną 7 bramek, wcześniej sieknął w Serie B 13 goli, więc taki Coman może mu na razie korki wiązać, ale z jakiegoś powodu to ten pierwszy jest synonimem dziadostwa, a drugi czarnym Messim
Inną sprawą jest to, że Saponara wrócił do Empoli w styczniu i strzelił wiosną 7 bramek, wcześniej sieknął w Serie B 13 goli, więc taki Coman może mu na razie korki wiązać, ale z jakiegoś powodu to ten pierwszy jest synonimem dziadostwa, a drugi czarnym Messim
- Piotrekmmz
- Juventino
Może dlatego, że Saponara to rocznik 1991 a Coman 1996?Ouh_yeah pisze:Inną sprawą jest to, że Saponara wrócił do Empoli w styczniu i strzelił wiosną 7 bramek, wcześniej sieknął w Serie B 13 goli, więc taki Coman może mu na razie korki wiązać, ale z jakiegoś powodu to ten pierwszy jest synonimem dziadostwa, a drugi czarnym Messim
Znowu mówi się o Donsahu, z którym wolałbym zaryzykować bardziej niż z Soriano.
- Zizou_1989
- Juventino
Według dziennikarza Pedduli (tuttojuve) w ostatniej godzinie nastąpiło wznowienie pozyskania z FC Porto A. Sandro. Klub sąm wyszedł z propozycja gdyż piłkarz nie przedłużył umowy i sa skłonni go nam sprzedać za 20 mln. My dajemy 15. W związku z tym Siqueira jest narazie odstawiony na tor boczny. Żeby było ciekawiej w meczu Porto nie grał Sandro a Alli Cissokho sprowadzony w tym mercato. Sandro nawet nie usiadł na ławce rezerwowej.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jestem niemal pewien, że zainteresowane to jest City i pieniądze jakie wchodzą w grę to 25 mln. Ale może Pedulla wreszcie się czymś wykaże.
Edit: Zwracam honor Pedulli. Sky dało podobny news. Sandro nie przedłuży kontraktu z Porto o czym Juve zostało poinformowane. Siqueira deal przyklepany, ale na razie postawiony na standby. Mimo wszystko nie wydaje mi się żeby Marotta się wypiął na prawie przeprowadzoną transakcję więc sytuacja jest dziwna.
Edit: Zwracam honor Pedulli. Sky dało podobny news. Sandro nie przedłuży kontraktu z Porto o czym Juve zostało poinformowane. Siqueira deal przyklepany, ale na razie postawiony na standby. Mimo wszystko nie wydaje mi się żeby Marotta się wypiął na prawie przeprowadzoną transakcję więc sytuacja jest dziwna.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2015, 23:14 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dokladnie. Nie ma szans na niego. Lavezzi ok ? Ludzie troche ambicji po takim sezonie. Jak narazie procz Dybaly i Ruganiego, przychodza same ochlapy z innych druzyn (Khedira, Mandzukic i prawdopodobnie Siekiera).RICTOR pisze:Jestem niemal pewien, że zainteresowane to jest City i pieniądze jakie wchodzą w grę to 25 mln. Ale może Pedulla wreszcie się czymś wykaże.
- Arbuzini
- Juventino
Też się dziwię takiemu uwielbieniu do Comana. Nie jest absolutnie gotowy do gry w pierwszym składzie i w dodatku nie chce iść na wypożyczenie. Sam fakt, że jest bardzo młody, gra dynamicznie i krótko prowadzi piłkę nie czyni z niego dobrego piłkarza. Na razie bliżej mu do Giovinco niż Messiego.
Podobno za Llorente zgarniemy od Sevilli 10 mln E plus bonusy. To dawałoby w to mercato jakieś 15 mln E na minusie i nie zapowiada się żeby do budżetu wpłynąć miały jeszcze jakieś środki. Isla chyba zostanie, choć ja bym go sprzedał. Pewnie na wypożyczenie pójdzie Cerri, ale może być tak, że to my będziemy dopłacali do tego żeby grał. Bardzo w niego wierzę, może w końcu Włosi doczekają się klasowej "9". Raczej nie spodziewam się już bomby transferowej. Siekiera na takich warunkach o jakich czytaliśmy ostatnio wygląda na całkiem dobry ruch. Ostatecznie powinien okazać się wzmocnieniem, choć na pewno nie takim jakiego oczekiwałem.
Asamoah nie może dojść do zdrowia, a Khedira znowu ma kontuzje po sezonie spędzonym głównie w gabinecie lekarskim. Bardzo mi się pomysł z Donsahem podobał i żałowałem, że ostatecznie upadł. Cieszę się, że powrócił na orbitę naszych zainteresowań.Piotrekmmz pisze:Znowu mówi się o Donsahu, z którym wolałbym zaryzykować bardziej niż z Soriano.
Podobno za Llorente zgarniemy od Sevilli 10 mln E plus bonusy. To dawałoby w to mercato jakieś 15 mln E na minusie i nie zapowiada się żeby do budżetu wpłynąć miały jeszcze jakieś środki. Isla chyba zostanie, choć ja bym go sprzedał. Pewnie na wypożyczenie pójdzie Cerri, ale może być tak, że to my będziemy dopłacali do tego żeby grał. Bardzo w niego wierzę, może w końcu Włosi doczekają się klasowej "9". Raczej nie spodziewam się już bomby transferowej. Siekiera na takich warunkach o jakich czytaliśmy ostatnio wygląda na całkiem dobry ruch. Ostatecznie powinien okazać się wzmocnieniem, choć na pewno nie takim jakiego oczekiwałem.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
GDM pisze, że w dealu z Siqueirą brakuje jedynie jego podpisu pod kontraktem a dokumenty pomiędzy nami i Atletico są już podpisane. Tak więc tego, mogliby sobie darować te robienie nadziei na Sandro już teraz bo Beppe nigdy się nie wycofa z tak zaawansowanej transakcji. Zostaje jakaś tam szansa na dogadanie się z Brazylijczykiem z Porto a'la Llorente.
Laudisa zarzuca nowym nazwiskiem. Christian Eriksen z Tottenhamu.
Laudisa zarzuca nowym nazwiskiem. Christian Eriksen z Tottenhamu.
- bendzamin
- Redaktor
Nie widziałem, żeby pisał coś o podpisanych dokumentach między klubami. Zawsze można wziąć gościa na testy i powiedzieć, że ma popsute zęby #aliczizoko #10drużynaserieaRICTOR pisze:GDM pisze, że w dealu z Siqueirą brakuje jedynie jego podpisu pod kontraktem a dokumenty pomiędzy nami i Atletico są już podpisane. Tak więc tego, mogliby sobie darować te robienie nadziei na Sandro już teraz bo Beppe nigdy się nie wycofa z tak zaawansowanej transakcji.

