Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 14:24

W ogóle nie wiem po jakiego grzyba im Llorente. Ja rozumiem, rezerwowy, ale Lorek? :lol: Oczywiście nie narzekam.

Co do ilości w ataku te jestem niemal pewnien, że zimą dojdzie jakiś Matri czy Diamanti. :smile:
Tak na serio to bezgranicznie ufam Beppe. Na bank coś z tego wszystkiego wyjdzie. :ok:

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 14:26

Benitez zaczyna wynalazki sprowadzać. Co ten Real zrobił, nawet sobie nie zdają sprawy ;) Co do trequa, wydaję mi się, że sprowadzą jakiegoś Niemca, żeby Samiemu nie było przykro.

Adrian No właśnie o tą kontuzję chodzi. Gwarantowałby jakość dwa sezony temu, a teraz nie wiadomo. Przy stracie trójki podstawowych graczy, nie możemy sobie pozwolić na "może wypali"
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 14:28 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Alexinhio-10 pisze:
Morgesztern pisze:http://www.juvepoland.com/news.php?id=32205

Prawidłowo. :ok:
Zobaczcie też co piszę na końcu newsa:
Sportmediaset podaje również, że pieniądze uzyskane z pozyskania Arturo Vidala oraz Fernando Llorente mają zostać przeznaczone na zakup Isco.

Próbuje uwierzyć, ale jakoś nie bardzo to idzie. :stop:
Vidal sprzedany za tanio, Llorente za drogo, ciekawe. Nie wydaję mi się jednak żeby przyszedł Isco. Zapewne skupią się na Draxlerze, Sandro i Cuadrado, czyli jeżeli chodzi o ofensywne pozycje ilość, a nie jakość.
Naprawde uważasz ze Draxler to nie jakosc? Gosciu w wieku 19-20 lat brylowal przeciwko Realiwo,Chelsea i innym. TYLKO ze wzgledu na kontuzje dwójki nie grał pol sezonu. To kontuzja po ktorej w jego wieku wraca do pelni sil. To nie wiazadla czy inne.

Gdyby nie to, Draxler dzis bylby na pierwszych stronach gazet i nie mieli bysmy na niego szans.
Jest to zawodnik ktory naprawde gra jak Zidane. Ma podanie,gra obiema nogami,drybling, lekkosc z pilka,szybkosc i uderzenie z dystansu.

Jezeli przyjdzie on, Sandro i Cuadrado, a do tego Vrsajlko to mamy ekipe ktora za 4 lata bedzie najlepsza na swiecie.

W ww. przypadku nie bedzie zespolu ktory ma lepsza młodzież na takim poziomie. Ba,

Pogba,Rugani,Coman,Morata,Dybala,Draxler - to zawodnicy ponizej 23 lat, a kazdy z nich od reki znalazl by czolowy klub europy.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Pieniądze za jakie zostaje sprzedany Vidal to jakaś kpina. W dzisiejszych czasach ogórki są po tyle a nie piłkarze najlepsi na swoich pozycjach, którzy tak naprawdę mają przed sobą co najmniej 5 lat gdy na najwyższym poziomie i wchodzą w wiek najlepszy dla piłkarza, z całym szacunkiem do Dybali, ale gość kosztował więcej, który oprócz pokładanych w nim nadziei nic nie pokazał. Już nie mówiąc o jakiś Sterlingach i innych tego typu. Vidal zdobywca Pucharu Włoch, 4 - krotnie Mistrzostwa Włoch, finalista Ligi Mistrzów i Zwycięzca Copa America, główna postać każdego z tych sukcesów idzie za takie pieniądze? to żart. Jak zarząd może godzić się na takie warunki, zostajemy jakimś pośmiewiskiem, biedronką europy. Do tego pamiętajmy, że już straciliśmy Teveza teraz Vidala, nie mówię o Pirlo bo on musiał odejść. Nie możemy w ciągu jednego sezonu pozbywać się kręgosłupa drużyny. No bo kto został? Bonucci i Marchisio? Chyba jednak zarząd za bardzo zaszalał. Aczkolwiek mam ogromną nadzieję, że a) do transferu jednak nie dojdzie, b) z daleko posuniętej ostrożności transferowej (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi) pozyskamy naprawdę solidne wzmocnienie czyli te o których się pisze czyt. Vrsaljko, Sandro, Draxler ( może być Goetze, Ozil, Oscar, Isco - kolejność przypadkowa)

