Mercato (Lato 2015)
Teraz jeszcze pojawiło się info, odnośnie Mertensa, ze jest taka możliwość i powiedzmy, że Allegri jest na tak.
Ok, skończyły się MŚ-u20. Brazylia poległa Serbii w finale.
I jako, że obejrzałem tylko 60 minut finału to nie będę się rozwodził nad piłkarzami Serbii czy Brazylii, tylko kilka uwag względem naszego targetu Danilo.
Danilo, to brazylijski kapitan repry, grajacy z nr 5, u nas mialby zastąpić Pogbe. Nie pamiętam już czy Braga woła za niego 10 baniek , czy my też dajemy. No nieważne . Ogólnie wiadomo, zawodnicy potrafią spalić się na finał i jeśli tak bylo to spoko. Bo Danilo nie zachwycił. Mimo, iż jest kapitanem to nie miał takiego zaufania jak Pogba na mś u-20 w Turcji, czy jeszcze wczesniej podczas ME u-19. Jasne jakiś drybling ma, ale to co robili inni brazole to słabo. Kilka chaotycznych podań i tyle co dzisiaj zaprezentowal od 60 do 120 minuty finalu.
Własnie teraz odbywa się koronacja i otrzymal Srebrną Piłke, co oznacza,ze był drugim najlepszym zawodnikiem MŚ. Może w poprzednich meczach zaprezentowal się lepiej, bo dzisiaj wielu bylo od niego lepszych. Posturą też Paula nie przypomina, jasne, chłop jest jeszcze mlody, ale póki co musi na pewno nabrać masy bo jest raczej wątły, choć u brazyliczyjków to norma.
Polecam obserwować Andreasa Pereire z ManU, bo dzisiaj zagral naprawde bdb. Jest wielu w kadrze Brazylii, których drybling i łatwość w rozgreaniu zachwyca, ale akurat dzisiaj to nie był Danilo.
Juve w zamian za Teveza chce 17 letniego zawodnika z Urugwaju:
https://es.wikipedia.org/wiki/Rodrigo_Bentancur
Rodrigo Betancura podało własnie Tuttosport.
Tutto podaje też info, że wracamy po Vrsaljko.
Ok, skończyły się MŚ-u20. Brazylia poległa Serbii w finale.
I jako, że obejrzałem tylko 60 minut finału to nie będę się rozwodził nad piłkarzami Serbii czy Brazylii, tylko kilka uwag względem naszego targetu Danilo.
Danilo, to brazylijski kapitan repry, grajacy z nr 5, u nas mialby zastąpić Pogbe. Nie pamiętam już czy Braga woła za niego 10 baniek , czy my też dajemy. No nieważne . Ogólnie wiadomo, zawodnicy potrafią spalić się na finał i jeśli tak bylo to spoko. Bo Danilo nie zachwycił. Mimo, iż jest kapitanem to nie miał takiego zaufania jak Pogba na mś u-20 w Turcji, czy jeszcze wczesniej podczas ME u-19. Jasne jakiś drybling ma, ale to co robili inni brazole to słabo. Kilka chaotycznych podań i tyle co dzisiaj zaprezentowal od 60 do 120 minuty finalu.
Własnie teraz odbywa się koronacja i otrzymal Srebrną Piłke, co oznacza,ze był drugim najlepszym zawodnikiem MŚ. Może w poprzednich meczach zaprezentowal się lepiej, bo dzisiaj wielu bylo od niego lepszych. Posturą też Paula nie przypomina, jasne, chłop jest jeszcze mlody, ale póki co musi na pewno nabrać masy bo jest raczej wątły, choć u brazyliczyjków to norma.
Polecam obserwować Andreasa Pereire z ManU, bo dzisiaj zagral naprawde bdb. Jest wielu w kadrze Brazylii, których drybling i łatwość w rozgreaniu zachwyca, ale akurat dzisiaj to nie był Danilo.
Juve w zamian za Teveza chce 17 letniego zawodnika z Urugwaju:
https://es.wikipedia.org/wiki/Rodrigo_Bentancur
Rodrigo Betancura podało własnie Tuttosport.
Tutto podaje też info, że wracamy po Vrsaljko.
- rad
- Juventino
Nie ogarniam tych wszystkich plotek. Chyba dawno nie było łączonych tylu b.db. piłkarzy z Juve, o których moglibyśmy realnie sądzić, że są do wyciągnięcia. Na przyszły sezon możemy mieć naprawdę dwie bardzo dobre jedenastki :o
- Yaro417
- Juventino
Myślę, że składy pdane przez Jakku1 są jak najbardziej realne na obecną chwilę, z tym, że ja dokonałbym jednej zmiany w pierwszej 11.....w miejsce Mandżukicia dałbym Berardiego i system 4:3:3. Na ogórasów z SerieA jest chyba optymalnym rozwiązaniem, skoro te zespoły przeważnie murują się na własnej połowie. Na silniejszych przeciwników 4:3:1:2 z Pereyrą na trequ i atakiem Dybala Morata. Tak bym to widział 

