Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 14:08

Cabrini_idol pisze:pumex, powiedziałeś, że można kreatywność Teveza zastąpić niekoniecznie napastnikiem a trequa. Ok, tu masz rację.. ale nie widzę dostępnych owych na poziomie Teveza ( w sensie tej samej klasy a nie pozycji). Oscar ? przecież już poszło demento, że Oscar nie na sprzedaż. Isco ? nikt go w realu nie wypuści, nie ma szans. De Bruyne ? On się nie ruszy w tym sezonie z VFL. Ja nie widzę żadnego zawodnika, już nie mowie dostępnego na rynku ale takiego którego można spróbować choćby wyciągnąć z jakiegoś klubu.

Zauważyliście jak mało w tych czasach jest typowym AM ? w latach 90 tych był ich wysyp, na początku XXI wieku tez, a teraz taka posucha trochę. Gascoigne Hassler Moller Okocha Stojkovic Zidane Djorkaeff Luis Enrique Rivaldo Hagi Rui Costa Riquelme Laudrup... można wymieniać i wymieniać.
Ostatnim na prawdę fajnym AM był Kaka z 2007 roku. Od tego momentu jakoś słabooo. Widać jak futbol się zmienił, jaką ważna postać odgrywają boczni ofensywni obroncy i skrzydłowi.
Sneijder, Ozil, Arshavin, Moutinho, Gotze, James... nie przesadzaj. Tacy piłkarze byli, są i będą 8)

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 14:10

Arshavin ? Gotze ? Mouthinho ? chyba mamy trochę inne pojęcie piłkarz dobry a bardzo dobry.

Gotze to jest chyba najbardziej przereklamowany aktualnie piłkarz.

Obrazek
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 14:49

Ciekawe zestawienie różnych systemów gry na przyszły sezon z głównej:

Obrazek

Ale żeby Mandżu w pierwszej "11" kosztem Dybali :think: Jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
I do tego Pereyra jako lewoskrzydłowy :rotfl: Tych gości z Tuttosport trochę poniosło :prochno:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 16:33

GDM i wiele innych mediów są przekonane, że za rok Berardi dołączy do nas. Klub i zawodnik zdecydowali, że rok intensywnej gry i wywalczenie miejsca w reprezentacji na ME wpłynie lepiej na jego rozwój a za rok będzie gotowy na walkę o 11 w Juve.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 16:43

Cabrini_idol pisze:GDM i wiele innych mediów są przekonane, że za rok Berardi dołączy do nas. Klub i zawodnik zdecydowali, że rok intensywnej gry i wywalczenie miejsca w reprezentacji na ME wpłynie lepiej na jego rozwój a za rok będzie gotowy na walkę o 11 w Juve.
Podoba mi się to rozwiązanie. Oby wszystko wypaliło! :pray:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 19:42

A Allegri po raz kolejny zachwala Isco i Oscara :D Ciekawe Ciekawe :whistle:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 19:49

DiMarzio doniósł o zainteresowaniu Southapmton naszym Angelo. Podobno oferta wynosi 10 mln. Pytanie czy Ogbonna będzie chciał przejść do PL. Wiadomo jak to z Włochami i ligami zagranicznymi.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 20:23

Robaku pisze:DiMarzio doniósł o zainteresowaniu Southapmton naszym Angelo. Podobno oferta wynosi 10 mln. Pytanie czy Ogbonna będzie chciał przejść do PL. Wiadomo jak to z Włochami i ligami zagranicznymi.
Lubię Ogbonnę, ale pewnie sam chce odejść. Kapitan Toro nie spodziewał się chyba, że Juventus tak wyhamuje mu karierę.

@Poprostu - Allegri nieźle kombinuje. Mam nadzieję, że dostanie w tym mercato to czego chce. Przydałby się ktoś kto zagra coś z niczego, po odejściu Pirlo i Teveza trochę słabo to u nas wygląda. Marchisio ma tylko przebłyski geniuszu maestro, Pogba niestety woli bawić się z piłką, Pereyra stara się, ale brakuje mu tego ostatniego dogrania. Od Vidala tego nie wymagam.

