Mercato (Lato 2015)
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Boca na 100% będzie chciało wyrwać go nam a darmo, wykorzystując jego chęć do powrotu. Ciekawe, jak to się skończy.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Musimy być twardzi i w pewien sposób przebiegli.fazzi pisze:Boca na 100% będzie chciało wyrwać go nam a darmo, wykorzystując jego chęć do powrotu. Ciekawe, jak to się skończy.
Na pewno im rosną inne Tevezy, Messi czy DiMarię. Brać i zapewniać sobie prawo pierwokupu ich młodzieniaszków ustalać jakąs kwote wykupu. Jeśli nie stać ich na wykupienie Carlitosa.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie chce Was martwic, ale jesli mialoby dojsc do transferu do Argentyny, to raczej rozwiazemy kontrakt za porozumieniem stron... Tak sie twierdzi od dluzszego juz czasu i mialby to byc nasz uklon w strone Teveza. Skoro ma kontrakt, powinni bulic, ale coz... Oni ledwo co beda mieli te 5 baniek za rok gry Apacza...
Te doniesienia o slowach jednego z kandydatow na stanowisko prezesa Barcelony to komedia - klamie jak z nut. Juz mielismy oferty opiewajace na 80 mln i nam sie nie podobaly. Nikt przy zdrowych zmyslach nie oddalby Francuza na takich warunkach wiedzac, ze dojdzie do licytacji. Przy takim zainteresowaniu mozemy liczyc na te 100 mln - to bardzo mozliwe, jesli pilkarz zostanie z nami do Euro. W chwili obecnej ktos musialby rozbic bank i 80 baniek NA PEWNO nas nie zadowoli.
Te doniesienia o slowach jednego z kandydatow na stanowisko prezesa Barcelony to komedia - klamie jak z nut. Juz mielismy oferty opiewajace na 80 mln i nam sie nie podobaly. Nikt przy zdrowych zmyslach nie oddalby Francuza na takich warunkach wiedzac, ze dojdzie do licytacji. Przy takim zainteresowaniu mozemy liczyc na te 100 mln - to bardzo mozliwe, jesli pilkarz zostanie z nami do Euro. W chwili obecnej ktos musialby rozbic bank i 80 baniek NA PEWNO nas nie zadowoli.
- Donnie
- Juventino

Ja już z myślą o odejściu Teveza zdążyłem się oswoić. Jeśli rzeczywiście ma wrócić do Boca, to trudno liczyć na jakieś pieniądze z transferu, natomiast fajną opcją wydaje mi się to, co napisał Robaku, mianowicie zaklepać sobie w zamian za takie, a nie inne przeprowadzenie transferu, jakiś młody talent. Na więcej raczej nie możemy liczyć...
Czyli co w takim razie? Berardi dołącza do nas?
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 214 razy
W związku z tym, że Tevez zaczął pokazywać swoje prawdziwe oblicze, wolę aby odszedł i trzymał się jak najdalej od Juve...dzięki za wszystko ale takich rozkapryszonych dzieci w Juve nie chcemy !

- Yaro417
- Juventino

Wracając do tematu możliwego powrotu Teveza do Argentyny, to uważam, że będzie to niewątpliwie dużą strata dla nas, ale przy takim obrocie spraw raczej na pewno sprowadzimy z powrotem Berardiego do siebie. Taki ruch może z kolei nam wyjść (w perspektywie czasu) tylko na dobre. Panowie. ..do obsadzenia dwóch pozycji w ataku będziemy mieli Moratę, Dybalę, Berardiego, Zazę i ewentualnie Comana/Martiala/kogoś tam jeszcze. Fakt, skład młody, a nawet bardzo młody, ale za to mający dużo do udowodnienia i chcący się pokazać z dobrej strony, także w Europie. Gdyby taki Morata rozegrał sezon w taki sposób jak teraz w jakiejś innej drużynie i nie mówię, że topowej (np. Atletico/BVB), to większość z was by pewnie pisała, że to świetny zawodnik i fajnie by było go mieć u siebie, ale dla nas niestety nie osiągalny. ..coś jak w przypadku Sancheza czy Aguero kiedyś. Teraz mamy takiego gracza u siebie i myślę, że ktoś z pozostałych na pewno odpali. To tylko kwestia czasu. Jak nie będzie Teveza, to będziemy musieli ogrywać naszych młodych gniewnych. Jak zaś Tevez zostanie, to Berardi na bank do nas nie zawita. Dlatego wolę, żeby Apacz odszedł, ale tylko do Boca. ..jak odejdzie do innej drużyny, to będzie to cios dla mego serca. Bocę mu wybaczę. Tak więc więcej wiary. DAMY RADĘ. Kiedyś graliśmy vuciniciami i jakoś to było. Dybala czy Berardi to jednak inny poziom niż Czarnogórzec. Jestem optymistą 
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2015, 17:47 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 51 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Od razu o tym samym pomyślałemDonnie pisze:Ja już z myślą o odejściu Teveza zdążyłem się oswoić. Jeśli rzeczywiście ma wrócić do Boca, to trudno liczyć na jakieś pieniądze z transferu, natomiast fajną opcją wydaje mi się to, co napisał Robaku, mianowicie zaklepać sobie w zamian za takie, a nie inne przeprowadzenie transferu, jakiś młody talent. Na więcej raczej nie możemy liczyć...
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Gdyby Tevez nie miał tych swoich humorów, to by nigdy do Juve nie trafił, bo City by go nigdy nie puściło, a jeszcze wcześniej Ferguson. Zresztą, zostawianie zawodnika w składzie ze świadomością, że za rok tak czy siak odejdzie, byłoby niefajne z wielu perspektyw. Teraz mamy trochę pieniędzy, moment do dokonywania znaczących zmian jest bardzo dobry, za rok nam mogą wyskoczyć potrzeby na pozycjach, które wydają się teraz w pełni zabezpieczone, bo ktoś dozna kontuzji, albo zjedzie z formą kompletnie, drużyna spadnie w tabeli. Różnie bywa.
- Kucharius1
- Juventino

