Mercato (Lato 2015)
- Kucharius1
- Juventino
180 cm chłopaHypeman pisze:Pytanie - czy ten Praet to nie taki trochę Giovinco odbijający się od obrońców?

- Gajowy Marucha
- Juventino
Ło matko, dobrze że przywrócili obowiązkową mature z matmykamil-8853 pisze:
Mandzu < Leon
Dybala < Tevez
Khedira < Pirlo
Neto < Storari
Zaza < Matri
Rugani < Ogbonna ?

Sorki za durne pytanie, ale ostatnio nie miałem dostępu do kompa przez dłuższy czas. Czy Zaza jest klepnięty? Nigdzie nie widze oficjalki ani doniesien prasowych, a kazdy o nim pisze jak o naszym zawodniku.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Współwłasności mają czas na rozstrzygnięcie do czwartku i zapewne wtedy dostaniemy wspólny oficjal dla Zazy i Berardiego. W każdym razie, według licznych doniesień prasowych wykupiliśmy ich obu za niecałe 30 mln euro. Zaza ląduje u nas, nad Berardim się zastanawiamy i ponoć jeszcze na rok będzie wypożyczony do Sassuolo.Gajowy Marucha pisze:Sorki za durne pytanie, ale ostatnio nie miałem dostępu do kompa przez dłuższy czas. Czy Zaza jest klepnięty? Nigdzie nie widze oficjalki ani doniesien prasowych, a kazdy o nim pisze jak o naszym zawodniku.
- Mefisto
- Juventino
Rozumiem, że to taki skrót myślowy, że Zazę klepniemy jak będziemy załatwiać sprawy z Berardim, bo Simone nie jest naszą współwłasnością już.Ouh_yeah pisze:Współwłasności mają czas na rozstrzygnięcie do czwartku i zapewne wtedy dostaniemy wspólny oficjal dla Zazy i Berardiego. W każdym razie, według licznych doniesień prasowych wykupiliśmy ich obu za niecałe 30 mln euro. Zaza ląduje u nas, nad Berardim się zastanawiamy i ponoć jeszcze na rok będzie wypożyczony do Sassuolo.Gajowy Marucha pisze:Sorki za durne pytanie, ale ostatnio nie miałem dostępu do kompa przez dłuższy czas. Czy Zaza jest klepnięty? Nigdzie nie widze oficjalki ani doniesien prasowych, a kazdy o nim pisze jak o naszym zawodniku.
Sam Zaza spoko, fajny za mniej lub bardziej głęboką rezerwę, ale czy chłopu nie szkoda? Jest młody, może się jeszcze rozwinąć, ławka mu nie pomoże w tym. Chyba, że serio widzimy w nim Bóg wie kogo, ale trudno mi w to uwierzyć.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie jest współwłasnością, ale jest bardziej nasz, niż przed rokiem. Po prostu dogadaliśmy się z Sassuolo, że jak nam zapłacą 7,5 za połówkę, to my go za rok odkupimy za 15. O Berardim przez cały sezon nie było praktycznie ani jednej ploteczki, że na pewno przyjdzie po sezonie. O Zazie jako pewniaku pisze się od bodaj styczniaMefisto pisze:Rozumiem, że to taki skrót myślowy, że Zazę klepniemy jak będziemy załatwiać sprawy z Berardim, bo Simone nie jest naszą współwłasnością już.

Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2015, 15:20 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Podobno jesteśmy zainteresowani Aymen Abdennour'em. Jakby ktoś nie kojarzył to środkowy obrońca Monaco, rocznik 89.
Słowa jego agenta
There are clubs who have approached us, and others who will contact Monaco. Milan, Inter, Barça and Liverpool are interested.
“Juventus, they’ve met with Monaco. Among the other clubs, Inter and Milan will make an offer.
Słowa jego agenta
There are clubs who have approached us, and others who will contact Monaco. Milan, Inter, Barça and Liverpool are interested.
“Juventus, they’ve met with Monaco. Among the other clubs, Inter and Milan will make an offer.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2015, 15:28 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbuzini
- Juventino
Chyba plota. Powoli kończą nam się miejsca non-EU. Zresztą po co nam kolejny środkowy obrońca?Poprostu pisze:Podobno jesteśmy zainteresowani Aymen Abdennour'em. Jakby ktoś nie kojarzył to środkowy obrońca Monaco, rocznik 89.
Często pisze się, że Berardi nie przyjdzie do nas, bo liczy na powołanie od Conte, a u nas może grać zbyt mało minut żeby na takie zasłużyć. To co dopiero powiedzieć ma Zaza, którego Antek już zna i przy małym polu manewru wśród 9 może o nim myśleć na poważnie?

