Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kd

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 08:22

Panowie, proszę o krótkie przedstawienie sytuacji co wiecie o Joveticu
i o Cuadrado. Bardzo liczę na Jovetica. Kolumbijczyk niech się kopie po czole w Chelsea.

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 10:32

a moze prawego obronce nie trzeba kupowac bo mamy Isle, który gra bardzo dobrze na copa america. Ja bym mu dal szanse bo rok regularnych wystepow dal swoje i chlopak powoli wraca do formy. A co do Berardiego ludzie dajcie spokoj Allegri mowil ze musi go zobaczyc na treningu i wtedy zdecyduje jeszcze chyba nie bylo pierwszego treningu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 10:38

Isla zawsze gra dobrze w reprezentacji ale kaszanę gra w Juve...tak było i zawsze zapewne już będzie...ale niech gra jak do tej pory to łatwiej będzie znaleźć kupca za normalne pieniądze...myślę, że zarząd Juve też cieszy się z dobrych występów Isli mając na uwadze to, że podwyższają one jego wartość... :wink:

Obrazek
jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 10:56

alessandro1977
bo w juve sie tyle nagrał, chyba z 10 sezonów i w każdym po 40 meczy. Przestan tworzyc jakies wymyslone teorie. Tak naprawde nigdy nie dostał szansy na pokazanie się w parunastu meczach pod rząd. A myślę że kondycyjnie jest podobny do lichego.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 11:09

Chyba żartujesz ? Isla z uporem maniaka dostawał od Conte tyle szans o jakich inni mogli tylko pomarzyć...zawsze był irytujący przez niecelne zagrania, klapki na oczach i partolenie lepszych nawet niż 100% sytuacji...nie można powiedzieć, że nie dostawał szans bo on akurat miał ich sporo...patrząc poprzez pryzmat gry dla Juve, Isla nie dorasta do pięt Padoinowi, który poniżej pewnego solidnego poziomu nigdy nie schodzi...

Obrazek
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 11:09

Ja jestem ciekaw co dalej z naszymi transferami. Chyba przez te współwłasności trochę cicho się zrobiło i nie ma żadnych konkretów. Jestem ciekaw Oscara, Jovetica i zawodników Monaco, którymi się podobno interesowaliśmy. Nie ukrywam, że przy przyjściu jak na razie Dybali, Khediry i Mandzukica a odejściu Teveza i Pirlo jestem trochę zawiedziony. Bo nie są to jakieś super topowe wzmocnienia. Szczerze to po dojściu do finału LM liczyłem na choćby transfer takiego Oscara. No, ale zobaczymy bo okienko się w sumie jeszcze nie zaczęło a my już mamy trzech nowych graczy, tyle tylko, że Oni zastępują tych którzy odchodzą
Tevez-Dybala
Khedira-Pirlo
Mandzukic-Llorente

Więc na dobrą sprawę nie ma żadnych wzmocnień tylko po prostu zastępujemy graczy, którzy odchodzą. Musimy się wzmocnić oprócz tego żeby mieć na ławce jakiegoś solidnego gracza a nawet dwóch, którzy mogliby odmienić losy spotkania. I jakiś boczny obrońca. Wiecie może jak stoimy pod względem finansowym obecnie. Są pieniądze na jakieś mocne transfery czy już raczej nie i raczej się nie spodziewać głośnych nazwisk bo Ci co mieli przyjść to już są?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 11:16

Chłopie...mercato się jeszcze nawet nie rozpoczęło...przyszli zawodnicy bardzo solidni, którzy pozwolą na stosowanie różnych systemów gry a Ty płaczesz...my akurat powodów do płaczu nie mamy bo to co do tej pory zrobił zarząd to majstersztyk...

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 11:18

Ostatnio jest sporo artykułów na temat tego skąd bierzemy kasę na transfery. Nie mam redakcyjnego języka, ale może ktoś to przetłumaczy i wrzuci na stronę http://www.juvefc.com/can-juventus-real ... playmaker/

Czasem warto przeczytać, bo wielu pyta skąd mamy kasę jak to się dzieje itp.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 11:18

Piszecie że te transfery których dokonaliśmy to nie wzmocnienia.
Przychodzą gracze młodzi, głodni sukcesu, na Pirlo w trakcie sezonu narzekaliście wieeeele razy a przychodzi ktoś kto ma udowodnić w wieku 28 lat że jeszcze jest graczem z najwyższej półki.
Na Llorka narzekaliście a przychodzi Mandzukić.