W Boca tylko Calleri jest interesujący.
Ja tam się nie martwię nawet jeśli odejdzie Vidal, Pirlo, Tevez i Pogba w jednym okienku. Nasz DS z zespołem już udowodnili nie raz że mają oko do piłkarzy, z pewnością ich godnie zastąpią.
Matrial - super zdolny napastnik, za kilka lat top. Jestem jednak prawie pewien że nie pozyskamy go jednocześnie z Berardim. Domenico, Dybala, Matrial, Morata to czterech graczy którzy muszą grać, a miejsc na boisku tyle nie ma.
Ja tam się nie martwię nawet jeśli odejdzie Vidal, Pirlo, Tevez i Pogba w jednym okienku. Nasz DS z zespołem już udowodnili nie raz że mają oko do piłkarzy, z pewnością ich godnie zastąpią.
Matrial - super zdolny napastnik, za kilka lat top. Jestem jednak prawie pewien że nie pozyskamy go jednocześnie z Berardim. Domenico, Dybala, Matrial, Morata to czterech graczy którzy muszą grać, a miejsc na boisku tyle nie ma.
- fazzik8
- Juventino

Mrozzi Oni chcą kupić Pogbe teraz bo po euro będzie jeszcze droższy. Kluby, które się nim interesują stać na wyłożenie 100 mln euro. Powiedz coś czy to prawda, że Inter przebił Milan jeżeli chodzi o Kondogbie i jak nasza sytuacja z piłkarzami z Monakomrozzi pisze:Nie chce Was martwic, ale jesli mialoby dojsc do transferu do Argentyny, to raczej rozwiazemy kontrakt za porozumieniem stron... Tak sie twierdzi od dluzszego juz czasu i mialby to byc nasz uklon w strone Teveza. Skoro ma kontrakt, powinni bulic, ale coz... Oni ledwo co beda mieli te 5 baniek za rok gry Apacza...![]()
- BlackJacky
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A kto mowi, ze mamy przedluzac kontrakt z Tevezem o 4 lata? Druga sprawa: Dybała, w mojej opinii nie mial do tej pory ani jednego jakiegos mega-sezonu w Serie A, a 40% jego ceny zrobil PR Zampy. Jesli Tevez zostalby z nami do konca kontraktu, to jest po prostu bezpiecznie, ze jak mlodziak sie zestresuje i spali, to mamy jeszcze starego wyge, ktory wejdzie i wygra nam mecz. Jesli wszak Tevez odejdzie, to jestem za tym, zeby Ibre przechwycic.Crunny pisze:Nie bardzo rozumiem tych, którzy uważają, że po odejściu Teveza musimy sprowadzić jakiegoś TOP-a do ataku, typową 10-tkę. Przecież Dybala przychodzi za 32 mln (drożsi w historii byli tylko Buffon, Thuram i Nedved! http://www.transfermarkt.pl/juventus-tu ... verein/506 ) po to, żeby zastąpić Teveza. Czy to się stanie teraz za czy za rok, ale właśnie po to go kupujemy. Dybala nie przychodzi dlatego, żeby w ataku grał Morata z jakimś TOP-em, ale właśnie Morata z Dybalą. To duet, za który już w tej chwili daliśmy ponad 50 mln. Może Dybala nie jest jeszcze tak dobry jak Tevez, ale za 4 lata Tevez będzie miał 35 lat, a taki Dybala będzie miał wtedy dopiero 26 i może być już wtedy naszą kolejną wielką 10-tką. Oby Paulo wypalił, a Real odpuścił nam Alvaro i będziemy mieli duet na lata, jak kiedyś Alex i David.
To sprawdzone info?wagner pisze:Rolę Teveza (zdobywanie bramek, kreowanie akcji z przodu, drybling 1v1) przejmie Morata.Crunny pisze:Nie bardzo rozumiem tych, którzy uważają, że po odejściu Teveza musimy sprowadzić jakiegoś TOP-a do ataku, typową 10-tkę. Przecież Dybala przychodzi za 32 mln po to, żeby zastąpić Teveza.
Moze mial na mysli dobijajacych do... 30mln?mrozzi pisze:Che?Shadow Marshall pisze:Oscar za +-30 mln to może być dobra decyzja. Oby tylko się nie spalił jak wielu Brazylijczyków dobijających do 30. Jakoś tak obrońcy dłużej są w stanie utrzymać się na topie.Oscar ma 23 lata i raczej nie dobija do "30".
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- wojczech7
- Juventino