- Kucharius1
- Juventino
Zaza wierzy w siebie i to że wywalczy u nas swoją przestrzeń (tak wynika z wypowiedzi jego i agenta). Jeśli to jego prawdziwa motywacja, to trzeba przyznać ze ma "kochones".
Ciekawe czy wyciągniemy kogoś z upadającej Parmy.
Ciekawe czy wyciągniemy kogoś z upadającej Parmy.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Wszystko zaczyna się składać w jedną bardzo logiczną, imponującą całość.
Niebawem powinniśmy zamykać działania na rynku transferowym (który nawet nie został jeszcze otwarty) i koncentrować się na nowym sezonie. To super wiadomość, bo dawno czegoś takiego nie oglądaliśmy. Podczas gdy inne ekipy w Serie A czy też innych europejskich ligach będą się bić o graczy do ostatniego dnia okienka, my będziemy już w pełnym składzie, zgrani i gotowi.
Zapomniałem o tym, że Mandżukić to niemal gwarancja bramek przy stałych fragmentach gry. W ostatnim czasie ten element u nas kulał. Jeśli piłkarz był faulowany przed polem karnym (czy też na nim -> wykonawcy Vidal/Tevez), to oczywistym było, że szansa na bramkę jest spora. Rozegranie jednak z bocznych sektorów boiska czy też przede wszystkim rzutów rożnych wyglądało marnie. Dość powiedzieć, że w wielu meczach wręcz dominowaliśmy pod względem ilości piłek z narożnika boiska, a i tak nie byliśmy w stanie zrobić z tego jakiegokolwiek użytku i pożytku. Albo przez beznadziejne dogrania Pirlo, albo też nieudolność graczy znajdujących się w polu karnym. Chorwat jest królem gry w powietrzu i przy takich warunkach jest gwarantem wielu bramek. Jego warunki fizyczne oraz siła też robią swoje.
Jovetić na warunkach, o których się pisze na głównej stronie JP to majstersztyk. Bardzo obawiałem się wykupu teraz bądź też obowiązkowego wykupu po sezonie. Darmowe wypożyczenie jednak bądź nawet wykup, ale spełniający pewne warunki to świetne wyjście z tej sytuacji. Jeśli będzie się łamał (tfu, tfu, tfu), po prostu wydatek zamkniemy na jego pensji. Jeśli z kolei się sprawdzi i nie będzie miał większych problemów ze zdrowiem, z przyjemnością wydamy gotówkę, której w formie i zdrowy zdecydowanie jest wart.
Pytanie tylko, czy na takie rozwiązanie pójdzie samo City, ale w Anglii muszą być też świadomi tego, że ten chłopak nie ma za wiele miejsca w składzie i jest raczej poirytowany swoją obecną rolą w klubie. CorSera informuje, że niebawem spotkamy się z jego agentem, by omówić sytuację.

Zapomniałem o tym, że Mandżukić to niemal gwarancja bramek przy stałych fragmentach gry. W ostatnim czasie ten element u nas kulał. Jeśli piłkarz był faulowany przed polem karnym (czy też na nim -> wykonawcy Vidal/Tevez), to oczywistym było, że szansa na bramkę jest spora. Rozegranie jednak z bocznych sektorów boiska czy też przede wszystkim rzutów rożnych wyglądało marnie. Dość powiedzieć, że w wielu meczach wręcz dominowaliśmy pod względem ilości piłek z narożnika boiska, a i tak nie byliśmy w stanie zrobić z tego jakiegokolwiek użytku i pożytku. Albo przez beznadziejne dogrania Pirlo, albo też nieudolność graczy znajdujących się w polu karnym. Chorwat jest królem gry w powietrzu i przy takich warunkach jest gwarantem wielu bramek. Jego warunki fizyczne oraz siła też robią swoje.
Jovetić na warunkach, o których się pisze na głównej stronie JP to majstersztyk. Bardzo obawiałem się wykupu teraz bądź też obowiązkowego wykupu po sezonie. Darmowe wypożyczenie jednak bądź nawet wykup, ale spełniający pewne warunki to świetne wyjście z tej sytuacji. Jeśli będzie się łamał (tfu, tfu, tfu), po prostu wydatek zamkniemy na jego pensji. Jeśli z kolei się sprawdzi i nie będzie miał większych problemów ze zdrowiem, z przyjemnością wydamy gotówkę, której w formie i zdrowy zdecydowanie jest wart.

- Cabrini_idol
- Juventino
Sky podało, że Allegri dalej upiera się na pozyskanie trequa. Dalej ywmienia się w kolejności: Oscar, Jovetic, Preat i o zgrozo doszedl Hamsik 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zastanawia mnie, czy jeśli Joveticia udałoby się pozyskać na zasadach wypożyczenia, klub w dalszym ciągu będzie poszukiwał typowego trequartisty? Odpowiedź na to pytanie nie jest oczywista. 
- Dyrektor generalny Sassuolo Giovanni Carnevale zapewnił, że klub ma zamiar zatrzymać i Berardiego, i Vrsaljko - jest dobrej myśli.
Ten drugi byłby dobrym rozwiązaniem dla nas.

- Dyrektor generalny Sassuolo Giovanni Carnevale zapewnił, że klub ma zamiar zatrzymać i Berardiego, i Vrsaljko - jest dobrej myśli.

Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2015, 16:11 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Wydaje mi się, że w tym wszystkim jedyną niewiadomą jest Praet. Jojo z Oscarem się wzajemnie wykluczają, ale myślę, że przy wypożyczeniu Juveticia stać nas by było na inwestycję pt Praet.mrozzi pisze:Zastanawia mnie, czy jeśli Joveticia udałoby się pozyskać na zasadach wypożyczenia, klub w dalszym ciągu będzie poszukiwał typowego trequartisty? Odpowiedź na to pytanie nie jest oczywista.
Jovetić, to zawodnik, o którym wcześniej mówiłem - w formie klasa-dwie przed Oscarem, dosyć młody, a i wykup możemy tanio załatwić. Jeśli sprawdzą się podawane przez prasę kwoty (Jojo 20, Oscar 30-35, Praet 10), to jestem za ściągnięciem Czarnogórca i Belga (a tego drugiego spokojnie można wypożyczyć do Sassuolo zimą, jeśli Jojo by wszedł na wyższe obroty).