Jak wy chcecie wzmocnić ten skład?
Przecież Juve na ten moment można jedynie wzmocnić wymieniając starych wyjadaczy na młodych.
Potrzebny nam Tranquista i napewno zarząd takiego pozyska, zresztą mówi się cały czas o Joveticiu, jeżeli nie uda się to zagramy 4-3-3
Kto realnie jest wstanie wzmocnić ten zespół?
Mamy super blok defensywny, kto oprócz młodego Ruganiego by się tam nadawał i podniósł jakość zespołu? Evra gra bardzo dobrze, owszem jest stary ale jeszcze rok pogra a jego alternatywą będzie Asa, po co więcej?
Na prawej mamy Caseresa/Isle/Lichego.
Środek wiadomo.

Pomoc - co tu zmieniać? Pogba-Marchisio-Vidal [Khedira,Sturaro,Asa,Pereyra]
Of. Pomocnik i napad WKOŃcu robią wrażenie.
Mandzukić, Morata,Dybala,Zaza i prawdopodobnie Jovetic.
Jak ten zespół można inaczej wzmocnić jak nie Messim?

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 11:21

alessandro1977
tak tylko wtedy był po ciężkiej kontuzji i ciężko było oczekiwać że od razu będzie grał na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> poziomie. Teraz rozegrał pełny sezon i jest w przyzwoitej formie, mozna dać mu szansę na treningach i sparingach, nie musimy go sprzedawać od razu na początku lipca.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 11:29

Niech to oceni sam Allegri bo ja osobiście nic do Isli nie mam...faktem jest, że najlepiej byłoby go sprzedać teraz kiedy ma za sobą przyzwoity sezon w Anglii i bardzo dobre występy na CA...
Zwalanie wszystkiego na kontuzję nie ma sensu bo kiedy dostawał szanse przed odejściem do Anglii był już długo po niej...ta kontuzja jednak nie przeszkadzała mu w tym samym czasie notować dobrych występów w reprezentacji, także na MŚ...
Jeśli tak grający Isla miałby być naszym zawodnikiem to uznałbym to za bardzo dobry "transfer" powrotny ale szczerze w to wątpię bo w Juve on się z niewiadomych przyczyn spala...

Obrazek
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 11:31

Dobra inaczej. Mrozzi czy jest jakaś realna możliwość na ściągniecie Oscara i może jakiegoś bocznego obrońcy i czy nasz budżet na to pozwoli?

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 11:49

wloski pisze:Ostatnio jest sporo artykułów na temat tego skąd bierzemy kasę na transfery. Nie mam redakcyjnego języka, ale może ktoś to przetłumaczy i wrzuci na stronę http://www.juvefc.com/can-juventus-real ... playmaker/

Czasem warto przeczytać, bo wielu pyta skąd mamy kasę jak to się dzieje itp.
Ojcze Moraty :smile: , Cabrini_idol stronkę wcześniej wrzucił to zestawienie.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 11:51

jpjp5 pisze: A co do Berardiego ludzie dajcie spokoj Allegri mowil ze musi go zobaczyc na treningu i wtedy zdecyduje jeszcze chyba nie bylo pierwszego treningu.
Ale żeby go Allegri mógł obejrzeć na treningu, to najpierw trzeba rozstrzygnąć kwestię współwłasności na naszą korzyść, a na to się raczej nie zanosi :angry:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2015, 12:07

Yaro417 pisze:
jpjp5 pisze: A co do Berardiego ludzie dajcie spokoj Allegri mowil ze musi go zobaczyc na treningu i wtedy zdecyduje jeszcze chyba nie bylo pierwszego treningu.
Ale żeby go Allegri mógł obejrzeć na treningu, to najpierw trzeba rozstrzygnąć kwestię współwłasności na naszą korzyść, a na to się raczej nie zanosi :angry:
o czym wy w ogóle gadacie? Czytacie te posty ze zrozumieniem, które wrzuca m.in. Mrozzi?
Po pierwsze dzisiaj jest dzień rozstrzygania współwłasności. I Berardi bedzie rozstrzygnięty na naszą korzyść. Będzie to zawodnik Juve.
Ale z racji, że ON sam nie jest przekonany, do tego, aby od sezonu 2015/16 grac w Turynie, mamy go wypozyczyc na rok do Sassolo.
Tu, gra nie jest o to co my chcemy, czego my nie chcemy, albo o to czego oczekuja zespol z Mapei Stadium, tylko o prośbe i oczekiania samego zawodnika.

Zablokowany