Też mi się nie wydaje, żebyśmy mieli wycofać się z tak zaawansowanego dealu z Siqueirą, ale kto tam wie

1. Na kilka dni odkładamy transfer Siqueiry
2. Rozmawiamy z Porto o Sandro
3. Siqueira się obraża i dogaduje się z PSG
4. Porto nie schodzi z żądań 25 milionów euro za Sandro
5. Przychodzi City, wykłada 25 milionów euro za Sandro
6. Zostajemy z ręką w nocniku
7. 10 stron w temacie mercato na godzinę, forum JP imploduje, "Marotta, ignorancie, twój urząd obalą internauci"
dobranoc
E:
A widzisz, fakt, patrzyłem tylko na tego poprzedniego newsa sprzed paru godzin. Zwracam honorRICTOR pisze:Przyznaję, że mój włoski nie jest jakiś imponujący :oops: , ale "Manca soltanto la firma del giocatore, mentre le firme sui documenti tra i club sono gia state messe" to chyba jest to. Z najnowszego newsa http://gianlucadimarzio.com/calciomerca ... i-informa/

Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2015, 23:54 przez bendzamin, łącznie zmieniany 2 razy.
- Osgiliath
- Juventino
Kurde, nie róbcie człowiekowi nadziei z tym Sandro. Z resztą Beppe ma klepniętego Brazylijczyka i raczej nie wypnie się na gracza, do którego ponoć dzwonił, żeby go przekonać na transfer do nas, jak i na samo Atletico, żeby teraz na szybko robić transfer Sandro.
Poza tym, Porto będzie chciało teraz jak najwięcej i przyjdzie takie $ity, które bez wahania klepnie 25 mln i mamy po zawodniku, więc raczej nei ma co się oszukiwać, że nagle powstanie jakiś zwrot akcji.
---
Eriksen z Tottenhamu? Please... generalnie bajka, ale skoro my nie potrafimy wydusić kilku groszy więcej na Draxlera, to skąd niby mielibyśmy wziąć hajs na Duńczyka?
Poza tym, Porto będzie chciało teraz jak najwięcej i przyjdzie takie $ity, które bez wahania klepnie 25 mln i mamy po zawodniku, więc raczej nei ma co się oszukiwać, że nagle powstanie jakiś zwrot akcji.
---
Eriksen z Tottenhamu? Please... generalnie bajka, ale skoro my nie potrafimy wydusić kilku groszy więcej na Draxlera, to skąd niby mielibyśmy wziąć hajs na Duńczyka?