Serio uważasz, że nasi dali za Dybale 32 mln przez "pijar" Zampy?Jacky pisze:Druga sprawa: Dybała, w mojej opinii nie mial do tej pory ani jednego jakiegos mega-sezonu w Serie A, a 40% jego ceny zrobil PR Zampy.
Nie uderzyłeś się czasem w głowę ostatnio?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- fazzik8
- Juventino

wojczech7 pisze:Serio uważasz, że nasi dali za Dybale 32 mln przez "pijar" Zampy?Jacky pisze:Druga sprawa: Dybała, w mojej opinii nie mial do tej pory ani jednego jakiegos mega-sezonu w Serie A, a 40% jego ceny zrobil PR Zampy.
Nie uderzyłeś się czasem w głowę ostatnio?
Pijar zrobił swoje też, do tego oferty Milanu i Interu. Uważam, że 32 mln za Dybale to dużo, ale tak się zastanawiałem czy w tym roku w całej Europie był jakieś objawienie ofensywne, o którym by się mówiło i mógłby być alternatywą dla Dybali. Chyba nie. Dybala to jedyne takie "objawienie" w tym sezonie jakbyśmy nie kupili jego to kogo.
- Prokson
- Juventino

dla ludzi lubiących seriale:
- Jakby Roma miała mało problemów to jeszcze Real ma się włączyć do walki o Radję, który zaimponował Benitezowi
- Berardi zostaje w Sassuolo na kolejny rok. Łysy do Juve
- w dalszym ciągu monitorujemy sytuację van Persiego, którego zdobycie trudne by nie było ze względu na iskry pomiedzy nim i van Gaalem oraz kontrakt kończący sie za rok
- możliwe że przyjście Oscara wiąże się z odejściem Pogboom albo Arturo. Alternatywą jest Isco.
- Wychodzi na to że planujemy wykupić 11stkę Monaco :lol: kolejne nazwisko to Fabinho a także Abdennour którzy dołączają do Kurzawy oraz Martiala. Czyli w skrócie nikt nic nie wie po co Marotta się spotyka z Monaco
- Leali kierunek Hiszpania
- Rugani zostaje - potwierdza to jego agent. W tym przypadku pewne wydaje sie odejście Ogbonny który nie odpalił w Juve oraz Marrone
- Jakby Roma miała mało problemów to jeszcze Real ma się włączyć do walki o Radję, który zaimponował Benitezowi
- Berardi zostaje w Sassuolo na kolejny rok. Łysy do Juve
- w dalszym ciągu monitorujemy sytuację van Persiego, którego zdobycie trudne by nie było ze względu na iskry pomiedzy nim i van Gaalem oraz kontrakt kończący sie za rok
- możliwe że przyjście Oscara wiąże się z odejściem Pogboom albo Arturo. Alternatywą jest Isco.
- Wychodzi na to że planujemy wykupić 11stkę Monaco :lol: kolejne nazwisko to Fabinho a także Abdennour którzy dołączają do Kurzawy oraz Martiala. Czyli w skrócie nikt nic nie wie po co Marotta się spotyka z Monaco
- Leali kierunek Hiszpania
- Rugani zostaje - potwierdza to jego agent. W tym przypadku pewne wydaje sie odejście Ogbonny który nie odpalił w Juve oraz Marrone
- vitoo
- Juventino

- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Jutro pewnie napiszą, że Allegri chce go u siebie, więc wraca do nas.Prokson pisze:- Berardi zostaje w Sassuolo na kolejny rok. Łysy do Juve
Śmieszne jest, że Isco jest alternatywą dla Oscara. Raz, że lepszy, dwa, że jeżeli Oscar okaże się nie do wyciągnięcia dla nas to Isco tym bardziej. Chyba, że dojdzie do jakiejś wymiany z Królewskimi na Pogbę czy Vidala.- możliwe że przyjście Oscara wiąże się z odejściem Pogboom albo Arturo. Alternatywą jest Isco
Wróci z samym Kurzawą i gitara. 8)- Wychodzi na to że planujemy wykupić 11stkę Monaco :lol: kolejne nazwisko to Fabinho a także Abdennour którzy dołączają do Kurzawy oraz Martiala. Czyli w skrócie nikt nic nie wie po co Marotta się spotyka z Monaco