- gucio_juve
- Juventino
Przy tych składach małymi literami napisany jest wiek? To nie wiem skąd Bonucciemu wzięło się tam 30-lat.
- jakku1
- Juventino
To tylko LGDS ;-).gucio_juve pisze:Przy tych składach małymi literami napisany jest wiek? To nie wiem skąd Bonucciemu wzięło się tam 30-lat.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- PlanetJuve
- Juventino
jakku1
Dennis Praet podobno kandydatem na rozgywającego.
Masz może jakieś doniesienia co do jego osoby?
Zawodnik mega mi się podoba. Taka lepsza wersja Christiana Eriksena.
Anderlecht żąda 10 baniek, podobno nie jestesmy jedynumi zainteresowanymi. Jeszcze ktoś z Anglii. Tottenham czy ktoś.Paweljuve2006 pisze: jakku1
- Kamex22
- Juventino
Ktoś powie mi skąd kojarzę jego nazwisko? Bylismy kiedyś nim już zainteresowani czy coś?Robaku pisze:Anderlecht żąda 10 baniek, podobno nie jestesmy jedynumi zainteresowanymi. Jeszcze ktoś z Anglii. Tottenham czy ktoś.Paweljuve2006 pisze: jakku1
Powoli wygląda na to, że z najstarszego zespołu LM będziemy najmłodszym

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Tak, mówiło się o nim już rok/dwa temu. Chyba zimą 13/14 nasi wysłannicy byli widziani w Brukseli. Od tego czasu czekam, nad kim pracują. Może to właśnie o tego młodego Belga, z doświadczeniem w LM, chodziKamex22 pisze:Ktoś powie mi skąd kojarzę jego nazwisko? Bylismy kiedyś nim już zainteresowani czy coś?Robaku pisze:Anderlecht żąda 10 baniek, podobno nie jestesmy jedynumi zainteresowanymi. Jeszcze ktoś z Anglii. Tottenham czy ktoś.Paweljuve2006 pisze: jakku1
Powoli wygląda na to, że z najstarszego zespołu LM będziemy najmłodszym

- jakku1
- Juventino
Tak, Praetem bylismy zainteresowani juz kiedyś. To jest jedno z tych nazwisk, które były na słynnych listach Paraticiego pare lat temu. Od siebie dodam tylko tyle, że pare z tych nazwisk, będących na wyżej wymienionych listach, sprowadziliśmy już do siebie, vide Tevez, Llorente czy Ogbonna.
Info o Praecie potwierdził również Agresti, czyli składając wszystko do kupy jest to na pewno nieco więcej niż plotka.
Info o Praecie potwierdził również Agresti, czyli składając wszystko do kupy jest to na pewno nieco więcej niż plotka.

- Ein
- Juventino
Ja mam pytanie o Mattiello - on do nas wraca ? idzie na wypożyczenie czy jak ?
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- jakku1
- Juventino
Ostatnio były plotki o tym, że ma iść na wypożyczenie do jakiegos klubu Serie B, ale ostateczne decyzje nie zostały podjęte. Jednak, wydaje mi sie, ze nalezy sie tego spodziewac, chlopak albo wyladuje na wypozyczeniu w Serie B, albo... w Serie AEin pisze:Ja mam pytanie o Mattiello - on do nas wraca ? idzie na wypożyczenie czy jak ?

