Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 10:26

pumex pisze:
Robaku pisze:Pojawiło się jeszcze info, że jak tylko sfinalizujemy transfer Teveza, od razu uderzamy po Salaha. :shock:
Nie podoba mi się to. Wiem, wiem - wiele rzeczy mi się nie podoba, niektórzy pewnie złapią się za głowę zastanawiając się jak można psioczyć na Salaha, inni pozostaną na moje jęki obojętni mówiąc, że jęczę zawszę i wszędzie, nawet jak śpię, ale jest coś takiego w Egipcjaninie, co mi się nie podoba i sprawia, że zupełnie nie widzę go w Juve. Porównania do Krasicia byłby sporym nadużyciem, ale jakiś niewielki wspólny mianownik znalazłbym pomiędzy tymi dwoma zawodnikami.
Coś w tym jest. Salah to zawodnik dobry do gry z zespołami lepszymi od tych w których się znajduje. Jest niebezpieczny gdy się rozpędzi, zawsze trzeba go mieć na oku, ale w uważam że u nas, w grze pozycyjnej byłby prawie bezwartościowy. Mourinho nie pozbywa się zawodników od tak, a Salaha oddał bez większego żalu. Dla mnie to o czymś świadczy.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 11:29

blackadder pisze: uważam że u nas, w grze pozycyjnej byłby prawie bezwartościowy.
Przypuszczalnie tak, ale sam fakt ze interesujemy sie tym graczem, jak i wiele innych przeslanek sugeruje w ktora strone isc bedzie Juventus Allegriego - ten zespol musi umiec kontratakowac. W tym sezonie dalo sie zauwazyc spory postep, ale pole do poprawy w dalszym ciagu jest. Nie oznacza to bynajmniej rezygnacji z atakow pozycyjnych i gry kombinacyjnej, sadze raczej ze Juventus dazyc bedzie do tego, co osiagnela Barcelona - zeby byc w stanie zdominowac srodek pola w starciu z absolutnie kazdym rywalem, ale rowniez od czasu do czasu cofnac sie glebiej, oddac inicjatywe, zaprosic rywala na wlasna polowe dajac mu zludzenie, ze przejal kontrole nad wydarzeniami na boisku i wyprowadzic zabojcza kontre. I w tym kontekscie sprowadzenie Salaha zaczyna juz miec jakis sens, chociaz w dalszym ciagu mozna sobie zadawac pytanie czy jego rola w druzynie bylaby na tyle wazna, ze warto zaplacic za niego tyle, ile Chelsea sobie zaspiewa.
pumex pisze:Porównania do Krasicia byłby sporym nadużyciem, ale jakiś niewielki wspólny mianownik znalazłbym pomiędzy tymi dwoma zawodnikami.
To samo mozna napisac na temat Pereyry, a jego przyklad pokazuje ze Allegri widzi w obecnym Juventusie miejsce dla zawodnika, ktory raz na jakis czas po prostu ruszy do przodu z klapkami na oczach.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 11:40

Marotta osiągnął porozumienie z Empoli w sprawie Saponary - 11 mln + bonusy. Gracz zostanie na następny sezon w Empoli w ramach wypożyczenia. (Sky)
Napoli i De Laurentis mają ponoć skontrować naszą ofertę i zaoferować Empoli 15 mln. Jak to ostatecznie się roztrzygnie, nie wiem.

Co tu się wyprawia? Wydajemy na 2 graczy (Berardiego i Saponarę) niemałe środki, dobrze wiedząc, że w nadchodzącym sezonie nie pomogą Juventusowi. Budżet wygląda jak studnia bez dna, a jeszcze jakieś wzmocnienia są przecież przewidziane. Co też nasi dyrektorzy kombinują?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 11:52

Ivory pisze:Marotta osiągnął porozumienie z Empoli w sprawie Saponary - 11 mln + bonusy. Gracz zostanie na następny sezon w Empoli w ramach wypożyczenia. (Sky)
O ile samego Saponarę uważam za naprawdę ciekawego zawodnika, tak nie potrafię zrozumieć pewnych decyzji. :shock: Mamy ograniczony budżet, szukamy trequartisty NA TERAZ, a mamy wydać niemałe środki na gracza, który i tak nas w nowym sezonie nie wspomoże? :doh: Nie z tego nie rozumiem... Albo myślimy o włączeniu pomocnika do jakiejś innej transakcji, albo... Sam już nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. Nie lepiej byłoby po prostu wziąć Preaeta, który kosztowałby mniej więcej tyle samo, a pomógłby nam już w nadchodzącym sezonie? Playmaker to dla nas priorytet w tym momencie. Napoli mogłoby mieć problem z przebiciem tej oferty z jednego względu. Oddając go do nas Empoli w dalszym ciągu mogłoby się cieszyć z jego gry (wypożyczenie), podczas gdy Sarri chciałby go teraz.