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 14:35

Arbuzini pisze: Przecież Allegri nie zakazał mu dobrze podawać.
Ale ograniczyl jego wejscia bez pilki w pole karne, a to wlasnie bylo jego glowna bronia w ofensywie. Nie drybling, nie wbiegniecie w szesnastke z pilka przy nodze, nie kapitalne ostatnie podania.
Arbuzini pisze: W Juventusie nikt nie zdecyduje się na sprzedaż Pogby, bo Allegriemu się tak podoba. To jest jakaś abstrakcja. Jego odejście jest kwestią tylko i wyłącznie pieniędzy.
To chyba oczywiste ze Allegri nie pojdzie do Marotty i nie powie "zabierzcie mi stad tego Murzyna, nie bede go wystawiac". Jezeli natomiast DS przyjdzie i powie mu "sluchaj, jest opcja zeby sprzedac go za tyle i tyle, za to moge ci sprowadzic skrzydlowego/ofensywnego pomocnika X i przecinaka Y. Gruby powiedzial ze Pogba sie dostosuje, moze zostac, moze odejsc. Wybieraj co robimy" to inny trener powiedzialby "zostawiamy" a Allegri "sprzedajemy".

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 14:35

W mojej opinii Draxler to jedyny realny wybór. Jest młody i obeznany juź, na pewno odpali. :ok:

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 14:49

Sorry, zahor. Twoich teorii o sprzedaży Pogby w ogóle nie kupuję. Jak będzie dobra oferta to odejdzie co by się nie działo, a sam też raczej nie będzie przeciwny przygodnie w nowym i bogatszym klubie. Trener, jakiekolwiek nosiłby nazwisko, ma w tej materii najmniej do gadania. Może sobie co najwyżej odejść jak Conte.

Z Vidalem możesz mieć rację, ale równie racjonalne jest takie wyjaśnienie, że Allegri zauważył jego gorszą grę ofensywną i na tej podstawie go ograniczył, a nie ze względu na własne preferencje. W myśl zasady, że trzeba minimalizować straty, trener dostosował się do zawodnika, a nie odwrotnie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 14:55

Arbuzini pisze:Sorry, zahor. Twoich teorii o sprzedaży Pogby w ogóle nie kupuję. Jak będzie dobra oferta to odejdzie co by się nie działo, a sam też raczej nie będzie przeciwny przygodnie w nowym i bogatszym klubie. Trener, jakiekolwiek nosiłby nazwisko, ma w tej materii najmniej do gadania. Może sobie odejść co najwyżej jak Conte.
Pytanie co to jest dobra oferta? 60 baniek? 70? 80? Albo przeliczajac inaczej - czy np. Götze i Javi Martinez to juz jest wystarczajaco duzo? Za Isco i Kondogbie sie juz oplaca? A jak jeszcze doloza konkretnego lewego obronce? Wiadomo ze jak ktos rzuci 120 baniek to Marotta go sprzeda bez pytania Maxa, a oferte w wysokosci 30 mln odrzuci bez pytania trenera, ale stanow posrednich jest naprawde duzo i przy niektorych z nich decyzja szkoleniowca moze miec kluczowe znaczenie.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 14:59

Myślę, że na podstawie wielu doniesień prasowych mamy jasność jaka kwota nas interesuje. Tym bardziej, że zainteresowanych nie brakuje.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 15:04

Arbuzini pisze:Myślę, że na podstawie wielu doniesień prasowych mamy jasność jaka kwota nas interesuje. Tym bardziej, że zainteresowanych nie brakuje.
Tzn. sugerujesz ze Marotta ma zapisana w zeszycie kwote i sprzeda Pogbe dokladnie za taka cene, niezaleznie od okolicznosci na rynku? Powie tak, jezeli zaoferuja mu 100% tej wartosci bez wzgledu na to ile musialby wydac na wypelnienie luki po Francuzie, a odrzuci oferte opiewajaca na 95% tej sumy nawet jezeli bedzie mial dogadane zakupy doskonalych nastepcow w bardzo korzystnej cenie?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 15:13

Tak. Myślę, że ma tę kwotę wyliczoną do 3 miejsca po przecinku :roll:

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 15:15

Gdzie moj popcorn?! :D

Szkoda Vidala, dobry byl z niego herbatnik, mogl jeszcze pograc.

Make friends for life or make hardcore enemies!
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 15:18

Dziwi mnie jedna rzecz - Jest godzina 15:18 (czyli ponad 2 godziny od komunikatu Tuttomercato w sprawie Leona) a na stronach Realu cisza .... Zero newsa zero płaczu :shock:

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 15:31

Sam Vidal potwierdza transfer.
Kurde, ja rozumiem sprzedać Vidala za sensowny piniądz, ale te 35-40 mln €? Tyle daliśmy za Dybalę, który dopiero teraz odpalił, a Arturo to jednak od kilku lat gra na swoim znakomitym poziomie... No nic... Wierzę, że Beppe załatwi kogoś sensownego.