FORZA JUVE!!!
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 21:23

21 mln euro za Vidala to jakiś nieśmieszny żart, jeśli Marotta za tyle puści go do Arsenalu to powodzenia, niech za te pieniądze znajdzie kogoś na jego miejsce, o tej samej klasie piłkarskiej.

Marotta...21 mln funtów

:doh:

forumowy ujadacz
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 21:24

dawid91 pisze:Przydałby się ktoś kto zagra coś z niczego, po odejściu Pirlo i Teveza trochę słabo to u nas wygląda. Marchisio ma tylko przebłyski geniuszu maestro
:stop:
Mówimy chyba o Pirlo z sezonu 2011/2012, w którym grał na poziomie nieosiągalnym dla żadnego innego rozgrywającego. Oprócz wolnych od dwóch lat Maestro nie daje tej drużynie niczego, czego nie mógłby dać jej Marchisio.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 21:27

Pojawiło się info, ze Pirlo jest na stadionie NYC. Dodam, że mecz MLS zaczyna się dzisiaj o 23.00 i będzie transmitowany na Eurosporcie, więc jeśli rzeczywiście tam jest możliwe, że realizator go odnajdzie. Oczywiście o niczym to nie świadczy, ale jednak...

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 21:31

W tym sezonie za naszą kreatywność, nieszablonowość i coś z niczego odpowiadali: Pogba, Pereyra, Tevez, Morata. Oczywiście w nierównym stopniu, bo chyba najczęściej niekonwencjonalnymi i zarazem skutecznymi zagraniami popisywał się Tevez. Teraz bardzo liczę na Pogbę, Pereyrę i Moratę, że to oni będą tworzyć nasze sytuacje z przodu. Do tego dochodzi Dybala, więc z przodu nie powinno być sztywno i schematycznie.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 21:38

Arbuzini pisze: Mówimy chyba o Pirlo z sezonu 2011/2012, w którym grał na poziomie nieosiągalnym dla żadnego innego rozgrywającego. Oprócz wolnych od dwóch lat Maestro nie daje tej drużynie niczego, czego nie mógłby dać jej Marchisio.
Zaryzykuje, że gdybyśmy mieli Pirlo w tamtej formie (11/12) w finale z Barceloną, to nie przegralibyśmy tamtego spotkania.

A swoją drogą, Konoplyanka był dzisiaj widziany w Madrycie i ma podpisać kontrakt z Atletico. Angielskie media jednak dalej informują, że jest o krok do Liverpoolu. To a propos Vidala.. :whistle:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 22:17

Gucio, myślę tak samo. Tylko, że nie ma co gdybać, co było to było.

Odchodzi od nas Pepe, a ja czuję z tego powodu chyba większy smutek niż po Tevezie. Wiem, że to głupie, ale ten człowiek po prostu ujął moje serce. Świetny wywiad na pożegnanie: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... w_juve.php
Mówiłem już, że jakbym miał wybrać jednego przyjaciela z drużyny Juventusu to jako człowiek największym kozakiem wydaje mi się Simone?

Panowie (i panie, jeśli takie tutaj są), chwalimy Marotte za szybkość działania, ale coś czuję, że to będzie hardkorowe mercato i nie mam na myśli tylko dziennikarskich kaczek podnoszących nam ciśnienie. Będzie sporo zmian i oby tylko na lepsze. Wierzę w to, bo zarząd mamy naprawdę jeden z najlepszych na świecie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2015, 22:32

Mnie tam w ogóle nie rusza odejście Teveza...sorki Panowie, świetny piłkarz ale jak to już pisałem robił wyraźną różnicę tylko z ogórami a w najważniejszych momentach naszym motorem napędowym nigdy nie był...zabrakło Teveza w spotkaniu z Lazio w finale i w finale z Barceloną albo stawka go tych spotkań przerosła...przestańcie więc biadolić jaka to nas katastrofa czeka bo Tevez odchodzi...po odejściu Conte mieliśmy być w czarnej doopie i chyba ja jako jeden z niewielu cieszyłem się, że ten hipokryta odchodzi... :wink:

Obrazek
Zablokowany