- Kamex22
- Juventino
jakku1 pisze:Ostatnio były plotki o tym, że ma iść na wypożyczenie do jakiegos klubu Serie B, ale ostateczne decyzje nie zostały podjęte. Jednak, wydaje mi sie, ze nalezy sie tego spodziewac, chlopak albo wyladuje na wypozyczeniu w Serie B, albo... w Serie AEin pisze:Ja mam pytanie o Mattiello - on do nas wraca ? idzie na wypożyczenie czy jak ?.
Ale zanim zagra to jeszcze pewnie długa droga. Pytałem o niego ostatnio to ktoś na JP pisał, że dopiero pod koniec roku kalendarzowego jest przewidziany jego powrót do gry.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Chyba już wszystko jasne: Pogba, Vidal i Morata zostają z nami na kolejny sezon, chyba że ktoś złoży za Pogbę lub Vidala kosmiczną ofertę i sam zawodnik poprosi o transfer. Mandžukić zabezpiecza nas trochę w przypadku wykupienia Moraty za rok lub dwa. Pirlo też raczej zostaje, ale jego rola w drużynie spadnie. Tevez odchodzi. Myślałem, że będzie gorzej i stracimy 3 z tej 5-tki. Do tego na pewno wrócą Romulo i Matri. Odejdą Storari/Rubinho (obaj?), Pepe, Llorente i być może Ogbonna.
Wykupujemy Pereyrę (było już jakieś oficjalne potwierdzenie?), przychodzą Neto (za Storariego/Rubinho), Brignoli (za Storariego/Rubinho), Rugani, Khedira, Berardi, Dybala (za Teveza), Mandžukić (za Llorente) i Zaza (za Matriego)
Brignoli i Rugani - transfery w zimie
Pereyra - 14 mln
Neto - 0 mln
Khedira - 0 mln
Berardi + Zaza - 25 mln
Dybala - 32 mln
Mandžukić - 18 mln
= 89 mln
Na sprzedażach Llorente i nawet Ogbonny i Isli więcej niż 35-40 mln nie zarobimy.
Okienko jeszcze się nie zaczęło, a już tyle zrobiliśmy. Ewidentnie zapowiada się na kolejne okienko w stylu Marotty, czyli smart - Neto i Khedira za darmo. Gracze tacy jak Rugani, Pereyra, Berardi i Mandžukić, którzy mogą nam dać wiele radości za niewielkie pieniądze. Tylko ten Dybala nie pasuje do naszego dyrektora, ale trzeba sobie było jakoś odbić odejście Teveza.
Wykupujemy Pereyrę (było już jakieś oficjalne potwierdzenie?), przychodzą Neto (za Storariego/Rubinho), Brignoli (za Storariego/Rubinho), Rugani, Khedira, Berardi, Dybala (za Teveza), Mandžukić (za Llorente) i Zaza (za Matriego)
Brignoli i Rugani - transfery w zimie
Pereyra - 14 mln
Neto - 0 mln
Khedira - 0 mln
Berardi + Zaza - 25 mln
Dybala - 32 mln
Mandžukić - 18 mln
= 89 mln
Na sprzedażach Llorente i nawet Ogbonny i Isli więcej niż 35-40 mln nie zarobimy.
Okienko jeszcze się nie zaczęło, a już tyle zrobiliśmy. Ewidentnie zapowiada się na kolejne okienko w stylu Marotty, czyli smart - Neto i Khedira za darmo. Gracze tacy jak Rugani, Pereyra, Berardi i Mandžukić, którzy mogą nam dać wiele radości za niewielkie pieniądze. Tylko ten Dybala nie pasuje do naszego dyrektora, ale trzeba sobie było jakoś odbić odejście Teveza.
Nie do konca, tak naprawde nie wiemy czy pasuje czy nie pasuje, bo Marotta do tej pory po prostu dyponowal bardzo ograniczonymi srodkami, dopiero teraz zaczyna sie to zmieniac. Wracamy na nasze miejsce, przychody pod wodza agnelliego podwojone, wiec moze marotta troche poszalec.Crunny pisze:Tylko ten Dybala nie pasuje do naszego dyrektora, ale trzeba sobie było jakoś odbić odejście Teveza.
Co do samego mercato, ukazuje ono nasze przeobrazenie na przestrzeni ostatnich lat. Jestsmy w stanie dzialac szybciej, mamy lepsze mozliwosci finansowe, nie mamy problemow z przekonaniem pilkarzy do przyjscia do nas. Wszystko idzie w dobra strone.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"