Szalejemy mocno i mam nadzieję, że, mimo zapowiedzi, nie oznacza to odejścia któregoś z pary Vidal-Pogba. Sam do tej pory byłem przekonany, że pomimo ofert obaj są w tym momencie nie do ruszenia.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 12:11

mrozzi pisze:
Ivory pisze:Marotta osiągnął porozumienie z Empoli w sprawie Saponary - 11 mln + bonusy. Gracz zostanie na następny sezon w Empoli w ramach wypożyczenia. (Sky)
O ile samego Saponarę uważam za naprawdę ciekawego zawodnika, tak nie potrafię zrozumieć pewnych decyzji. :shock: Mamy ograniczony budżet, szukamy trequartisty NA TERAZ, a mamy wydać niemałe środki na gracza, który i tak nas w nowym sezonie nie wspomoże? :doh: Nie z tego nie rozumiem... Albo myślimy o włączeniu pomocnika do jakiejś innej transakcji, albo... Sam już nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. Nie lepiej byłoby po prostu wziąć Preaeta, który kosztowałby mniej więcej tyle samo, a pomógłby nam już w nadchodzącym sezonie? Playmaker to dla nas priorytet w tym momencie. Napoli mogłoby mieć problem z przebiciem tej oferty z jednego względu. Oddając go do nas Empoli w dalszym ciągu mogłoby się cieszyć z jego gry (wypożyczenie), podczas gdy Sarri chciałby go teraz.

Szalejemy mocno i mam nadzieję, że, mimo zapowiedzi, nie oznacza to odejścia któregoś z pary Vidal-Pogba. Sam do tej pory byłem przekonany, że pomimo ofert obaj są w tym momencie nie do ruszenia.
Ja uważam, że będziemy sukcesywnie co okienko jednak opychali naszą pomoc. Może zaczniemy np. od Pirlo, a może od Vidala, co do Pogby to myślę, że albo oferta powyżej 100 baniek, żeby ten rekord jednak zrobić, albo po Euro. Oczywiście uważam, że nam Coppa w tym momencie jest na rękę, mimo zachowania Arturo. Jeśli Chile wygra Coppe, to ManU, Chelsea, czy inny Arsenal sypnie spokojnie 50 baniek za naszego Wojownika i wtedy może być nam ciężko go zatrzymać z racji też wieku oczywiście.
Wstrzymanie Saponary i Berardiego na przyszły rok to własnie ma być takie ubezpieczenie na wypadek zmian w przyszłym roku typu Pogba i Morata, żebyśmy nie musieli przepłacać.

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 12:12

Mnie też mocno zastanawia ilość nowych zawodników, oraz to jak Beppe szaleje na rynku transferowym ale ...

... Allegri i reszta zarządu mogą widzieć, że zespół po zdobyciu 4 mistrzostw z rzędu i finale LM potrzebuję kolejnego impulsu, musi ewoluować, dlatego moje podejrzenia co do ilości nowych graczy kieruje właśnie ku temu. Nie twierdze, że piłkarze będą bez ambicji czy wypaleni, po prostu naturalna kolej rzeczy, wypalenie może dotyczyć np. Teveza i stad tez jego odejście, a to, że do drużyny trafiają młodzi gracze jak Dybala czy Rugani, wsparci doświadczonymi ale mającymi coś do udowodnienia Khedira i Mandzukiciem czy łączonym z nami Jove może tylko świadczyć o tym, że chcą by ten zespół i trzon który (oby) pozostanie dał nam kolejne scudetto i daj Bóg upragnione zwycięstwo w LM. Ja w każdym bądź razie jestem dobrej myśli. Bo to Juve. :dance:

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 12:28

Vidala bym nie ruszał chyba ze sam będzie chciał odejść ja w nim widzę kogoś takiego kim był Nedved dla nas.
Co do marcato to zezol zaczął naprawdę z wysokiego poziomu oby to tylko nie oznaczało ze odejdzie faktycznie ktoś z pary Vidal -Pogba.O ile Pogbe przeboleje to Vidala widzę do końca kariery z nami.
Co do pozycji 3/4 to fajne nazwiska się przewijają Jo-Jo,Oscar itd.
Myślę ze nas ds. może faktycznie zrobić prezent w postaci Oscara Maxowi.
Oby jeszcze tylko Marotta ogarnął sensowne sprzedaże bo wiemy że z tym mu ciężko idzie i może przebić Moggiego jako najlepszego ds w Juve.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 13:02

Mauri blisko Juve, mamy go zakontraktować i wypożyczyć do Sassuolo/Empoli. Juve ma dla niego przygotowany szczegółowy plan rozwoju w najbliższych latach, co przekonało zawodnika do podpisania umowy z Juve, czym wyprzedziliśmy Milan w walce o niego.

Milan :prochno:

Teraz próbujemy wyłowić Cerriego jeszcze. Czyli koniec końców możemy skończyć z dwoma kolejnymi talentami pozyskanymi w cenie obiadu :)
Gdzieś czytałem, że Juve w ostatnich latach bardzo zainwestował w młodych piłkarzy (co wiemy od jakiegoś czasu), posiada w rekach większość kart najlepszych młodych zawodników w Italii. Mówi się, że łączna wartość ich wynosi 60 mln euro. Powoli stajemy się Bayernem Włoch.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 13:33

Ciekawe co z tym Berardim, może on jest piłkarzem o charakterystyce skrzydłowego, o którym mówił Allegri. Może nie wymienił go wtedy wśród naszych zawodników, bo jeszcze nic nie było przesądzone, w przeciwieństwie do Zazy :think:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 13:34

Cabrini_idol pisze:Mauri blisko Juve, mamy go zakontraktować i wypożyczyć do Sassuolo/Empoli. Juve ma dla niego przygotowany szczegółowy plan rozwoju w najbliższych latach, co przekonało zawodnika do podpisania umowy z Juve, czym wyprzedziliśmy Milan w walce o niego.

Nie wiem czy facet ma wystarczajacy potencjal na Juventus ale jesli to prawda to bardzo mnie ten transfer bedzie cieszył. Przede wszystkim ze wzgledu na BBilan.

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 13:35

Cabrini_idol pisze:Mauri blisko Juve, mamy go zakontraktować i wypożyczyć do Sassuolo/Empoli. Juve ma dla niego przygotowany szczegółowy plan rozwoju w najbliższych latach, co przekonało zawodnika do podpisania umowy z Juve, czym wyprzedziliśmy Milan w walce o niego.

Jeśli uda się wyrwać tego Mauriego to będzie mistrzostwo. Chłopak jest mega zdolny. Słyszałem jednak że idzie do Milanu, jakieś wiarygodne źródło podaje jego zmianę zdania ?

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 13:38

Tuttosport podając się na amerykańską prasę podaje, że Andrea Pirlo opuści Juventus już teraz. Podobno wszystko przesądzone.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 13:57

zoff pisze:Tuttosport podając się na amerykańską prasę podaje, że Andrea Pirlo opuści Juventus już teraz. Podobno wszystko przesądzone.
Akurat włoskie media anonsują ten fakt od kilku dni. I w piątek ma być decyzji. Niby mówi się o tym początku 2016 r. z uwagi na to, że Pirlo bardzo chce pobić rekord w strzelonych wolnych, ale wydaje mi się, że to tworzenie trochę na siłę powodu. A Andrea sobie już odpuścił temat. Pewnie gdyby w piłce byłby inne zasady ( takie jak w NFL) tj. wpuszczanie na chwile zawdoników zadaniowych to bylaby inna śpiewka, ale wydaje się, że jednak Pirlo odpuścił temat. Nie zdziwie się jeśli odejdzie teraz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 14:01

Klasyczne kółeczko medialne. Amerykańska prasa powołuje się na włoskie źródła, a włoska powołuje się na amerykańską...

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2015, 14:04

Co do Mauriego w Milanie to lepiej poczekać na oficjalke :-D

Zablokowany