W ogóle kto wymyśli oddanie Pirlo, Teveza i Vidala w jednym okienku? :oops:
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 15:35 przez Morgesztern, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 15:31

pablo1503 pisze: Osoby krytykujące nie widziały go w akcji ani razu, bądź też oglądali jeden czy dwa słabsze mecze Draxa. Jestem o tym przekonany, bo inaczej nie mówilibyście o nim w takim tonie.
:stop: Duża przesada. Ja będąc z niemiecką reprezentacją całym sercem na bieżąco śledzę poczynania moich ulubionych graczy z DE. Tak, Draxler do nich należy, ale... Prawdą jest, że Julian ma ogromny potencjał i do tej pory nie odszedł głównie ze względu na fakt, że jest ulubieńcem kibiców S04, sam zresztą jest fanem tego zespołu. Zdobył też mistrzostwo świata, ma już spore doświadczenie, także na arenach europejskich, mimo młodego wieku. Wszystko się zgadza, koleś może wypalić i nagle się okaże, że będzie najbardziej wartościowym niemieckim graczem. ALE... Problem polega jednak na tym, że jest po bardzo trudnym sezonie, po sezonie z poważnymi kontuzjami i ja mam spore wątpliwości, czy możemy sobie pozwolić na tak spore ryzyko w tym momencie. Większość nowych transferów do klubu to z pewnością spore niewiadome. My potrzebujemy jakości na teraz. Draxler może odpalić, ale, nie daj Boże, jakaś kontuzja i jesteśmy w poopie.

Najlepsze kluby w Europie nie oddają swoich graczy, bo ci "mają ważne kontrakty ze swoimi zespołami" (słowa Beppe). Tymczasem my w jednym okienku tracimy 2 podstawowe, kluczowe ogniwa. W innych drużynach z topu wygląda to na zasadzie - sprzedajemy kogoś wartościowego, ale mowa o jednym zawodniku. Na jego miejsce przychodzi/przychodzą nowy gracz/nowi gracze i równowaga jest zachowana.

36 mln za Arturo to gwałt w biały dzień, 40 wygląda już nieco lepiej. Tak naprawdę jednak pieniądze nie zrekompensują nam takiej utraty. Ja jej Marotcie nigdy nie wybaczę, bo jak wielu innych kibiców kocham naszego Arturo i patrzę na niego nie tylko jak na sportową wartość dodaną zespołu, ale może przede wszystkim odbieram go jako nasze serce i duszę.

Dziś cieszy mnie jedynie info, że pozbędziemy się Llorente i to na rzecz Realu, w związku z czym mamy szanse na jakieś sensowne pieniądze. Ogbonna i Llorente opchnięci stosunkowo szybko i na niezłych warunkach to coś nowego jak na umiejętności sprzedaży Marotty, więc z tego powodu się cieszę. Mam jednak nadzieję, że cały zysk z transferów OUT przeznaczymy na wzmocnienia, bo, cholera, nie jesteśmy przecież w trudnej sytuacji finansowej. Ten sezon w CL pozwolił nam nieźle się odbić, Jakku zresztą pisał o tym, że obecne działania, czyli pozbycie się Vidala oraz Llorente niejako zagwarantują nam zrównoważenie wydatków + oszczędzimy sporo na kontraktach. W takiej sytuacji mamy prawo, by spodziewać się wielkich wzmocnień. Koniec z tymi cholernymi okazjami. Nie po takich wynikach i wpływach do klubowej kasy.

Ja nie mogę przeboleć straty Vidala z jeszcze jednego powodu. Wiadomym jest, że za rok pożegnamy Pogbę, bo o ile on sam być może byłby gotów, by u nas zostać, tak mając tak chciwego agenta rozbrat jest po prostu przesądzony. W takiej sytuacji mielibyśmy Arturo, a za pieniądze ze sprzedaży Francuza stosownie wzmocnilibyśmy skład. Nie ukrywam jednak, że nawet w obliczu ostatnich wydarzeń perspektywa odejścia Paula nieco mnie uspokaja, bo jeśli za pozyskane z jego sprzedaży pieniądze pozyskamy 2 topów, będę kontent. Koniec jednak z tymi cholernymi okazjami, a czas na topów z prawdziwego zdarzenia (nie takich niechcianych, tudzież po przejściach), bo w przeciwnym razie daleko na tym wózku nie zajedziemy.

Zablokowany